Connect with us


Administrație

Mai merge wireless-ul la Lugoj?

Publicat

în

DSC_0150Stiu ca acum vreo cateva luni sau un an s-a (re)dat in presa, in cea locala, judeteana, nationala ca, vezi Doamne, la Lugoj exista, ca in orasele europene mari, gen Baicoi sau Caransebes, puncte unde te poti conecta la internes wireless. Gratis, fara costuri si gratuit.

PMP

Din cate tin eu minte, se putea face asta in parcurile Copiilor, George Enescu si Garii. Mai nou, pe testate, avem si pe peron si in sala gării din oras, deci în zona aia e perfect. Ei bine, eu trec cam in fiecare zi pe acolo, adica prin parcurile amintite si, chiar daca am smartfonul setat sa treaca pe wireless daca prinde ceva semnal, nu mi s-a intamplat niciodata sa o faca.

USR

Poate am eu un telefon mai slab, dar stiu ca nu sunt singurul, iar la un oras care iubeste internetul asa de mult ca Lugojul, #numazic, nu dau cu piatra, cred ca ar trebui sa se verifice, din cand in cand, cum merg, daca merg si cat „bate” semnalul la aceste puncte de acces. Ca initiativa e buna, clar, dar omul care vine cu laptopul in parc si vrea sa lucreze vreo ora la racoare ceva pe net si nu are net, ala e un om suparat si nu-i bine sa suparam oamenii cu mizilicuri dinastea.

De ce sunt utile asemenea puncte? Pentru ca, daca la Timisoara ai ocazia sa prinzi internet gratis si utilizabil la orice colt, la Lugoj nu toata lumea are router wireless la case, cafenele si asa mai departe. Ai de mers pe unele strazi pana sa gasesti semnal, iar majoritatea celor care au asa ceva acasa il paroleaza, pentru ca nu stiu ca il pot seta ca viteza lor sa nu fie afectata daca mai intra cineva pe rețea.

In fine, asta e problema lor ca ei il platesc, dar primaria trebuie, mai ales in lunile de vara, sa se asigure ca punctele astea merg si pe tot felul de device-uri, nu doar pe cele testate de ei in graba.

2 Comments

2 Comments

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Administrație

Șapte firme străine se bat pentru a aduce la Lugoj autobuzele electrice de transport public

Publicat

în

PMP

Șapte firme din Turcia, Cehia și Germania se bat pentru a aduce la Lugoj, dar și în alte orașe din România autobuze electrice de transport public. Licitația pe care guvernul a organizat-o în aceste zile valorează 180 de milioane de lei, și prevede achiziționarea a 81 de autobuze complet electrice.

USR

Firmele care își doresc să aducă autobuzele electrice în România sunt Anadolu Automobil Rom, BMC Truck & Bus, Temsa Ulasim din Turcia, SOR Libchavy din Cehia, Karsan Otomotiv din Turcia, precum și asocierea formată din Bozankaya Otomotiv din Turcia și SILEO GmbH din Germania. Acestea  au depus oferte pentru vânzarea a 81 autobuze electrice pentru transportului public urban de călători. Autobuzele vor fi operabile în condiții de șes. 

Licitația organizată de Ministerul Lucrărilor Publice a fost estimată 183,13 milioane de lei, fără TVA, și este finanțată prin fonduri europene nerambursabile.

Autobuzele vor deservi orașele Alexandria – 10 (3 stații de încărcare rapidă și 10 stații de încărcare lentă), Brăila – 11 (3 stații de încărcare rapidă și 11 stații de încărcare lentă), Constanța – 21 (5 stații de încărcare rapidă și 21 stații de încărcare lentă), Drobeta Turnu Severin – 3 (1 stație de încărcare rapidă și 3 stații de încărcare lentă), Focșani – 20 (5 stații de încărcare rapidă și 20 stații de încărcare lentă), Lugoj – 9 (3 stații de încărcare rapidă și 9 stații de încărcare lentă), Slobozia – 7 (2 stații de încărcare rapidă și 7 stații de încărcare lentă).

Citiţi mai departe

Administrație

Recepția la noile blocuri ANL nu poate fi facută din cauza lucărilor prost executate

Publicat

în

bloc-anl-lugoj

FOTO Arhiva

Ultimele blocuri ANL, construite la Lugoj nu pot fi recepționate, din cauza modului în care s-au executat unele lucrări. Primarul Claudiu Buciu spune că s-au descoperit destul de multe probleme.

PMP

„Nu se poate face recepția pentru ca lucrarile sunt finalizate dar neconforme. Sunt obiecțiuni legate de: calitatea lucrărilor în spațiile sanitare; calitatea ușilor, se inchid greu sau freaca pardoselile; calitatea parchetului, s-a umflat deja în câteva apartamente; închiderea geamurilor; calitatea zugrăvelilor. De asemenea, din cauza faptului ca Primăria nu a reușit să rezolve problema racordului la gaz și energie electrică, nu se pot pune în funcțiune centralele termice”, spune Buciu.

USR

Primarul Lugojului spune că astăzi va avea o întâlnire cu responsabilii din Primărie, pentru a afla de ce nu s-a realizat racordul la gaz.

Citiţi mai departe

Administrație

Primarul Buciu vrea o activitate mai eficientă în Primăria Lugoj. Instituția se reorganizează

Publicat

în

Momentan niciun angajat din Primăria Lugoj nu va fi dat afară. Primarul Claudiu Buciu spune că în momentul de față se evaluează activitatea fiecărui funcționar, după care se va face o reorganizare a structurilor pentru eficientizarea activității.

PMP

„În prezent suntem în curs de evaluare a activităților zilnice ale angajaților din primărie. Apoi vom testa toți angajații. Doar după aceea vom regândi structurile interne și necesarul de personal. Nu este doar o decizie legată de personal ci și de eficientizarea modului cum sunt organizate structurile interne ale primăriei”, a declarat primarul Lugojului.

USR

Citiţi mai departe

Pro

Publicitate

Cele mai citite