Connect with us
Winter in My Town

Administrație

Lugojenii strâng semnături pentru a bloca construirea noului pod

Publicat

în

Meniul zilei Vara 2021, Octavian

Aproape 100 de persoane au semnat deja, în mai puţin de 24 de ore, o petiţie împotriva iniţiativei primarului din Lugoj de a edifica un nou pod rutier, în vecinătatea Podului de Fier. Francisc Boldea a anunţat, în urmă cu două luni de zile, că va ridica un nou pod la Lugoj, în amonte de Podul de Fier, la o distanţă de aproximativ doi metri.

“Podul va avea 71 de metri lungime, 12 metri lățime, două benzi de circulație de câte patru metri fiecare, restul fiind pentru două piste de biciclete și două trotuare, de un metru fiecare. Va fi paralel cu Podul de Fier, în amonte, la o distanță de circa doi metri. Podul de Fier va fi închis definitiv și va fi un pod pietonal, cu bănci, cu două mici terase, cu ce se potrivește ca să rămână un reper al orașului”, a declarat la aceea vreme Francisc Boldea, pentru Lugojeanul.

Încă de la început, anunţul primarului a stârnit critici vehemente atât pe reţelele de socializare cât şi din partea opoziţiei, argumentele fiind legate de locul nepotrivit ales pentru construirea podului. Francisc Boldea nu a dat înapoi şi zilele trecute, muncitorii unei firme din Austria, specializată în construcţia de poduri, făceau testele pentru necesare unui studiu geo exact în zona indicată de primar.

RETIM

O lugojeancă a iniţiată o petiţie şi încearcă să strângă semnături să-l oprescă pe edilul şef din proiectul său.

“Aşa cum s-a anunţat în toată presa locală a Municipiului Lugoj, se preconizează un proiect pentru o construcţie nouă care constă în edificarea unui nou pod peste râul Timiş, râul care traverseaza şi desparte oraşul în două, Lugojul German şi Lugojul Român. Dacă acest proiect se va concretiza şi un nou pod se va construi alături de podul exsitent în centrul orasului, mai exact la câţiva metri în amonte de podul existent, frumuseţea oraşului va fi ciuntită. Vom înnota în arhitectura kitschioasă, simbolul oraşului va dispărea.

Hai să fim uniţi măcar o dată şi, să încercăm să arătăm celor care au hotărât proiectarea şi executarea unui pod lânga cel existent, ca oraşul de pe Timiş nu este al lor, ci al tuturor lugojenilor. Semnaţi petiţia si spuneţi NU construirii unui nou pod în centrul oraşului Lugoj.Să apărăm istoria Lugojului!”, îşi argumentează Adriana Bojin iniţiativa.

Între timp, a luat poziţie şi tânărul istoric Oliver Gaidoş, angajat al Muzeului de Istorie din Lugoj, care arată că ridicarea podului în locaţia respectivă este cel puţin nepotrivită.

„Unde este puterea poporului (demos+kratos)? Domnul arhitect al orașului, Dinel Mazilu, consimțește în continuare „violarea” urbanistică a Lugojului. Când vorbim de un proiect atat de mare pentru comunitate – ridicarea unui pod nou și amplasamentul lui – nu ar trebui intrebați locuitorii urbei? De câțiva ani ne luptam să sensibilizam publicul lugojean cu privire la importanța păstrarii arhitecturii locale. Iată acum cireașa de pe tort care va pecetlui procesul de urâțire a centrului istoric: podul fără sens, îngrămadit lângă cel vechi de fier, inaugurat în 1902, o inepție a administrației actuale! Daca nu sunteți de acord cu aceast proiect semnați petiția”, arată Gaidoş.

Petiţia poate fi găsită şi semnată aici

Click pentru comentarii

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

loading...

Administrație

Mesaje împotriva lui Buciu la intrările în Lugoj. Cartoane cu textul “oraș fără primar” 

Publicat

în

Meniul zilei Vara 2021, Octavian

După un an de liniște, celebrele conturi false active în campania electorală l-au luat oficial in primire pe noul primar Claudiu Buciu. Oamenii care l-au acuzat pe atunci pe candidatul Buciu de o sumedenie de ilegalități, din spatele conturilor false, au revenit în actualitate.

