Connect with us
Winter in My Town

Administrație

Se împute treaba la Lugoj

Publicat

în

pui-rotisor-carrefour-lugoj-client-nemultumit-foto-redesteptarea-martie-2015-1La propriu. Ți se întoarce stomacul pe dos la câte știri cu chestii împuțite au dat ăștia la ziare în ultimele câteva zile, de zici că la Lugoj s-au stricat toate alimentele din toate magazinele din oraș deodată. Adevărul este probabil unul și mai scârbos, aceste întâmplări cu oameni care au sunat la „112” fiind doar piscul în muntele de mâncare trecută de termen pe care o cumpărăm, de multe ori fără să știm, din magazinele astea mari, care o ambalează frumos și o dă la fraieri. Și pe bani mulți.

Meniul zilei Vara 2021, Octavian

Primul a fost puiul rotisat și puțin alterat de miercuri, despre care am avut „norocul” să scriu chiar eu. Nu spun că magazinul este de vină în toată povestea, deși în mare cam este, pentru că este o practică deja cunoscută la toate lanțurile mari de supermarketuri din țară: dacă un pui sau alt aliment este pe cale de a expira, se duce la raionul de „prospături” și se trage la rotisor sau în baie de ulei. Așa că nu mâncați nimic de la secțiunea respectivă și veți fi în siguranță. Mă rog, un pic mai în siguranță.

A urmat apoi brânza din piață care a băgat în spital patru angajați ai spitalului din Lugoj. Culmea, chiar angajații spitalului să ajungă la spital, dar ăsta este adevărul și cu asta basta. Deși cei de la DSP zic că nu au suspiciuni să fie stricată brânza, eu cred că de vină este mizeria în care se face de multe ori brânza asta, ciobanii fiind celebrii pentru condițiile scârboase în care produc delicatesele. Nu toți, cum nici toți politicienii nu sunt corupți (ok, proastă comparație, scuze!) dar majoritatea.

Nu s-a făcut bine seară că polițiștii au confiscat deja aproape 200 de kile de carne stricată de la o măcelărie. Verde, neagră, de cal sau de bivol, carnea era stricată și punct, orice animal ar fi fost, dacă era mâncată, cel care o servea avea toate șansele să crape. Știu cum e să ai toxiinfecție alimentară, am avut și eu una și mai am până să pot mânca din nou normal. De fapt, ieri a fost prima dată când am mâncat în 3 sau 4 zile mâncare solidă.

RETIM

Și dacă nu era destul, azi un nene a găsit viermi în conserva de porumb dulce. Dumnezeule, mi-am zis, în curând o să găsim porumb în conserva cu viermi, dacă o ținem în ritmul ăsta. Stai, dacă o ținem tot așa, în câteva luni o să închidă cei de la protecția consumatorului Lugojul cu totul, că o să fie zonă de hazard. Care protecție? Da, nu prea răspund la telefon ăștia.

P.S.: Să mâncăm în oraș? La această oră, cunosc un singur restaurant unde nu mi-e frică să mănânc orice din meniu în Lugoj, unul singur, nici măcar două. Dacă mi se face dor sau poftă sau foame de o masă în oraș, merg doar acolo și sunt sigur că plec satisfăcut și fără boli, în rest nu risc nimic nici dacă ar fi pe gratis…

4 Comments

4 Comments

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

loading...

Administrație

Sute de copii din Lugoj vor fi premiați pentru colindele pe care le vor înscrie într-un concurs online

Publicat

în

Meniul zilei Vara 2021, Octavian

750 de copii din Lugoj vor fi premiați pentru colindele pe care le vor înscrie într-un concurs online, cu ocazia sărbătorilor de iarnă. Anunțul a fost făcut de primărie, care va da drumul unei noi ediții a concursului de colinde Iată, vin colindătorii!“ organizat și anul trecut la Lugoj.

Primii 750 de copii înscriși să participe la acest proiect, primesc din partea Primăriei un cadou de Crăciun, reprezentat de o cutie frumos personalizată care conține cărți, jocuri și surprize dulci. Evenimentul se adresează copiilor și elevilor cu vârsta cuprinsă între 3 și 14 ani.

