Connect with us

Administrație

S-au schimbat directorii la Vlaicu

Publicat

în

scoala in beci la lugoj aurel vlaicu ca pe animale elevi timis isj foto lugojeanul 2014 2Amandoi directorii, cel mare si cel adjunct, au fost schimbati de la Liceul Tehnologic „Aurel Vlaicu” din Lugoj, in urma mai multor articole care au aparut in presa din oras despre mizeriile la propriu cu care elevii vor trebui sa se confrunte de la toamna in noua locatie a scolii. Cu ei, au picat si alte capete, cum ar fi directorul de la scoala numarul 6, un tip pe care toata lumea il vorbeste de bine si despre care nimeni nu intelege de ce a fost schimbat. Nu stiu, probabil ca nu a facut pe plac cuiva, dar nu inteleg de ce, ca ma gandesc ca se afla daca era cazul. In fine, din punctul meu de vedere, liceul Vlaicu, desi are doi directori noi si cica si capabili, tot pe Cernei se muta din toamna.

Meniul zilei Vara 2021, Octavian

Iar pe Cernei, in cladirea veche, exista cateva clase intr-un beci, clase prin care vor trece zeci sau sute de elevi. Va imaginati ce chef de scoala, ce invataturi, ce cariere de dulgheri sau instalatori sau vanzatori vor iesi de pe acele banci? Ce copil care vrea sa faca scoala este motivat sa invete in asemenea conditii? Inca nu stiu care a fost motivul real pentru care Dragan, care este si antrenor de lupte, a demisionat, ca la doamna director adjunct am inteles ca a fost cu decizie clara si ca a fost aproape de un atac de panica, dar e clar ca si acesta a fost impins de la spate politic sa faca pe plac inspectorilor scolari, care NU AU NICIO LEGATURA cu partidele politice aflate la putere. Niciuna. Si cand ne-am trezit, era dimineata!

Sa nu ne mai ascundem dupa deget, titlul articolului de aici, care anunta toate mutarile, fiind unul perfect, cat se poate de real si de tragic. In tara asta, totul se face politic, nimic nu misca fara ca alesii sa semneze si, desi am fost trimis la plimbare de catre primar cand am intrebat care sunt directorii scosi de pe functii, n-am niciun dubiu ca, intr-o mica masura, si faptul ca acele probleme au iesit in presa la acea vreme au stat la baza deciziei, de inteles la Vlaicu, de neinteles in alte cazuri.

La fel a picat si directorul de la Hasdeu, care in 2013, cand am fost sa le fac poze la boboci, mai ca a vrut sa ma scoata, alaturi de colegii de breasla, afara din curtea liceului, pe motiv ca el face legea acolo si ca nu avem ce cauta fara aprobarea lui in incinta scolii. De parca nu am fost legitimati la poarta, de parca ne aflam pe mosia lui si de parca scoala nu este o institutie publica, in care au acces cetateni de orice fel, mai ales ziaristii, indiferent de motivul pentru care s-ar afla acolo, daca nu ai nimic de ascuns, normal.

RETIM

Bine, domnu’ director de la Hasdeu era alertat ca i-am pozat niste elevi fumand in curtea scolii, dupa care m-as fi laudat eu ca dau pozele la televiziuni. Nu as face asa ceva, pentru ca elevii aia nu au nicio vina, singura vina, inclusiv pentru faptul ca elevii fumeaza in bai sau dupa colturi in scoli fiind a directorilor, partasi la distrugerea sanatatii acestor tineri lasati nesupravegheati nu din incompetenta profesorilor sau a directorilor, ci din indiferenta cadrelor didactice si a conducerilor scolilor pentru viitorul lor.

2 Comments

2 Comments

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Administrație

Continuă criza de personal din Primăria Lugoj. Un nou post de șef a fost scos la concurs

Publicat

în

Primăria Lugoj a lansat două noi anunțuri de angajare. Unul dintre acestea este pentru „ocuparea funcției publice de conducere vacantă de Șef birou, clasa I, gradul II, din cadrul aparatului de specialitate al primarului, Direcția administrație publică locală, Biroul agricol, cadastru”

Meniul zilei Vara 2021, Octavian

Tot în același birou mai sunt libere două posturi, unul de asistent și unul de inspector.

Pentru cei care își doresc ocuparea funcției de șef de birou există o probă suplimentară de testare a competențelor specifice în domeniul IT – cunoștințe de operare pe calculator, nivel mediu, care se va desfășura în data de 15 noiembrie 2021, ora 1000, la sediul Primăriei Municipiului Lugoj, Piața Victoriei, nr.4.

Proba scrisă se va desfășura în data de 18 noiembrie 2021, ora 1100, la sediul Primăriei Municipiului Lugoj, Piaţa Victoriei nr. 4.

RETIM

Condiții de participare:

  • candidații trebuie să îndeplinească condițiile prevăzute la art. 465 din O.U.G. nr. 57/2019 privind Codul administrativ, cu modificările și completările ulterioare;

Condiții specifice de studii de specialitate:

– studii universitare de licență absolvite cu diplomă de licență sau echivalentă în domeniul inginerie geodezică și studii universitare de master în domeniul administrației publice, management sau în specialitatea studiilor necesare ocupării funcţiei publice sau cu diplomă echivalentă conform prevederilor art. 153 alin. (2) din Legea educaţiei naţionale nr. 1/2011, cu modificările şi completările ulterioare;

– minimum 5 ani vechime în specialitatea studiilor necesare exercitării funcției publice;

-cerințe specifice: certificat de autorizare în vederea realizării și verificării lucrărilor de specialitate în domeniul cadastrului, geodeziei și cartografiei pe teritoriul României – categoria A sau categoria B, obținut conform prevederilor Ordinului nr.107/2010 al A.N.C.P.I.

