Connect with us

Administrație

Libertatea de exprimare, pe moarte la un liceu din Lugoj

Publicat

în

libertatea de exprimareLa Colegiul „Hasdeu” din Lugoj a fost balul bobocilor vinerea trecuta. Bun, nimic grav pana aici, pentru ca toata lumea s-a distrat, toata lumea a fost incantata de artistii adusi si, desi s-au cam certat elevii pe Facebook ca la usa cortului pentru cine a luat titlurile de Miss si Mister, nimic nu a fost mai deosebit fata de alte baluri. Totusi, un prieten mi-a povestit ca, in momentul in care a vrut sa puna in scena un numar de stand-up, mai exact o sceneta, a fost respins categoric si fara argumente de o profesoara din organizare.

Meniul zilei Vara 2021, Octavian

Sa ne intelegem de la inceput ca textul nu prezinta niciun fel de injuraturi, de cuvinte urate sau jignitoare, nici la adresa elevilor, a publicului sau a participantilor la bal, dar nici la cea a profesorilor sau parintilor copiilor sau mai stiu eu ce. Mai mult, sceneta a mai fost jucata de acelasi baiat la balurile de prin oras, dar si la baluri de caritate sau evenimente la care au participat si 500 de persoane. Nici macar la unul dintre aceste evenimente nu s-a aruncat cu rosii dupa el, ba chiar s-a ras si lumea a gustat glumele mai bine decat se astepta tipul.

Totusi, cadrului didactic i s-a parut ca nu e potrivit textul pentru spectacol, desi nu a fost deranjat de numerele bobocilor in care s-au folosite manele, melodii de hip-hop cu injuraturi in engleza sau de alte aspecte care pot fi catalogate ca „putin sau mai mult vulgare”.

Totusi, e vorba de niste tineri care isi serbeaza tocmai tineretea. Asa cum e ea in zilele noastre, cu tigari fumate in baie, cu nopti pierdute prin birturi, cu dependenta de Facebook, chiul in masa si cu alte probleme, pe care si eu si probabil ca si profesorii astia le-au avut, intr-un fel sau altul, aceasta tinerete trebuie respectata si sarbatorita alaturi de elevi. La fel, asa trebuie respectat si dreptul la libera exprimare si la desfasurarea actului artistic, act artistic care a fost interzis pe scena, pentru ca si arta e, daca nu stiu unii dintre profesorii lugojeni, tot un mod de exprimare.

RETIM

Culmea e ca tovarasului asta al meu i s-au făcut „promisiuni” ca va fi chemat sa dea cu subsemnatul pentru ca a indraznit sa propuna numarul pentru bal, iar cand a fost refuzat a avut curajul sa-si exprime nemultumirea, la fel de galant si fara injuraturi, pe o retea de socializare. Deci tot el, care a fost ingradit de drepturile esentiale ale omului, unul dintre el fiind cel la libera exprimare, pentru care oamenii ca mine și ca restul jurnalistilor din tara asta lupta in fiecare zi, este vinovatul.

Sincer, eu nu am nicio concluzie, dar intreb: suntem de vina noi, care vrem sa ne exprimam liber, sau sunt de vina ei, care au impresia ca vremurile nu s-au schimbat si ca totul este controlabil prin amenintari sau reprimari, ca se intampla asemenea… nu stiu, crime? Ca pana la urma si dreptul omului la viata, odata suprimat, duce la deces, deci suprimarea dreptului la exprimare, mai ales pentru ca este atat de important pentru mine, il consider aproape la fel de grav. Ce e un om pe care il opresti din a se exprima, pana la urma, daca nu o unealta?

P.S.: Daca tot nu a fost lasat sa isi prezinte numarul la bal, comediantul a facut un videoclip in care a parodiat situatia. Din nou, cuvinte normale, fara prostioare, fara jigniri. Dupa mine, e unu la zero pentru el, desi nu tin un scor pentru ca nimeni nu are de castigat din asemenea situatii. Daca sunteti curiosi, il gasiti aici.

6 Comments

6 Comments

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Administrație

Primăria Lugoj a plătit 11.700 de lei pe 12 scaune

Publicat

în

Meniul zilei Vara 2021, Octavian

Primăria Lugoj continuă să facă achiziții publice. Printre ultimele se numără și cumpărarea a 12 scaune de așteptare. Cel mai probabil, scaunele vor fi amplasate la intrarea în cele mai importante birouri din primărie.

Cei care au făcut achiziția nu s-au limitat la orice scaune. Deși un scaun de așteptare normal costă între 60 și 100 de lei la magazine precum Dedeman, primăria din Lugoj a decis să cumpere scaune “de domni”, cu de zece ori prețul cerut la magazinele de bricolaj.

Astfel, pe 12 scaune Manager Extra CF, cu piele ecologică și structură din lemn masiv, administrația locală a plătit aproape 11.700 de lei, adică în jur de 975 de lei bucata. Licitația a fost câștigată de o firmă din Jilava, județul Ilfov.

