Connect with us

Administrație

Sunt lugojean, scoate-mă de aici!

Publicat

în

20131114_112005Trebuie că știți deja celebra emisiune de la ProTV, cu vedetele duse în junglă și lăsate acolo pe mâinile lui Cabral și Bobonete, show din care doar matahala de Moroșanu a ieșit „viu” și câștigător. Pe modelul emisiunii, am făcut un mic test de imaginație, acum, la 22:50 seara, în timp ce mă uitam pe al meu la un episod la nimereală, tocmai Roma a picat, din seria „No Reservations” a genialului Anthony Bourdain.

RETIM

Ce a ieșit? Nu mare lucru, că sunt cam obosit și un dinte la care „am tras curent” (de fapt m-am lovit cu un fistic pe care credeam că îl pot deschide cu dinții) mă supără de la prânz. Totuși, am trei locuri în minte din care, ca lugojean, vreau să fiu scos de îndată ce sunt băgat. Nu sunt în junglă, nu sunt în satele din jur, ci în orașul nostru european și mișto. Măcar unul nu mai există, deci exercițiul de imaginație chiar e exercițiu de imaginație.

1. Spitalul din Lugoj, secția Urgențe: Ăsta e primul loc care îmi vine în minte pe loc când mă gândesc unde mi-aș dori să fiu cel mai puțin în tot Lugojul ăsta. Nu, nu mă refer la Urgențele noi, ci la cele vechi, alea în care intrai și, dacă aveai noroc, ieșeai viu sau cu o boală ușoară, chiar dacă poate intrai teafăr și nevătămat. Culoarul acela jegos, sala mică de urgențe, bolnavii mulți și vai de ei, toate mă fac să tresar și să mulțumesc Universului că nu sunt o persoană prea bolnăvicioasă și că secția e nouă și curată.

2. Casa de Cultură a Sindicatelor: Înțeleg, fiind o ditamai casa cu ditamai sala, că e greu să te pui să o reabilitezi, însă trebuie să recunoaștem că a noastră casă de cultură este un adevărat dezastru. Nu știu de ce avem cinematograf nou, bazin aproape gata și un pod pietonal pe care nu prea trece lumea, când locul în care se întâmplă baluri de boboci, spectacole și evenimente publice este o rușine pentru oraș, miroase a covoare nespălate de zeci de ani și este rece și incomod oriunde ai sta în interior. Chiar și în cabinele de probă.

Lugoj: Concert de colinde cu Paula Hriscu

3. Pizzeria Domacris: Țin minte că, acum vreo 6-7 ani, când începeam liceul, să merg după ore la Domacris era un eveniment. E cam cum sunt acum ieșirile din țară, alea cu avionul, de câteva zile, așa de important era să mergem la Domacris și să mâncăm o pizza delicioasă. Ei bine, am fost acum câteva zile și trebuie să vă mărturisesc că nu mai stau lucrurile chiar așa. Mi-a fost nu ciudă, ci milă că pizzeria Domacris, epica pizzerie, este acum un loc în care se servește pizza de o calitate îndoielnică, cu bere caldă ca o cafea și crustă necoaptă. Păcat, mare păcat, am vrut să scriu o recenzie completă, dar nu mă lasă inima pentru că nici nu știu cum să o încep, așa că mă rezum la paragraful ăsta.

Tu, ca lugojean, de unde vrei să te „autoscoți” cât mai repede, dacă ar fi să aterizezi într-un anume punct din oraș pe care nu îl (mai) ai la suflet? Lasă-mi ideile tale în comentarii.

2 Comments

2 Comments

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Administrație

Lugojenii afectați de pasajul de pe strada Bocșei depun plângere în instanță. Documentul Primăriei Lugoj care le dă dreptate

Publicat

în

Locuitorii din zona străzii Bocșei s-au decis să depună o plângere în instanță împotriva Ministerului Transporturilor,  CFR-ului, Consiliului Județean Timiș și Primăriei Lugoj, în legătură cu proiectul de modernizare a liniei feroviare Caransebeș – Timișoara – Arad, una dintre cele mai mari investiții de infrastructură derulate de CFR și finanțată prin Planul Național de Redresare și Reziliență. Mai exact, împotriva soluției de a ridica un pasaj suprateran pe strada Bocșei din Lugoj. Este vorba despre o construcție de 500 de metri lungime și 15 metri înălțime, destinată traversării căii ferate. Locuitorii susțin că această structură ar „îngropa” zona și ar crea o barieră vizuală, blocând accesul la lumina naturală pentru locuințele din apropiere. Ei cer schimbarea soluției prin construirea unui pasaj subteran, care nu ar mai crea deranjul și disconfortul menționat.

RETIM

Aproximativ 500 de persoane au semnat o petiție prin care cer modificarea soluției de infrastructură propuse pentru trecerea căii ferate de pe strada Bocșei, invocând impactul negativ asupra calității vieții din zonă. CFR a răspuns deja la petiția lugojenilor și a transmis că nu va schimba soluția, proiectul continuând așa cum a fost prevăzut. Locuitorii au anunțat că au angajat deja o casă de avocatură, care îi va reprezenta în instanță și care va depune o plângere împotriva soluției alese.

