Connect with us


Sport

Două victorii în primele meciuri de pregătire pentru fotbaliștii de la CSM Lugoj

Publicat

în

FOTO tmsport.ro

Echipa de fotbal CSM Lugoj, angrenată în Liga a III-a, a început cu succes seria jocurilor amicale de dinainte de startul returului. Elevii lui Cosmin Petruescu au învins în primul meci de pregătire în deplasare la Bazoș cu scorul de 5-1, iar în cea de-a doua partidă care a avut loc marți, 30 ianuarie, în deplasare la Flacăra Făget, s-au impus cu 6-2. La pauză tabela arăta 5-2 în favoarea lugojenilor. Pentru CSM au marcat Pădurariu, Velici, Bozian, Fridrich de două ori și Szekely.

RETIM

În această primă parte a pregătirilor pot să spun că sunt mulțumit de felul în care s-au prezentat băieții. Suntem în grafic din punct de vedere a acumulărilor fizice. Am avut și unele mici probleme de lot în sensul că unii jucători au acuzat unele stări de răceală și nu au putut să participe la toate antrenamentele. Dar sperăm ca pe parcurs să-i recuperăm și ei să-și recupereze antrenamentele pe care le-au pierdut”, a declarant Cosmin Petruescu, antrenorul celor de la CSM Lugoj

Pentru echipa lugojeană urmează o serie de amicale puternice pentru pregătirea returului. Fotbaliștii de la CSM vor juca sâmbătă la Timișoara în compania Centrului de Excelență, o echipă de tineret a Federației Române de Fotbal, după care miercuri, 7 februarie, vor întâlni ASU Poli, urmând ca în 10 februarie să joace cu Ripensia. În 17 februarie e programat un meci amical cu Fortuna Becicherec, în 20 februarie cu Sânnicolau Mare, iar în data de 24 ianuarie va avea loc ultimul test înainte de începerea părții a doua a campionatului, adversară fiind Millenium Giarmata.

Doi jucători noi la echipă

 Echipa lugojeană a perfectat până acum și două transferuri. Au sosit la gruparea din Lugoj Bogdan Nicolescu și Alexandru Dan și a fost prelungită înțelegerea cu Radak Miroslav.

Am perfectat până acum două transferuri și am reușit să prelungim contractul cu cel de-al treilea jucător care a evoluat în turul campionatului la noi, mă refer la Radak Miroslav. Au sosit acum la echipă doi jucători noi, mă refer la Bogdan Nicolescu, un fotbalist format și crescut la CSȘ Lugoj, care a făcut primii pași în fotbalul de seniori la Auxerre Lugoj, Vulturii Lugoj, l-am avut o perioadă sub comandă și la Recaș, după care a plecat în Spania, unde a  activat în Liga a III-a și în Islanda în Liga a II-a. S-a întors în țară, a jucat la ASU Poli. Este un jucător cu experiență internațională, un jucător care cred că ne va ajuta în acest retur de campionat. Un alt fotbalist pe care l-am transferat este Alexandru Dan și el cu o carte de vizită foarte bună. Are în CV Rapid București, CSM Reșița, ASA Târgu Mureș, Pandurii Târgu Jiu, echipe cu care a activat în Liga I și Liga a II-a, dar din păcate pentru noi și pentru el în momentul de față aare o ruptură microfibrilară și lipsește momentan de la pregătire”, a completat antrenorul lugojean.

Obiectivul cu care echipa lugojeană va pleca în acest retur este acela de a câștiga cât mai multe meciuri, iar la final, când se va trage linie să se claseze cât mai sus.

 

Alina Damian

 

Click pentru comentarii

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Sport

Lugojeanca Corina Căprioriu dă de pământ cu conducerea Federației Române de Judo

Publicat

în

Într-un interviu acordat pentru gsp.ro, fosta vicecampioană olimpică Corina Căprioriu, 34 ani, face o disecție dură a judo-ului românesc înaintea alegerilor pentru conducerea FRJ, programate miercuri. Corina Căprioriu povestește cum a jignit-o actualul președinte și admite și că a traversat „corecții dure” la lotul olimpic, sub pumnii lui Florin Bercean. Ea îl susține pe George Teșeleanu, rivalul lui Cozmin Gușă la șefia federației.

RETIM

„Vreau ca judo să fie din nou pe val, vreau unitate, vreau respect față de campioni. Și asta cred că pot aduce George Teșeleanu și echipa dânsului. Oamenii care conduc acum n-au făcut decât să dezbine. Lovesc din toate părțile în sportivii care au făcut istorie. M-a dezgustat recent replica președintelui Gușă, care a spus că lui Adrian Croitoru, care a câștigat un proces contra FRJ, îi vor da un post de șofer, nu să-l repună antrenor al lotului masculin. E trist la ce nivel s-a ajuns. Sigur, nu e o rușine să fii șofer, geamgiu sau coșar. E vorba doar de atitudine. Probabil că urmează ca mie și Alinei Dumitru să ne propună să devenim femei de serviciu. Nu e nicio problemă, accept, dacă asta e singura postură din care apreciază că aș putea ajuta federația!”, spune Corina Cărprioriu, în interviu.

Sportiva explică și de ce s-a simțit jignită, de vorbele lui Cozmin Gușă.

