Connect with us


Administrație

Sunt lugojean, scoate-mă de aici!

Publicat

în

20131114_112005Trebuie că știți deja celebra emisiune de la ProTV, cu vedetele duse în junglă și lăsate acolo pe mâinile lui Cabral și Bobonete, show din care doar matahala de Moroșanu a ieșit „viu” și câștigător. Pe modelul emisiunii, am făcut un mic test de imaginație, acum, la 22:50 seara, în timp ce mă uitam pe al meu laptop la un episod la nimereală, tocmai Roma a picat, din seria „No Reservations” a genialului Anthony Bourdain.

RETIM

Ce a ieșit? Nu mare lucru, că sunt cam obosit și un dinte la care „am tras curent” (de fapt m-am lovit cu un fistic pe care credeam că îl pot deschide cu dinții) mă supără de la prânz. Totuși, am trei locuri în minte din care, ca lugojean, vreau să fiu scos de îndată ce sunt băgat. Nu sunt în junglă, nu sunt în satele din jur, ci în orașul nostru european și mișto. Măcar unul nu mai există, deci exercițiul de imaginație chiar e exercițiu de imaginație.

1. Spitalul din Lugoj, secția Urgențe: Ăsta e primul loc care îmi vine în minte pe loc când mă gândesc unde mi-aș dori să fiu cel mai puțin în tot Lugojul ăsta. Nu, nu mă refer la Urgențele noi, ci la cele vechi, alea în care intrai și, dacă aveai noroc, ieșeai viu sau cu o boală ușoară, chiar dacă poate intrai teafăr și nevătămat. Culoarul acela jegos, sala mică de urgențe, bolnavii mulți și vai de ei, toate mă fac să tresar și să mulțumesc Universului că nu sunt o persoană prea bolnăvicioasă și că secția e nouă și curată.

2. Casa de Cultură a Sindicatelor: Înțeleg, fiind o ditamai casa cu ditamai sala, că e greu să te pui să o reabilitezi, însă trebuie să recunoaștem că a noastră casă de cultură este un adevărat dezastru. Nu știu de ce avem cinematograf nou, bazin aproape gata și un pod pietonal pe care nu prea trece lumea, când locul în care se întâmplă baluri de boboci, spectacole și evenimente publice este o rușine pentru oraș, miroase a covoare nespălate de zeci de ani și este rece și incomod oriunde ai sta în interior. Chiar și în cabinele de probă.

3. Pizzeria Domacris: Țin minte că, acum vreo 6-7 ani, când începeam liceul, să merg după ore la Domacris era un eveniment. E cam cum sunt acum ieșirile din țară, alea cu avionul, de câteva zile, așa de important era să mergem la Domacris și să mâncăm o pizza delicioasă. Ei bine, am fost acum câteva zile și trebuie să vă mărturisesc că nu mai stau lucrurile chiar așa. Mi-a fost nu ciudă, ci milă că pizzeria Domacris, epica pizzerie, este acum un loc în care se servește pizza de o calitate îndoielnică, cu bere caldă ca o cafea și crustă necoaptă. Păcat, mare păcat, am vrut să scriu o recenzie completă, dar nu mă lasă inima pentru că nici nu știu cum să o încep, așa că mă rezum la paragraful ăsta.

Tu, ca lugojean, de unde vrei să te „autoscoți” cât mai repede, dacă ar fi să aterizezi într-un anume punct din oraș pe care nu îl (mai) ai la suflet? Lasă-mi ideile tale în comentarii.

2 Comments

2 Comments

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Administrație

Primăria Lugoj plătește o grămadă de bani, aceleiași firme, pentru servicii pe care le-a achiziționat și în 2016

Publicat

în

RETIM

Primăria Lugoj cheltuie 117.000 de lei pentru servicii de consultanță unei firme care, în 2016, a prestat aceleași servicii către administrația locală din Lugoj. Este vorba despre FIP Consulting, o firmă care a oferit documentație pentru Planul de Mobilitate Urbană a Lugojului acum 5 ani.

Potrivit anunțului de pe SEAP, primăria a cumpărat “Servicii de actualizare a Planului de Mobilitate Urbana Durabila al Municipiului Lugoj”, iar la descrierea serviciului, cei de la FIP Consulting au specificat că banii vor merge pe “Servicii de elaborare a Strategiei și Planului de Mobilitate pentru orașe medii”. Întrebat despre achiziție, primarul Buciu a explicat că legea este de vină în acest caz. 

“Legea ne obligă să le refacem odată la 5 ani. Altfel nu putem accesa fonduri europene. Am ales aceeași firmă pentru că astfel este mai eficient din punct de vedere economic. Oamenii cunosc deja orașul”, a declarat pentru Lugojeanul.ro primarul Claudiu Buciu.

Pe site-ul primăriei din Lugoj există deja un PMUD pentru Lugoj, livrat către primărie în anul 2016 de către FIP Consulting, firmă a lui Radu Victor Andronic, fost consilier al ministrului Valerian Vreme, la Comunicații, și fost director al departamentului de finanțări europene al CFR. 

Încă 54.000 tot pentru mobilitate, la altă firmă

O altă achiziție făcută de primărie este tot din domeniul mobilității, de această dată la Expert Consulting din Timișoara. Pentru 54.000 de lei, primăria va obține “Servicii de consultanță și asistență tehnică de specialitate, în scopul pregătirii documentației de atribuire și evaluării ofertelor depuse în cadrul procedurii de achiziţie publică a două contracte. 