Bibliografia/tematica, atribuţiile prevăzute în fişa postului, precum şi alte date necesare desfăşurării concursului se afişează pe pagina de internet a autorităţii publice locale www.primarialugoj.ro, la secţiunea Anunțuri concursuri angajare.

Perioada de depunere a dosarelor de concurs este 12 octombrie 2021 – 01 noiembrie 2021 inclusiv.

Coordonate de contact pentru primirea dosarelor de concurs: Primăria Municipiului Lugoj, Piața Victoriei nr.4, Biroul relații cu publicul, tel. 0256/352240, fax. 0256/350393, e-mail: contact@primarialugoj.ro sau personal@primarialugoj.ro.”

Observații suplimentare: persoană de contact – Lavinia Ivăniș, Inspector.

Data afișării: 12 octombrie 2021.

 

 

 

 

Citiţi mai departe

Administrație

O nouă invitație la dezbatere, din parte Primăriei Lugoj, pe tema Strategiei de Dezvoltare Urbană

Publicat

în

Primăria Lugoj invită locuitorii orașului la o nouă dezbatere publică pe tema Strategiei Integrate de Dezvoltare Urbană. Reprezentanții administrației locale vor să afle spre ce domenii, să direcționeze fondurile locale și cele care ar putea fi obținute din finanțări.
„Zilele acestea finalizăm actualizarea Strategiei Integrate de Dezvoltare Urbană 2021-2027 a orașului nostru. Această activitate are ca obiectiv principal stabilirea celor mai importante proiecte ce vor fi implementate cu fonduri europene, de aceea părerea dumneavoastră cu privire la domeniile către care ar trebui dirijate fondurile este esențială. Așadar, vă adresăm invitația de a participa la consultarea care va avea loc miercuri, 13.10.2021, începând cu ora 17:00”, arată reprezentanții Primăriei Lugoj.
În contextul pandemiei de COVID – 19, evenimentul se va desfășura ONLINE, prin intermediul platformei Zoom.
Pentru a participa la această consultare, puteți să accesați link-ul de mai jos, miercuri începând cu ora 17.00.
Pentru autentificare în ZOOM, folosiţi credenţialele:
Meeting ID: 843 0814 4320
Passcode(parola): 093460
Participarea la eveniment este liberă. Pentru informații suplimentare vă puteți adresa Biroului Management Proiecte, Programe din cadrul Primăriei Municipiului Lugoj, la adresa de email:
proiecte@primarialugoj.ro

Meniul zilei Vara 2021, Octavian

Citiţi mai departe

Administrație

VIDEO Un primar de lângă Lugoj a schimbat fața comunei în care a fost ales după doar un an

Publicat

în

Meniul zilei Vara 2021, Octavian

Exemplu de “așa da” pentru edilii primăriilor de comune și orașe din Timiș. Un primar proaspăt ales într-o comună din vecinătatea Lugojului a transformat radical înfățișarea localității în doar un an de activitate în noua funcție administrativă.

Laurențiu Tîrziu, primarul din Belinț, a schimbat radical modul în care arată comuna aflată la 15 kilometri de Lugoj. A dotat căminul cultural, a amenajat parcuri și a asfaltat drumuri comunale, printre altele, toate în primele 12 luni de activitate.

Mai multe detalii despre realizările lui Tîrziu puteți urmări în știrea de mai jos.

RETIM

Citiţi mai departe

Administrație

Mai avem de așteptat! Când se vor relua lucrările la centrul orașului

Publicat

în

Centrul municipiului Lugoj, demolat pentru reabilitare înainte de alegerile locale, va rămâne așa cel puțin până în toamna anului viitor, după cum spune primarul Claudiu Buciu. Edilul a anunțat că a fost reziliat contractul cu constructorul și că întreaga zonă centrală va fi reproiectată. Primarul Lugojului spune că, în proiectul fostei administrații, costurile erau mult prea mari.

Meniul zilei Vara 2021, Octavian

„Proiectul este o aberație. Din punct de vedere financiar, are un cost fantastic, să ajungi să ai costuri de 1.000 de euro/mp de pavaj, este totalmente aberant și nu aș fi fost de acord niciodată să plătim aceste costuri. Stadiul actual e în felul următor: cei de la E-on ne-au dat aprobarea să reproiectăm traseele conductelor lor. Cei de la Enel, acum o săptămână, ne-au dat voie să mutăm un stâlp care ne împiedica să facem lucrările. Este de durată! Antreprenorul, văzând că noi nu suntem de acord să plătim sumele fabuloase pe care le avea în contract, a cerut rezilierea contractului.  Din păcate, lucrurile vor dura mai mult decât ne dorim. Vom face proiectarea, care va dura șase luni, apoi va urma o licitație, în toamna anului viitor cel mai probabil, dacă nu avem probleme la licitație, vom putea să reîncepem lucrările”, a spus Buciu.

Noul proiect va cuprinde inclusiv platoul din fața Casei de Cultură a Sindicatelor și restul tronsonului pietonal.

Reabilitarea în zona centrală pietonală a Lugojului a fost începută în vara anului trecut. S-a blocat imediat după ce s-a dat ordinul de începere a lucrărilor, din cauză că Primăria nu avea aprobările necesare de la mai multe instituții, inclusiv de la Direcția pentru Monumente a Județului Timiș, dar și pentru că nu fusese prevăzută mutarea rețelelor de apă, gaz și electricitate.

RETIM

Citiţi mai departe
Publicitate
Publicitate

Cele mai citite