Connect with us

Lugoj

Dealul Viilor si al mortilor din Lugoj! 13 persoane au fost impuscate la cativa kilometri de centrul orasului

Publicat

în

ucisi dealul viilor lugoj ancheta jurnalistica de exceptieÎn zorii unei zile din anul 1950, cel mai probabil pe 10 martie, un grup de localnici din zona Lugojului, atrași de niște zgomote ciudate, au dat peste un grup de bărbați în uniforme de miliție și de securitate care își făceau de lucru într-o groapă săpată la marginea drumului, în zona dintre kilometrul 7 și 9 de pe Dealul Viilor. Printre bărbații în uniformă, unii l-or fi recunoscut pe temutul maior Zoltan Kling, șeful Securității Lugoj. Țăranii au fost îndepărtați imediat, cu autoritate, fiind amenințați. Peste aproape un an de zile, în februarie 1951, câțiva localnici, nu se știe dacă vor fi fost aceiași, au descoperit o groapă comună, în care au apucat să numere, nu se știe cât de precis, aruncate unele peste altele, 12 cadavre legate cu cătușe între ele. Desigur, Miliția a aflat și a preluat cazul, despre care nu s-a mai auzit apoi nimic vreme de 65 de ani. Cine erau acei morți? Ce amestec aveau autoritățile în acest episod? Ce s-a întâmplat mai departe? Cine mai știe?

RETIM

Pentru cei asasinați la Lugoj, povestea începe în anul 1948, în Dobrogea. Atunci a apărut o organizație anticomunistă numită pur și simplu „Mișcarea de rezistență”, fără nici o altă metaforă în titlu. Conducătorii acestei mișcări erau legionarii Gogu Puiu și frații Fudulea. Ei au încercat să răscoale cât mai multă lume împotriva comunismului și, timp de un an de zile, au organizat o întreagă rețea de distribuție a armamentului care se mai găsea după război. Populația era deja nemulțumită, la alegerile din 1946 semnalându-se incidente la secțiile de votare între simpatizanții partidelor istorice și comuniștii care falsificau rezultatele voturilor. Pe de altă parte, colectivizarea a început tot în Dobrogea, cu toate abuzurile aferente: confiscarea averilor, persecuții, deportări. În aceste condiții, mulți oameni gospodari s-au decis să intre în această mișcare de rezistență, contribuind cu alimente, bani și haine pentru cei refugiați în păduri, dar și cu arme și muniții pentru a înarma cât mai mulți combatanți.

Organizația a fost descoperită și distrusă de către Securitate, sub conducerea căpitanului (pe atunci) Nicolae Doicaru, care așa și-a început cariera fulminantă și presărată cu multe cadavre, ajungând în final șeful DIE și superiorul direct al lui Pacepa. În vara anului 1949, Gogu Puiu moare în timpul unei ciocniri cu trupele Securității, când începuse deja valul de arestări în rândul populației care-l sprijinise. În total au fost constituite șase loturi de arestați care vor fi judecați, primind în majoritatea cazurilor pedepse foarte grele. Povestea care are legătură cu orașul Lugoj este cea a lotului cu numărul 3.

Acest lot a avut 29 de arestați. Ei erau considerați de către autorități mai puțin importanți decât cei din primele două loturi și drept urmare nu s-a pronunțat nici o condamnare la moarte, ci doar la închisoare, de la 4 ani, până la muncă silnică pe viață. Nici unul dintre cei 29 nu fusese refugiat în pădure, nici unul nu fusese combatant în luptele cu Securitatea. Toți făceau parte din lanțul logistic al mișcării de rezistență, toți erau oameni gospodari și, în marea lor majoritate, fără opțiuni politice, toți aveau familii, copii, pământ și animale, case și grajduri și toți erau oameni care munceau de dimineața până seara pentru ei și pentru familiile lor. Odată ce au fost anchetați și bătuți, judecați și condamnați, au fost transferați la închisorile din Aiud și Gherla, în luna decembrie a anului 1949.