RETIM

Citiţi mai departe

Administrație

Continuă criza de personal din Primăria Lugoj. Un nou post de șef a fost scos la concurs

Publicat

în

Primăria Lugoj a lansat două noi anunțuri de angajare. Unul dintre acestea este pentru „ocuparea funcției publice de conducere vacantă de Șef birou, clasa I, gradul II, din cadrul aparatului de specialitate al primarului, Direcția administrație publică locală, Biroul agricol, cadastru”

Meniul zilei Vara 2021, Octavian

Tot în același birou mai sunt libere două posturi, unul de asistent și unul de inspector.

Pentru cei care își doresc ocuparea funcției de șef de birou există o probă suplimentară de testare a competențelor specifice în domeniul IT – cunoștințe de operare pe calculator, nivel mediu, care se va desfășura în data de 15 noiembrie 2021, ora 1000, la sediul Primăriei Municipiului Lugoj, Piața Victoriei, nr.4.

Proba scrisă se va desfășura în data de 18 noiembrie 2021, ora 1100, la sediul Primăriei Municipiului Lugoj, Piaţa Victoriei nr. 4.

RETIM

Condiții de participare:

  • candidații trebuie să îndeplinească condițiile prevăzute la art. 465 din O.U.G. nr. 57/2019 privind Codul administrativ, cu modificările și completările ulterioare;

Condiții specifice de studii de specialitate:

– studii universitare de licență absolvite cu diplomă de licență sau echivalentă în domeniul inginerie geodezică și studii universitare de master în domeniul administrației publice, management sau în specialitatea studiilor necesare ocupării funcţiei publice sau cu diplomă echivalentă conform prevederilor art. 153 alin. (2) din Legea educaţiei naţionale nr. 1/2011, cu modificările şi completările ulterioare;

– minimum 5 ani vechime în specialitatea studiilor necesare exercitării funcției publice;

-cerințe specifice: certificat de autorizare în vederea realizării și verificării lucrărilor de specialitate în domeniul cadastrului, geodeziei și cartografiei pe teritoriul României – categoria A sau categoria B, obținut conform prevederilor Ordinului nr.107/2010 al A.N.C.P.I.

Bibliografia/tematica, atribuţiile prevăzute în fişa postului, precum şi alte date necesare desfăşurării concursului se afişează pe pagina de internet a autorităţii publice locale www.primarialugoj.ro, la secţiunea Anunțuri concursuri angajare.

Perioada de depunere a dosarelor de concurs este 12 octombrie 2021 – 01 noiembrie 2021 inclusiv.

Coordonate de contact pentru primirea dosarelor de concurs: Primăria Municipiului Lugoj, Piața Victoriei nr.4, Biroul relații cu publicul, tel. 0256/352240, fax. 0256/350393, e-mail: contact@primarialugoj.ro sau personal@primarialugoj.ro.”

Observații suplimentare: persoană de contact – Lavinia Ivăniș, Inspector.

Data afișării: 12 octombrie 2021.

 

 

 

 

Citiţi mai departe

Administrație

O nouă invitație la dezbatere, din parte Primăriei Lugoj, pe tema Strategiei de Dezvoltare Urbană

Publicat

în

Primăria Lugoj invită locuitorii orașului la o nouă dezbatere publică pe tema Strategiei Integrate de Dezvoltare Urbană. Reprezentanții administrației locale vor să afle spre ce domenii, să direcționeze fondurile locale și cele care ar putea fi obținute din finanțări.
„Zilele acestea finalizăm actualizarea Strategiei Integrate de Dezvoltare Urbană 2021-2027 a orașului nostru. Această activitate are ca obiectiv principal stabilirea celor mai importante proiecte ce vor fi implementate cu fonduri europene, de aceea părerea dumneavoastră cu privire la domeniile către care ar trebui dirijate fondurile este esențială. Așadar, vă adresăm invitația de a participa la consultarea care va avea loc miercuri, 13.10.2021, începând cu ora 17:00”, arată reprezentanții Primăriei Lugoj.
În contextul pandemiei de COVID – 19, evenimentul se va desfășura ONLINE, prin intermediul platformei Zoom.
Pentru a participa la această consultare, puteți să accesați link-ul de mai jos, miercuri începând cu ora 17.00.
Pentru autentificare în ZOOM, folosiţi credenţialele:
Meeting ID: 843 0814 4320
Passcode(parola): 093460
Participarea la eveniment este liberă. Pentru informații suplimentare vă puteți adresa Biroului Management Proiecte, Programe din cadrul Primăriei Municipiului Lugoj, la adresa de email:
proiecte@primarialugoj.ro

Meniul zilei Vara 2021, Octavian

Citiţi mai departe

Administrație

VIDEO Un primar de lângă Lugoj a schimbat fața comunei în care a fost ales după doar un an

Publicat

în

Meniul zilei Vara 2021, Octavian

Exemplu de “așa da” pentru edilii primăriilor de comune și orașe din Timiș. Un primar proaspăt ales într-o comună din vecinătatea Lugojului a transformat radical înfățișarea localității în doar un an de activitate în noua funcție administrativă.

Laurențiu Tîrziu, primarul din Belinț, a schimbat radical modul în care arată comuna aflată la 15 kilometri de Lugoj. A dotat căminul cultural, a amenajat parcuri și a asfaltat drumuri comunale, printre altele, toate în primele 12 luni de activitate.

Mai multe detalii despre realizările lui Tîrziu puteți urmări în știrea de mai jos.

RETIM

Citiţi mai departe
Publicitate
Publicitate

Cele mai citite