Connect with us

Educație

Rezultate slabe la sesiunea de toamnă a Bacalaureatului la Lugoj

Publicat

în

Elevii lugojeni au înregistrat rezultate slabe la examenul de Bacalaureat din toamnă. Din cei 169 de înscriși la probe, doar 30% au reușit să promoveze examenul, adică 50 de candidați. Mediile celor care au trecut bacul au fost între 6 și 7,26, potrivit portalului pus la dispoziție de minister.

RETIM

Cea mai mare medie a sesiunii de toamnă a bacului la Lugoj a fost 7,26 a unui elev de la Hasdeu. La același liceu, 20 de elevi au promovat bacul din cei 49 înscriși, adică 46,51%. La Brediceanu, din cei 14 elei înscriși au promovat examenul 6, adică 46,15%.

La liceul Braniște, 18 elevi din cei 73 înscriși au promovat examenul, adică 30%, iar la Vlaicu, din cei 32 de candidați înscriși, doar 5 au reușit medii peste 6, adică 20% din elevii înscriși la examen.

Click pentru comentarii

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Educație

Înscrieri deschise la workshop-uri gratuite pentru pasionații de muzică din Lugoj

Publicat

în

În perioada 20-24 noiembrie, Asociația Scena Muzicală organizează 5 workshop-uri pentru pasionații de muzică din Lugoj, prin proiectul Marea Muzică, la Școala Gimnazială de Muzică „Filaret Barbu”. Înscrierile sunt deschise atât pentru copii, cât și pentru adulți, iar participarea este gratuită.   

Pentru că pasiunea pentru muzică nu are vârstă, lugojenii vor putea participa începând de luni, 20.11.2023, până vineri, 24.11.2023, la 5 workshop-uri creative în care vor fi abordate teme distincte, în funcție de interesele participanților. Copiii se vor putea bucura de o activitate educativă și interactivă ce le va lărgi orizonturile muzicale, în timp ce adolescenții își vor putea dezvolta cunoștințele și vor putea socializa cu tineri care le împărtășesc pasiunea. Nici părinții nu sunt trecuți cu vederea. Aceștia vor avea ocazia să petreacă timp de calitate alături de cei mici și vor avea șansa de a dezvolta o nouă conexiune emoțională prin explorarea unor interese comune:

RETIM

  • Luni, 20.11 – Workshop de percuție cu tema „Jocuri de echipă și comunicare nonverbală cu ajutorul muzicii și a ritmului”, susținut de Sorina Savii, percuționist în cadrul Operei Naționale Române din Timișoara.
  • Marți, 21.11 – Workshop de improvizație cu tema „Jocul în joacă”, susținut de Ionuț Pîrvulescu, actor al Teatrului Auăleu Timișoara.
  • Miercuri, 22.11 – Workshop de canto cu tema „DoReMi pentru toți”, susținut de Ana-Maria Stănoia, soprană a Operei Naționale Române din Timișoara.
  • Joi, 23.11 – Workshop de chitară cu tema „Fascinația chitarei!”, susținut de Ion Dorobanțu, Lector Univ. Dr. al Facultății de Muzică și Teatru din Timișoara.
  • Vineri, 24.11 – Workshop de muzicoterapie cu tema „Community sound”, susținut de Eliana Zah, organizator al concursului „Music for your Soul” în Lugoj.

Fiecare workshop va fi organizat în 2 grupe: prima grupă de la ora 15:30, iar cea de-a doua de la ora 17:30. Pentru a putea menține un nivel de implicare înalt cu toți participanții, fiecare grupă va conține maximul 20 de persoane.

Viitorii participanți au posibilitatea de a selecta intervalul de timp dorit și workshop-urile pentru care optează în cadrul următorului formular de înscrieri: https://forms.gle/eUtDC2fn3movo7gs8. De asemenea, pot trimite un email la adresa inscrieri.mareamuzica@gmail.com.

Această inițiativă face parte din proiectul Marea Muzică al Asociației Scena Muzicală și este finanțată din bugetul local al Municipiului Lugoj.