Lugoj: Concert de colinde cu Paula Hriscu

Între timp, în vara anului 1949, într-o ședință la cel mai înalt nivel din cadrul Ministerului de Interne, la care au participat ministrul Teohari Georgescu, ministrul adjunct Marin Jianu, directorul Securității, Gheorghe Pintilie și adjunctul său, Alexandru Nicolschi, s-a luat decizia ca toți cei care făcuseră parte din grupurile de rezistență anticomunistă și care fuseseră condamnați la peste 15 ani de închisoare să fie și ei executați extrajudiciar, în condiții cât mai discrete. În 1950, numărul celor care satisfăceau acest criteriu se ridica la aproximativ 70 de persoane. Printre care și 13 dintre cei condamnați în lotul 3 al luptătorilor dobrogeni. Ceilalți făceau parte din grupul lui Spiru Blănaru din Teregova (6 persoane), cel al maiorului Nicolae Dabija din zona Cluj (13 persoane) și, desigur, din cele ale primelor două loturi dobrogene, închiși la Pitești (16 persoane). Motivul acestei decizii a fost acela că se pronunțaseră deja multe condamnări la moarte și România era presată de către opinia publică internațională să slăbească acest ritm al execuțiilor. Drept urmare, ministrul Teohari Georgescu căuta o soluție pentru a continua represiunea cu aceeași intensitate, dar cu mai puțină publicitate.

Cel care a fost însărcinat cu odioasa misiune de lichidare a unor oameni care nu erau condamnați la moarte a fost maiorul de miliție Eugen Alimănescu, fostul comisar al anilor 1945-1947, mediatizat ca un mare justițiar în luptă cu lumea interlopă bucureșteană. Legenda lui a fost atât de mare, pe cât a fost de falsă, mai ales în urma cooptării sale în operațiunile de anihilare a rezistenței din munți, când a comis atrocitate după atrocitate, astfel încât și-a sfârșit cariera în 1951, fiind condamnat la închisoare pentru abuzurile sale. Asta nu l-a împiedicat pe regizorul Sergiu Nicolaescu să-l folosească drept model (alături de comisarul Gheorghe Cambrea) pentru cel mai drag și cel mai celebru personaj al său, comisarul Moldovan.

Cei 13 condamnați din lotul 3 sunt transferați de la închisorile în care își așteptau sentințele de la recurs, încă nepronunțate, la Penitenciarul Timișoara, cu scopul de a fi anchetați din nou, pentru că, în graba procesului, anchetarea lor ar fi fost prea lapidară. În noaptea de 9/10 martie ei sunt scoși din închisoare, transportați cu mașina la Lugoj și împușcați pe Dealul Viilor. Au fost îngropați toți la un loc, nici măcar nu li s-au scos cătușele care-i țineau legați unii de alții. Actele de moarte trimise rudelor după mulți ani, abia în 1956, constată decesul lor în aceeași zi de 10 martie, din diverse motive medicale (TBC, infarct etc.). În afară de cei 13 dobrogeni din lotul 3, mai apar încă 3 nume ale unor oameni care fuseseră condamnați în alte procese. Dacă și aceștia au fost sau nu executați tot atunci, la Lugoj, nu se știe cu exactitate. Puteau la fel de bine să fi murit în urma bătăilor din închisoare, așa cum a fost cazul Ion Constantinescu, mort în timpul anchetei, pentru care familia a primit acasă două certificate: unul cu data de 28 februarie 1950 și un al doilea cu data de 10 martie 1950. Data corectă, 28 februarie, va fi validată abia în noiembrie 1965, prin decizie judecătorească.

Lista cu numele celor uciși pe Dealul Viilor, pe drumul de la Lugoj spre Făget, în zona dintre kilometrul 7 și 9, este redată în continuare. Mai înainte de toate este însă un pomelnic, al lui Manea, Nicolae, Ioan, Gheorghe, Alexandru, Constantin, Iordan, Dumitru, Ioan, Nicolae, Stere, Constantin, Ioan, Gheorghe, Gheorghe, Marin, un pomelnic nerostit vreodată, dar alcătuit în ordinea numerelor de ordine ale certificatelor de moarte, de la 109 la 124. Și privirile lor, din fotografie, care ne cer să nu-i lăsăm așa. Iată lista:

