Connect with us

Administrație

S-au schimbat directorii la Vlaicu

Publicat

în

scoala in beci la lugoj aurel vlaicu ca pe animale elevi timis isj foto lugojeanul 2014 2Amandoi directorii, cel mare si cel adjunct, au fost schimbati de la Liceul Tehnologic „Aurel Vlaicu” din Lugoj, in urma mai multor articole care au aparut in presa din oras despre mizeriile la propriu cu care elevii vor trebui sa se confrunte de la toamna in noua locatie a scolii. Cu ei, au picat si alte capete, cum ar fi directorul de la scoala numarul 6, un tip pe care toata lumea il vorbeste de bine si despre care nimeni nu intelege de ce a fost schimbat. Nu stiu, probabil ca nu a facut pe plac cuiva, dar nu inteleg de ce, ca ma gandesc ca se afla daca era cazul. In fine, din punctul meu de vedere, liceul Vlaicu, desi are doi directori noi si cica si capabili, tot pe Cernei se muta din toamna.

Meniul zilei, Octavian

Iar pe Cernei, in cladirea veche, exista cateva clase intr-un beci, clase prin care vor trece zeci sau sute de elevi. Va imaginati ce chef de scoala, ce invataturi, ce cariere de dulgheri sau instalatori sau vanzatori vor iesi de pe acele banci? Ce copil care vrea sa faca scoala este motivat sa invete in asemenea conditii? Inca nu stiu care a fost motivul real pentru care Dragan, care este si antrenor de lupte, a demisionat, ca la doamna director adjunct am inteles ca a fost cu decizie clara si ca a fost aproape de un atac de panica, dar e clar ca si acesta a fost impins de la spate politic sa faca pe plac inspectorilor scolari, care NU AU NICIO LEGATURA cu partidele politice aflate la putere. Niciuna. Si cand ne-am trezit, era dimineata!

Sa nu ne mai ascundem dupa deget, titlul articolului de aici, care anunta toate mutarile, fiind unul perfect, cat se poate de real si de tragic. In tara asta, totul se face politic, nimic nu misca fara ca alesii sa semneze si, desi am fost trimis la plimbare de catre primar cand am intrebat care sunt directorii scosi de pe functii, n-am niciun dubiu ca, intr-o mica masura, si faptul ca acele probleme au iesit in presa la acea vreme au stat la baza deciziei, de inteles la Vlaicu, de neinteles in alte cazuri.

La fel a picat si directorul de la Hasdeu, care in 2013, cand am fost sa le fac poze la boboci, mai ca a vrut sa ma scoata, alaturi de colegii de breasla, afara din curtea liceului, pe motiv ca el face legea acolo si ca nu avem ce cauta fara aprobarea lui in incinta scolii. De parca nu am fost legitimati la poarta, de parca ne aflam pe mosia lui si de parca scoala nu este o institutie publica, in care au acces cetateni de orice fel, mai ales ziaristii, indiferent de motivul pentru care s-ar afla acolo, daca nu ai nimic de ascuns, normal.

RETIM

Bine, domnu’ director de la Hasdeu era alertat ca i-am pozat niste elevi fumand in curtea scolii, dupa care m-as fi laudat eu ca dau pozele la televiziuni. Nu as face asa ceva, pentru ca elevii aia nu au nicio vina, singura vina, inclusiv pentru faptul ca elevii fumeaza in bai sau dupa colturi in scoli fiind a directorilor, partasi la distrugerea sanatatii acestor tineri lasati nesupravegheati nu din incompetenta profesorilor sau a directorilor, ci din indiferenta cadrelor didactice si a conducerilor scolilor pentru viitorul lor.

