Connect with us

Administrație

Au schimbat numarul de zile al lunii februarie! Ce au mai votat consilierii lugojeni in sedinta de consiliu de astazi

Publicat

în

sedinta consiliu februarie 2014 lugojUna dintre cele mai neinteresante ședințe de consiliu local al Lugojului a avut loc astăzi, cu începere de la ora 14:00, unde altundeva decât în Sala de Consiliu a primăriei Lugoj. Cu nouă puncte pe ordinea de zi, ședința s-a prezentat ca de obicei, monotonă, unanimă și parcă mai lipsită de vlagă ca niciodată. Motivul poate fi și acela că 5 consilieri se pregătesc să plece în Cehia, într-o excursie plătită din bani europeni, astfel că acestora nu le-a mai stat gândul la votat hotărâri.

În cadrul ședinței s-a votat scutirea de la plata impozitelor pentru 8 beneficiari, în sumă totală de 22.491 de lei, dar și suplimentarea cheltuielilor pentru înființarea centrului de zi pentru copiii aflați în situații de risc. Din cadrul punctelor suplimentare supuse la vot, notabile sunt delegarea celor cinci consilieri locali care vor pleca în Cehia, adică Barboni, Savu, Bădina, Daminescu și Blidaru, prelungirea contractului de prestare servicii pe care primăria îl are cu Salprestul, dar și trecerea clădirii cinematografului în grija Casei de Cultură a Municipiului.

Casa va trebui acum să rezolve, pe lângă problema cu teatrul, problema cu difuzarea de filme la viitorul cinematograf. În total, s-au votat 22 de puncte de către 16 din cei 19 consilieri locali prezenți. O chestie notabilă din cadrul ședinței de astăzi a fost atribuirea din greșeală a unei zile în plus pentru luna februarie, greșeală de tehnoredactare, din fericire semnalată la timp de jurnaliștii prezenți în sală.

Click pentru comentarii

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Administrație

Cine sunt consilierii locali din Lugoj. PNL a obţinut majoritatea mandatelor

Publicat

în

FOTO ARHIVA

Conform rezultatelor provizorii, la Consiliul Local Lugoj PNL va avea 11 consilieri, PSD va avea patru consilieri iar USRPLUS trei consilieri, după redistribuire, iar PMP unul.. Conform listelor depuse de partidele lugojene, consilierii din următorul mandat vor fi următorii.

PNL Bogdan-Ștefan Blidariu, Cristian-Dorinel Cornean, Mihai-Cornel Anghel, Ionel-Dănuț Cliciovan, Diana Maria Szucs, Mihai Agache, Sorin-Ciprian Jivulescu, Adrian-Doru Serendan, Nicoleta Mîrșevină, Ioan Câmpean, Flavia-Lorena Cut-Lupulescu.

PSD Francisc-Constantin Boldea, Nicu Bădina, Iosif Crăciunescu, probabil plus Cristian Galescu, la redistribuire.

USRPLUS Daniela Țepeș Paleu, Paul Sebastian David, probabil plus Lajos Ernestin Vari, la redistribuire.

PMP Liviu Brînduşoni

Mai pot apărea modificări, în funcţie de rezultatele de la Consiliul Judeţean Timiş, dacă există consilieri lugojeni care se află pe listele pentru CJT.

Citiţi mai departe

Administrație

Prima reacție a lui Francisc Boldea după aflarea rezultatelor alegerilor locale de la Lugoj

Publicat

în

Fostul primar al Lugojului, Francisc Boldea, a făcut primele declarații pentru Lugojeanul.ro, după ce a pierdut la un scor categoric alegerile în fața contracandidatului Claudiu Buciu. Acesta a declarat pentru publicația noastră că, în fond, lugojenii sunt cei care știu cel mai bine ce nevoi au și că îl felicită pe noul edil șef.

“Am pierdut alegerile pentru funcția de primar, îl felicit pe noul primar, a fost o luptă grea. Așa au hotărât lugojenii, mă supun. În trei mandate am încercat să fac tot binele pentru oraș. Înseamnă că nu am apreciat nevoile lugojenilor corect, plus că am o anumită vârstă, probabil că s-a ținut cont și de asta”, a declarat fostul edil șef al Lugojului.

Boldea le mulțumește lugojenilor pentru colaborarea de care au dat dovadă timp de 12 ani. 

“Eu le mulțumesc lugojenilor pentru colaborare și o să colaborez și cu noul primar, situația e aproape inversă ca și în 2016, când noi am avut majoritate, acum au ei, au 11 consilieri, este un lucru bun. Din păcate în consiliul local au intrat doar patru formațiuni, PNL, PSD, USR și PMP, niciun independent sau alte partide, foarte vocale În campania electorală. O să fie o predare simplă, frumoasă, fără probleme. Eu atât am putut, dacă cineva are nevoie de experiența mea, cu drag”, a mai precizat Francisc Boldea.

După trei mandate de primar, Boldea își va continua cariera politică din funcția de consilier local din partea Partidului Social Democrat.

Citiţi mai departe

Administrație

Francisc Boldea, umilit de Claudiu Buciu după rezultatele provizorii. Ce procente au obținut

Publicat

în

Conform primelor rezultate, pentru funcția de primar, Claudiu Buciu (PNL) a obținut 51,85 de procente din voturile lugojenilor. Pe locul al doilea, la mare distanță, candidatul PSD, Francisc Boldea are 14,98 de procente, iar pe locul al treilea Dana Țepeș, de la USR cu 10,46 la sută.

Iată, mai jos, toate rezultatele. Dați clic pe imagine și se deschide în format mare

Citiţi mai departe

Cele mai citite