Connect with us

Administrație

MINUNE intr-o biserica din Lugoj!

Publicat

în

Pentru cei care nu cred in puterea divinitatii, oricum s-ar numi ea si oricare ar fi numele cultului care, intr-un fel sau altul, le aminteste oamenilor ca exista un Zeu, Creator, Dumnezeu, cum vreti voi care vegheaza asupra lumilor, sta dovada poza de mai jos, in care actualul primar al Lugojului, inginer de profesie, sta pe aceeasi banca pe care sta si fostul primar al Lugojului, mediator de profesie si consilier judetean in timpul liber.

Meniul zilei, Octavian

Sunt zeci, sute de popi in oras care participa la mai multe evenimente specifice lumii preotesti, printre care si slujbe, conferinte, discutii, ma rog, fiecare cu ce-l doare, vorba aia. Cred insa ca niciunul dintre ei nu stie ce minune a avut loc atunci cand Boldea si Martinescu stau la cativa centimetri unul de celalalt fara sa se muste, fara sa urle unul la celalalt si fara sa se intreaca in realizarile sau nerealizarile pe care le-au facut sau nu pentru oras.

Poza asta ar trebui inramata. Are si o valoare simbolica puternica, daca stai sa te gandesti ca intr-un an de acum, Lugojul isi va alege din nou primarul. Competitia va fi una acerba, deja multi oameni „vazuti” in oras anuntandu-si candidaturile. Actualul primar, aflat la conducere, incepe sa taie in carne vie, pentru orice nimic indreptat impotriva lui, face greva de la a mai vorbi cu ziaristii, pana si cu cei de casa, totul pentru a nu spune vreo minciunia. Sa aiba oare frica de Dumnezeu ceva de-a face cu asta?

Nu ca ar fi spus vreodata Martinescu sau Boldea vreo minciuna, nu acuzam pe nimeni fara probe de nimic, dar de ce sa riste acum? De ce sa intoarca lugojenii impotriva lor tocmai cand, printr-o minune dumnezeiasca, s-au apropiat atat de mult, fizic, incat placile tehtonice din jurul lor pur si simpluj s-au miscat suav, provocand un seism nedetectabil de aparatura de specialitate?
boldea martinescu neblurat
Doamne Dumnezeule, daca ne mai suporti, ajuta-ne!

RETIM

Foto: Raimondo Mario Rupp

1 Comment

1 Comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Administrație

Consilierii lugojeni, convocați să aprobe agenda acțiunilor sportive și regulamentul CSM Lugoj

Publicat

în

Primarul Claudiu Buciu a convocat Consiliul Local al Municipiului Lugoj în şedinţă extraordinară pentru data de luni, 17.05, orele 1400, în sistem online. Pe ordine de zi, sunt trei proiecte:

Meniul zilei, Octavian

  1. Proiect de hotărâre privind alocarea din bugetul local a unei sume necesară pentru  acțiunea cultural – educativă “Tabăra de creație a scriitorilor din Banat” Iniţiator: Primarul Municipiului Lugoj;
  2. Proiect de hotărâre privind modificarea şi completarea Regulamentului de Organizare şi Funcţionare al  Clubului Sportiv Municipal Lugoj, aprobat prin Hotărârea Consiliului Local nr. 105 din 19.08.2002 . Iniţiator: Primarul Municipiului Lugoj;
  3. Proiect de hotărâre privind aprobarea agendei acţiunilor sportive pe anul 2021, propuse pentru a fi cofinanţate din  bugetul local capitolul 67.02 – „Cultură, recreere şi religie”, subcapitolul 05.01  „Acţiuni sportive”. Iniţiator: Primarul Municipiului Lugoj.

Citiţi mai departe

Administrație

Fostul primar al Lugojului, criticat vehement pentru achiziții în domeniul floral, are un moștenitor

Publicat

în

Meniul zilei, Octavian

Fostul primar al Lugojului, Francisc Boldea, a fost mereu criticat pentru sumele exorbitante pe care le plătea pentru flori, pe care angajații de la Sere și Spații Verzi le montau prin oraș în fiecare an. Zeci de mii de lei a plătit primăria orașului pentru flori în fiecare an. 

Noul primar, Claudiu Buciu, a strâns un adevărat cult „anti-floral” în jurul său, înainte de alegeri, promițând lugojenilor că nu va cumpăra flori sau arbuști pentru oraș, din puținii bani publici, ci doar gazon.

Deși s-a ținut de promisiune cu iarba, noul edil al orașului a ajuns la a doua achiziție de flori și arbori pentru municipiu, în ciuda promisiunilor. Primăria a plătit nu mai puțin de 32.000 de lei pentru 5.000 de mușcate, flori care vor fi livrate și plantate în curând în diferite zone din oraș. Pe magnolii, achiziționate de curând, Buciu a mai dat 8.220 de lei. Primăria nu a comunicat niciuna dintre cele trei achiziții, de magnolii, mușcate sau gazon, acestea fiind însă publice datorită platformei SEAP.

RETIM

Citiţi mai departe

Administrație

Cinematograful din Lugoj se redeschide. Data la care vei putea merge la film

Publicat

în

Meniul zilei, Octavian

Cinematograful din Lugoj este primul dintre obiectivele de interes din oraș care se redeschid, la mai bine de un an de când a fost închis din cauza pandemiei de coronavirus. Potrivit administrației locale, locația urmează să fie deschisă pentru public începând cu 1 iunie.

Deocamdată primăria nu a anunțat dacă cinematograful se deschide complet sau la capacitate redusă, însă cert este că în interior lugojenii vor trebui să poarte masca de protecție, dar și să păstreze o distanță de cel puțin un scaun între ei.

Un alt obiectiv important pentru care se decide sau nu redeschiderea este piața ocico de vechituri.

RETIM

Citiţi mai departe

Administrație

Primăria Lugoj are 5,5 milioane de lei, din care vrea să cumpere mai multe clădiri din oraș

Publicat

în

Consilierii locali au aprobat alocarea a 5,5 milioane de lei pentru achiziția mai multor imobile din Lugoj. Unul dintre acestea este cel care găzduiește Casa de Cultură a Sindicatelor, unde primarul Claudiu Buciu a declarat că s-a început o corespondență cu marile confederații sindicale, care dețin în proprietate imobilul și se așteaptă răspunsul acestora la oferta Primăriei Lugoj.

Meniul zilei, Octavian

O altă clădire „celebră” și terenul aferent, pe care Primăria ar vrea să și-o treacă  în proprietate este Unitate A, a fostei Intreprinderi Textile Lugoj. Primarul Lugojului spune că, aici, ar urma să funcționeze sediul celor trei noi societăți ale consiliului local: cea de apă și canal, cea de salubritate și cea de administrare a patrimoniului public.

Tot din banii menționați mai sus, primarul mai speră să achiziționeze și clădirile actualei societăți Meridian 22, care sunt în executare silită din cauza datoriilor și vor fi scoase la licitație, clădirile de pe Insula din Cotu Mic, cu care Meridianul a garantat un împrumut bancar, dar și terenurile aferente Școlii Generale nr.1.

 

RETIM

Citiţi mai departe
Publicitate

Cele mai citite