Connect with us

Actualitate

CJT va da bani pentru pentru sportul lugojean, dar Dobra nu confirmă sumele avansate de Boldea

Publicat

în

În prima săptămână din acest an, primarul Francisc Boldea i-a adunat pe reprezentanţii secţiilor sportive din Lugoj şi le-a comunicat sumele exacte, pe care le vor avea de cheltuit în 2018 (vezi articolul aici). La unele secţii, banii alocaţi de la bugetul local erau dublaţi de către sume care, conform declaraţiilor primarului, ar veni de la Consiliul Judeţean Timiş. 

Meniul zilei, Octavian

Călin Dobra, preşedintele CJT, spune că e adevărat că în bugetul judeţean vor fi prinse sume şi pentru cluburile din Lugoj, însă nu confirmă cifrele avansate de Francisc Boldea. Mai mult, preşedintele CJT spune că reprezentanţii cluburilor din Lugoj trebuie să facă proiecte conform reglementărilor legale, dar şi să fie în stare să cheltuie sumele alocate. Dobra afirmă că, anul trecut, CSM Lugoj nu a cheltuit decât 80 de mii de lei din cei 260 de mii alocaţi din bugetul CJT.

“Categoric vom prinde bani pentru sportul lugojean în bugetul Consiliului Judeţean Timiş, însă trebuie să existe şi solicitări. Nu am stabilit nicio sumă până acum, nu am aprobat bugetul aşa că nu putem să discutăm despre sume exacte.  Pot să spun că şi anul trecut, noi am avut disponibilitatea şi puteam susţine şi Clubul Sportiv Şcolar din Lugoj, dar nu s-au depus solicitări şi CSM Lugoj a cheltuit doar vreo 80 de mii din cei 260 de mii de lei alocaţi. Dar asta nu mai este treaba mea. Nu ştiu de ce nu şi-au cheltuit banii. Cei 260 de mii de lei nu puteau să fie alocaţi pentru secţia de volei, dar îi puteau lua cei de la lupte, gimnastică şi box. Puteau beneficia de aceste sume, dar nu au tras decât 80 de mii“, spune Călin Dobra.

Preşedintele CJT susţine că în această perioadă e în dezbatere publică ghidul de eligibilitate şi orice club poate să facă sugestii şi propuneri pentru simplificarea lui şi pentru a se crea condiţii cât mai bune pentru accesarea fondurilor.

RETIM

“După aprobarea bugetului, în februarie, o lună de zile e perioada în care se pot depune proiectele de finanţare. Comisia stabilită va analiza şi va aloca sume pentru cluburile care solicită finanţare şi care se încadrează. Sunt câteva condiţii pe care trebuie să le îndeplinească. În primul rând se finanţează sportul de performanţă, pe fiecare secţie în parte, şi în al doilea rând trebuie să nu ai datorii la bugetul de stat”, spune Dobra. Acesta a mai precizat că, faţă de anul trecut, vor putea depune solicitări de finanţare şi cluburile sportive şcolare.

Click pentru comentarii

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Actualitate

Amenzi de până la 20.000 de lei pentru terenurile cu ambrozie. Reprezentanții Primăriei Lugoj încep controalele

Publicat

în

ambrozie-lugojPrimăria Municipiului Lugoj informează cetățenii că în conformitate cu Legea nr. 62/2018, proprietarii sau deținătorii de terenuri, administratorii drumurilor publice, căilor ferate, cursurilor de apă, lacurilor, sistemelor de irigații și ai bazinelor piscicole au obligația să desfășoare lucrări de prevenire, combatere și distrugere a buruienii ambrozia, pentru evitarea instalării și răspândirii ei pe terenurile intravilane sau extravilane, iar în cazul prezenței acesteia, pentru eliminarea ei.
În scopul distrugerii și a prevenirii răspândirii ambroziei, se impune desfășurarea periodică a unor lucrări de întreținere a terenurilor prin cosire, smulgere, erbicidare sau alte lucrări și metode specifice. Aceste măsuri trebuie efectuate în perioada cuprinsă între răsărirea acestei plante și apariția primelor inflorescențe, respectiv cel târziu până la data de 30 iunie a fiecărui an.
Având în vedere HG 707/2018, art. 2 și 3, în perioada următoare, începând cu data de 7 mai 2021, angajați ai Primăriei Municipiului Lugoj, având atribuții în acest domeniu, vor face verificări pentru identificarea terenurilor infestate cu buruiana ambrozia.
Nerespectarea prevederilor obligațiilor legale privind combaterea ambroziei constituie contravenţie şi se sancţionează cu avertisment. Nerespectarea prevederilor din avertisment se sancţionează cu amendă de la 1.000 lei la 5.000 lei pentru persoanele fizice şi cu amendă de la 10.000 lei la 20.000 lei pentru persoanele juridice;

