Connect with us

Actualitate

Claudiu Buciu, chemat la Poliţie pentru că a pus pe Facebook contractele de la balurile PSD

Publicat

în

Claudiu Buciu a publicat documentele şi a cerut primarului PSD să înapoieze banii cheltuiţi

Surse din administraţia lugojeană susţin că preşedintele PNL Lugoj, Claudiu Buciu, va fi audiat în zilele următoare de către poliţiştii lugojeni. Motivul pentru care Buciu a fost chemat la Poliţia Lugoj ar fi o reclamaţie, în care se sesizează că ar fi sustras documente din cadrul Casei de Cultură Lugoj.

RETIM

Documentele despre care se vorbeşte sunt nişte fotocopii ale unor contracte, pe care Buciu le-a făcut publice şi a făcut o serie de dezvăluiri legate de faptul că prin Casa de Cultură a Municipiului Lugoj s-au plătit mai multe baluri organizate de către PSD Lugoj. (vezi articolul aici)

În luna februarie, a anului trecut, Buciu a publicat pe pagina sa de Facebook mai multe fotocopii ale acestor contracte, acuzându-l pe Francisc Boldea şi PSD-ul că au folosit bani de la bugetul local pentru a organiza manifestări în numele partidului.  Una dintre acţiunile finanţate din fondurile Casei de Cultură este balul “O zi pentru mai bine”, unde PSD a strâns fonduri pentru mai multe acţiuni caritabile ale partidului.

Autoliv angajează

 “Ştim cu toţii că Primăria Municipiului Lugoj a devenit feuda PSD, cum au devenit şi toate instituţiile publice din oraş, însă să plăteşti muzica la balurile partidului, din bani publici este culmea nesimţirii. Lugojul nu este al PSD, este doar condus, temporar, de către actualii fruntaşi ai PSD. Nimic nu vă dă dreptul să vă încântaţi urechile, să dansaţi şi să vă hliziţi unii la alţii pe banii lugojenilor”, scria atunci preşedintele PNL pe reţeaua de socializare, unde publica şi copiile a două contracte pe care Casa de Cultură le-a plătit pentru acţiunile PSD. Unul de 4.500 de lei, iar celălalt de 2.500 de lei.

Tot la aceea vreme actualul director al Casei de Cultură, Tudor Trăilă recunoştea, pentru publicaţia Bănăţenii.ro, că s-au plătit aceste sume, însă declara că sunt motivate de faptul că instituţia a fost parteneră cu PSD la aceste acţiuni.

“Probabil că era acţiune în comun cu noi. Şi atunci o parte din acţiune o plăteam noi. De exemplu muzica! Ce aparţine de partea artistică suportăm noi. E implicată şi Primăria în acţiunile acestea. Acestea sunt condiţile în care am plătit. Ca şi parteneri la acţiune. Probabil că nu am fost anunţaţi ca parteneri. Era bine să fim trecuţi şi noi ca şi parteneri”, a declarat Trăilă.

Contactat de Lugojeanul.ro, Claudiu Buciu nu a negat că a fost chemat la audieri, însă a spus că momentan nu are niciun comentariu de făcut.

Click pentru comentarii

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Actualitate

VIDEO Șefii de post de la Racovița și Fibiș au salvat viața a două persoane, în aceeași zi

Publicat

în

La data de 16.04.2024, în jurul orei 9:35, în timp ce șeful de post al comunei Racovița se deplasa către Lugoj, a observat o persoană aflată pe punctul de cădere de pe o bancă în fața unei unități comerciale din localitatea Ficătari. Polițistul a oprit de îndată și i-a acordat primul ajutor bărbatului, în vârstă de 53 de ani, executându-i manevre de resuscitare până la sosirea ambulanței.

RETIM

În prezent persoana este în viață, fiind internată la Spitalul Municipal Lugoj pentru acordarea îngrijirilor medicale de specialitate.

Tot marți, 16 aprilie, a avut loc un eveniment care ar fi putut avea un final nefericit, dar acest lucru nu s-a întâmplat datorită intervenției unui polițist. În jurul orei 11:30, un apel la 112 anunța că în localitatea Fibiș, o femeie a căzut în fântâna din curtea locuinței.

Autoliv angajează

Șeful de post s-a deplasat de urgență la locul indicat, iar până la sosirea pompierilor și ambulanței femeia, în vârstă de 50 de ani, a fost scoasă de către polițist și de mai mulți localnici. Intervenția rapidă și conclucrarea tuturor persoanelor au generat un final fericit la acest eveniment, femeia fiind în afara oricărui pericol.

Citiţi mai departe

Actualitate

VIDEO Percheziții la traficanți de droguri care acționau în Lugoj și București. Indivizii făceau parte dintr-o rețea internațională

Publicat

în

La data de 17 aprilie 2024, polițiștii Brigăzii de Combatere a Criminalității Organizate Timișoara, împreună cu procurorii D.I.I.C.O.T. – Serviciul Teritorial Timișoara, pun în aplicare 9 mandate de percheziție domiciliară, în județul Timiș și municipiul București, într-un dosar privind săvârșirea infracțiunilor de constituirea unui grup infracțional organizat și trafic de droguri de mare risc.

