Connect with us


Lugoj

Cum recunoști jurnalistul slugă

Publicat

în

taking-notes-journalismNu-l recunoști pe loc pe jurnalistul slugă, cumpărat și corupt, ci în timp. Nu poți citi un articol și să zici „gata, ăsta e cumpărat până în măduva oaselor”, pentru că e bun și știe să mascheze până și cea mai mică pată de slugărnicie. Face pe dreptul și pe deșteptul până la Dumnezeu și înapoi, e tare bun, n-ai ce comenta.

Pe jurnalistul cumpărat îl simți și vezi în timp. Cum? Simplu: își schimbă partea „cu calupul”, adică o lună scrie de bine, de florile de pe poduri, de borduri și de evenimente pozitive, după care în luna următoare te bagă la pușcărie de vreo trei ori și te face frate cu toți mafioții din țară. Mai sunt și jurnaliștii loiali 100% , care nu scriu DECÂT de bine, dar ăia sunt deja perle rare și foarte prețioase.

Jurnalistul cumpărat se simte atunci când rămâne fără plată câteva zile, săptămâni sau luni. Cu cât foamea e mai mare, cu atât ura din articole sale e mai mare. Scrie frumos, numai de bine despre un personaj anume și, când vede că banii nu mai vin la o dată stabilită, scoate noroiul din grădină și dă cu el pe toate gardurile, după care îi scrie numele celui care trebuia să îl hrănească în nămol. Nu contează subiect, oră din zi sau noapte, nu l-ai plătit, te face curva lui și îți vine să nu mai ieși din casă.

De ce? Pentru că te-a scăpat dracul să-i mai spui și câteva nevrute, că ce-ai zis, „pe ăsta îl plătesc, nu mă înjură pe ziarele lui”, te-ai dat zmeu și s-a întors răceala a doua oară împotriva ta. Cum scapi de el?

Păi nu mai scapi, cauți fonduri și stai așa, o lună cu plată, o lună fără plată, o lună e bine și soare, altă lună plouă în fiecare zi, ca la Londra. Jurnalistul cumpărat își primește banii și tace, iar în luna în care nu își primește „leafa”… ei bine, roagă-te la toți zeii pământului să nu faci o prostie chiar atunci.

Nu bat nici un fel de apropo, nu a nimic cu nimeni, poate vor înțelege toți cei care mă citesc asta într-o zi, am avut doar o convorbire de vreo două ore cu un amic din București care mi-a povestit multe chestii interesante despre cum se face presa în capitala țării ăsteia „frumoase”. Poate vă mai povestesc și altă dată despre asta…

Nu vă dau link spre pagina tovarășului, pentru simplul motiv că nu mai lucrează în presa din România și nu are nevoie de publicitate acolo prestează la momentul actual.

foto via

2 Comments

2 Comments

 1. boro

  14 martie 2015 at 23:54

  Există putini jurnalisti impartiali. La noi in oras, ii poti numara pe degetele de la o mana.

 2. victor L

  15 martie 2015 at 21:24

  Am sa va spun un „secret” (cunoscut de multa lume, dar pe care vad ca vreti sa ni-l vindeti ca o noutate): ce spuneti nu e o stire. Sau e o stire de genul „nu stie barbatul ce stie tot satul”.
  Daca ati fi venit cu un caz, „nume-fapta”, atunci da, aplauzele mele.
  La ora actuala presa din Romania e pe calapodul politicienilor.
  Putini ziaristi sint de felul Melaniei Cincea, de la Timpolis, articolele ei publicindu-se si in revista 22. Dar mai exista tocmai pentru a confirma regula 😉
  Specia de ziarist descris de dvoastra exista cu duiumul, de la micii piscotari pina la cei de genul „santajul si etajul”.
  Vezi majoritatea de la Haznaua 3 ori de la portita lui Ghita, pardon, RTV. Sau fostul OTV a dmnuluiDan, „nici nu stiti ce pierdeti”. Sau fosta iRealitatea de pe timpul lui SOV, puscariasul.
  Ori SRS, care e si el dupa gratii. Ori „pielea p..i”, Bogdan Chrreac. E plina presa de lichele mari, dar`mite de soricei flaminzi 😛
  „Ziaristul sluga” ori mercenar sau ordinar, ramine sa aleaga fiecare 😛