Meniul zilei, Octavian

Citiţi mai departe

Actualitate

Lugojenii se pot vaccina fără programare, doar cu buletin, indiferent de centrul pe care îl aleg

Publicat

în

Meniul zilei, Octavian

Începând de astăzi, vineri, 7 mai, lugojenii se pot vaccina, la fel ca toți românii, la orice centru de vaccinare de pe teritoriul țării, fără programare în prealabil, doar cu buletinul. Măsura vine după ce autoritățile au testat cu succes această variantă de mai multe ori, observând o mai mare deschidere spre imunizare din partea populației.

Prioritate vor avea persoanele de peste 60 de ani. Începând cu data de 7 mai, doritorii pot merge doar cu buletinul în orice centru de vaccinare, iar în limita locurilor disponibile, vor fi imunizați. 

Imunizarea vineri începe după orele 14, pentru cei fără programări. Situația numărului de locuri și a serului folosit în fiecare centru de vaccinare în timp real le puteți vedea aici.

RETIM

Citiţi mai departe

Actualitate

Regulament nou pentru terasele din Lugoj. Cum vor arăta locurile de relaxare

Publicat

în

FOTO Arhiva

Lugojul va avea un nou regulament pentru terase. Reprezentanții Primăriei Lugoj lucrează, în acest zile, la un document care va reglementa forma, culorile și tipul de mobilier permis la terasele care vor funcționa în oraș.

Meniul zilei, Octavian

„După o perioadă lungă de izolare, lugojenii în mod cert își doresc locuri plăcute de relaxare. În acest scop, se lucrează la un regulament care va include câteva reguli de bază, mai ales pentru zona centrală a orașului. Ne dorim transformarea unor zone din oraș, asemănătoare cu cele din Timișoara sau poate cu alte zone similare din alte orașe. Condițiile de care vorbeam sunt legate de realizarea unui aspect unitar al teraselor. Altfel spus, cromatica, forma mobilierului, dar și aspectele legate de identitatea vizuală a comercianților vor fi foarte clar stipulate în regulament”, a declarat Anca Micșa Oprea, city-managerul orașului Lugoj.

Proprietarii de terase, dar și ceilalți locuitori ai Lugojului, pot face propuneri concrete și relevante în momentul în care regulamentul va fi pus în dezbatere publică.

RETIM

Citiţi mai departe

Actualitate

Șofer mort de beat, prins la volan la doi pași de Lugoj, în minivacanța de Paște

Publicat

în

Meniul zilei, Octavian

Mai mulți șoferi au fost deloc chibzuiți în minivacanța de Paște, pe drumurile din estul județului Timiș. Unul dintre ei s-a dat în spectacol la doi pași de Lugoj. Mai exact, pe 1 mai, în sâmbăta Paștilor, bărbatul de 41 de ani s-a urcat mort de beat la volan și a plecat la plimbare.

Conducătorul auto a fost oprit de către polițiști pe raza localității Bichigi din apropiere de Făget. Polițiștii l-au tras pe dreapta pentru control și, pentru că mirosea a alcool, l-au pus să sufle în etilotest. Rezultatul? 1,20 miligrame de alcool pur per litru în aerul expirat. 

Șoferul nesăbuit s-a ales cu dosar penal.

RETIM

foto: arhiva Lugojeanul.ro

Citiţi mai departe
Publicitate

Cele mai citite