Connect with us

Actualitate

CJT va da bani pentru pentru sportul lugojean, dar Dobra nu confirmă sumele avansate de Boldea

Publicat

în

În prima săptămână din acest an, primarul Francisc Boldea i-a adunat pe reprezentanţii secţiilor sportive din Lugoj şi le-a comunicat sumele exacte, pe care le vor avea de cheltuit în 2018 (vezi articolul aici). La unele secţii, banii alocaţi de la bugetul local erau dublaţi de către sume care, conform declaraţiilor primarului, ar veni de la Consiliul Judeţean Timiş. 

Meniul zilei Vara 2021, Octavian

Călin Dobra, preşedintele CJT, spune că e adevărat că în bugetul judeţean vor fi prinse sume şi pentru cluburile din Lugoj, însă nu confirmă cifrele avansate de Francisc Boldea. Mai mult, preşedintele CJT spune că reprezentanţii cluburilor din Lugoj trebuie să facă proiecte conform reglementărilor legale, dar şi să fie în stare să cheltuie sumele alocate. Dobra afirmă că, anul trecut, CSM Lugoj nu a cheltuit decât 80 de mii de lei din cei 260 de mii alocaţi din bugetul CJT.

“Categoric vom prinde bani pentru sportul lugojean în bugetul Consiliului Judeţean Timiş, însă trebuie să existe şi solicitări. Nu am stabilit nicio sumă până acum, nu am aprobat bugetul aşa că nu putem să discutăm despre sume exacte.  Pot să spun că şi anul trecut, noi am avut disponibilitatea şi puteam susţine şi Clubul Sportiv Şcolar din Lugoj, dar nu s-au depus solicitări şi CSM Lugoj a cheltuit doar vreo 80 de mii din cei 260 de mii de lei alocaţi. Dar asta nu mai este treaba mea. Nu ştiu de ce nu şi-au cheltuit banii. Cei 260 de mii de lei nu puteau să fie alocaţi pentru secţia de volei, dar îi puteau lua cei de la lupte, gimnastică şi box. Puteau beneficia de aceste sume, dar nu au tras decât 80 de mii“, spune Călin Dobra.

Preşedintele CJT susţine că în această perioadă e în dezbatere publică ghidul de eligibilitate şi orice club poate să facă sugestii şi propuneri pentru simplificarea lui şi pentru a se crea condiţii cât mai bune pentru accesarea fondurilor.

RETIM

“După aprobarea bugetului, în februarie, o lună de zile e perioada în care se pot depune proiectele de finanţare. Comisia stabilită va analiza şi va aloca sume pentru cluburile care solicită finanţare şi care se încadrează. Sunt câteva condiţii pe care trebuie să le îndeplinească. În primul rând se finanţează sportul de performanţă, pe fiecare secţie în parte, şi în al doilea rând trebuie să nu ai datorii la bugetul de stat”, spune Dobra. Acesta a mai precizat că, faţă de anul trecut, vor putea depune solicitări de finanţare şi cluburile sportive şcolare.

Click pentru comentarii

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Actualitate

“Semnul Fiarei!” Un lugojean a iscat un scandal la un magazin, întrebat de certificatul verde

Publicat

în

Meniul zilei Vara 2021, Octavian

Scandal la intrarea într-un magazin de electronice și electrocasnice din Lugoj. Potrivit martorilor, la intrarea în magazin angajații au impus certificatul verde. Asta înseamnă că, dacă nu ești vaccinat sau trecut prin boală, și deci nu ai documentul emis care să ateste acest fapt, nu poți intra în incinta magazinului.

De dimineață, zeci de lugojeni surprinși de introducerea măsurii au făcut cale întoarsă de la intrarea în magazin. Unul dintre aceștia, un bărbat mai în vârstă, a iscat o mică disputa verbală între el și angajații magazinului.

Printre altele, lugojeanul a fost auzit rostind fraze precum “Semnul Fiarei” sau “Apocalipsa, nu mai putem cumpăra sau vinde fără semn”, în timp ce angajații locației încercau să îi explice că legea nu este făcută de ei, ci ei doar o aplică. Omul a plecat într-un final din fața magazinului.

RETIM

Angajații au explicat că inclusiv persoane posesoare de certificat verde au refuzat să îl arate la intrare, astfel că inclusiv aceștia au fost întorși din drum. Începând cu 25 octombrie, doar la supermarket sau farmacii mai poți intra fără certificatul verde.