  1. “Studiu de fezabilitate, Proiect tehnic de execuție și obținerea autorizației de construcție pentru proiectul „Creşterea calității vieții din municipiul Lugoj prin reabilitarea spațiilor verzi și modemizarea parcurilor”. 
  2. ”Studiu de fezabilitate, Proiect tehnic de execuție și obținerea autorizației de construcție pentru proiectul „Îmbunătățirea condițiilor de deplasare pentru pietoni și bicicliști în municipiul Lugoj, prin amenajarea, modernizarea și construirea de piste de biciclete și zone pietonale”, potrivit SEAP. 

În acest caz, primarul Buciu spune că „este vorba despre un alt proiect, consultanță, fonduri pentru mobilitate și regenerare urbană. Prima fază proiectarea, aceasta este și finanțată, apoi și execuția.”

Citiţi mai departe

Administrație

Decizie a primăriei privind tarabele cu mărțișoare la Lugoj, de 1 și 8 martie, pentru acest an

Publicat

în

RETIM

După ce anul trecut comercianții de mărțișoare nu și-au putut vinde creațiile decât online, pentru că în România apăreau primele restricții, în acest an primăria a aprobat un loc din oraș pentru tarabele acestora. Este vorba despre Piața I.C. Drăgan, acolo unde vânzătorii de mărțișoare și alte cadouri de 1 și 8 martie se vor putea desfășura.

Comercianții vor putea să-și ocupe locurile în piață în două ture, una pentru 1 martie și cealaltă pentru ziua de 8 martie. Pentru mărțișoare, vânzarea va începe vineri, 26 februarie și va dura până pe 1 martie, de Mărțișor. 

Pentru Ziua Femeii, comercianții vor putea să își expună produsele din 5 martie, care pică tot într-o vineri, până luni de 8 martie. Până acum, potrivit primăriei lugojene, au cerut autorizație în jur de 20 de comercianți.

Capacitatea maximă a locației este de 30 de vânzători, asta și pentru că administrația locală va impune distanțarea socială a comercianților, din cauza pandemiei. Aceștia vor purta obligatoriu mască și vor oferi dezinfectant de mâini clienților.

Citiţi mai departe

Administrație

Consiliul local va vota lista tinerilor care s-au calificat pentru obținerea unei locuințe ANL

Publicat

în

Foto Arhiva

Consilierii locali lugojeni vor discuta, în ședința de joi, 25 februarie, proiectul privind lista de priorități pentru alocarea locuințelor ANL, destinate închirierii, pentru tineri de până 35 de ani. Lista este compusă în urma evaluării dosarelor depuse la Primăria Lugoj, în baza Legii 180/2018.

RETIM

„Luând în considerarea că locuințele ANL, destinate închirierii urmează să fie finalizate, la nivelul municipiului Lugoj au fost analizate dosarele depuse de persoane fizice, în vederea închirierii locuințelor ANL și  a rezultat următoarea ordine de priorități, conform anexei, fapt pentru care se impune aprobarea prin Hotărârea Consiliului Local a proiectului de hotărâre privind aprobarea listei dosarelor depuse în în perioada 01.01.2019-01.01.2021 și a listei de priorități în soluționarea cererilor de locuințe a ANL pentru tineri, destinate închirierii”, se arată în referatul pentru susținerea proiectului.

După aprobarea consilierilor locali, se pot depune contestații timp de șapte zile, la primarul municipiului.

Mai jos, puteți vedea, lista priorităților în funcție de punctajul obținut.

Citiţi mai departe

Administrație

Lugojul face primii pași pentru transformarea în Smart City. Lugojenii sunt așteptați la dezbateri

Publicat

în

Primăria Lugoj îi invită pe lugojenii pasionați de tehnologie să facă parte din focus grupurile locale, ale căror rezultate vor sta la baza dezvoltării Strategiei Locale de transformare a Lugojului într-un Smart City – Oraș Inteligent. Un oraș inteligent sau smart city este un concept de dezvoltare urbană care integrează tehnologii și sisteme pentru a administra în mod eficient și securizat resursele unui oraș, în vederea îmbunătățirii calității vieții cetățenilor, dezvoltării comunității și protejării mediului.

RETIM

Cele 2 focus grupuri vor cuprinde următoarele domenii:

 Guvernare Locală, Sănătate, Educație, Mediu, Turism și Siguranță publică

25 februarie 2021 – intervalul orar 12:00 – 15:00

26 februarie 2021 – intervalul orar 11:00 – 14:00

Infrastructură și tehnologie, transport public, energie (smart grid)

25 februarie 2021 – intervalul orar 15:30 – 17:30

26 februarie 2021 – intervalul orar 14:30 – 17:00

Pentru a participa la aceste întâlniri vă invităm să completați următorul formular: https://forms.gle/NZs2Mj85x625DTfu8

Scopul final al acestui exercițiu este acela de a seta obiective îndrăznețe, necesare unui oraș european la standardele secolului în care trăim.

Formatul acestor prime întâlniri va fi fizic, numărul persoanelor va fi limitat pentru eficiență și pentru respectarea normelor de sănătate în vigoare.

Citiţi mai departe
Publicitate

Cele mai citite