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Lugoj

Piața Obor ar trebui să se deschidă de mâine. Ce decizie a luat Primăria Lugoj

Publicat

în

Activitatea în Piața Obor (ocico) a fost suspendată de Primăria Lugoj, printr-un anunț anterior și urma să se deschidă de mâine, 11 august. Adminsitrația locală a transmis un comunicat prin care anunță că acest lucrur nu se va întâmpla.

„Primăria Municipiului Lugoj aduce la cunoștința cetățenilor că, din cauza evoluţiei pandemiei COVID 19 în unele localităţi din zonă, activitatea în Piața Obor din municipiul Lugoj rămâne în continuare suspendată. În cazul în care situaţia epidemiologică în zonă se ameliorează, vom anunța din timp când va reîncepe activitatea în Piaţa Obor”, se arată în comunicatul transmis de Primăria Lugoj.

Citiţi mai departe

Lugoj

Spitalul din Lugoj înființează o nouă linie de gardă, pentru bolnavii COVID. „Era necesară!”

Publicat

în

Consiliul Local Lugoj a aprobat înființarea unei noi linii de gardă pentru Spitalul „Teodor Andrei”. Erwin Floroni, directorul unității medicale explică de ce era necesară.

„Pentru că vreau să separ cazuisitica COVID de cea non COVID, de pe ATI. Noi avem acum secția de ATI, care nu poate fi împărțită și atunci, din pavilionul principal, fiind pavilionul de bază în care lucrează chirurgia, ginecologia și internele, vreau să scot pacienții COVID. În felul acesta vom putea lucra normal în pavilionul principal. Acum clădirea de infecțioase înseamnă secția de infecțioase și cea de paleație. În compartimentul de paleație vom înființa noul compartiment de ATI cu linie de gardă. Nu poate un doctor să penduleze între două pavilioane, pentru că nici nu poate să vină de la COVID la non COVID, de asta era nevoie de o nouă linie de gardă. Practic este o singură secție și cu două subsecții, în două clădiri”, spune Floroni.

În momentul de față, la spitalul din Lugoj sunt internați 24 de pacienți, infectați cu coronavirus. Dintre aceștia unul este în stare gravă, pe secția ATI, iar 23 sunt la Infecțioase.

Citiţi mai departe

Lugoj

Lugojeanul funcționar public care a câștigat în 2019 mai mulți bani decât primarul Boldea

Publicat

în

Un tânăr lugojean a câștigat în 2019 mai mulți bani decât primarul Francisc Boldea, deși nu este la rândul său primar, ci doar funcționar public al Primăriei Timișoara. Este vorba despre Robert Kristof, consilier personal al primarului Robu și mai apoi city manager al orașului de pe Bega. Potrivit declarației de avere a acestuia, Kristof a făcut mai mulți bani în 2019 decât primarul Lugojului, precum și alți funcționari importanți din Primăria Timișoara.

Conform Tion.ro, lugojeanul a câștigat de la primărie în 2019, ca administrator public, aproape 120.000 de lei, mai exact 119.602 lei. A avut un salariu lunar de aproape 10.000 de lei, echivalentul a 2.000 de euro. Robert Kristof a mai dus acasă 9.451 de lei din închirierea unui bun, dar nu specifică despre ce este vorba.

Primarul Lugojului a declarat venituri de 180.000 de lei în 2019, dintre care 115.000 din indemnizația de edil șef al urbei. Robert Kristof a ajuns cunoscut odată ce a fost numit consilier personal al primarului Nicolae Robu, la 24 de ani, după ce fusese pus director al Incuboxx. A fost și consilier local din partea PNL, apoi a fost numit administrator public al orașului, după plecarea lui Sorin Drăgoi, funcție pe care o ocupă cu acte în regulă din noiembrie 2016, mai scrie Tion.

foto: Tion

Citiţi mai departe

Cele mai citite