De altfel, Consiliul Local Lugoj a aprobat, în 3 mai 2022, Hotărârea nr. 193, prin care se prevede Reactualizarea și transpunerea în format digital a Planului de Mobilitate Urbană Durabilă. Chiar în acest Plan de Mobilitate Urbană, Primăria Lugoj își propune construirea unui pasaj subteran. Acest plan a fost realizat în timpul primarului Boldea, în 2016, și a fost actualizat în 2022, fiind valabil până în 2030.

Captura document/Plan de Mobilitate

Ministrul Transporturilor, Sorin Grindeanu, prezent la Lugoj pe 19 octombrie, a subliniat că investițiile trebuie să fie în folosul oamenilor, nu să le creeze disconfort, și a recomandat noului primar să se întâlnească cu cetățenii și să caute o soluție.

Lugoj: Concert de colinde cu Paula Hriscu

Între timp, localnicii au decis să apeleze la justiție, urmând ca mâine să depună plângerea în instanță pentru a bloca ridicarea pasajului.

 

Citiţi mai departe

Administrație

O mașină s-a blocat pe o stradă din Lugoj, după ce muncitorii administrației au lăsat o lucrare nesemnalizată VIDEO

Publicat

în

FOTO Facebook

O avarie la care s-a intervenit duminică dă bătăi de cap lugojenilor. Țeava de apă reparată s-a spart din nou și a creat o baltă imensă care a acoperit strada. Intervenția efectuată cu o zi în urmă nu a fost semnalizată și o mașină s-a împotmolit în groapa proaspăt săpată.

RETIM

Primarul Călin Dobra a anunțat că echipele de intervenție au revenit astăzi pentru a remedia avaria apărută pe Splaiul Coposu, incident care a avut loc duminică, 3 noiembrie. Conducta de oțel afectată are o vechime de aproximativ 40 de ani și prezintă semne de uzură avansată, făcând-o vulnerabilă la cedări repetate.

Dobra le-a cerut oamenilor „răbdare și înțelegere în aceste momente dificile”.

Lugoj: Concert de colinde cu Paula Hriscu

Citiţi mai departe

Administrație

Școala de Arte „Remus Tașcău” și-ar putea relua activitatea, după patru ani de blocaj

Publicat

în

Școala de Arte „Remus Tașcău” din Lugoj, aflată sub autoritatea Consiliului Local, se află într-un blocaj administrativ și financiar grav, potrivit unei sesizări oficiale transmise consilierilor locali lugojeni de Loredana Lupescu, referent de specialitate și ultimul director al acestei instituții. În documentul transmis, Lupescu arată că instituția nu mai are un director încă din 2021, si consiliu de administrație din anul 2020.

RETIM

„Am avut o primă discuție cu specialiștii în acest domeniu și e necesar să o revigorâm. Gândirea mea, la momentul ăsta, este de a o aduce în subordinea Casei de Cultură a Municipiului Lugoj. Am o experiență în acest sens, de când eram președinte la Consiliul Județean Timiș. Există Centrul de Cultură a Județului Timiș, care are o școală populară de artă foarte bine pusă la punct. Cred că un astfel de model de succes putem să-l implementăm și la nivelul municipiului Lugoj” a declarat Călin Dobra.

CITESTE SI : Solicitare pentru rezolvarea blocajului Școlii de Arte: de 3 ani fără director, de 4 ani fără consiliu de administrație

Citiţi mai departe

Administrație

Primăria Lugoj vrea să rezolve criza parcărilor cu o taxă: 22.000 de mașini pentru 4.000 de locuri de parcare SONDAJ

Publicat

în

Municipiul Lugoj se confruntă cu o criză majoră de spații de parcare, având în vedere că orașul numără aproximativ 22.000 de mașini, dar doar 4.000 de locuri de parcare rezidențiale disponibile.

RETIM

În acest context, Primăria Lugoj, în parteneriat cu Poliția Locală, lucrează la dezvoltarea unui sistem inteligent de parcare, menit să faciliteze să fluidizeze traficul urban.

Pentru a colecta date esențiale în vederea implementării acestui sistem, autoritățile locale invită cetățenii să participe la un sondaj online, prin care să-și exprime opiniile și preferințele. Printre întrebările adresate locuitorilor se numără sugestii de soluții pentru îmbunătățirea traficului și nivelul prețului pe care aceștia ar fi dispuși să-l plătească pentru o oră de parcare pe stradă. De asemenea, se urmărește înțelegerea preferințelor legate de amplasarea locurilor de parcare în apropierea locuințelor și a altor criterii considerate relevante de cetățeni.

„Avem nevoie de sprijinul cetățenilor pentru colectarea de date relevante, astfel încât să putem crea o soluție cât mai potrivită pentru nevoile orașului,” transmit reprezentanții Primăriei Lugoj. Chestionarul poate fi completat online la adresa:https://boo12nuh2mp.typeform.com/to/wt6VHWuv

Lugoj: Concert de colinde cu Paula Hriscu

Citiţi mai departe

Cele mai citite