Manea Duțu – avea 48 de ani, din Târgușor, jud. Constanța, cârciumar, lotul 3, condamnat la 25 ani;
Nicolae Dobromir – avea 42 de ani, din Casimcea, jud. Tulcea, lotul 3, condamnat la 20 ani;
Ioan Filip – avea 45 ani, din Dunărea, jud. Constanța, învățător, lotul 3, condamnat la 15 ani;
Gheorghe Gușiță – avea 46 ani, din Casimcea, jud. Tulcea, lotul 3, condamnat la 15 ani;
Alexandru Gogu – avea 39 ani, din Beidaud, jud. Tulcea, țăran, condamnat la 15 ani;
Constantin Lache – avea 37 ani, din Sahom (Grecia), țăran, condamnat la 15 ani;
Iordan Nicolau – avea 45 ani, din Casimcea, jud. Tulcea, agricultor, lotul 3, condamnat la 18 ani;
Dumitru Negroiu – avea 39 ani, din Saraiu, jud. Constanța, perceptor, lotul 3, condamnat la 25 ani;
Ioan Pițigoi – avea 25 ani, din Saraiu, jud. Constanța, țăran, lotul 3, condamnat la 15 ani;
Nicolae Roșculeț – avea 30 ani, din Constanța, moșier, lotul 3, condamnat la 25 ani;
Stere Stercu – avea 44 ani, din Casimcea, jud. Tulcea, țăran, lotul 3, condamnat la 20 ani;
Constantin Tudoran – avea 34 ani, din Saraiu, jud. Constanța, țăran, lotul 3, condamnat la 15 ani;
Ioan Topîrceanu – avea 45 ani, din Târgușor, jud. Constanța, țăran, lotul 3, condamnat la 15 ani;
Gheorghe Tomoșoiu – avea 42 ani, din Casimcea, jud. Tulcea, țăran, lotul 3, condamnat la muncă silnică pe viață;
Gheorghe Tofan – avea 41 ani, din Sâmbăta Nouă, jud. Constanța, învățător, lotul 3, condamnat la 17 ani;
Marin Cenușe – avea 38 ani, din Baia, jud. Constanța, plutonier-major de Miliție, condamnat la 15 ani.

O listă care nu spune că, de exemplu, Gheorghe Tofan era văduv și își creștea cei doi copii orfani de mamă prin munca sa de învățător dar și de țăran amenințat de colectivizare. Nu spune că Ion Pițigoi din Saraiu era un tânăr de 25 de ani la data arestării, cu doi copii mici acasă, cu părinții deportați și cu averea confiscată pentru că ar fi fost chiaburi. Nu spune că Nicolae Roșculeț era un mic moșier pe cale de a fi deposedat de toată averea, sau că Gheorghe Tomoșoiu era un pădurar sărac, la fel de amenințat de spectrul foamei precum oricare altul din această listă în dreptul căruia veți găsi profesia de agricultor. E doar o listă de nume de oameni asasinați de statul comunist, o crimă planificată la cel mai înalt nivel al ministerului de interne și executată de un odios milițian.

Familiile lor au încercat să afle ce s-a întâmplat cu ei vreme de 65 de ani. Au aflat cu multă întârziere că sunt morți. O vreme au crezut că nici nu au ajuns la Timișoara și că ar fi fost uciși pe drum, într-un tren „al morții”. Nu știu nici azi unde sunt îngropați cu exactitate, dar măcar acum au aflat că sunt pe Dealul Viilor. Urmașii lor trăiesc și astăzi cu trauma că nu le pot aprinde o lumânare la căpătâi, ci doar în gând, de Paști și de Sărbătoarea Morților. De-a lungul timpului, mamele lor, soțiile lor, surorile lor, copiii lor au scris oricărei autorități, sâcâind cu durerea lor mută, exprimată în politețea pe care nu o puteau avea, dar pe care o impunea o cerere oficială. Au scris oricărei instituții sau funcții care ar fi putut să le dea cea mai măruntă informație despre ei și prea rar au primit un răspuns, iar de cele mai multe ori când au primit totuși ceva în cutia poștală, a fost vestea că nu se știe mai nimic despre ei. Acum se știe. Aproape totul. Încă nu se știe unde sunt.

