Connect with us

Actualitate

Expermient: O luna fara net in casa

Publicat

în

KitKat-Free-No-WiFi-ZoneLa nevoie, avand in vedere ca mi-am remobilat, renovat si revopsit camera, toate chestiile cu „re-” durand mai bine de o luna calendaristica, am reusit sa traiesc mai bine de 30 de zile fara net. Sa ne intelegem, am avut internet, dar nu wireless, adica nu in toata casa, de unde si titlul „fara net in casa”. Am avut net la fir, cu portia, pentru ca firul era la mine in camera, care era si camera in care se faceau reparatiile si deci unde nu aveam acces prea mult.

Meniul zilei Vara 2021, Octavian

Cum a fost deci sa nu am net in casa mai bine de o luna, sa nu pot verifica telefonul de 100 de ori pe zi sau sa nu pot sa intru de o mie de ori intr-o dupa-amiaza pe net, doar ca sa caut ceva ce cu siguranta nu imi trebuia? Sincer, foarte bine! Va dau doar trei motive pentru care luna asta a fost mai buna ca una cu net in toata casa, decat cu net doar la birou, incurcat de schele, miros de vopsea si lipsa chefului de a le infrunta pentru un pic de navigare.

vodafone angajează

comoditatea: cum am spus, faptul ca puteam intra pe Google doar de la un birou micut si stand pe scaun, nu pe canapea comod sau in varful patului m-a facut de nenumarate ori sa renunt sa mai caut rezultatul la meciul de fotbal sau sa vad cat mai costa un bilet de tren pana unde aveam eu de gand sa merg. Nemaifiind comod, netul nu a mai fost asa atractiv, asa ca am renuntat de multe ori la el;

RETIM – Colectarea separată a deșeurilor, obligație legală

redescoperirea placerilor vechi: in timpul asta de o luna si ceva in care am avut net doar la „statie”, am redescoperit ca imi plac serialele, pe care le-am urcat frumos pe stick si le-am vazut la televizor, comod din varful patului, ca imi place sa citesc, fapt ce m-a determinat sa lecturez nu una, nu doua, ci chiar trei carti si m-a facut sa imi regasesc placerea pentru alte hobby-uri, cum ar fi plimbarea cu bicicleta, exersatul trucurilor cu carti sau altele;

chinul furtului de wireless: ca orice maniac al internetului, in ultima luna in care nu am avut net fara fir am incercat sa fur de la vecini. A si functionat de mai multe ori, recunosc, spre rusinerea mea, insa viteza era atat de mica si conexiunea se intrerupea de atatea ori, incat abandonam in 80% din cazuri ideea inainte sa intru pe site-ul pe care vroiam sa il vizitez. Enervat la culme, renuntam iar la idee si ma dadeam cu cititul, cu vazutul de seriale, cu iesitul din casa (I know, weird as fuck!) si asa mai departe, spre bucuria ochilor mei din cap.

Sunt bine acum, totul a revenit la normal, am net wi-fi si tastez cu bine de pe laptop din mijlocul sufrageriei, cu ajutorul undelor de net care intr-un final vor pune stapanire pe lume sau ne vor praji iremediabil creierasele.

P.S.: Oricat as vrea, acest post nu e sponsorizat de KitKat…

Click pentru comentarii

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Actualitate

Vitezomani taxați de polișiștii lugojeni într-un sat de lângă oraș

Publicat

în

Meniul zilei Vara 2021, Octavian

Vineri, 30 iulie, în intervalul orar 08:00-11:00, polițiștii Biroului Rutier Lugoj au desfășurat o acțiune pe DN 6, în localitatea Jena, pentru asigurarea unui climat de ordine și siguranță rutieră, reducerea riscului rutier în rândul participanților la trafic și combaterea principalelor cauze generatoare de accidente.

vodafone angajează

În cadrul acțiunii au fost controlate 50 de autovehicule, au fost efectuate 13 testări cu aparatul etilotest și au fost aplicate 21 de sancțiuni contravenționale, fiind reținute 4 permise de conducere, dintre care 3 pentru nerespectarea limitei legale de viteză și 1 pentru depășire neregulamentară.

RETIM – Colectarea separată a deșeurilor, obligație legală

Totodată, a fost retras și un certificat de înmatriculare. Vor fi permanent organizate astfel de acțiuni pe drumurile județene întrucât cetățenii se grăbesc să ajungă la destinațiile alese pentru a-și petrece vacanța și nu conștientizează că deși se grăbesc timpul câștigat este infim raportat la consecințele grave ale nerespectării normelor rutiere.