„Cred, de exemplu, că un politician n-are ce căuta în fruntea unei federații sportive. A dat recent un interviu în care m-a făcut needucată. Mi-a jignit indirect familia. Sigur, a împachetat discursul în cuvinte alunecoase, dar, așa proastă, cum sunt, am înțeles mesajul trimis. Și a mai zis că și eu, și Alina îi suntem datoare lui Bercean…Ce datorie să avem noi la Bercean? Cred că am plătit mai mult decât s-ar fi cuvenit! Am tot respectul pentru antrenorii mei, dar vorbim acum despre niște oameni la capitolul trecut… N-am povestit și nici n-aș vrea să povestesc, dar, da!, am trăit personal astfel de momente la lot, inclusiv umilințe. 99% dintre sportive au renunțat, neacceptând metodele neortodoxe. Eu am rămas fiindcă așa am vrut. Mi-am propus să ajung un mare sportiv și am reușit, trecând peste corecțiile primite. Nu doresc să i se facă nimănui milă de mine. Nu am fost o victimă. M-am considerat o persoană puternică și sunt foarte mândră de ceea ce am realizat. Nu ascund că am pățit-o în 2018 și cu japonezul de la lot, care a vrut să-mi pună mâna în gât și mi-a zis să plec, fiindcă are, oricum, sportivă la 57 de kilograme. Altceva e, însă, trist”, declară lugojeanca.

Lugojeanca îi aduce un omagiu și fostului său antrenor de la CSS Lugoj, Adalbert Batkai.

„Problema se pune așa: judo l-am început la CSS Lugoj, iar eu nu-l pot uita niciodată pe Adalbert Batkai, omul providențial care m-a învățat să pășesc pe tatami, mi-a arătat tacticile cu care am câștigat până la sfârșitul carierei. Că antrenorii de la lot m-au sprijinit să mă perfecționez, asta e partea a doua. Am reușit prin metodele lor, cu care nu am fost și nu sunt de acord, nu mi-au plăcut, dar am avut de câștigat și eu, și ei”, spune Căprioriu.

Aici puteți să citiți tot interviul acordat de Corina Căprioriu.

 

Citiţi mai departe

Sport

Lugojencele de la CSM au învins liderul Diviziei A1 la volei

Publicat

în

RETIM

Joc de excepție reușit luni seara de către jucătoarele de la CSM Lugoj, pe teren propriu. Acestea au reușit imposibilul, anume să învingă echipa de pe primul loc în Divizia A1 de volei a României, CSM Târgoviște, într-o partidă ce s-a disputat în 5 seturi.

Este primul meci pe care jucătoarele de la Târgoviște îl pierd în acest campionat. Scorul de 3-2 a fost stabilit după cele cinci seturi disputate astfel: 25-11, 13-25, 25-21, 16-25, 15-10.

CSM Lugoj se află pe locul al șaselea în acest moment, cu 22 de puncte, înainte de Rapid București și imediat după Știința Bacău.

foto: arhivă

Citiţi mai departe

Sport

Lugojul reușește surpriza surprizelor în prima divizie de volei feminin a României

Publicat

în

RETIM

CSM Lugoj a reușit surpriza surprizelor în turneul de la Blaj din acest weekend, învingând-o pe Dinamo București după un meci maraton de două ore și cinci seturi. Partida de sâmbătă a început cu adjudecarea primului set pentru Dinamo, seturile doi și trei fiind câștigate de echipa lugojeană. 

Setul al patrulea a adus egalul, după care în decisiv, lugojencele s-au impus cu 15 la 9. De la CSM Lugoj, Zelenovic a reușit să înscrie 20 de puncte, urmată de Koprivica cu 15. Remarcabilă a fost și performanța tinerei Georgiana Popa, care a înscris 9 puncte.

În partida de duminică împotriva Volei Alba Blaj, CSM Lugoj s-a ținut bine însă nu a reușit victoria. După două seturi în oglindă de 25 la 20, Blajul a reușit să se impună în seturile trei și patru, câștigând întâlnirea. CSM Lugoj începe returul cu poziționarea pe locul 8, adunând 17 puncte până în acest moment.

foto: arhivă

Citiţi mai departe

Sport

Primăria așteaptă cereri de finanțare de la asociațiile și cluburile sportive din oraș

Publicat

în

Asociațiile și cluburile sportive din Lugoj au posibilitatea să ceară bani de la Consiliul Local Municipal. Dosarul de finanțare trebuie depus până în data 1 februarie.

RETIM

„Pentru finanțarea nerambursabilă a acțiunilor sportive ale cluburilor și asociațiilor sportive în anul 2021, în conformitate cu Regulamentul finanțărilor nerambursabile acordate de la bugetul local al Municipiului Lugoj, pentru activitatea sportivă, în baza Legii nr. 350/2005, privind regimul finanțărilor nerambursabile din fonduri publice alocate pentru activități nonprofit de interes general, aprobat prin HCL nr. 224 /21.12.2017, structurile sportive vor depune până în data de 01.02.2021, dosarul cu documentele prevăzute în art.13 – 15 din Regulamentul precizat mai sus, privind criteriile și condițiile de eligibilitate pentru structurile sportive, respectiv Anexele 1.1, 1.2., 1.3., 1.4, 1.5 și 1.6., precum și Anexele 2.1.,2.2., 2.3. și 2.4. la Contractul de finanțare, Anexa 3 – Contract de tivitate sportivă, dacă este cazul și Anexa 4 – Centralizator acțiuni sportive.”.

Toate anexele și documentele necesare le puteți găsi pe siteul Primăriei (aici)

Citiţi mai departe
Publicitate

Cele mai citite