Sursa și investigația completă pe Despre Demnitate. Felicitările noastre echipei care s-a ocupat de această investigație grea și stufoasă și de modul în care au redat-o cu profesionalism pe blogul lor. Unele voci spun că cei 13 au fost dezgropați și reînhumați într-un cimitir din oraș, însă această informație nu poate fi verificată. Sperăm ca jurnaliștii din spatele acestui site să continue munca asiduă și să găsească, într-un sfârșit, groapa morții de pe Dealul Viilor din Lugoj.lugojeanul-news-everywhere,-everytime-banner

Click pentru comentarii

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Lugoj

Deschiderea anului universitar cu rector nou, la Universitatea Europeană „Drăgan” din Lugoj

Publicat

în

Universitatea Europeană „Drăgan” din Lugoj deschide anul universitar 2024 – 2025, marți, 1 octombrie 2024, pentru Facultăţile de Drept şi Ştiinţe Economice. UED funcționează cu cele două facultăți: Drept și Științe Economice, ambele cu programe de studii de licență și de masterat(Drept/Managementul investigației penale, respectiv Finanțe și Bănci/Management financiar).

RETIM

Anul  universitar 2024 – 2025 începe cu un nou rector, în persoana lui Claudiu Gabriel Galu. Născut la Lugoj, Claudiu Gabriel Galu a absolvit Liceul ”Coriolan Brediceanu”, iar apoi Fcultatea de Drept a Universității de Vest Timișoara. Este membru în cadrul Baroului București din anul 2004, activând timp de 10 ani în cadrul societății de avocatură a profesorului Valeriu Stoica, una dintre cele mai prestigioase societăți de avocați din România, iar mai apoi în cadrul propriei societăți de avocatură la Timișoara. A absolvit școala doctorală din cadrul Universității de Vest, în anul 2018, a publicat articole, studii, monografii la edituri de referință din București.

”Îmi propun să duc mai departe proiectele Universității Europene Drăgan și să promovez noi proiecte care să crească și mai mult renumele acesteia”, spune noul rector al UED.

Deschiderea festivă a anului universitar va avea loc de la ora 11.00, în Aula Magna a Universităţii!

Lugoj: Concert de colinde cu Paula Hriscu

 

Citiţi mai departe

Lugoj

Brașovul a câștigat Cupa CSM Lugoj la volei. Lugojencele merg în Ungaria

Publicat

în

Echipa de volei feminin Corona Brașov, antrenată de Ciprian Dărnescu, a încheiat cu succes turneul internațional, Cupa CSM Lugoj, clasându-se pe prima poziție a clasamentului, cu 7 puncte. Pe locul al doilea s-a situat CSM Lugoj cu 6 puncte, urmată de MBH Bekescsaba (3 puncte) și Fatum Nyiregyhaza (2 puncte).

RETIM

Rezultatele complete ale turneului au fost:

  • CSM Lugoj – CSM Corona Brașov 0-3
  • MBH Bekescsaba – Fatum Nyiregyhaza 3-0
  • Corona Brașov – Fatum Nyiregyhaza 2-3
  • CSM Lugoj – MBH Bekescsaba 3-1
  • Corona Brașov – MBH Bekescsaba 3-1
  • CSM Lugoj – Fatum Nyiregyhaza 3-0

Echipa lugojeană urmează să participe la un nou turneu la Bekescsaba, unde va întâlni MBH Bekescsaba și Fatum Nyiregyhaza, fiind ultimul test înainte de startul sezonului. Antrenorul Ugljeșa Șegrt a rotit majoritatea jucătoarelor disponibile, cu excepția Georgianei Popa, care a fost menajată din cauza unei inflamații ușoare la genunchi.

Lugoj: Concert de colinde cu Paula Hriscu

Citiţi mai departe

Lugoj

Blackjack online vs blackjack într-un cazinou – Diferențe de bază și caracteristici specifice

Publicat

în

Blackjack-ul, unul dintre cele mai populare jocuri de cazino din lume, a făcut tranziția cu succes de la mesele verzi ale cazinourilor tradiționale la ecranele dispozitivelor noastre. Dar cum se compară experiența virtuală cu cea din lumea reală? Hai să aruncăm o privire asupra diferențelor și similitudinilor dintre blackjack-ul online și cel din cazinourile fizice.

RETIM

Înainte de a intra în detalii, e important să menționăm că indiferent de mediul în care alegi să joci, blackjack-ul rămâne un joc de strategie și noroc. Printre jocurile cu speciale gratis, blackjack-ul se distinge prin elementul său de skill, care poate influența semnificativ rezultatul partidei. Dar să nu ne grăbim – vom examina în detaliu fiecare aspect al jocului în ambele variante.

