Connect with us


Administrație

Sunt lugojean, scoate-mă de aici!

Publicat

în

20131114_112005Trebuie că știți deja celebra emisiune de la ProTV, cu vedetele duse în junglă și lăsate acolo pe mâinile lui Cabral și Bobonete, show din care doar matahala de Moroșanu a ieșit „viu” și câștigător. Pe modelul emisiunii, am făcut un mic test de imaginație, acum, la 22:50 seara, în timp ce mă uitam pe al meu laptop la un episod la nimereală, tocmai Roma a picat, din seria „No Reservations” a genialului Anthony Bourdain.

PMP

Ce a ieșit? Nu mare lucru, că sunt cam obosit și un dinte la care „am tras curent” (de fapt m-am lovit cu un fistic pe care credeam că îl pot deschide cu dinții) mă supără de la prânz. Totuși, am trei locuri în minte din care, ca lugojean, vreau să fiu scos de îndată ce sunt băgat. Nu sunt în junglă, nu sunt în satele din jur, ci în orașul nostru european și mișto. Măcar unul nu mai există, deci exercițiul de imaginație chiar e exercițiu de imaginație.

USR

1. Spitalul din Lugoj, secția Urgențe: Ăsta e primul loc care îmi vine în minte pe loc când mă gândesc unde mi-aș dori să fiu cel mai puțin în tot Lugojul ăsta. Nu, nu mă refer la Urgențele noi, ci la cele vechi, alea în care intrai și, dacă aveai noroc, ieșeai viu sau cu o boală ușoară, chiar dacă poate intrai teafăr și nevătămat. Culoarul acela jegos, sala mică de urgențe, bolnavii mulți și vai de ei, toate mă fac să tresar și să mulțumesc Universului că nu sunt o persoană prea bolnăvicioasă și că secția e nouă și curată.

2. Casa de Cultură a Sindicatelor: Înțeleg, fiind o ditamai casa cu ditamai sala, că e greu să te pui să o reabilitezi, însă trebuie să recunoaștem că a noastră casă de cultură este un adevărat dezastru. Nu știu de ce avem cinematograf nou, bazin aproape gata și un pod pietonal pe care nu prea trece lumea, când locul în care se întâmplă baluri de boboci, spectacole și evenimente publice este o rușine pentru oraș, miroase a covoare nespălate de zeci de ani și este rece și incomod oriunde ai sta în interior. Chiar și în cabinele de probă.

3. Pizzeria Domacris: Țin minte că, acum vreo 6-7 ani, când începeam liceul, să merg după ore la Domacris era un eveniment. E cam cum sunt acum ieșirile din țară, alea cu avionul, de câteva zile, așa de important era să mergem la Domacris și să mâncăm o pizza delicioasă. Ei bine, am fost acum câteva zile și trebuie să vă mărturisesc că nu mai stau lucrurile chiar așa. Mi-a fost nu ciudă, ci milă că pizzeria Domacris, epica pizzerie, este acum un loc în care se servește pizza de o calitate îndoielnică, cu bere caldă ca o cafea și crustă necoaptă. Păcat, mare păcat, am vrut să scriu o recenzie completă, dar nu mă lasă inima pentru că nici nu știu cum să o încep, așa că mă rezum la paragraful ăsta.

Tu, ca lugojean, de unde vrei să te „autoscoți” cât mai repede, dacă ar fi să aterizezi într-un anume punct din oraș pe care nu îl (mai) ai la suflet? Lasă-mi ideile tale în comentarii.

2 Comments

2 Comments

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Administrație

Șapte firme străine se bat pentru a aduce la Lugoj autobuzele electrice de transport public

Publicat

în

PMP

Șapte firme din Turcia, Cehia și Germania se bat pentru a aduce la Lugoj, dar și în alte orașe din România autobuze electrice de transport public. Licitația pe care guvernul a organizat-o în aceste zile valorează 180 de milioane de lei, și prevede achiziționarea a 81 de autobuze complet electrice.

USR

Firmele care își doresc să aducă autobuzele electrice în România sunt Anadolu Automobil Rom, BMC Truck & Bus, Temsa Ulasim din Turcia, SOR Libchavy din Cehia, Karsan Otomotiv din Turcia, precum și asocierea formată din Bozankaya Otomotiv din Turcia și SILEO GmbH din Germania. Acestea  au depus oferte pentru vânzarea a 81 autobuze electrice pentru transportului public urban de călători. Autobuzele vor fi operabile în condiții de șes. 

Licitația organizată de Ministerul Lucrărilor Publice a fost estimată 183,13 milioane de lei, fără TVA, și este finanțată prin fonduri europene nerambursabile.

Autobuzele vor deservi orașele Alexandria – 10 (3 stații de încărcare rapidă și 10 stații de încărcare lentă), Brăila – 11 (3 stații de încărcare rapidă și 11 stații de încărcare lentă), Constanța – 21 (5 stații de încărcare rapidă și 21 stații de încărcare lentă), Drobeta Turnu Severin – 3 (1 stație de încărcare rapidă și 3 stații de încărcare lentă), Focșani – 20 (5 stații de încărcare rapidă și 20 stații de încărcare lentă), Lugoj – 9 (3 stații de încărcare rapidă și 9 stații de încărcare lentă), Slobozia – 7 (2 stații de încărcare rapidă și 7 stații de încărcare lentă).

Citiţi mai departe

Administrație

Recepția la noile blocuri ANL nu poate fi facută din cauza lucărilor prost executate

Publicat

în

bloc-anl-lugoj

FOTO Arhiva

Ultimele blocuri ANL, construite la Lugoj nu pot fi recepționate, din cauza modului în care s-au executat unele lucrări. Primarul Claudiu Buciu spune că s-au descoperit destul de multe probleme.

PMP

„Nu se poate face recepția pentru ca lucrarile sunt finalizate dar neconforme. Sunt obiecțiuni legate de: calitatea lucrărilor în spațiile sanitare; calitatea ușilor, se inchid greu sau freaca pardoselile; calitatea parchetului, s-a umflat deja în câteva apartamente; închiderea geamurilor; calitatea zugrăvelilor. De asemenea, din cauza faptului ca Primăria nu a reușit să rezolve problema racordului la gaz și energie electrică, nu se pot pune în funcțiune centralele termice”, spune Buciu.

USR

Primarul Lugojului spune că astăzi va avea o întâlnire cu responsabilii din Primărie, pentru a afla de ce nu s-a realizat racordul la gaz.

Citiţi mai departe

Administrație

Primarul Buciu vrea o activitate mai eficientă în Primăria Lugoj. Instituția se reorganizează

Publicat

în

Momentan niciun angajat din Primăria Lugoj nu va fi dat afară. Primarul Claudiu Buciu spune că în momentul de față se evaluează activitatea fiecărui funcționar, după care se va face o reorganizare a structurilor pentru eficientizarea activității.

PMP

„În prezent suntem în curs de evaluare a activităților zilnice ale angajaților din primărie. Apoi vom testa toți angajații. Doar după aceea vom regândi structurile interne și necesarul de personal. Nu este doar o decizie legată de personal ci și de eficientizarea modului cum sunt organizate structurile interne ale primăriei”, a declarat primarul Lugojului.

USR

Citiţi mai departe

Pro

Publicitate

Cele mai citite