Connect with us


Lugoj

Mi-a luat foc calculatorul la lucru

Publicat

în

computer in flacariCu riscul să fiu concediat, trebuie să vă povestesc cea mai tare întâmplare din cele deja opt luni pe care le-am petrecut la ziar. La ședința de redacție din această dimineață, am început să simt miros de plastic ars. Ușor. Apoi mai tare. Apoi o idee mai tare. Apoi grav. Apoi… ei bine, a început să iasă fum și să se ivească niște flăcări din calculatorul de sub biroul meu, flăcări care în scurt timp au cuprins tot biroul comun.

Pompierii au ajuns repede, dar mai greu a fost să ajungă la etajul doi, acolo unde are sediul ziarul. Într-un final au ajuns și, după ce au descărcat câteva sute de litri de apă, au stins incendiul. Unei trecătoare i s-a făcut rău pe trotuar, am chemat ambulanța, dar nimic serios, doar câteva bătăi pe minut ale inimii peste limitele normale. Un Extraveral și au plecat medicii spre cazuri adevărate.

Pagube? La o primă vedere, vreo câteva zeci de mii de lei, calculatoare distruse, mobilier și pereți care trebuie refăcuți, în rest mulțumim cerurilor că nu e nimeni rănit.

Mai sus aveți un exemplu de cum înfloresc unii jurnaliști, pentru că suferă de febra Like-urilor și vizualizărilor cu miile, dar care nu convertesc nimic, unele știri care la bază sunt cu totul altceva. În cazul acesta, într-adevăr am simțit miros de plastic ars de dimineață la lucru, dar nu a fost vorba decât de sursa mea, care săraca s-a încălzit prea tare și a trebuit înlocuită. Nu tu pompieri, nu tu foc, nu tu nimic, însă de ce să nu scriem noi, „jurnaliștii”, tot ce ne trece prin cap, că doar nu ne verifică cititorii, nu?

Postarea asta este dedicată știrilor pe care le văd tot mai des în presa regională (da Timișoara, la voi mă refer, nu vă faceți că plouă) de genul celor de pe Libertatea sau Can Can. Dacă boala asta a titlurilor bombă spre știri cu un conținut nesatisfăcător, la rândul lui umflat cu E-uri și în esență neinteresant a ajuns și la regiuni, în curând va fi mai contagioasă decât Ebola în Nigeria și va ajunge și la local.

De fapt, nu m-ar mira să văd un titlu de genul „ȘOC! O să îți cedeze un rinichi când vezi cum arată noua troiță din Coșteiu” în viitorul număr „Jurnal de Coșteiu” din această primăvară…

3 Comments

3 Comments

 1. Raul

  17 martie 2015 at 22:03

  Pfff,imi pare rau de ce ti s-a intamplat si da ai dreptate!

 2. Ercuta Ion

  17 martie 2015 at 22:19

  Aveti mare dreptate. Din 1989 suntem informati cu astfel de stiri. Bine ca „este liniste in Piata Unuversitatii si se circula normal”…Hotii pot sa fure linistiti ca este liniste generala…

 3. victor L

  18 martie 2015 at 18:15

  Pe unde ‘bintui’ eu, GSP si Mediavax, pardon, Mediafax, au titlurile cele mai socante, care te trimit la un articol fîsîitura; uneori nicio legatura cu titlul nu are continutul articolului.
  Cit despre „(da Timișoara, la voi mă refer, nu vă faceți că plouă)”, e ceva de genul „zise soricelul catre girafa 😉

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Lugoj

Spitalul din Lugoj înființează o nouă linie de gardă, pentru bolnavii COVID. „Era necesară!”

Publicat

în

Consiliul Local Lugoj a aprobat înființarea unei noi linii de gardă pentru Spitalul „Teodor Andrei”. Erwin Floroni, directorul unității medicale explică de ce era necesară.