Informații esențiale despre blackjack-ul online

Blackjack-ul online a devenit rapid o opțiune preferată pentru mulți jucători, datorită accesibilității și comodității pe care le oferă. Poți juca oricând dorești și de oriunde te afli, fie că ești în haine comode acasă pe canapea sau în pauza de prânz la birou. Dar ce face ca experiența online să fie unică?

În primul rând, viteza jocului. Online, totul se mișcă mai repede. Nu trebuie să aștepți ca dealerul să amestece cărțile sau ca alți jucători să-și facă mutările. Poți juca la ritmul tău, ceea ce pentru unii este un avantaj major. Dar atenție, această viteză poate fi și o capcană – e ușor să te lași purtat de val și să joci mai mult decât ai intenționat inițial.

Lugoj: Concert de colinde cu Paula Hriscu

Un alt aspect interesant al blackjack-ului online este varietatea. Cazinourile online oferă o multitudine de variante ale jocului, unele cu reguli ușor modificate sau cu bonusuri speciale. Poți explora versiuni precum Blackjack Switch, Perfect Pairs sau Progressive Blackjack, fără să fie nevoie să te miști de pe scaun.

Dar poate cel mai important aspect al blackjack-ului online este posibilitatea de a juca gratuit în modul demo. Acest lucru îți permite să-ți perfecționezi strategia fără riscuri financiare. E ca și cum ai avea un antrenor personal de blackjack disponibil 24/7.

Totuși, experiența online vine și cu câteva dezavantaje. Lipsa interacțiunii umane poate face jocul să pară mai puțin autentic pentru unii. De asemenea, deși cazinourile online de renume folosesc generatoare de numere aleatorii pentru a asigura corectitudinea jocului, unii jucători rămân sceptici în privința integrității jocului online.

Un aspect interesant al blackjack-ului online este opțiunea de a juca cu dealeri live. Aceasta combină comoditatea jocului de acasă cu atmosfera unui cazinou real. Poți vedea dealerul amestecând și împărțind cărțile în timp real, ceea ce adaugă un strat suplimentar de autenticitate experienței.

În ceea ce privește strategia, blackjack-ul online îți oferă avantajul de a putea consulta tabele de strategie în timp ce joci, fără a deranja pe nimeni. Poți chiar să folosești software-uri de asistență pentru a-ți îmbunătăți jocul, deși e important să verifici dacă acest lucru este permis de către cazinoul online respectiv.

Tot ce trebuie să știi despre blackjack-ul dintr-un cazinou

Să trecem acum la experiența clasică a blackjack-ului într-un cazinou fizic. Primul lucru care te izbește când intri într-un cazinou este atmosfera. Sunetul jetoanelor, murmurul jucătorilor, muzica discretă din fundal – toate acestea creează o experiență senzorială pe care mediul online pur și simplu nu o poate replica.

În cazinoul fizic, joci la o masă cu alți jucători, ceea ce adaugă un element social jocului. Poți învăța observând strategiile altora sau poți lega prietenii cu cei de lângă tine. Dar acest aspect social poate fi și o sabie cu două tăișuri – jucătorii mai puțin experimentați pot încetini jocul sau te pot distrage din concentrare.

Un aspect unic al blackjack-ului în cazinou este arta numărării cărților. Deși nu e ilegală, această practică este descurajată de cazinouri și poate duce la excluderea ta dacă ești prins. Online, numărarea cărților este practic imposibilă în jocurile cu dealer virtual, deoarece pachetul este amestecat după fiecare mână.

Dealerii din cazinourile fizice adaugă o dimensiune umană jocului. Ei pot oferi sfaturi începătorilor, pot face conversație și contribuie la atmosfera generală. Relația cu dealerul poate face experiența de joc mai plăcută, deși e important să-ți amintești că, în cele din urmă, ei reprezintă casa.

Un aspect mai puțin plăcut al jocului în cazinou poate fi presiunea de a juca rapid. Alți jucători sau chiar dealerul pot deveni nerăbdători dacă îți iei prea mult timp să decizi. Acest lucru poate fi stresant pentru jucătorii noi sau pentru cei care preferă să-și ia timpul pentru a-și calcula mișcările.