 

Citiţi mai departe

Educație

Povestea singurei școli private din Lugoj, care funcționează deja de peste 20 de ani

Publicat

în

Povestea Școlii „Harul” este impresionantă prin modul în care a luat naștere și rezistă în inima orașului Lugoj. Liceul Teoretic „Harul” de astăzi a început ca o școală privată, dedicată învățământului preșcolar și primar și, de-a lungul anilor, a evoluat într-o instituție care oferă până la cursuri liceale, marcând un impact semnificativ în comunitatea locală. În prezent aproape 600 de copii primesc educație în această instituție.
Colega noastră Daniela Decean l-a avut invitat, la podcastul „Direct la Subiect„, pe Emanuel Olariu, managerul instituției.  Discuția cuprinde de la principiile și valorile fundamentale pe care Liceul Teoretic „Harul” se străduiește să le insufle elevilor săi, contribuind la formarea unei generații de tineri pregătiți pentru provocările viitorului, până la problemele zilnice cu care se confruntă.

Prin intermediul podcastului, de mai jos, aducem prim-plan povestea captivantă a primei școli private din Lugoj, dezvăluind aspecte inedite și inspiraționale ale acestei călătorii educaționale de aproape un sfert de secol.

RETIM

Citiţi mai departe

Educație

Se plătesc bursele școlare pentru elevii din Timiș. 200 de elevi cu medii sub 5 primesc și ei bursă de merit

Publicat

în

answear.ro Aproape 15.000 de elevi din Timiș vor beneficia de burse de merit, în anul școlar 2023-2024. Printre aceștia, se află și 200 de elevi cu medii sub 5, conform datelor furnizate de Inspectoratul Școlar Județean, care primesc burse de merit din cauza unor modificări neinspirate a legii.

Prima plată pentru lunile septembrie și octombrie va avea loc pe 15 noiembrie. Urmează ca bursele să fie plătite lunar, în fiecare lună, la data de 15, pentru luna precedentă, conform metodologiei de acordare a burselor școlare.

RETIM

Alții 17.562 de elevi primesc burse sociale, 124 vor beneficia de burse de excelență olimpică, 2.602 vor primi burse tehnologice, iar 14 mame minore vor avea acces la burse specifice pentru a le facilita continuarea studiilor.

Cuantumul burselor

Suma totală pentru cele 1.289.994 de burse, la nivel național va fi virată școlilor de către Ministerul Educației, prin intermediul inspectoratelor școlare. Valorile burselor acordate variază în funcție de categoria din care fac parte elevii.

Bursa de excelență olimpică I poate ajunge între 750 și 3000 de lei, în timp ce cea de excelență olimpică II este de 700 de lei. Bursa de merit se ridică la 450 de lei, bursele sociale la 300 de lei, bursele tehnologice la 300 de lei, iar cele pentru mamele minore la 700 de lei.

Este important de menționat că valoarea acestor burse poate fi suplimentată de către consiliile de administrație a unităților de învățământ, în funcție de sumele alocate de autoritățile administrației publice locale sau alte venituri obținute potrivit legii.

Citiţi mai departe

Educație

Lapte, biscuiți și mere pentru copiii de la grădinițe și elevii din Timiș

Publicat

în

Consiliul Județean Timiș a anunțat că a lansat o licitație pentru furnizarea de lapte UHT. Luna trecută, Consiliul Județean Timiș a lansat licitații și pentru furnizarea de mere și biscuiți uscați.

Valoarea acestor licitații se ridică la 13,2 milioane de lei pentru mere și 30,5 milioane de lei pentru biscuiți. Pentru lapte, valoarea licitației pentru județul Timiș se estimează între 41,1 și 52,3 milioane de lei, iar ofertele pot fi depuse până în data de 15 decembrie.

RETIM

În vederea unei distribuții eficiente, județul Timiș a fost împărțit în 5 loturi: Timișoara, Lugoj – Margina, Voiteg – Deta, Buziaș – Pișchia și Jimbolia – Sânnicolau Mare. Pentru fiecare lot sau zonă, se va încheia un acord-cadru pe o durată de 4 ani școlari, urmând ca contractele subsecvente să fie atribuite anual, în funcție de bugetul aprobat.

Beneficiarii acestui program vor fi preșcolarii din grădinițele acreditate și autorizate, precum și elevii din învățământul primar și gimnazial de stat și particular, inclusiv cei din învățământul special. Fiecare preșcolar sau elev va beneficia de o porție zilnică de lapte UHT, iar valoarea acesteia nu poate depăși 1,11 lei.

 

 

Citiţi mai departe

Cele mai citite