La propriu. Ți se întoarce stomacul pe dos la câte știri cu chestii împuțite au dat ăștia la ziare în ultimele câteva zile, de zici că la Lugoj s-au stricat toate alimentele din toate magazinele din oraș deodată. Adevărul este probabil unul și mai scârbos, aceste întâmplări cu oameni care au sunat la „112” fiind doar piscul în muntele de mâncare trecută de termen pe care o cumpărăm, de multe ori fără să știm, din magazinele astea mari, care o ambalează frumos și o dă la fraieri. Și pe bani mulți.
Primul a fost puiul rotisat și puțin alterat de miercuri, despre care am avut „norocul” să scriu chiar eu. Nu spun că magazinul este de vină în toată povestea, deși în mare cam este, pentru că este o practică deja cunoscută la toate lanțurile mari de supermarketuri din țară: dacă un pui sau alt aliment este pe cale de a expira, se duce la raionul de „prospături” și se trage la rotisor sau în baie de ulei. Așa că nu mâncați nimic de la secțiunea respectivă și veți fi în siguranță. Mă rog, un pic mai în siguranță.
A urmat apoi brânza din piață care a băgat în spital patru angajați ai spitalului din Lugoj. Culmea, chiar angajații spitalului să ajungă la spital, dar ăsta este adevărul și cu asta basta. Deși cei de la DSP zic că nu au suspiciuni să fie stricată brânza, eu cred că de vină este mizeria în care se face de multe ori brânza asta, ciobanii fiind celebrii pentru condițiile scârboase în care produc delicatesele. Nu toți, cum nici toți politicienii nu sunt corupți (ok, proastă comparație, scuze!) dar majoritatea.
Nu s-a făcut bine seară că polițiștii au confiscat deja aproape 200 de kile de carne stricată de la o măcelărie. Verde, neagră, de cal sau de bivol, carnea era stricată și punct, orice animal ar fi fost, dacă era mâncată, cel care o servea avea toate șansele să crape. Știu cum e să ai toxiinfecție alimentară, am avut și eu una și mai am până să pot mânca din nou normal. De fapt, ieri a fost prima dată când am mâncat în 3 sau 4 zile mâncare solidă.
Și dacă nu era destul, azi un nene a găsit viermi în conserva de porumb dulce. Dumnezeule, mi-am zis, în curând o să găsim porumb în conserva cu viermi, dacă o ținem în ritmul ăsta. Stai, dacă o ținem tot așa, în câteva luni o să închidă cei de la protecția consumatorului Lugojul cu totul, că o să fie zonă de hazard. Care protecție? Da, nu prea răspund la ăștia.
P.S.: Să mâncăm în oraș? La această oră, cunosc un singur restaurant unde nu mi-e frică să mănânc orice din meniu în Lugoj, unul singur, nici măcar două. Dacă mi se face dor sau poftă sau foame de o masă în oraș, merg doar acolo și sunt sigur că plec satisfăcut și fără boli, în rest nu risc nimic nici dacă ar fi pe gratis…
Există multe nereguli în domeniul alimentar. Dar nu văd să fie luate măsuri exemplare.
Mda, imi cam piere pofta de mincare cind vad asemenea „bunatati”.
Ordinari uamini.
Nu doar amenda ar trebui, ci si zile dupa gratii. Ori sa fie fortati ei sa manince produsele pe care le vind.
Vazind puiul din poza e clar ca degraba nu le voi mai fi client.
Spune-ne si noua la ce restaurant mergi sa mananci, sa fim cu totii in siguranta, zic 😀 :))
La ăsta 🙂