Connect with us

Administrație

Sezonul teraselor bate la usa! Peste 20 de patroni sunt asteptati sa isi ridice autorizatiile de la primaria Lugoj

Publicat

în

terasa lugojSâmbăta aceasta nu este doar ziua în care fetele primesc mărțișoare, ci și cea în care se dă startul oficial sezonului teraselor din oraș. Deși până la această oră, din cauza vremii închise de afară, niciun patron nu și-a cerut acest drept de a-și înșira umbreluțele și mesele pe domeniul public, peste 20 de astfel de amplasamente urmează să își facă apariția în perioada următoare în Lugoj, conform estimărilor Biroului Comercial din cadrul administrației locale. Legea pe care patronii care vor să își deschidă terasa și în acest an trebuie să o citească este HCL 95 pe 2008, acolo unde s-au stabilit toate detaliile pentru un astfel de amplasament, hotărâre pe care o puteți descărca de mai jos.

Meniul zilei, Octavian

„Anul trecut au funcționat 23 de terase sezoniere în oraș. Patronii acestora au cerut și primit avizul necesar pentru desfășurarea de activități de alimentație publică pe unele zone de trotuare din municipiul Lugoj. Până acum niciun patron nu a venit să își depună actele necesare avizului, care trebuie să conțină, printre altele, și autorizația de alimentație publică pentru terasă”, ne-a declarat Angelica Rus, purtător de cuvânt al primăriei Lugoj. Toate terasele din oraș, cu excepția uneia, pot funcționa între 1 martie și 31 octombrie.

Excepția o constiutie chiar terasa aflată vis-a-vis de primărie, care nu se află pe trotuar, ci pe un spațiu public scos la licitație și adjudecat până la finele lui 2015 de către patronul acesteia. În acest caz, terasa poate funcționa fără probleme în intervalul 1 februarie -31 decembrie. Pentru toate informațiile necesare deschiderii de terase în Lugoj, patronii se pot adresa Biroului Comercial din cadrul primăriei Lugoj, etajul 1, camera 112.

În cadrul hotărârii de consiliu local în care se prevăd normele de funcționare a teraselor, se specifică și sancțiunile aplicabile în cazul în care aceste reguli nu sunt respectate. Astfel, dacă patronul deschide terasa fără autorizația de funcționare, acesta va fi amendat cu 2.000 de lei, iar în cazul în care amplasarea terasei necesită o construcție provizorie, nerespectarea planurilor depuse la primărie pentru acestea se sancționează cu amendă în valoare de 1.000 de lei.

RETIM – Colectarea separată a deșeurilor, obligație legală

De asemenea, este interzisă amplasarea de terase sezoniere în dreptul trecerilor de pietoni, dar și la distanță mai mică de 5 metri de intersecții sau pe trotuare care sunt mai înguste de 2,8 metri. De punerea în aplicare a acestei hotărâri se ocupă serviciul Poliției Locale, dar și primarul, care poate amenda sau închide, prin dispoziție, un amplasament care este în neconcordanță cu regulile din hotărârea consiliului local.

Hotărârea Consiliului Local Lugoj 95/2008 privind condiţiile de funcţionare şi amplasare a teraselor sezoniere în Municipiul Lugoj

sursa foto: Facebook.com

Click pentru comentarii

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Administrație

Muncitorii de la Sere și spații verzi, pârâți la primar că se relaxează în loc să muncească

Publicat

în

Un lugojean i-a pârât la primar pe muncitorii care au venit să îngrijească spațiile verzi din Parcul Poștei. Omul era nemulțumit că aceștia se odihneau la umbră, în loc să tundă iarba și să adune resturile pe care le-au lăsat împrăștiate pe alei.

Meniul zilei, Octavian

„Cei care în continuare sfidează munca, iar orașul zace în mizerie ! Rușine să vă fie, am sunat personal la sere și mi-au răspuns că domnii aceștia obosiți de relaxare, nu au drujbă! În Parcul Poștei nu poți traversa de crengile lăsate pe alee, dar domnii ăștia sfidează munca și cetățenii întregului oraș! În permanență stau în parc, la relax ! Așteptăm de la domnul primar o luare de poziție la sesizarea pe care am facut-o la camera 7”, a scris Maniu, pe Facebook, unde a lăsat și un set de fotografii care să dovedească cele spuse.

 

RETIM – Colectarea separată a deșeurilor, obligație legală

Citiţi mai departe

Administrație

Care sunt următoarele zone unde se cosește iarba. Cetățenii sunt rugați să-și mute mașinile

Publicat

în

Primăria Municipiului Lugoj aduce la cunoștința cetățenilor că în cursul acestei săptămâni, (7 – 11 iunie), se va cosi iarba de pe spațiile verzi, în cartierele:

Meniul zilei, Octavian

Timișoarei 110;
Militari;
Balta Lată;
Str Agriculturii;
Spl. G. Coșbuc;
Splaiul 1 Decembrie 1918.

Pe această cale reprezentanții primăriei roagă cetățenii să nu parcheze mașinile în imediata apropiere a spațiilor verzi pentru a facilita activitatea echipelor de lucru și a evita eventuale daune.

