Connect with us

Actualitate

Asociaţiile din “curtea” primarului cer sancţionarea unui consilier din opoziţie

Publicat

în

Mai multe asociaţii, apropiate primarului Francisc Boldea, au depus la Consiliul Local din Lugoj o adresă prin care cer pedepsirea consilierului independent Liviu Brânduşoni, opozant al edilului şef. Demersul membrilor asociaţiilor, care se autointitulează reprezentanţii societăţii civile din Lugoj, este nemaintâlnit în istoria administrativă a Lugoj. De altfel, aceştia sunt şi autorii circului din ultima şedinţă a Consiliului Local Lugoj, când au făcut un scandal monstru care nu avea nicio legătură cu punctele discutate pe ordinea de zi.

Meniul zilei Vara 2021, Octavian

Membrii asociaţiilor cer pedepsirea alesului local pentru activitatea unei societăţi, pe care acesta o deţine. Este vorba de publicaţia LugojOnline.

vodafone angajează

“Noi, reprezentanţii societăţii civile mai jos menţionaţi, vă cerem prin prezenta să examinaţi de urgenţă abaterile comise de consilierul local Brânduşoni Liviu, prin încălcări repetate ale unor prevederi constituţionale şi legislative, precum şi obligaţii statutare privind aleşii locali. În mod concret, dl. consilier Brânduşoni Liviu divulgă pe site-ul privat al S.C. Quality Man S.R.L., care îi aparţine în exclusivitate informaţii nepermise ale şedinţelor consiliului local”, se arată în solicitarea transmisă.

RETIM – Colectarea separată a deșeurilor, obligație legală

Abaterile lui Brînduşoni, conform aceluiaşi document, ar fi că îl “linşează mediatic” pe Francisc Boldea şi că filmează şi transmite pe Internet şedinţele publice ale Consiliului Local Lugoj.

Contactat de Lugojeanul, Francisc Boldea nu a dorit să comenteze demersul autointitulaţilor reprezentanţi ai societăţii civile. “E o solicitare adresată Consiliului. Nu pot să o comentez eu”, a spus Boldea.

Cea mai vehementă reacţie a avut-o preşedintele PNL, Claudiu Buciu, care arată că în spatele acestor asociaţii ar fi un apropiat al lui Francisc Boldea şi că demersul nu este decât o încercare de a “închide gura presei locale”, care nu îl laudă pe edilul şef.

“Asistăm în ultima lună la tot mai multe <<reacţii>> din partea unei autointitulate <<societăţi civile>> autolocalizată în Lugoj. Reacţiile sunt determinate exclusiv de interesele primarului Boldea care s-a izolat tot mai mult în ultima perioadă. Surprinzător primeşte „susţinere“ de la o grupare, condusă din umbra de BD (şeful de campanie), grupare care sare mai ales la gâtul consilierului independent Liviu Brînduşoni dar şi al oricărui opozant al lui Boldea.

Faptul că Boldea permite acestei grupări să facă circ în Consiliul Local şi nu-i lasă pe lugojeni să-şi spună problemele în faţa Consiliului ne duce cu gândul la evidenţa că Boldea trăieşte în lumea lui. Să accepţi ca o grupare să atace făţis un consilier local pentru că acesta filmează integral şedinţele Consiliului Local denotă disperare maximă, frică de realitate şi totală lipsă de respect faţă de lugojeni, care au dreptul să vadă toate şedinţele de Consiliu, acestea fiind publice. Boldea acceptă ca o şleahtă de abonaţi la bani sau spaţii publice să jignească elita culturală lugojeană confiscând numele de <<societate civilă>>”, a scris Buciu pe pagina sa de Facebook.

Solicitarea asociaţiilor (foto mai jos) va fi discutată în şedinţa de joi, 25 ianuarie.

 

Click pentru comentarii

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Actualitate

Vitezomani taxați de polișiștii lugojeni într-un sat de lângă oraș

Publicat

în

Meniul zilei Vara 2021, Octavian

Vineri, 30 iulie, în intervalul orar 08:00-11:00, polițiștii Biroului Rutier Lugoj au desfășurat o acțiune pe DN 6, în localitatea Jena, pentru asigurarea unui climat de ordine și siguranță rutieră, reducerea riscului rutier în rândul participanților la trafic și combaterea principalelor cauze generatoare de accidente.

vodafone angajează

În cadrul acțiunii au fost controlate 50 de autovehicule, au fost efectuate 13 testări cu aparatul etilotest și au fost aplicate 21 de sancțiuni contravenționale, fiind reținute 4 permise de conducere, dintre care 3 pentru nerespectarea limitei legale de viteză și 1 pentru depășire neregulamentară.