„Pentru că vreau să separ cazuisitica COVID de cea non COVID, de pe ATI. Noi avem acum secția de ATI, care nu poate fi împărțită și atunci, din pavilionul principal, fiind pavilionul de bază în care lucrează chirurgia, ginecologia și internele, vreau să scot pacienții COVID. În felul acesta vom putea lucra normal în pavilionul principal. Acum clădirea de infecțioase înseamnă secția de infecțioase și cea de paleație. În compartimentul de paleație vom înființa noul compartiment de ATI cu linie de gardă. Nu poate un doctor să penduleze între două pavilioane, pentru că nici nu poate să vină de la COVID la non COVID, de asta era nevoie de o nouă linie de gardă. Practic este o singură secție și cu două subsecții, în două clădiri”, spune Floroni.

În momentul de față, la spitalul din Lugoj sunt internați 24 de pacienți, infectați cu coronavirus. Dintre aceștia unul este în stare gravă, pe secția ATI, iar 23 sunt la Infecțioase.

Citiţi mai departe

Lugoj

Lugojeanul funcționar public care a câștigat în 2019 mai mulți bani decât primarul Boldea

Publicat

în

Un tânăr lugojean a câștigat în 2019 mai mulți bani decât primarul Francisc Boldea, deși nu este la rândul său primar, ci doar funcționar public al Primăriei Timișoara. Este vorba despre Robert Kristof, consilier personal al primarului Robu și mai apoi city manager al orașului de pe Bega. Potrivit declarației de avere a acestuia, Kristof a făcut mai mulți bani în 2019 decât primarul Lugojului, precum și alți funcționari importanți din Primăria Timișoara.

Conform Tion.ro, lugojeanul a câștigat de la primărie în 2019, ca administrator public, aproape 120.000 de lei, mai exact 119.602 lei. A avut un salariu lunar de aproape 10.000 de lei, echivalentul a 2.000 de euro. Robert Kristof a mai dus acasă 9.451 de lei din închirierea unui bun, dar nu specifică despre ce este vorba.

Primarul Lugojului a declarat venituri de 180.000 de lei în 2019, dintre care 115.000 din indemnizația de edil șef al urbei. Robert Kristof a ajuns cunoscut odată ce a fost numit consilier personal al primarului Nicolae Robu, la 24 de ani, după ce fusese pus director al Incuboxx. A fost și consilier local din partea PNL, apoi a fost numit administrator public al orașului, după plecarea lui Sorin Drăgoi, funcție pe care o ocupă cu acte în regulă din noiembrie 2016, mai scrie Tion.

foto: Tion

Citiţi mai departe

Lugoj

Patru cazuri de coronavirus la Făget. Un bărbat a murit după o dublă pneumonie, deși în primă fază testul a ieșit negativ

Publicat

în

Probleme cauzate de coronavirus la Făget, după ce la nivel județean 34 de persoane au fost confirmate cu coronavirus în ultimele 24 de ore. În Orașul Castanilor, patru persoane au fost confirmate ca fiind pozitive în ultimele zile. Deocamdată autoritățile locale nu vorbesc despre un focar, ci despre cazuri particulare.

“Nu putem vorbi despre un focar, ci sunt cazuri particulare. Săptămâna trecută am avut un caz și mai avem trei, două ieri și unul alaltăieri. Sperăm că nu e focar, au mai fost pacienți la care s-a recoltat dar au fost negativi”, a declarat pentru Lugojeanul.ro primarul Marcel Avram.

Edilul a făcut precizări și despre situația bărbatului din Făget care, după ce a fost testat și trimis mai apoi la Timișoara, a murit în spital după o dublă pneumonie și un infarct.

“A fost testat la Făget la spital, acolo a fost găsit negativ. Mai apoi a fost trimis la Timișoara pentru că avea dublă pneumonie, iar acolo cred că l-au testat din nou. A murit după o zi de la un infarct până la urmă”, a mai precizat primarul din Făget. 

La nivel național, 777 de persoane au fost confirmate cu coronavirus în ultimele 24 de ore. Potrivit DSP, 10 timișeni au cerut până acum să fie externați din spitale chiar dacă au fost confirmați ca fiind infectați cu coronavirus.

 

Citiţi mai departe

Cele mai citite