RETIM – Colectarea separată a deșeurilor, obligație legală

Citiţi mai departe

Administrație

Reprezentanții primăriei încep să meargă în cartiere, să dezbată proiectele cu locuitorii, acolo unde acestea se vor implementa

Publicat

în

Primăria Lugoj și UrbanizeHub România dau, astăzi, 7 iunie, startul în campania „Noi revitalizăm orașul”, prin care se începe reabilitarea mai multor zone de relaxare din oraș, dar mai ales locuri de joacă, care în prezent sunt într-o stare necorespunzătoare.

Meniul zilei, Octavian

Este prima dintr-o lungă serie de acțiuni pe care Primăria Lugoj și UrbanizeHub România le vor avea în cartierele lugojene, în perioada următoare. Practic, se renunță la vechiul sistem de dezbateri publice, organizat de fosta administrație la sediul instituției, la care nu participa nimeni, mai ales din cauza orelor nepotrivite la care erau susținute. De luni, 7 iunie, reprezentanții primăriei vor dezbate fiecare proiect cu cetățenii, la fața locului, acolo unde urmează să fie implementat proiectul respectiv.

„Vă așteptăm să vă alăturați campaniei „Noi revitalizăm orașul”, la prima acțiune, de astăzi, 7 iunie, de la ora 17, la locul de joacă din cartierul Eftimie Murgu (Balta Lată), de pe str. Vasile Goldiș, fie că sunteți locuitor al carterului, fie că sunteți un lugojean interesat de cum se va desfășura campania noastră mai departe și ce locuri din oraș vom viza”, anunță reprezentanții Primăriei Lugoj

Programul evenimentului:
17:00-17:15 Debutul evenimentului
17:15-17:30 Prezentarea echipei
17:30-17:45 Prezentare concept de reactivare, împreună cu populația din zonă
17:45-18:15 Activitate interactivă (chestionare, întrebări-răspuns, etc.)
18:15-18:50 Exprimări libere (feedback)
18:50-19:00 Încheierea evenimentului

RETIM – Colectarea separată a deșeurilor, obligație legală

„E foarte important pentru noi, să veniți cu idei și solicitări pentru transformarea zonelor de relaxare din oraș. Dorim ca proiectele pe care le vom desfășura să fie realizate doar după consultarea comunității și pe baza dezbaterilor publice, pentru că lugojenii sunt cei care folosesc aceste spații și trebuie să aibă un cuvânt de spus în realizarea lor”, mai spun cei de la Primărie.

Alături de Primăria Lugoj, încă de la primul eveniment, de luni, 7 iunie, se vor afla și reprezentanții UrbanizeHub România, partenerul pe termen lung pentru acest tip de proiecte. E vorba despre specialiști în comunicare, facilitare și design thinking, în peisagistică, în geografie economică, arhitectură și urbanism. De asemenea, va participa și o grupă de studenți de la Facultatea de Geografie a Universității de Vest din Timișoara, care urmează să se implice în desfășurarea campaniei. Împreună vom prelua toate propunerile comunității și le vom transforma în proiecte.

În portofoliul UrbanizeHub se află colaborări importante cu Comisia Europeană, Banca Mondială, Ministerul Dezvoltării, EIT Climate-KIC Europe, dar și cu mai multe orașe din România.

 

Citiţi mai departe

Administrație

Campanie de revitalizare a orașului, împreună cu cetățenii. Prima acțiune, în „Balta Lată”

Publicat

în

Primăria Lugoj dă startul în campania „Noi revitalizăm orașul”, în colaborare cu UrbanizeHub România. Prima acțiune se va desfășura în 7 iunie, de la ora 17.00, în cartierul Eftimie Murgu (Balta Lată), pe str. Vasile Goldiș, acolo unde există un loc de joacă necorespunzător.

Meniul zilei, Octavian

Reprezentanții Primăriei, împreună cu specialiștii UrbanizeHub, se vor afla la locul de joacă din cartierul Eftimie Murgu (Balta Lată), pe str. Vasile Goldiș, unde se întâlnesc cu cetățenii pentru prima consultare publică pe tema transformării zonei într-un loc plăcut pentru comunitate.

Acțiunea face parte din proiectul de parteneriat pe care Primăria Lugoj și UrbanizeHub România îl desfășoară, în cadrul campaniei „Noi revitalizăm orașul”. Cu ajutorul UrbanizeHub România, Primăria Lugoj, cetățenii și comunitatea vor lucra împreună, pentru a dezbate idei, pentru a implementa proiecte, pentru a face orașul mai primitor și mai inteligent.

UrbanizeHub România este una dintre cele mai importante grupări de specialiști în dezvoltare urbană, de la noi din țară și din Europa. UrbanizeHub aduce la Lugoj o echipă interdisciplinară, formată din specialiști în comunicare, facilitare și design thinking, în peisagistică, în geografie economică, arhitectură și urbanism. În portofoliul UrbanizeHub se află colaborări importante cu Comisia Europeană, Banca Mondială, Ministerul Dezvoltării, EIT Climate-KIC Europe, dar și cu mai multe orașe din România.

RETIM – Colectarea separată a deșeurilor, obligație legală

Citiţi mai departe
Publicitate
Publicitate

Cele mai citite