RETIM

Din cercetări a reieșit că, începând cu anul 2022 și până în prezent, 5 persoane, acționând în cadrul unei structuri infracționale organizată pe niveluri ierarhice, ar fi procurat, deținut și comercializat, în mod repetat, heroină (drog de mare risc), către consumatori din municipiile Lugoj și București, pe parcursul investigațiilor fiind documentate 15 asemenea tranzacții.

Audierile se vor desfășura la sediul Direcției de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism – Serviciul Teritorial Timișoara.

Autoliv angajează

Suportul de specialitate a fost asigurat de către Direcția Operațiuni Speciale din Poliția Română.

Acțiunea se realizează cu sprijinul polițiștilor Brigăzii de Combatere a Criminalității Organizate București – Serviciul Antidrog, Brigăzii Autostrăzi, Direcției de Poliție Transporturi și al jandarmilor din cadrul Grupării Mobile de Jandarmi Timișoara și Brigăzii Speciale de Intervenție a Jandarmeriei.

Citiţi mai departe

Actualitate

Două zile de acțiuni desfășurate de Agenția Națională Antidrog, la Lugoj și Timișoara

Publicat

în

În zilele de 13 și 14 aprilie a.c., în intervalul orar 20:00 – 00:00, poliţiştii rutieri, împreună cu polițiști ai Biroului de Analiză și Prevenire a Criminalității, polițiști ai Biroului Siguranță Școlară, împreună cu reprezentanți ai Agenției Naționale Antidrog – Centrul de Prevenire, Evaluare și Consiliere Antidrog Timișoara au acţionat pe raza municipiului Timișoara, precum și pe raza municipiului Lugoj pentru informarea cetățenilor și a elevilor cu privire la consecințele consumului de substanțe psihoactive, cât și pentru prevenirea și combaterea cauzelor generatoare de accidente rutiere.

RETIM

Alături de polițiștii timișeni, specialiștii Centrului de Prevenire, Evaluare și Consiliere Antidrog Timiș, le-au oferit ocazia cetățenilor și tinerilor de a încerca „ochelarii de droguri”, ce simulează o gamă largă de efecte care pot fi declanşate de consumul de droguri, precum şi „ochelarii de alcool” care simulează o intoxicaţie cu alcool, oferind totodată și recomandări preventive cu privire la riscurile consumului de substanțe în general și la volan, în particular.

De asemenea, conducătorilor auto li s-au reamintit modificările codului rutier, aceștia fiind instruiți cu privire la faptul că persoana care conduce un autovehicul fără a deține permis de conducere, ori sub influența alcoolului sau a substanțelor psihoactive, care a provocat un accident rutier soldat cu decesul unei persoane va face închisoare cu executare.

Autoliv angajează

Totodată, tinerilor le-a fost prezentat laboratorul de educație rutieră, dotarea acestuia, precum și aspecte din legislația rutieră. Astfel, aceștia s-au putut familiariza cu regulile de circulație pe drumurile publice.

În cadrul activităţilor desfăşurate, polițiștii au efectuat un număr de 110 testări privind consumul de alcool la volan, 50 de testări de testări cu aparatul DrugTest și au aplicat 35 de sancţiuni la regimul circulaţiei rutiere.

Poliţiştii rutieri vor continua activităţile specifice, pentru contracararea aspectelor negative din trafic și prevenirea accidentelor de circulație.

Citiţi mai departe

Actualitate

METEO Patru anotimpuri, într-o săptămână. Temperaturile vor scădea drastic în perioada următoare

Publicat

în

România se confruntă cu o perioadă meteorologică extrem de variată în această săptămână, cu temperaturi care oscilează considerabil de la o zi la alta, aducând un mix de vreme de vară, toamnă și iarnă într-un interval scurt de timp.

RETIM

Luni, 15 aprilie, e anunțată o zi toridă, cu mercurul termometrelor urcând până la 32 de grade Celsius, oferind impresia de vară timpurie în întreaga țară.

În zilele următoare, pe 17, 18, 20 și 21 aprilie, temperaturile se vor situa mai mult în zona toamnei, potrivit ANM, cu ploi și maxime de până la 20 de grade Celsius. Totuși, pe 19 aprilie, vremea va fi mai apropiată de sezonul de iarnă, cu minime de doar 7 grade Celsius. În plus, la munte, la cote înalte (2000m), ninsorile apoase nu sunt excluse, amplificând contrastul între temperaturi.

Autoliv angajează

„Vom continua să avem o vreme caldă, cel puțin până la sfârșitul acestei săptămâni, chiar și în debutul săptămânii următoare. La nivel național, temperaturile se vor situa între 20 și 29 de grade Celsius. Ziua de luni a săptămânii viitoare pare să aducă cele mai ridicate valori din acest episod, iar în sudul extrem al țării este posibil să avem temperaturi de 30 de grade, chiar 31 de grade Celsius în Câmpia Română, în extremitatea sudică a acesteia”, a explicat șefa ANM, Elena Mateescu.

 

Citiţi mai departe

Cele mai citite