Connect with us

Administrație

Se împute treaba la Lugoj

Publicat

în

pui-rotisor-carrefour-lugoj-client-nemultumit-foto-redesteptarea-martie-2015-1La propriu. Ți se întoarce stomacul pe dos la câte știri cu chestii împuțite au dat ăștia la ziare în ultimele câteva zile, de zici că la Lugoj s-au stricat toate alimentele din toate magazinele din oraș deodată. Adevărul este probabil unul și mai scârbos, aceste întâmplări cu oameni care au sunat la „112” fiind doar piscul în muntele de mâncare trecută de termen pe care o cumpărăm, de multe ori fără să știm, din magazinele astea mari, care o ambalează frumos și o dă la fraieri. Și pe bani mulți.

Meniul zilei, Octavian

Primul a fost puiul rotisat și puțin alterat de miercuri, despre care am avut „norocul” să scriu chiar eu. Nu spun că magazinul este de vină în toată povestea, deși în mare cam este, pentru că este o practică deja cunoscută la toate lanțurile mari de supermarketuri din țară: dacă un pui sau alt aliment este pe cale de a expira, se duce la raionul de „prospături” și se trage la rotisor sau în baie de ulei. Așa că nu mâncați nimic de la secțiunea respectivă și veți fi în siguranță. Mă rog, un pic mai în siguranță.

A urmat apoi brânza din piață care a băgat în spital patru angajați ai spitalului din Lugoj. Culmea, chiar angajații spitalului să ajungă la spital, dar ăsta este adevărul și cu asta basta. Deși cei de la DSP zic că nu au suspiciuni să fie stricată brânza, eu cred că de vină este mizeria în care se face de multe ori brânza asta, ciobanii fiind celebrii pentru condițiile scârboase în care produc delicatesele. Nu toți, cum nici toți politicienii nu sunt corupți (ok, proastă comparație, scuze!) dar majoritatea.

Nu s-a făcut bine seară că polițiștii au confiscat deja aproape 200 de kile de carne stricată de la o măcelărie. Verde, neagră, de cal sau de bivol, carnea era stricată și punct, orice animal ar fi fost, dacă era mâncată, cel care o servea avea toate șansele să crape. Știu cum e să ai toxiinfecție alimentară, am avut și eu una și mai am până să pot mânca din nou normal. De fapt, ieri a fost prima dată când am mâncat în 3 sau 4 zile mâncare solidă.

RETIM

Și dacă nu era destul, azi un nene a găsit viermi în conserva de porumb dulce. Dumnezeule, mi-am zis, în curând o să găsim porumb în conserva cu viermi, dacă o ținem în ritmul ăsta. Stai, dacă o ținem tot așa, în câteva luni o să închidă cei de la protecția consumatorului Lugojul cu totul, că o să fie zonă de hazard. Care protecție? Da, nu prea răspund la telefon ăștia.

P.S.: Să mâncăm în oraș? La această oră, cunosc un singur restaurant unde nu mi-e frică să mănânc orice din meniu în Lugoj, unul singur, nici măcar două. Dacă mi se face dor sau poftă sau foame de o masă în oraș, merg doar acolo și sunt sigur că plec satisfăcut și fără boli, în rest nu risc nimic nici dacă ar fi pe gratis…

4 Comments

4 Comments

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Administrație

S-a stabilit managerul spitalului lugojean, pentru următorii patru ani. Ce priorități are

Publicat

în

FOTO arhiva

Astăzi, 17 mai, a avut loc ședința Consiliului de Administrație, din cadrul Spitalului „Teodor Andrei”, în care s-a validat rezultatul concursului pentru postul de manager. Singurul candidat, medicul Ionuț Lucian Cocoș, a fost validat și va conduce spitalul în următorii patru ani. El a asigurat și interimatul, din noiembrie 2020, când fostul manager Erwin Floroni a fost eliberat din funcție, de către primarul Claudiu Buciu.

Meniul zilei, Octavian

„Domnul doctor Ionuț Lucian Cocoș a fost declarat admis după prezentarea unui proiect de management bazat pe siguranța pacientului, dar și pe îmbunătățirea comunicării dintre doctor pacient aparținător”, a declarat city-managerul Lugojului, Anca Micșa Oprea, care este și președintele Consiliului de Administrație din cadrul Spitalului „Teodor Andrei”.