Citiţi mai departe

Actualitate

Instituția din Lugoj unde poți intra fără certificat verde, deși regulile spun că ai avea nevoie de document

Publicat

în

Meniul zilei Vara 2021, Octavian

Instituțiile din Lugoj se aliniază la noile norme intrate de curând în vigoare. Certificatul verde, care atestă că ai făcut vaccinul contra coronavirus sau că ai trecut prin boală, devine obligatoriu de arătat la intrarea în instituții publice. La Lugoj, se fac încă pregătiri pentru ca aceste instituții, dar și cele private, să poată verifica dacă persoanele care le trec pragul au sau nu certificatul.

O instituție care s-a dezis de verificarea acestui certificat este Poșta Română, care la Lugoj funcționează la binecunoscuta adresă de la Parcul Poștei, strada 20 Decembrie 1989, numărul 10. Poșta Română a transmis un comunicat prin care a anunțat că nu va cere certificat verde pentru niciun vizitator al instituției, niciunde în țară.

„Toți clienții Poștei Române, care au probleme de rezolvat la oficiile poștale, pot intra în incinta subunităților noastre fără a prezenta certificatul verde. Pensionarii și părinții pot să ridice pensiile și alocațiile așa cum au făcut-o și până acum!

RETIM

Așadar, la intrarea în oficii, nu solicităm prezentarea Certificatului verde, prin care să faceți dovada vaccinării, testării sau vindecării de infecția cu virusul SARS-CoV-2, dar, pentru siguranța noastră, a tuturor, vă rugăm:

  • Să purtați în mod corect masca de protecție, care trebuie să acopere gura și nasul;
  • Să vă dezinfectați mâinile, atât la intrare, cât și la ieșire, folosind dezinfectantul pus la dispoziția dumneavoastră în incinta subunității poștale;
  • Să respectați regula de o persoană în incinta oficiului;
  • Să respectați distanțarea socială, de cel puțin 2 m între persoane, atunci când așteptați la intrare.

Prin natura activității sale de furnizor de servicii poștale universale, Poșta Română este exceptată, în conformitate cu art.12, alin. (8) din Anexa la HG 1130/2021 de la prevederile Hotărârii pentru modificarea anexelor nr. 2 și 3 la Hotărârea Guvernului nr. 1.090/2021 privind prelungirea stării de alertă pe teritoriul României începând cu data de 10 octombrie 2021, precum și stabilirea măsurilor care se aplică pe durata acesteia pentru prevenirea și combaterea efectelor pandemiei de COVID-19”, a transmis Poșta Română într-un comunicat de presă.

Citiţi mai departe

Actualitate

Singurul centru de vaccinare de la Lugoj se mută de la sala de sport de pe Caransebeșului

Publicat

în

Meniul zilei Vara 2021, Octavian

Singurul centru de vaccinare de la Lugoj împotriva virusului SARS-CoV 2 se mută de la sala de sport de pe Caransebeșului. Decizia vine după ce două grupe de jucători de handbal ai orașului au rămas fără locație în care să își desfășoare antrenamentele și meciurile.

Astfel, primăria lugojeană a decis ca vaccinurile să fie administrate la fosta cantină socială a orașului, situată în imediata apropiere a gării din municipiu. Primarul Buciu spune că măsura este una temporară, clădirea fostei cantine urmând să fie demolată. Deocamdată nu există o dată sigură la care se va realiza mutarea, primăria urmând să o comunice în curând.

Numărul de imunizări la Lugoj a crescut considerabil în ultimele săptămâni. De la câteva vaccinări pe zi, în oraș au fost realizate chiar și 200 de vaccinări într-o singură zi.

RETIM

Citiţi mai departe

Actualitate

O fetiță de lângă Lugoj are urgent nevoie de sprijin. A fost diagnosticată cu o formă rară de cancer

Publicat

în

Gabriela, o fetiță de 13 ani din localitatea Mănăștiur, județul Timiș, a fost diagnosticată cu o boală cumplită, sarcom Ewing. Sarcomul Ewing este un tip rar de cancer osos. Afectează cel mai frecvent persoanele cu vârste cuprinse între 10 și 20 de ani.
Gabriela a fost operată în Timișoara de două ori, iar în urma ultimei intervenții chirurgicale, medicii au stabilit că are nevoie de recuperare într-o clinică din Italia. Familia nu își permite să plătească tratamentul.
Cei care doresc și pot să ajute, pot dona în contul: RO41INGB0000999905647513 Fogaș Zoltan (telefon: 0723 519 754).

Meniul zilei Vara 2021, Octavian

Citiţi mai departe
Publicitate
Publicitate

Cele mai citite