Connect with us


Administrație

[PANORAMA] Piata din Lugoj, azi si acum un an

Publicat

în

panorama foto galerie piata din lugoj bazin acoperit lucrari august 2014 lugojeanul foto (3)Azi am fost din intamplare la o stire langa bazinul acoperit, apoi tot din intamplare la una cu piata agroalimentara de peste Timis. N-am mai fost de ceva vreme prin aceasta zona, doar prin trecere, iar atunci recunosc ca n-am avut timp sa ma uit, sa analizez, sa vad ce se petrece acolo. Am facut si cateva fotografii cu telefonul, pentru ca, jurnalist de eveniment fiind, am lasat aparatul la redactie, dar alt rau sa nu fie, ca de exemplu pe aparat nu aveam panorama.panorama foto galerie piata din lugoj bazin acoperit lucrari august 2014 lugojeanul foto (5)

PMP

Am ramas placut impresionat de ce am vazut, atat la bazin, care e aproape gata, cel putin pe dinafara, cat si la piata, care la randul ei este aproape gata, atat pe dinafara, cat si pe dinauntru. De acolo este si panorama (click sa o vedeti mare) pe care am pus-o in capul acestui text. Lucrarile sunt pe gatate, se toarna, deasupra unui strat gros de izolare, un beton si mai gros si, la final, un strat de cuart si o solutie protectoare contra evaporarii umiditatii.

USR

Cuartul asta este un material foarte bun, folosit in marile magazine de exemplu, cum sunt Metro sau Praktiker sau alte mari centre comerciale. Acest strat permite deplasarea prin halele imense cu stivuitoare, excavatoare si alte masinarii de mare capacitate, asta insemnand ca, la nivelul la care va fi utilizata podeaua de la piata, va tine zeci de ani de acum inainte. Se lucreaza la foc continuu, atat la piata, cat si la bazin, iar asta ma bucura nespus.panorama foto galerie piata din lugoj bazin acoperit lucrari august 2014 lugojeanul foto (7) panorama foto galerie piata din lugoj bazin acoperit lucrari august 2014 lugojeanul foto (6)

Ce sper eu este ca, pana la venirea iernii, sa se si termine cele doua proiecte. Daca la bazin nu ma prea intereseaza ce si cum, pentru ca eu nu stiu sa inot si deci nu m-ar ajuta daca s-ar deschide, la piata ar fi tare util, mai ales ca in cortul ala de langa autogara, mai ales daca vine o zapada, ingheti de frig, atat ca si cumparator, dar mai ales ca si comerciant.

Sa mai zica cineva ca vad doar partea goala a paharului…panorama foto galerie piata din lugoj bazin acoperit lucrari august 2014 lugojeanul foto (1) panorama foto galerie piata din lugoj bazin acoperit lucrari august 2014 lugojeanul foto (2)

P.S.: Asa arata piata acum un an:panorama foto galerie piata din lugoj bazin acoperit lucrari august 2014 lugojeanul foto (4)

8 Comments

8 Comments

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Administrație

Șapte firme străine se bat pentru a aduce la Lugoj autobuzele electrice de transport public

Publicat

în

PMP

Șapte firme din Turcia, Cehia și Germania se bat pentru a aduce la Lugoj, dar și în alte orașe din România autobuze electrice de transport public. Licitația pe care guvernul a organizat-o în aceste zile valorează 180 de milioane de lei, și prevede achiziționarea a 81 de autobuze complet electrice.

USR

Firmele care își doresc să aducă autobuzele electrice în România sunt Anadolu Automobil Rom, BMC Truck & Bus, Temsa Ulasim din Turcia, SOR Libchavy din Cehia, Karsan Otomotiv din Turcia, precum și asocierea formată din Bozankaya Otomotiv din Turcia și SILEO GmbH din Germania. Acestea  au depus oferte pentru vânzarea a 81 autobuze electrice pentru transportului public urban de călători. Autobuzele vor fi operabile în condiții de șes. 

Licitația organizată de Ministerul Lucrărilor Publice a fost estimată 183,13 milioane de lei, fără TVA, și este finanțată prin fonduri europene nerambursabile.

Autobuzele vor deservi orașele Alexandria – 10 (3 stații de încărcare rapidă și 10 stații de încărcare lentă), Brăila – 11 (3 stații de încărcare rapidă și 11 stații de încărcare lentă), Constanța – 21 (5 stații de încărcare rapidă și 21 stații de încărcare lentă), Drobeta Turnu Severin – 3 (1 stație de încărcare rapidă și 3 stații de încărcare lentă), Focșani – 20 (5 stații de încărcare rapidă și 20 stații de încărcare lentă), Lugoj – 9 (3 stații de încărcare rapidă și 9 stații de încărcare lentă), Slobozia – 7 (2 stații de încărcare rapidă și 7 stații de încărcare lentă).

Citiţi mai departe

Administrație

Recepția la noile blocuri ANL nu poate fi facută din cauza lucărilor prost executate

Publicat

în

bloc-anl-lugoj

FOTO Arhiva

Ultimele blocuri ANL, construite la Lugoj nu pot fi recepționate, din cauza modului în care s-au executat unele lucrări. Primarul Claudiu Buciu spune că s-au descoperit destul de multe probleme.

PMP

„Nu se poate face recepția pentru ca lucrarile sunt finalizate dar neconforme. Sunt obiecțiuni legate de: calitatea lucrărilor în spațiile sanitare; calitatea ușilor, se inchid greu sau freaca pardoselile; calitatea parchetului, s-a umflat deja în câteva apartamente; închiderea geamurilor; calitatea zugrăvelilor. De asemenea, din cauza faptului ca Primăria nu a reușit să rezolve problema racordului la gaz și energie electrică, nu se pot pune în funcțiune centralele termice”, spune Buciu.

USR

Primarul Lugojului spune că astăzi va avea o întâlnire cu responsabilii din Primărie, pentru a afla de ce nu s-a realizat racordul la gaz.

Citiţi mai departe

Administrație

Primarul Buciu vrea o activitate mai eficientă în Primăria Lugoj. Instituția se reorganizează

Publicat

în

Momentan niciun angajat din Primăria Lugoj nu va fi dat afară. Primarul Claudiu Buciu spune că în momentul de față se evaluează activitatea fiecărui funcționar, după care se va face o reorganizare a structurilor pentru eficientizarea activității.

PMP

„În prezent suntem în curs de evaluare a activităților zilnice ale angajaților din primărie. Apoi vom testa toți angajații. Doar după aceea vom regândi structurile interne și necesarul de personal. Nu este doar o decizie legată de personal ci și de eficientizarea modului cum sunt organizate structurile interne ale primăriei”, a declarat primarul Lugojului.

USR

Citiţi mai departe

Pro

Publicitate

Cele mai citite