Connect with us

Sport

Schimbare de tactică la CSM. Cum se vor împărţi banii

Publicat

în

Primarul Francisc Boldea i-a chemat vineri, 5 ianuarie, pe şefii secţiilor sportive de la CSM la o întâlnire, în care s-a discutat modul în care se vor împărţii banii pentru 2018. Pentru prima dată, bugetul se va aloca pe secţii, fapt ce a fost lăudat de către cei prezenţi. Sumele alocate au crescut considerabil, faţă de anul trecut, însă la cheltuielile de anul acesta va contribui şi Consiliul Judeţean Timiş.

RETIM

Primarul Lugojului i-a anunţat pe reprezentanţii secţiilor sportive din CSM că începând din acest an se va înfiinţa o nouă echipă de volei, formată din junioare şi cadete, care vor evolua în Divizia B, cu un buget de 30.000 de lei. La secţia de handbal, Francisc Boldea a anunat că va fi numită o altă conducere, cu alţi antrenori de la care aşteaptă o altă abordare. Bugetul alocat echipei este de 20.000 de lei.

Aceeaşi sumă va primi şi secţia de box, însă cu o suplimentare de încă 20.000 de la Consiliul Judeţean Timiş. Secţia de gimnastică a CSM va avea un buget de 30.000 de lei, banii fiind asiguraţi de către Consiliul Local şi Consiliul Judeţean. La lupte libere şi lupte greco romane, din bugetul local se alocă 45.000, respectiv 40.000, sumele urmând să fie dublate de finaţarea de la CJT.

Fotbalul are alocaţi de la Consiliul Local 600.000 de lei, iar de la Consiliul Judeţean urmează să se stabilească suma necesară îndeplinirii obiectivului de promovarea în Divizia B. Voleiul primeşte în acest an 1.200.000 de lei, doar de la bugetul local. În total bugetul CSM Lugoj este de 23.400.000 de lei, aici intrând şi cheltuielile de funcţionare ale clubului.

Chiar dacă la majoritatea secţiilor sumele alocate au crescut reprezentanţii acestora au arătat că banii nu vor ajunge, având în vedere că sunt restanţe mari la plăţi din anii trecuţi. Francisc Boldea le-a transmis că vor trebui să se descurce cu aceşti bani. “Nu trebuia să faceţi contracte mai mari decât bugetul . Cine le-a făcut să răspundă. Sunt multinaţionalele din Lugoj, mergeţi să căutaţi sponsorizări”, a spus Boldea.

Click pentru comentarii

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Sport

Primăria așteaptă cereri de finanțare de la asociațiile și cluburile sportive din oraș

Publicat

în

Asociațiile și cluburile sportive din Lugoj au posibilitatea să ceară bani de la Consiliul Local Municipal. Dosarul de finanțare trebuie depus până în data 1 februarie.

RETIM

„Pentru finanțarea nerambursabilă a acțiunilor sportive ale cluburilor și asociațiilor sportive în anul 2021, în conformitate cu Regulamentul finanțărilor nerambursabile acordate de la bugetul local al Municipiului Lugoj, pentru activitatea sportivă, în baza Legii nr. 350/2005, privind regimul finanțărilor nerambursabile din fonduri publice alocate pentru activități nonprofit de interes general, aprobat prin HCL nr. 224 /21.12.2017, structurile sportive vor depune până în data de 01.02.2021, dosarul cu documentele prevăzute în art.13 – 15 din Regulamentul precizat mai sus, privind criteriile și condițiile de eligibilitate pentru structurile sportive, respectiv Anexele 1.1, 1.2., 1.3., 1.4, 1.5 și 1.6., precum și Anexele 2.1.,2.2., 2.3. și 2.4. la Contractul de finanțare, Anexa 3 – Contract de tivitate sportivă, dacă este cazul și Anexa 4 – Centralizator acțiuni sportive.”.

Toate anexele și documentele necesare le puteți găsi pe siteul Primăriei (aici)

Citiţi mai departe

Sport

CSM Lugoj, eliminată din competiția europeană de către THY Turkish Airlines Istanbul

Publicat

în

FOTO captură Facebook /Club Voleibol JAV Olímpico Las Palmas

Echipa de CSM Lugoj a fost eliminată ieri, 16 decembrie, din Challenge Cup, fiind învinsă de formaţia THY Turkish Airlines Istanbul, scor 3-0, în meciul pentru calificarea în sferurile de finală ale competiţiei.

RETIM

Meciul s-a desfășurat în Las Palmas de Gran Canaria, la ora locală 17, ora 19 a României.

Citiţi mai departe

Actualitate

Încă un sportiv al Lugojului a primit titlu de Maestru al Sportului

Publicat

în

FOTO Facebook/Lugoj Volei

Căpitanul echipei de volei, Diana Balintoni, a primit săptămâna trecută titlul de Maestru al Sportului, ca urmare a rezultatelor obţinute pe plan internaţional în volei. Pe lângă excelentele rezultate la nivel de echipă naţională, cu care a câştigat Liga de Argint, fiind declarată şi MVP-ul competiţiei, au contat şi reuşitele de la cluburile unde a activat, cap de afiş fiind câştigarea Challenge Cup cu CSM Bucureşti, în 2016.

RETIM

Diana Lorena Balintoni are 32 de ani, născută fiind pe 19 aprilie 1988, joacă pe postul de coordonator, cu numărul 4 pe tricou. A fost descoperită de profesorul Ioan Cioloca la CSŞ Lugoj şi lucrat mai apoi cu mai mulţi antrenori, însă cel care a ajutat la formarea acesteia a fost profesorul Dan Jitaru.
”Acest titlu a venit ca o răsplată supremă în urma muncii şi a timpului dedicate acestui sport. Noi sportivii, şi asta puţină lume o înţelege, sacrificăm foarte multe lucruri pentru a atinge performanţa, de la copilărie, la sănătate sau viaţă personală. Atunci când primeşti o asemenea veste, îţi dai seama că tot ce ai făcut ai făcut bine şi ai atât de multă satisfacţie că parcă sunt anulate toate greutăţile prin care ai trecut”, a spus Diana.

Acordarea titlurilor de “Maestru emerit al sportului”, “ Maestru al sportului” și“Antrenor emerit” se face la propunerea federațiilor sportive naționale către Ministerul Tineretului și Sportului și se acordă sportivilor și antrenorilor români care au obținut rezultate deosebite în competițiile naționale și internaționale oficiale.

Citiţi mai departe
Publicitate

Cele mai citite