RETIM – Colectarea separată a deșeurilor, obligație legală

Totodată, a fost retras și un certificat de înmatriculare. Vor fi permanent organizate astfel de acțiuni pe drumurile județene întrucât cetățenii se grăbesc să ajungă la destinațiile alese pentru a-și petrece vacanța și nu conștientizează că deși se grăbesc timpul câștigat este infim raportat la consecințele grave ale nerespectării normelor rutiere.

În continuare recomandăm participanților la trafic să manifeste o atenție deosebită în trafic, întrucât orice clipă de neatenție face diferența.

Citiţi mai departe

Actualitate

Mai mulți lugojeni în trenul care a făcut 30 de ore, din Mangalia până la Timișoara

Publicat

în

IR 1991 are un parcurs total de 793 km care durează în mod normal 15 ore, însă în noaptea de miercuri spre joi, din cauza unei vijelii, s-a rupt linia de contact pe magistrala 800. Trenul a staționat peste 9 ore și a ajuns la București Băneasa în jurul orei 9.30, în loc de 23.59. Și-a continuat apoi drumul spre Timișoara, dar la stația Valea Alba, locomotiva a fost declarata defecta la ora 16.13. A fost trimisă o locomotiva de ajutor, însă și ea a fost declarată defectă când a ajuns, la 17.30. Trenul a plecat până la urma la 18.52, cu o a treia locomotivă, arată opiniatimisoarei.ro

Meniul zilei Vara 2021, Octavian

Valea Alba este la 15 km de Drobeta Turnu Severin și mai aproape de Balota, zona celebra pentru dificultatea traseului. La ora 19.20 trenul ajungea la Drobeta Turnu Severin si avea deja 13 ore întârziere. La Caransebeș, oamenii au fost transferați într-un alt tren.

vodafone angajează

„A fost un coșmar. E incredibil că în 2021, când alții au trenuri care circulă cu sute de kilometri pe oră noi stăm mai mult de o zi pe tren. Eu am fost singur, dar au fost familii cu copii. Foarte greu! CFR-ul ar trebui să fie închis, pentru că pune în pericol sănătate și viața călătorilor. E pur și simplu o bătaie de joc”, ne-a declara Vasi, un tânăr din Lugoj care a călătorit cu trenul de coșmar.

RETIM – Colectarea separată a deșeurilor, obligație legală

Garnitura a ajuns la destinație, în Gara de Nord Timisoara vineri noaptea, după ora 0.00. În total, călătoria a durat aproape 30 de ore.

Citiţi mai departe

Actualitate

Restricții rutiere pe toate drumurile din județul Timiș

Publicat

în

Consiliul Județean Timiș anunță restricții de circulație (pentru autovehiculele cu masa totală maximă autorizată mai mare de 7,5 t), cauzate de condiții meteo deosebite, în perioada 29.07-31.07.2021, în intervalul orar 12:00- 20:00, pe întreaga rețea rutieră a județului Timiș.

Meniul zilei Vara 2021, Octavian

Aceste restricții au fost instituite ca urmare a prognozei Administrației Naționale de Meteorologie, respectiv pentru corelarea acestor restricții cu cele instituite pe drumurile naționale de către C.N.A.I.R., pentru protejarea sectoarelor de drum cu îmbrăcăminte bituminoasă, respectiv prevenirea deformațiilor ce pot fi ireversibile, ca efect al desfășurării traficului greu în condițiile anunțate de către instituția abilitată.

vodafone angajează

Precizăm că masurile au fost luate în conformitate cu prevederile O.G. nr. 43/1997, art.44, alin. (2) și (3), privind regimul drumurilor cu modificările și completările ulterioare, cu excepțiile prevăzute în aceasta.

RETIM – Colectarea separată a deșeurilor, obligație legală

 

Citiţi mai departe

Actualitate

Avarie majoră la o magistrală de apă. Mai multe cartiere lugojene rămân fără apă

Publicat

în

Mai multe cartiere nu au apă de loc sau vor avea o presiune foarte scăzută la robinete. Cauza este o avarie majoră la una din magistralele care alimentează orașul. Anunțul a fost făcut de primarul Claudiu Buciu.
„Avarie majoră pe una din magistralele de apă care alimentează Lugojul. Astăzi se va interveni pentru a face reparațiile necesare. Presiunea apei va fi scăzută în zona Stadion, zona Ștrand dar și în zona adiacentă străzii Nicolae Bălcescu. Ne cerem scuze pentru disconfortul creat”, a anunțat primarul Claudiu Buciu

Meniul zilei Vara 2021, Octavian

vodafone angajează

Citiţi mai departe
Publicitate
Publicitate

Cele mai citite