2 Comments

2 Comments

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Administrație

Consilierii lugojeni, convocați să aprobe agenda acțiunilor sportive și regulamentul CSM Lugoj

Publicat

în

Primarul Claudiu Buciu a convocat Consiliul Local al Municipiului Lugoj în şedinţă extraordinară pentru data de luni, 17.05, orele 1400, în sistem online. Pe ordine de zi, sunt trei proiecte:

Meniul zilei, Octavian

  1. Proiect de hotărâre privind alocarea din bugetul local a unei sume necesară pentru  acțiunea cultural – educativă “Tabăra de creație a scriitorilor din Banat” Iniţiator: Primarul Municipiului Lugoj;
  2. Proiect de hotărâre privind modificarea şi completarea Regulamentului de Organizare şi Funcţionare al  Clubului Sportiv Municipal Lugoj, aprobat prin Hotărârea Consiliului Local nr. 105 din 19.08.2002 . Iniţiator: Primarul Municipiului Lugoj;
  3. Proiect de hotărâre privind aprobarea agendei acţiunilor sportive pe anul 2021, propuse pentru a fi cofinanţate din  bugetul local capitolul 67.02 – „Cultură, recreere şi religie”, subcapitolul 05.01  „Acţiuni sportive”. Iniţiator: Primarul Municipiului Lugoj.

Citiţi mai departe

Administrație

Fostul primar al Lugojului, criticat vehement pentru achiziții în domeniul floral, are un moștenitor

Publicat

în

Meniul zilei, Octavian

Fostul primar al Lugojului, Francisc Boldea, a fost mereu criticat pentru sumele exorbitante pe care le plătea pentru flori, pe care angajații de la Sere și Spații Verzi le montau prin oraș în fiecare an. Zeci de mii de lei a plătit primăria orașului pentru flori în fiecare an. 

Noul primar, Claudiu Buciu, a strâns un adevărat cult „anti-floral” în jurul său, înainte de alegeri, promițând lugojenilor că nu va cumpăra flori sau arbuști pentru oraș, din puținii bani publici, ci doar gazon.

Deși s-a ținut de promisiune cu iarba, noul edil al orașului a ajuns la a doua achiziție de flori și arbori pentru municipiu, în ciuda promisiunilor. Primăria a plătit nu mai puțin de 32.000 de lei pentru 5.000 de mușcate, flori care vor fi livrate și plantate în curând în diferite zone din oraș. Pe magnolii, achiziționate de curând, Buciu a mai dat 8.220 de lei. Primăria nu a comunicat niciuna dintre cele trei achiziții, de magnolii, mușcate sau gazon, acestea fiind însă publice datorită platformei SEAP.

RETIM

Citiţi mai departe

Administrație

Cinematograful din Lugoj se redeschide. Data la care vei putea merge la film

Publicat

în

Meniul zilei, Octavian

Cinematograful din Lugoj este primul dintre obiectivele de interes din oraș care se redeschid, la mai bine de un an de când a fost închis din cauza pandemiei de coronavirus. Potrivit administrației locale, locația urmează să fie deschisă pentru public începând cu 1 iunie.

Deocamdată primăria nu a anunțat dacă cinematograful se deschide complet sau la capacitate redusă, însă cert este că în interior lugojenii vor trebui să poarte masca de protecție, dar și să păstreze o distanță de cel puțin un scaun între ei.

Un alt obiectiv important pentru care se decide sau nu redeschiderea este piața ocico de vechituri.

RETIM

Citiţi mai departe

Administrație

Primăria Lugoj are 5,5 milioane de lei, din care vrea să cumpere mai multe clădiri din oraș

Publicat

în

Consilierii locali au aprobat alocarea a 5,5 milioane de lei pentru achiziția mai multor imobile din Lugoj. Unul dintre acestea este cel care găzduiește Casa de Cultură a Sindicatelor, unde primarul Claudiu Buciu a declarat că s-a început o corespondență cu marile confederații sindicale, care dețin în proprietate imobilul și se așteaptă răspunsul acestora la oferta Primăriei Lugoj.

Meniul zilei, Octavian

O altă clădire „celebră” și terenul aferent, pe care Primăria ar vrea să și-o treacă  în proprietate este Unitate A, a fostei Intreprinderi Textile Lugoj. Primarul Lugojului spune că, aici, ar urma să funcționeze sediul celor trei noi societăți ale consiliului local: cea de apă și canal, cea de salubritate și cea de administrare a patrimoniului public.

Tot din banii menționați mai sus, primarul mai speră să achiziționeze și clădirile actualei societăți Meridian 22, care sunt în executare silită din cauza datoriilor și vor fi scoase la licitație, clădirile de pe Insula din Cotu Mic, cu care Meridianul a garantat un împrumut bancar, dar și terenurile aferente Școlii Generale nr.1.

 

RETIM

Citiţi mai departe
Publicitate

Cele mai citite