În continuare recomandăm participanților la trafic să manifeste o atenție deosebită în trafic, întrucât orice clipă de neatenție face diferența.

Citiţi mai departe

Actualitate

Mai mulți lugojeni în trenul care a făcut 30 de ore, din Mangalia până la Timișoara

Publicat

în

IR 1991 are un parcurs total de 793 km care durează în mod normal 15 ore, însă în noaptea de miercuri spre joi, din cauza unei vijelii, s-a rupt linia de contact pe magistrala 800. Trenul a staționat peste 9 ore și a ajuns la București Băneasa în jurul orei 9.30, în loc de 23.59. Și-a continuat apoi drumul spre Timișoara, dar la stația Valea Alba, locomotiva a fost declarata defecta la ora 16.13. A fost trimisă o locomotiva de ajutor, însă și ea a fost declarată defectă când a ajuns, la 17.30. Trenul a plecat până la urma la 18.52, cu o a treia locomotivă, arată opiniatimisoarei.ro

Meniul zilei Vara 2021, Octavian

Valea Alba este la 15 km de Drobeta Turnu Severin și mai aproape de Balota, zona celebra pentru dificultatea traseului. La ora 19.20 trenul ajungea la Drobeta Turnu Severin si avea deja 13 ore întârziere. La Caransebeș, oamenii au fost transferați într-un alt tren.

vodafone angajează

„A fost un coșmar. E incredibil că în 2021, când alții au trenuri care circulă cu sute de kilometri pe oră noi stăm mai mult de o zi pe tren. Eu am fost singur, dar au fost familii cu copii. Foarte greu! CFR-ul ar trebui să fie închis, pentru că pune în pericol sănătate și viața călătorilor. E pur și simplu o bătaie de joc”, ne-a declara Vasi, un tânăr din Lugoj care a călătorit cu trenul de coșmar.

RETIM – Colectarea separată a deșeurilor, obligație legală

Garnitura a ajuns la destinație, în Gara de Nord Timisoara vineri noaptea, după ora 0.00. În total, călătoria a durat aproape 30 de ore.

Citiţi mai departe

Actualitate

Restricții rutiere pe toate drumurile din județul Timiș

Publicat

în

Consiliul Județean Timiș anunță restricții de circulație (pentru autovehiculele cu masa totală maximă autorizată mai mare de 7,5 t), cauzate de condiții meteo deosebite, în perioada 29.07-31.07.2021, în intervalul orar 12:00- 20:00, pe întreaga rețea rutieră a județului Timiș.

Meniul zilei Vara 2021, Octavian

Aceste restricții au fost instituite ca urmare a prognozei Administrației Naționale de Meteorologie, respectiv pentru corelarea acestor restricții cu cele instituite pe drumurile naționale de către C.N.A.I.R., pentru protejarea sectoarelor de drum cu îmbrăcăminte bituminoasă, respectiv prevenirea deformațiilor ce pot fi ireversibile, ca efect al desfășurării traficului greu în condițiile anunțate de către instituția abilitată.

vodafone angajează

Precizăm că masurile au fost luate în conformitate cu prevederile O.G. nr. 43/1997, art.44, alin. (2) și (3), privind regimul drumurilor cu modificările și completările ulterioare, cu excepțiile prevăzute în aceasta.

RETIM – Colectarea separată a deșeurilor, obligație legală

 

Citiţi mai departe

Actualitate

Avarie majoră la o magistrală de apă. Mai multe cartiere lugojene rămân fără apă

Publicat

în

Mai multe cartiere nu au apă de loc sau vor avea o presiune foarte scăzută la robinete. Cauza este o avarie majoră la una din magistralele care alimentează orașul. Anunțul a fost făcut de primarul Claudiu Buciu.
„Avarie majoră pe una din magistralele de apă care alimentează Lugojul. Astăzi se va interveni pentru a face reparațiile necesare. Presiunea apei va fi scăzută în zona Stadion, zona Ștrand dar și în zona adiacentă străzii Nicolae Bălcescu. Ne cerem scuze pentru disconfortul creat”, a anunțat primarul Claudiu Buciu

Meniul zilei Vara 2021, Octavian

vodafone angajează

Citiţi mai departe
Publicitate
Publicitate

Cele mai citite