Connect with us

Administrație

La alţii malurile râurilor sunt loc de promenadă, la Lugoj te mănâncă şerpii

Publicat

în

La începutul acestei luni, o galerie de fotografii cu promenada de pe malul stâng al Crişului Repede din Oradea a devenit virală pe internet. Fotografiile arată felul în care a fost finalizat un proiect care a transformat malul unui râu într-un extraordinar loc de promenadă.

Meniul zilei Vara 2021, Octavian

Proiectul, demarat în 2017, este încununarea a trei ani de lucrări, ca urmare a unui parteneriat între Primăria Oradea și Administrația Bazinală a Apelor (ABA) Crișuri, desfășurat în două faze. În prima etapă, ABA Crișuri a realizat lucrări de consolidare și susținere a malurilor, fiind prevăzute suprabetonări și subzidiri, într-un proiect susținut de Ministerul Mediului, arată bihon.ro

Jurnaliştii de la Bihor Online relatează că, ulterior, Primăria a câștigat un proiect prin POR, în valoare de 13,3 milioane de lei, vizând creșterea mobilității pietonale și ciclistice. Lucrările au prevăzut restaurarea întregului zid și a stâlpilor de iluminat public, proiectați de frații Vago, restaurarea balustradei și pavarea, atât a trotuarului de la nivelul carosabilului, cât și a promenadei din albia râului, respectiv cea din consolă, de deasupra râului, prevăzută cu balustradă din platbandă metalică și stâlpi cu iluminat ambiental LED.

RETIM – Colectarea separată a deșeurilor, obligație legală

Aşa s-a putut în Oradea. Lugojul beneficiază de două maluri generoase ale râului Timiş. De ce nu e şi la noi aşa? Răspunsul simplu e pentru că Francisc Boldea nu e Ilie Bolojan, iar Primăria Lugoj nu e Primăria Oradea. Malurile râului Timiş, din zona Lugojului sunt pline de bălării. De fiecare dată când presa sau oamenii din oraş i-au atras atenţia primarului acest aspect, Francisc Boldea a avut mereu acelaşi răspuns, anume că acestea intră în grija Apelor Române.

Ori dacă, la Lugoj, nu suntem în stare să tăiem bălăriile de pe mal, cum am putea să fim în stare să facem un parteneriat comun între Primărie şi Apele Române care să transforme malurile în zonă de promenadă. Ca să nu mai vorbim de atragerea de fonduri europene, unde Primăria Lugoj e corigentă.

Click pentru comentarii

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Administrație

Se închide circulația în centrul Lugojului pentru câteva ore în weekend

Publicat

în

Meniul zilei Vara 2021, Octavian

Lugojul celebrează Săptămâna Europeană a Mobilității, prin activități care promovează sănătatea mintală și fizică a cetățenilor. Aceste activități se vor desfășura în aer liber, în Piața Victoriei, duminică, 19 septembrie, între orele 16:00 și 19:00. 

Activitatea face parte din campania Noi Revitalizăm Orașul și pune Lugojul pe harta orașelor care închid străzile pentru mașini. Clubul Sportiv Municipal Lugoj pregătește un antrenament demonstrativ și un joc de antrenament cu grupele copii și juniori, secția de fotbal. 

Clubul Copiilor Lugoj pregătește jocuri interactive și distractive pentru copiii de toate vârstele. Atenție, circulația va fi închisă pentru automobile în Piața Victoriei din Lugoj, între orele 16:00 și 19:00.

RETIM – Colectarea separată a deșeurilor, obligație legală

Citiţi mai departe

Administrație

“Manevre” în Primăria Lugoj. Buciu a anulat o licitație dubioasă

Publicat

în

Meniul zilei Vara 2021, Octavian

Primarul Claudiu Buicu a anulat o licitație cel puțin dubioasă pe care angajații din administrația locală au realizat-o pe bani publici. O firmă lugojeană care se ocupă cu activități veterinare, și care are în administrare și fostul adăpost de câini fără stăpân al primăriei, a câștigat o licitație de tăiere a 200 de arbori din pădurile orașului.

Firma nu numai că nu are cod CAEN pentru aceste activități, dar nici vorbă de utilaje pentru aceste lucrări minuțioase. Suma pe care primăria a atribuit-o pentru lucrare a fost de 42.000 de lei. Întrebat despre această licitație, primarul s-a declarat șocat de ceea ce au putut face colegii lui din primărie.

“Firma nu are utilaje și nici obicet de activitate pentru așa ceva. Colegii mei din primărie au atribuit lucrarea, evident că am anulat-o imediat ce am aflat”, a declarat primarul Buciu pentru Lugojeanul.ro

RETIM – Colectarea separată a deșeurilor, obligație legală

Deocamdată edilul șef al orașului nu a anunțat dacă va lua unele măsuri împotriva colegilor care au “reușit” această licitație. Surse din cadrul primăriei spun că de vină ar fi angajații mai vechi, din fost administrație, care au rămas înzestrați cu vechi obiceiuri cum sunt atribuirea de lucrări la firme de casă.

Citiţi mai departe

Administrație

Primăria și Retim îi așteaptă pe copii, la o acțiune educativă în Parcul George Enescu

Publicat

în

Primăria Municipiului Lugoj, Adid Timiș și Retim Ecologic Services S.A. vă așteaptă sâmbătă, 18 septembrie 2021, în intervalul orar 10.00 – 12.00 în Parcul George Enescu din Lugoj, la o serie de activități educative dedicate copiilor.

Meniul zilei Vara 2021, Octavian

Organizatorii acestui eveniment, vin cu informații relevante privind gestionarea deșeurilor, respectiv realizarea procesului de colectare separată în vederea reciclării și încurajarea reutilizării acestora. Aceștia au pregătit pentru copii o serie de activități educative și recreative, după cum urmează: un test rapid de cunoștințe ecologice realizat pe platforma kahoot și un atelier inedit de pictură în cadrul căruia se vor decora sacoșe de bumbac reutilizabile, pe care cei mici le vor păstra.

„Prin aceste activități de educație ecologică sperăm să dezvoltăm și să consolidăm comportamente responsabile și prietenoase cu mediul. Sunt așteptați cât mai mulți copii la standul din Parcul George Enescu, pentru acumulare de noi cunoștințe, distracție, voie bună și multe premii surpriză”, au anunțat organizatorii.

RETIM – Colectarea separată a deșeurilor, obligație legală

Citiţi mai departe

Administrație

Avarie majoră la o magistrală de apă din Lugoj. Uzinele sunt oprite

Publicat

în

Lugojul trece printr-o avarie majoră, la rețeaua de apă. Acvilian Belințan, directorul societății Meridian a declarat pentru Lugojeanul.ro, că a cedat magistrala de apă a de pe str. Brândușelor.

Meniul zilei Vara 2021, Octavian

„S-a spart magistrala de 450, de pe Brândușelor, până pe 13 Decembrie. Uzinele au picat amândouă, pentru că pompele nu pot duce pierderile ce le avem aici. S-a deschis undeva la 3 metri din asfalt. Momentan încercăm să izolăm partea aceasta de oraș, dar vanele nu închid. După ce reușim să închidem vanele, repornim uzinele, dar nu pot face față. Magistrala încercăm să o reparăm până mâine la prânz”, a declarat Belințan.

Directorul Meridian a mai spus că pentru o parte din oraș nu va fi apă până la mâine la prânz, iar în restul orașului presiunea va fi extrem de scăzută.

 

RETIM – Colectarea separată a deșeurilor, obligație legală

Citiţi mai departe
Publicitate
Publicitate

Cele mai citite