„Înscrierea copiilor în eveniment se face doar de către cadrele didactice sau de către părinți, prin completarea formularului de mai jos, până cel târziu la data de 10 decembrie 2021. În momentul completării formularului trebuie să și urcați colindul/colindele elevilor dumneavoastră pe internet”, scriu organizatorii.

RETIM

Găsiți aici toate detaliile concursului de colinde.

Citiţi mai departe

Administrație

Certificat verde sau nu la Târgul de Crăciun la Lugoj? Reacția primarului orașului

Publicat

în

Meniul zilei Vara 2021, Octavian

Târgurile de Crăciun se vor desfășura în acest sezon de sărbătoare doar pentru persoanele cu certificate verzi. Se întâmplă la Timișoara, la București, dar și la Sibiu sau alte orașe din România, acolo unde târgurile organizate cu ocazia sărbătorilor au ajuns de renume mondial.

La Lugoj, deși administrația locală mai are doar câteva zile până să organizeze complet târgul, situația privind certificatul verde este ambiguă. Pe de-o parte, administrația locală spune că nu va exista o delimitare a zonei de târg. Potrivit legii, în acest caz nu este nevoie de certificat verde pentru a achiziționa produse de la căsuțe.

Pe de altă parte, edilul șef spune că va respecta legislația de la acea dată, dând de înțeles că s-ar putea totuși ca obligativitatea certificatului verde să fie impusă.

RETIM

“Nu va fi o incintă închisă. Accesul nu va fi restricționat, însă se vor respecta regulile stabilite la nivel național. Se vor respecta regulile stabilite prin legislația în vigoare la momentul derulării evenimentului”, a explicat primarul Claudiu Buciu pentru Lugojeanul.ro

Citiţi mai departe

Administrație

Lista persoanelor care pot să primească în chirie locuințe ANL, la Lugoj

Publicat

în

FOTO Arhiva

Primăria Lugoj a stabilit persoanele care au prioritate la închirierea locuințelor ANL. 58 de solicitanți se află pe această listă, care va ajunge, în ședința din 25 noiembrie la votul consilierilor locali. În funcție de punctajul obținut, aceștia vor avea acces la locuințe. Este vorba de tineri, de până în 35 de ani, care trebuie să dovedească, în primul rând că muncesc pe raza municipiului Lugoj. Iată, mai jos, lista solicitanților, cu punctajul obținut, în urma dosarelor depuse la primărie până în 19 iulie 2021.

Meniul zilei Vara 2021, Octavian

Din totalul dosarelor depuse, patru persoane au retras cererile, iar alte trei au fost plecate în străinătate când reprezentanții Primăriei Lugoj au efectuat ancheta socială și nu au transmis o dovadă că au loc de muncă pe teritoriul municipiului

RETIM

Citiţi mai departe

Administrație

Lugojul a cumpărat luminițe festive pentru Crăciun de 130.000 de lei

Publicat

în

Meniul zilei Vara 2021, Octavian

Lugojul ar urma să arate ca în povești de sărbători. Asta după ce primăria din oraș a cumpărat ghirlande, decorațiuni și alte luminițe pentru Crăciun și restul sărbătorilor de iarnă în valoare totală, cu tot cu montare și demontare, de aproape 130.000 de lei.

La capitoulul luminițe, s-au cheltuit 93.575 de lei, pentru becuri LED de toate formele, ghirlande, instalații, cortine luminoase și altele. La capitolul montare și demontare, primăria a mai scos din buzunar alte 37.780 de lei. Montarea urmează să aibă loc în curând, iar demontarea va avea loc în lunile ianuarie sau februarie.

Important de menționat este faptul că primăria a “rupt” contractul cu Elba, firma care furniza an de an instalațiile de iluminat pentru sărbători în oraș pe timpul fostei administrații. Compania care a vândut produsele și serviciile către Lugoj este una din județul Hunedoara.

RETIM

foto: Facebook.com/Cosmina Livadaru

Citiţi mai departe
Publicitate
Publicitate

Cele mai citite