Connect with us

Actualitate

Murea de 3 ori pana la Lugoj

Publicat

în

accident chizatau 17 iulie 2014 5 victime elicopter smurd ambulante pompieri impact frontal lugojeanul foto (10)Ieri pe la 5, un prieten de-al meu si-a dus un vecin la aeroport. Pana la Timisoara, totul bine, trafic putin, era seara si duminica, deci chiar daca de obicei e multa nebunie pe ruta asta, nu a vazut sau patit nimic iesit din comun. A ajuns relativ repede, in vreo 40 de minute de mers lejer, aproape regulamentar si fara sa calce pedala peste 130. Cel putin asa sustine el.

Meniul zilei, Octavian

Problemele au inceput la intoarcere, cand era sa moara de trei ori pana sa ajunga acasa. Prima data s-a intamplat chiar la intrarea in Timisoara. Acolo, imediat dupa sensul giratoriu mare care si duce la aeroport, un camion a intors pe dubla continua, exact in fata lui. Frana, intors de volan si iesit un pic pe pista de biciclisti, dar nimic mai mult. A oprit masina, a injurat, s-a dus mai departe.

A doua chestie s-a intamplat la Remetea Mare, in mijlocul satului. De pe o strada laturalnica, un dement cu o trasura a iesit fara sa ii pese de restul traficului, pe European 70, facand stanga, deci trecand peste amandoua benzile, spre Lugoj. Prietenul meu, noroc ca e calm si nu s-a speriat, a franat si a intors usor de volan la dreapta, fapt ce l-a trimis din nou usor in decor, dar fara sa aterizeze in vreun sant.

Ultima minune s-a intamplat aproape de casa, in curba deja celebra de la Chizatau, de unde este si poza care ilustreaza aceasta postare. Un taximetrist a taiat curba si, daca tovarasul nu incetinea si reusea sa intre in curba, nu l-ar mai fi putut evita, pentru ca idiotul pur si simplu s-a bagat pe contrasens si asa a si iesit din curba. Norocul lui a fost ca a franat si ca l-a vazut pe tip, asa ca a oprit chiar in fata parapetului de la inceputul curbei.

RETIM

Cand mi-a povestit, iesise deja din starea de soc, pentru ca acasa mi-a spus ca i-au tremurat picioarele vreo doua ore, cand a realizat ca putea sa moara de cel putin trei ori pana la Lugoj. Suna a scenariu de Final Destination cu final fericit, dar pe mine nu ma poate mira nimic pe aceasta sosea, la cate am vazut si fotografiat, si aici ma refer la accidente, de-a lungul timpului.

I-am spus la final ca ma bucur tare mult ca n-a trebuit sa il pozez si pe el

6 Comments

6 Comments

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Actualitate

Primăria Lugoj cumpără dube și telefoane smart pentru Poliția Locală

Publicat

în

Poliția Locală din Timișoara are deja în dotare astfel de autoutilitare

Consilierii locali din Lugoj au aprobat propunerea Serviciului de Tehnic de Investiții, pentru achiziția a două autoutilitare dotate cu semnale acustice și luminoase de culoare albastră cu compartiment pentru transportul persoanelor violente. Acestea vor fi inscripționate și urmează să ajungă în dotarea Poliției Locale. Suma aprobată este de 100 de mii de lei.

Meniul zilei, Octavian

„Mașinile sunt pentru Poliția Locală și vor fi achiziționate în acest an, până la sfârșitul anului cel târziu”, a declarat viceprimarul Bogdan Blidariu.

Tot pentru Poliția Locală din Lugoj, au mai fost alocați 10 mii de lei pentru achiziția trei telefoane smart.

RETIM

Citiţi mai departe

Actualitate

O comună de lângă Lugoj rămâne sub restricții impuse de pandemie

Publicat

în

Meniul zilei, Octavian

Fârdea, una dintre cele mai importante comune din zona Lugojului, rămâne sub restricții din cauza pandemiei. Este printre singurele comune din Timiș care vor sta în continuare sub restricții, datorită incidenței de caz care se situează la valoarea de 3.52/1000 de locuitori.

Ca urmare a creșterii ratei peste pragul de 3, în Fârdea se aplcă începând cu vineri, 14 mai, măsurile stabilite la nivel național pentru zonele în care incidența este mai mare de 3 și mai mică sau egală cu 4 la 1000 de locuitori. 

Astfel, la Fârdea vor sta închise cafenelele și restaurantele, precum și sălile autorizate de jocuri de noroc. 

RETIM

Citiţi mai departe

Actualitate

Primăria îi cheamă pe lugojeni la o acțiune de voluntariat, pentru curățenia orașului

Publicat

în

FOTO Arhiva

Primăria Municipiului Lugoj, în parteneriat cu ADID Timiș și EcoStuff România organizează o campanie de voluntariat în scopul conștientizării și responsabilizării cetățenilor cu privire la situația deșeurilor. Lugojenii sunt așteptați cu mic, cu mare, la acțiunea de colectare care se va desfășura în data de 22 mai 2021.

Meniul zilei, Octavian

„Noua conducere răstoarnă vechile cutume, se deschide pentru și în fața populație; ba mai mult vă cerem ajutorul ca împreună să reparăm Lugojul. Schimbarea de paradigmă ce a avut loc în Primâria Lugoj trebuie asumată visceral atât de funcționari cât și de populație.
Trecutul apropiat definit de un sistem autocrat în care conducătorul decide totul, guvernanța sa conturând caracterul și misiunea autorității puplice, rezultând abaterea de la țelul de a deservi populația. Haideti alături de noi într-o prima acțiune de anvergură!”, spune Anca Micșa Oprea, City-managerul orașului.

Întâlnirea va avea loc pe platoul Casei de Cultură a Sindicatelor, între orele 10.00-10.30.

RETIM

Citiţi mai departe

Actualitate

ATENȚIE Riscați să rămâneți cu deșeurile neridicate, dacă nu faceți colectare selectivă

Publicat

în

Timișenii riscă să rămână cu deșeurile neridicate, dacă nu le colectează selectiv. Mai multe echipe ale Asociației de Dezvoltare Intercomunitară Deșeuri Timiș verifică în această perioadă modul în care populația face selectarea deșeurilor.
Echipele ADID se deplasează pe teren, înainte ca mașinile să ridice pubelele, și verifică dacă proprietarii respectă colectarea selectivă. Momentan, rezultatele sunt doar transmise primăriilor din județ, însă, în etapa următoare, pe pubelele în care deșeurile nu sunt colectate corespunzător se va lipi o etichetă de avertizare, iar cele din urmă, aceste nu vor mai fi ridicate.

„În momentul în care constată că în pubela galbenă sunt neconfirmități, de exemplu, dacă găsim cărămidă sau orice altceva ce nu trebuie să fie acolo, se notează adresa și se comunică primăriei neconformitate. De luna aceasta se lipește o etichetă galbenă pe pubelă, în care se semnalează cetățeanului ce nu e în regulă. După luna această, eticheta care se lipește va fi roșie și nu se mai ridică gunoiul, pubela rămâne negolită”, spune Romeo Ursu, directorul ADID Timiș.

Meniul zilei, Octavian

Cei care vor găsi eticheta roșie pe pubelă și gunoiul neridicat, vor avea timp până la următoarea ridicare să selecteze deșeurile, în caz contrar deșeurile rămân tot neridicate.

Citiţi mai departe
Publicitate

Cele mai citite