Connect with us

Administrație

Sunt lugojean, scoate-mă de aici!

Publicat

în

20131114_112005Trebuie că știți deja celebra emisiune de la ProTV, cu vedetele duse în junglă și lăsate acolo pe mâinile lui Cabral și Bobonete, show din care doar matahala de Moroșanu a ieșit „viu” și câștigător. Pe modelul emisiunii, am făcut un mic test de imaginație, acum, la 22:50 seara, în timp ce mă uitam pe al meu laptop la un episod la nimereală, tocmai Roma a picat, din seria „No Reservations” a genialului Anthony Bourdain.

Meniul zilei Vara 2021, Octavian

Ce a ieșit? Nu mare lucru, că sunt cam obosit și un dinte la care „am tras curent” (de fapt m-am lovit cu un fistic pe care credeam că îl pot deschide cu dinții) mă supără de la prânz. Totuși, am trei locuri în minte din care, ca lugojean, vreau să fiu scos de îndată ce sunt băgat. Nu sunt în junglă, nu sunt în satele din jur, ci în orașul nostru european și mișto. Măcar unul nu mai există, deci exercițiul de imaginație chiar e exercițiu de imaginație.

1. Spitalul din Lugoj, secția Urgențe: Ăsta e primul loc care îmi vine în minte pe loc când mă gândesc unde mi-aș dori să fiu cel mai puțin în tot Lugojul ăsta. Nu, nu mă refer la Urgențele noi, ci la cele vechi, alea în care intrai și, dacă aveai noroc, ieșeai viu sau cu o boală ușoară, chiar dacă poate intrai teafăr și nevătămat. Culoarul acela jegos, sala mică de urgențe, bolnavii mulți și vai de ei, toate mă fac să tresar și să mulțumesc Universului că nu sunt o persoană prea bolnăvicioasă și că secția e nouă și curată.

2. Casa de Cultură a Sindicatelor: Înțeleg, fiind o ditamai casa cu ditamai sala, că e greu să te pui să o reabilitezi, însă trebuie să recunoaștem că a noastră casă de cultură este un adevărat dezastru. Nu știu de ce avem cinematograf nou, bazin aproape gata și un pod pietonal pe care nu prea trece lumea, când locul în care se întâmplă baluri de boboci, spectacole și evenimente publice este o rușine pentru oraș, miroase a covoare nespălate de zeci de ani și este rece și incomod oriunde ai sta în interior. Chiar și în cabinele de probă.

RETIM

3. Pizzeria Domacris: Țin minte că, acum vreo 6-7 ani, când începeam liceul, să merg după ore la Domacris era un eveniment. E cam cum sunt acum ieșirile din țară, alea cu avionul, de câteva zile, așa de important era să mergem la Domacris și să mâncăm o pizza delicioasă. Ei bine, am fost acum câteva zile și trebuie să vă mărturisesc că nu mai stau lucrurile chiar așa. Mi-a fost nu ciudă, ci milă că pizzeria Domacris, epica pizzerie, este acum un loc în care se servește pizza de o calitate îndoielnică, cu bere caldă ca o cafea și crustă necoaptă. Păcat, mare păcat, am vrut să scriu o recenzie completă, dar nu mă lasă inima pentru că nici nu știu cum să o încep, așa că mă rezum la paragraful ăsta.

Tu, ca lugojean, de unde vrei să te „autoscoți” cât mai repede, dacă ar fi să aterizezi într-un anume punct din oraș pe care nu îl (mai) ai la suflet? Lasă-mi ideile tale în comentarii.

2 Comments

2 Comments

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Administrație

Primăria Lugoj a plătit 11.700 de lei pe 12 scaune

Publicat

în

Meniul zilei Vara 2021, Octavian

Primăria Lugoj continuă să facă achiziții publice. Printre ultimele se numără și cumpărarea a 12 scaune de așteptare. Cel mai probabil, scaunele vor fi amplasate la intrarea în cele mai importante birouri din primărie.

Cei care au făcut achiziția nu s-au limitat la orice scaune. Deși un scaun de așteptare normal costă între 60 și 100 de lei la magazine precum Dedeman, primăria din Lugoj a decis să cumpere scaune “de domni”, cu de zece ori prețul cerut la magazinele de bricolaj.

Astfel, pe 12 scaune Manager Extra CF, cu piele ecologică și structură din lemn masiv, administrația locală a plătit aproape 11.700 de lei, adică în jur de 975 de lei bucata. Licitația a fost câștigată de o firmă din Jilava, județul Ilfov.

RETIM

Citiţi mai departe

Administrație

Continuă criza de personal din Primăria Lugoj. Un nou post de șef a fost scos la concurs

Publicat

în

Primăria Lugoj a lansat două noi anunțuri de angajare. Unul dintre acestea este pentru „ocuparea funcției publice de conducere vacantă de Șef birou, clasa I, gradul II, din cadrul aparatului de specialitate al primarului, Direcția administrație publică locală, Biroul agricol, cadastru”

Meniul zilei Vara 2021, Octavian

Tot în același birou mai sunt libere două posturi, unul de asistent și unul de inspector.

