
Mircea Ghera a fost reconfirmat în funcţia de director Salprest după ce majoritatea consilierilor locali l-au votat, cu ocazia celei de-a treia adunări generale a acţionarilor. Conducerea societăţii, împreună cu lichidatorul Bogdan Herţog, au venit la şedinţa consiliului local ca să fie siguri că îi pot prinde pe consilieri, după ce două şedinţe ale Adunării Generale au eşuat pentru că cei mai mulţi dintre aleşii locali au ales să nu participe.
Cu această ocazie, lichidatorul societăţii aflate în insolvenţă i-a anunţat pe consilierii locali, acţionarii de drept ai Salprest, că trebui să numească un director pentru această perioadă. Consilierul PSD, Ioan Barboni l-a propus tot pe fostul director Mircea Ghera să conducă societatea, iar propunerea lui a fost votată de majoritatea consilierilor.
Consilierii locali au cerut mai multe informaţii legate de situaţia societăţii şi dacă aceasta are posibilitatea să se salveze de la faliment. În momentul de faţă, Salprest are de achitat facturi de 1,8 milioane de lei, la Consiliul Judeţean, Alpha Bank, Retim şi Direcţia de Finanţe Timiş.
Bani greu de încasat
Salprest are şi bani de încasat. Pentru circa 670 de mii de lei, societatea a deschis procese împotriva restanţierilor din oraş, care nu şi-au mai achitat facturile după ce Salprest a pierdut serviciul de ridicarea a deşeurilor de la populaţie. Primăria Lugoj, cea care oferă în prezent singurul contract societăţii, pentru măturatul stradal, are restanţe de circa 400 de mii de lei.
Întrebat de către consilierii locali dacă plăţile întârziate ale Primăriei Lugoj au dus societatea în insolvenţă, Mircea Ghera a recunoscut că e unul din factori. În momentul de faţă, Salprest mai are 47 de angajaţi din 160.
S-a vrut falimentul companiei, scurt și la obiect.