Connect with us


Administrație

Gretos, jenant, scarbos, jegos!

Publicat

în

primaria lugojAm un stomac destul de tare. Am vazut destule lucruri pe care majoritatea oamenilor nu le vad pe viu, oameni morti langa masinile pe care le conduceau, creieri pe asfalt, batrani spanzurati de garduri si multe, multe altele. Probabil ca m-am calit, cum se spune, si nu ma mai afecteaza prea mult aceste imagini, indiferent daca le vad pe viu sau pe ecranul unui calculator. Ma detasez de ele, scriu stirea, le dau cu „blur” si gata.

PMP

Totusi, nu pot trece peste mirosul care persista, de luni bune, in spatele cladirii primariei Lugoj. M-am saturat, ca lugojean, ca om, ca ce vreti voi, sa parchez masina acolo si, cand ies din ea, sa ma lovesc de un miros gretos, jenant, scarbos si jegos. Este inacceptabil sa te vrei oras european, cu mari ifose de modernism, cu poduri pietonale care beculesc, cinematograf 3D si bazine acoperite, dar totusi sa nu poti spala, odata pe saptamana, trei alei nenorocite din spatele acestei institutii.

USR

Am obosit sa tot scriu despre aceasta problema. Am scris luni la rand pe acest site, apoi am „furat” subiectul si l-am dat si la ziar, insa nimic nu s-a schimbat. Nimeni nu vrea sa inteleaga ca acel parc este o mizerie de nedescris pentru orasul nostru, care oricum are probleme mari cu gunoiul care se strange la periferie si prin cartiere. Macar acolo, in curtea primariei, sa facem curat, ca atunci cand primim delegatii de dincolo, strainii sa nu-si duca manecile sacourilor la nas pana intra in cladire.

M-am saturat si de cuvintele frumoase, asa ca repet: mirosul de mort, de rahat si de putrefactie din spatele primariei Lugoj ar trebui sa se lase cu amenzi de la Mediu, de la politie sau de la oricare alta autoritate, pentru ca poate cauza hepatita persoanelor sensibile. Asa ca, pe langa ca ne face orasul de ras, zona este un risc pentru sanatate. Probabil ca reprezentantii primariei nu vor lua masuri pana stirea nu va ajunge, cum se intampla tot mai des in ultima vreme la Lugoj, un subiect tratat si de ziarele si televiziunile nationale.

18 Comments

18 Comments

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Administrație

Șapte firme străine se bat pentru a aduce la Lugoj autobuzele electrice de transport public

Publicat

în

PMP

Șapte firme din Turcia, Cehia și Germania se bat pentru a aduce la Lugoj, dar și în alte orașe din România autobuze electrice de transport public. Licitația pe care guvernul a organizat-o în aceste zile valorează 180 de milioane de lei, și prevede achiziționarea a 81 de autobuze complet electrice.

USR

Firmele care își doresc să aducă autobuzele electrice în România sunt Anadolu Automobil Rom, BMC Truck & Bus, Temsa Ulasim din Turcia, SOR Libchavy din Cehia, Karsan Otomotiv din Turcia, precum și asocierea formată din Bozankaya Otomotiv din Turcia și SILEO GmbH din Germania. Acestea  au depus oferte pentru vânzarea a 81 autobuze electrice pentru transportului public urban de călători. Autobuzele vor fi operabile în condiții de șes. 

Licitația organizată de Ministerul Lucrărilor Publice a fost estimată 183,13 milioane de lei, fără TVA, și este finanțată prin fonduri europene nerambursabile.

Autobuzele vor deservi orașele Alexandria – 10 (3 stații de încărcare rapidă și 10 stații de încărcare lentă), Brăila – 11 (3 stații de încărcare rapidă și 11 stații de încărcare lentă), Constanța – 21 (5 stații de încărcare rapidă și 21 stații de încărcare lentă), Drobeta Turnu Severin – 3 (1 stație de încărcare rapidă și 3 stații de încărcare lentă), Focșani – 20 (5 stații de încărcare rapidă și 20 stații de încărcare lentă), Lugoj – 9 (3 stații de încărcare rapidă și 9 stații de încărcare lentă), Slobozia – 7 (2 stații de încărcare rapidă și 7 stații de încărcare lentă).

Citiţi mai departe

Administrație

Recepția la noile blocuri ANL nu poate fi facută din cauza lucărilor prost executate

Publicat

în

bloc-anl-lugoj

FOTO Arhiva

Ultimele blocuri ANL, construite la Lugoj nu pot fi recepționate, din cauza modului în care s-au executat unele lucrări. Primarul Claudiu Buciu spune că s-au descoperit destul de multe probleme.

PMP

„Nu se poate face recepția pentru ca lucrarile sunt finalizate dar neconforme. Sunt obiecțiuni legate de: calitatea lucrărilor în spațiile sanitare; calitatea ușilor, se inchid greu sau freaca pardoselile; calitatea parchetului, s-a umflat deja în câteva apartamente; închiderea geamurilor; calitatea zugrăvelilor. De asemenea, din cauza faptului ca Primăria nu a reușit să rezolve problema racordului la gaz și energie electrică, nu se pot pune în funcțiune centralele termice”, spune Buciu.

USR

Primarul Lugojului spune că astăzi va avea o întâlnire cu responsabilii din Primărie, pentru a afla de ce nu s-a realizat racordul la gaz.

Citiţi mai departe

Administrație

Primarul Buciu vrea o activitate mai eficientă în Primăria Lugoj. Instituția se reorganizează

Publicat

în

Momentan niciun angajat din Primăria Lugoj nu va fi dat afară. Primarul Claudiu Buciu spune că în momentul de față se evaluează activitatea fiecărui funcționar, după care se va face o reorganizare a structurilor pentru eficientizarea activității.

PMP

„În prezent suntem în curs de evaluare a activităților zilnice ale angajaților din primărie. Apoi vom testa toți angajații. Doar după aceea vom regândi structurile interne și necesarul de personal. Nu este doar o decizie legată de personal ci și de eficientizarea modului cum sunt organizate structurile interne ale primăriei”, a declarat primarul Lugojului.

USR

Citiţi mai departe

Pro

Publicitate

Cele mai citite