Pentru cei care își doresc ocuparea funcției de șef de birou există o probă suplimentară de testare a competențelor specifice în domeniul IT – cunoștințe de operare pe calculator, nivel mediu, care se va desfășura în data de 15 noiembrie 2021, ora 1000, la sediul Primăriei Municipiului Lugoj, Piața Victoriei, nr.4.

Proba scrisă se va desfășura în data de 18 noiembrie 2021, ora 1100, la sediul Primăriei Municipiului Lugoj, Piaţa Victoriei nr. 4.

RETIM

Condiții de participare:

  • candidații trebuie să îndeplinească condițiile prevăzute la art. 465 din O.U.G. nr. 57/2019 privind Codul administrativ, cu modificările și completările ulterioare;

Condiții specifice de studii de specialitate:

– studii universitare de licență absolvite cu diplomă de licență sau echivalentă în domeniul inginerie geodezică și studii universitare de master în domeniul administrației publice, management sau în specialitatea studiilor necesare ocupării funcţiei publice sau cu diplomă echivalentă conform prevederilor art. 153 alin. (2) din Legea educaţiei naţionale nr. 1/2011, cu modificările şi completările ulterioare;

– minimum 5 ani vechime în specialitatea studiilor necesare exercitării funcției publice;

-cerințe specifice: certificat de autorizare în vederea realizării și verificării lucrărilor de specialitate în domeniul cadastrului, geodeziei și cartografiei pe teritoriul României – categoria A sau categoria B, obținut conform prevederilor Ordinului nr.107/2010 al A.N.C.P.I.

Bibliografia/tematica, atribuţiile prevăzute în fişa postului, precum şi alte date necesare desfăşurării concursului se afişează pe pagina de internet a autorităţii publice locale www.primarialugoj.ro, la secţiunea Anunțuri concursuri angajare.

Perioada de depunere a dosarelor de concurs este 12 octombrie 2021 – 01 noiembrie 2021 inclusiv.

Coordonate de contact pentru primirea dosarelor de concurs: Primăria Municipiului Lugoj, Piața Victoriei nr.4, Biroul relații cu publicul, tel. 0256/352240, fax. 0256/350393, e-mail: contact@primarialugoj.ro sau personal@primarialugoj.ro.”

Observații suplimentare: persoană de contact – Lavinia Ivăniș, Inspector.

Data afișării: 12 octombrie 2021.

 

 

 

 

Citiţi mai departe

Administrație

O nouă invitație la dezbatere, din parte Primăriei Lugoj, pe tema Strategiei de Dezvoltare Urbană

Publicat

în

Primăria Lugoj invită locuitorii orașului la o nouă dezbatere publică pe tema Strategiei Integrate de Dezvoltare Urbană. Reprezentanții administrației locale vor să afle spre ce domenii, să direcționeze fondurile locale și cele care ar putea fi obținute din finanțări.
„Zilele acestea finalizăm actualizarea Strategiei Integrate de Dezvoltare Urbană 2021-2027 a orașului nostru. Această activitate are ca obiectiv principal stabilirea celor mai importante proiecte ce vor fi implementate cu fonduri europene, de aceea părerea dumneavoastră cu privire la domeniile către care ar trebui dirijate fondurile este esențială. Așadar, vă adresăm invitația de a participa la consultarea care va avea loc miercuri, 13.10.2021, începând cu ora 17:00”, arată reprezentanții Primăriei Lugoj.
În contextul pandemiei de COVID – 19, evenimentul se va desfășura ONLINE, prin intermediul platformei Zoom.
Pentru a participa la această consultare, puteți să accesați link-ul de mai jos, miercuri începând cu ora 17.00.
Pentru autentificare în ZOOM, folosiţi credenţialele:
Meeting ID: 843 0814 4320
Passcode(parola): 093460
Participarea la eveniment este liberă. Pentru informații suplimentare vă puteți adresa Biroului Management Proiecte, Programe din cadrul Primăriei Municipiului Lugoj, la adresa de email:
proiecte@primarialugoj.ro

Meniul zilei Vara 2021, Octavian

Citiţi mai departe

Administrație

VIDEO Un primar de lângă Lugoj a schimbat fața comunei în care a fost ales după doar un an

Publicat

în

Meniul zilei Vara 2021, Octavian

Exemplu de “așa da” pentru edilii primăriilor de comune și orașe din Timiș. Un primar proaspăt ales într-o comună din vecinătatea Lugojului a transformat radical înfățișarea localității în doar un an de activitate în noua funcție administrativă.

Laurențiu Tîrziu, primarul din Belinț, a schimbat radical modul în care arată comuna aflată la 15 kilometri de Lugoj. A dotat căminul cultural, a amenajat parcuri și a asfaltat drumuri comunale, printre altele, toate în primele 12 luni de activitate.

Mai multe detalii despre realizările lui Tîrziu puteți urmări în știrea de mai jos.

RETIM

Citiţi mai departe
Publicitate
Publicitate

Cele mai citite