În cazinourile fizice, vei observa și diferențe în regulile jocului de la o masă la alta. Unele mese pot permite dublarea după împărțire, în timp ce altele nu. Plata pentru un blackjack natural poate varia, de obicei între 3:2 și 6:5. E important să citești regulile fiecărei mese înainte de a te așeza.

Ce trebuie să ai în vedere înainte de a juca blackjack

Indiferent că alegi să joci online sau într-un cazinou fizic, există câteva aspecte importante de luat în considerare înainte de a te așeza la masa de blackjack.

În primul rând, asigură-te că înțelegi perfect regulile jocului. Blackjack-ul poate părea simplu la prima vedere, dar are multe nuanțe care pot afecta semnificativ rezultatul. Învață despre opțiunile de dublare, împărțire și asigurare, și când e cel mai potrivit să le folosești.

Învață strategia de bază a blackjack-ului. Aceasta îți va spune care este mișcarea optimă în fiecare situație, bazată pe matematică și probabilități. Strategia de bază poate reduce semnificativ avantajul casei și îți va îmbunătăți șansele pe termen lung.

Fii conștient de starea ta emoțională când joci. Blackjack-ul, ca orice joc de noroc, poate stârni emoții puternice. Nu juca când ești stresat, supărat sau sub influența alcoolului. Deciziile luate în aceste stări sunt rareori bune.

Informează-te despre opțiunile de joc responsabil oferite de cazinoul ales, fie el online sau fizic. Multe cazinouri oferă posibilitatea de a-ți seta limite de depunere sau de a te auto-exclude pentru o perioadă. Nu ezita să folosești aceste instrumente dacă simți că jocul începe să-ți afecteze negativ viața.

Dacă alegi să joci online, asigură-te că alegi un cazinou licențiat și de încredere. Citește recenzii, verifică licențele și asigură-te că site-ul folosește criptare pentru a-ți proteja datele personale și financiare.

În cazul jocului într-un cazinou fizic, familiarizează-te cu etica și eticheta mesei de blackjack. Există anumite reguli nescrise, cum ar fi să nu atingi cărțile în jocurile unde sunt împărțite cu fața în sus, sau să nu-ți exprimi frustrarea față de deciziile altor jucători.

Concluzie

În final, alegerea între blackjack-ul online și cel din cazinourile fizice este o chestiune de preferință personală. Fiecare are avantajele și dezavantajele sale, și ambele pot oferi o experiență captivantă pentru jucătorii pasionați.

Varianta online excelează în comoditate, varietate și posibilitatea de a juca în ritmul propriu. E perfectă pentru cei care preferă să joace de acasă sau care vor să-și perfecționeze strategia fără presiunea socială a unei mese de cazinou.

 

Citiţi mai departe

Lugoj

Polițiștii lugojeni au prins doi contrabandiști cu mașina burdușită cu țigări

Publicat

în

Polițiștii Secției 7 Rurale Lugoj, sub coordonarea procurorului din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Lugoj, au reținut doi bărbați (conducător auto și pasager) cercetați pentru săvârșirea infracțiunii de contrabandă.

RETIM

În fapt, la data de 12 septembrie 2024, polițiștii au oprit pentru control, pe drumul comunal dintre localitățile Coșteiu și Jabar, un autoturism condus de către un bărbat, de 41 de ani.

În urma controlului efectuat în interiorul mașinii, pe bancheta din spate, polițiștii au descoperit 24 de baxuri de țigări, reprezentând 264.000 de țigarete netimbrate, provenite din contrabandă, fiind prejudiciat bugetul consolidat al statului.

Totodată, asupra celor doi bărbați au fost descoperiți 840 de euro, 130 de lei moldovenești și 10.510 grivne ucrainene.

Lugoj: Concert de colinde cu Paula Hriscu

Bunurile (autovehiculul, țigaretele și banii) au fost ridicate, în vederea continuării cercetărilor.

În urma probatoriului administrat în cauză, cei doi bărbați, de 41 și 50 de ani, au fost reținuți, pentru 24 de ore, sub aspectul săvârşirii infracțiunii de contrabandă, fiind introduși în Centrul de Reținere și Arestare Preventivă din cadrul I.P.J. Timiş.

Facem precizarea că, pe parcursul întregului proces penal, persoanele cercetate beneficiază de drepturile și garanțiile procesuale prevăzute de Codul de procedură penală, precum și de prezumția de nevinovăție.

Citiţi mai departe

Cele mai citite