Medicul Ionuț Cocoș spune că, în următorii patru ani, vrea mai multă siguranță pentru pacienți. „Așa cum am scris și în proiectul de management, pe care l-am prezent pentru concurs, îmi doresc să crească siguranța și satisfacția pacientului. În primul rând, comportamentul personalului medical trebuie să se modifice și să fie mult mai implicat și deschis spre pacient”, a declarat noul manager.

Proiectul de management, cu care Ionuț Lucian Cocoș a obținut mandatul de director, poate fi găsit pe site-ul spitalului sau aici.

RETIM

 

 

Citiţi mai departe

Administrație

Consilierii lugojeni, convocați să aprobe agenda acțiunilor sportive și regulamentul CSM Lugoj

Publicat

în

Primarul Claudiu Buciu a convocat Consiliul Local al Municipiului Lugoj în şedinţă extraordinară pentru data de luni, 17 mai, orele 14.00, în sistem online. Pe ordine de zi, sunt trei proiecte:

Meniul zilei, Octavian

  1. Proiect de hotărâre privind alocarea din bugetul local a unei sume necesară pentru  acțiunea cultural – educativă “Tabăra de creație a scriitorilor din Banat” Iniţiator: Primarul Municipiului Lugoj;
  2. Proiect de hotărâre privind modificarea şi completarea Regulamentului de Organizare şi Funcţionare al  Clubului Sportiv Municipal Lugoj, aprobat prin Hotărârea Consiliului Local nr. 105 din 19.08.2002 . Iniţiator: Primarul Municipiului Lugoj;
  3. Proiect de hotărâre privind aprobarea agendei acţiunilor sportive pe anul 2021, propuse pentru a fi cofinanţate din  bugetul local capitolul 67.02 – „Cultură, recreere şi religie”, subcapitolul 05.01  „Acţiuni sportive”. Iniţiator: Primarul Municipiului Lugoj.

Citiţi mai departe

Administrație

Fostul primar al Lugojului, criticat vehement pentru achiziții în domeniul floral, are un moștenitor

Publicat

în

Meniul zilei, Octavian

Fostul primar al Lugojului, Francisc Boldea, a fost mereu criticat pentru sumele exorbitante pe care le plătea pentru flori, pe care angajații de la Sere și Spații Verzi le montau prin oraș în fiecare an. Zeci de mii de lei a plătit primăria orașului pentru flori în fiecare an. 

Noul primar, Claudiu Buciu, a strâns un adevărat cult „anti-floral” în jurul său, înainte de alegeri, promițând lugojenilor că nu va cumpăra flori sau arbuști pentru oraș, din puținii bani publici, ci doar gazon.

Deși s-a ținut de promisiune cu iarba, noul edil al orașului a ajuns la a doua achiziție de flori și arbori pentru municipiu, în ciuda promisiunilor. Primăria a plătit nu mai puțin de 32.000 de lei pentru 5.000 de mușcate, flori care vor fi livrate și plantate în curând în diferite zone din oraș. Pe magnolii, achiziționate de curând, Buciu a mai dat 8.220 de lei. Primăria nu a comunicat niciuna dintre cele trei achiziții, de magnolii, mușcate sau gazon, acestea fiind însă publice datorită platformei SEAP.

RETIM

Citiţi mai departe

Administrație

Cinematograful din Lugoj se redeschide. Data la care vei putea merge la film

Publicat

în

Meniul zilei, Octavian

Cinematograful din Lugoj este primul dintre obiectivele de interes din oraș care se redeschid, la mai bine de un an de când a fost închis din cauza pandemiei de coronavirus. Potrivit administrației locale, locația urmează să fie deschisă pentru public începând cu 1 iunie.

Deocamdată primăria nu a anunțat dacă cinematograful se deschide complet sau la capacitate redusă, însă cert este că în interior lugojenii vor trebui să poarte masca de protecție, dar și să păstreze o distanță de cel puțin un scaun între ei.

Un alt obiectiv important pentru care se decide sau nu redeschiderea este piața ocico de vechituri.

RETIM

Citiţi mai departe
Publicitate

Cele mai citite