De această dată, postacii au distribuit pe Facebook poze cu intrările în Lugoj, sub care au montat cartoane cu mesajul “oraș fără primar”. Mesajul a fost postat chiar de 1 Decembrie, Ziua Națională, pe rețelele sociale. În câteva minute, zeci de conturi false, dar și celebrele grupuri ale “societății civile”, au distribuit mesajul care îl viza pe primar. Postarea se referă la cum Lugojul are un primar “antiromân” și “neputincios”.

„E părerea unui traficant de droguri, arestat exact când era președintele organizației de tineret a PSD Lugoj. De 1 Decembrie am depus coroană la Soldatul cu Pușca, deci din nou, minciuni PSD-iste. E greu când nu mai poți fura bani de la stat”, a declarat pentru Lugojeanul.ro primarul Claudiu Buciu.

RETIM

În cursa electorală din 2020, partidul aflat la putere s-a folosit de conturi false pentru a face anti-campanie pentru actualul primar al municipiului.

Citiţi mai departe

Administrație

Sute de copii din Lugoj vor fi premiați pentru colindele pe care le vor înscrie într-un concurs online

Publicat

în

Meniul zilei Vara 2021, Octavian

750 de copii din Lugoj vor fi premiați pentru colindele pe care le vor înscrie într-un concurs online, cu ocazia sărbătorilor de iarnă. Anunțul a fost făcut de primărie, care va da drumul unei noi ediții a concursului de colinde Iată, vin colindătorii!“ organizat și anul trecut la Lugoj.

Primii 750 de copii înscriși să participe la acest proiect, primesc din partea Primăriei un cadou de Crăciun, reprezentat de o cutie frumos personalizată care conține cărți, jocuri și surprize dulci. Evenimentul se adresează copiilor și elevilor cu vârsta cuprinsă între 3 și 14 ani.

„Înscrierea copiilor în eveniment se face doar de către cadrele didactice sau de către părinți, prin completarea formularului de mai jos, până cel târziu la data de 10 decembrie 2021. În momentul completării formularului trebuie să și urcați colindul/colindele elevilor dumneavoastră pe internet”, scriu organizatorii.

RETIM

Găsiți aici toate detaliile concursului de colinde.

Citiţi mai departe

Administrație

Certificat verde sau nu la Târgul de Crăciun la Lugoj? Reacția primarului orașului

Publicat

în

Meniul zilei Vara 2021, Octavian

Târgurile de Crăciun se vor desfășura în acest sezon de sărbătoare doar pentru persoanele cu certificate verzi. Se întâmplă la Timișoara, la București, dar și la Sibiu sau alte orașe din România, acolo unde târgurile organizate cu ocazia sărbătorilor au ajuns de renume mondial.

La Lugoj, deși administrația locală mai are doar câteva zile până să organizeze complet târgul, situația privind certificatul verde este ambiguă. Pe de-o parte, administrația locală spune că nu va exista o delimitare a zonei de târg. Potrivit legii, în acest caz nu este nevoie de certificat verde pentru a achiziționa produse de la căsuțe.

Pe de altă parte, edilul șef spune că va respecta legislația de la acea dată, dând de înțeles că s-ar putea totuși ca obligativitatea certificatului verde să fie impusă.

RETIM

“Nu va fi o incintă închisă. Accesul nu va fi restricționat, însă se vor respecta regulile stabilite la nivel național. Se vor respecta regulile stabilite prin legislația în vigoare la momentul derulării evenimentului”, a explicat primarul Claudiu Buciu pentru Lugojeanul.ro

Citiţi mai departe

Administrație

Lista persoanelor care pot să primească în chirie locuințe ANL, la Lugoj

Publicat

în

FOTO Arhiva

Primăria Lugoj a stabilit persoanele care au prioritate la închirierea locuințelor ANL. 58 de solicitanți se află pe această listă, care va ajunge, în ședința din 25 noiembrie la votul consilierilor locali. În funcție de punctajul obținut, aceștia vor avea acces la locuințe. Este vorba de tineri, de până în 35 de ani, care trebuie să dovedească, în primul rând că muncesc pe raza municipiului Lugoj. Iată, mai jos, lista solicitanților, cu punctajul obținut, în urma dosarelor depuse la primărie până în 19 iulie 2021.

Meniul zilei Vara 2021, Octavian

Din totalul dosarelor depuse, patru persoane au retras cererile, iar alte trei au fost plecate în străinătate când reprezentanții Primăriei Lugoj au efectuat ancheta socială și nu au transmis o dovadă că au loc de muncă pe teritoriul municipiului

RETIM

Citiţi mai departe
Publicitate
Publicitate

Cele mai citite