Connect with us

Actualitate

Asociaţiile din “curtea” primarului cer sancţionarea unui consilier din opoziţie

Publicat

în

Mai multe asociaţii, apropiate primarului Francisc Boldea, au depus la Consiliul Local din Lugoj o adresă prin care cer pedepsirea consilierului independent Liviu Brânduşoni, opozant al edilului şef. Demersul membrilor asociaţiilor, care se autointitulează reprezentanţii societăţii civile din Lugoj, este nemaintâlnit în istoria administrativă a Lugoj. De altfel, aceştia sunt şi autorii circului din ultima şedinţă a Consiliului Local Lugoj, când au făcut un scandal monstru care nu avea nicio legătură cu punctele discutate pe ordinea de zi.

Membrii asociaţiilor cer pedepsirea alesului local pentru activitatea unei societăţi, pe care acesta o deţine. Este vorba de publicaţia LugojOnline.

“Noi, reprezentanţii societăţii civile mai jos menţionaţi, vă cerem prin prezenta să examinaţi de urgenţă abaterile comise de consilierul local Brânduşoni Liviu, prin încălcări repetate ale unor prevederi constituţionale şi legislative, precum şi obligaţii statutare privind aleşii locali. În mod concret, dl. consilier Brânduşoni Liviu divulgă pe site-ul privat al S.C. Quality Man S.R.L., care îi aparţine în exclusivitate informaţii nepermise ale şedinţelor consiliului local”, se arată în solicitarea transmisă.

Abaterile lui Brînduşoni, conform aceluiaşi document, ar fi că îl “linşează mediatic” pe Francisc Boldea şi că filmează şi transmite pe Internet şedinţele publice ale Consiliului Local Lugoj.

Contactat de Lugojeanul, Francisc Boldea nu a dorit să comenteze demersul autointitulaţilor reprezentanţi ai societăţii civile. “E o solicitare adresată Consiliului. Nu pot să o comentez eu”, a spus Boldea.

Cea mai vehementă reacţie a avut-o preşedintele PNL, Claudiu Buciu, care arată că în spatele acestor asociaţii ar fi un apropiat al lui Francisc Boldea şi că demersul nu este decât o încercare de a “închide gura presei locale”, care nu îl laudă pe edilul şef.

“Asistăm în ultima lună la tot mai multe <<reacţii>> din partea unei autointitulate <<societăţi civile>> autolocalizată în Lugoj. Reacţiile sunt determinate exclusiv de interesele primarului Boldea care s-a izolat tot mai mult în ultima perioadă. Surprinzător primeşte „susţinere“ de la o grupare, condusă din umbra de BD (şeful de campanie), grupare care sare mai ales la gâtul consilierului independent Liviu Brînduşoni dar şi al oricărui opozant al lui Boldea.

Faptul că Boldea permite acestei grupări să facă circ în Consiliul Local şi nu-i lasă pe lugojeni să-şi spună problemele în faţa Consiliului ne duce cu gândul la evidenţa că Boldea trăieşte în lumea lui. Să accepţi ca o grupare să atace făţis un consilier local pentru că acesta filmează integral şedinţele Consiliului Local denotă disperare maximă, frică de realitate şi totală lipsă de respect faţă de lugojeni, care au dreptul să vadă toate şedinţele de Consiliu, acestea fiind publice. Boldea acceptă ca o şleahtă de abonaţi la bani sau spaţii publice să jignească elita culturală lugojeană confiscând numele de <<societate civilă>>”, a scris Buciu pe pagina sa de Facebook.

Solicitarea asociaţiilor (foto mai jos) va fi discutată în şedinţa de joi, 25 ianuarie.

 

Click pentru comentarii

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Actualitate

Opt focare de coronavirus în Timiș. Făgetul a ajuns la 60 de cazuri

Publicat

în

Direcția de Sănătate Publică Timiș a transmis situația epidemiologică, la nivelul județului, astăzi, 3 august:

Numărul de anchete epidemiologice finalizate, în ultimele 24 de ore : 15

Numărul de anchete epidemiologice în curs de desfășurare, în ultimele 24 de ore: 19

La aceasta dată, 8 focare sunt active și se află în supraveghere epidemiologică, două focare (Unitatea sanitară cu paturi în regim privat și Spitalul de Psihiatrie Gătaia) fiind închise începând cu data de azi 03.08.2020.

TIMIȘOARA UNITATE PROCESARE CARNE – 219 cazuri confirmate – Focar in supraveghere

UNITATE ECONOMICĂ – 3 cazuri confirmate- Focar in supraveghere

COMUNITATE sat/ comună – 11 cazuri confirmate- Focar in supraveghere

CENTRU privat de îngrijiri paliative – 12 cazuri confirmate ( a 13 a persoana declarata initial nu este din focar, nu are legatura epidemiologica) – Focar in supraveghere

UNITATE ECONOMICĂ – 5 cazuri confirmate – Focar in supraveghere

SPITALUL MUNICIPAL TIMIȘOARA – 4 cazuri confirmate- Focar in supraveghere CENTRU pentru minori – 3 cazuri confirmate- Focar in supraveghere

ZONA FĂGET – 60 cazuri confirmate, dintre care, două decese.

Direcţia de Sănătate Publică Timiș, prin personalul de specialitate urmărește și monitorizează cu deosebită atenție evoluția situației infecției cu noul coronavirus în această zonă.

Citiţi mai departe

Actualitate

Creștere îngrijorătoare a numărului de focare COVID -19, în Timiș. DSP a finalizat 57 de anchete epidemiologice, 19 sunt în desfășurare

Publicat

în

Direcția de Sănătate Publică a transmis situația epidemiologică, la nivelul județului Timiș, în contextul pandemiei COVID-19, astăzi, 30 iulie, se prezintă astfel:

Numărul de anchete epidemiologice finalizate, in ultimele 24 de ore : 57
Numărul de anchete epidemiologice în curs de desfășurare, in ultimele 24 de ore: 19

Menționăm faptul că la aceasta dată, 9 focare sunt active și se află în supraveghere epidemiologică:

TIMIȘOARA UNITATE PROCESARE CARNE – 211 cazuri confirmate – Focar in supraveghere
TIMIȘOARA UNITATE SANITARĂ CU PATURI ÎN REGIM PRIVAT- 6 cazuri confirmate – Focar in supraveghere
SPITALUL DE PSIHIATRIE GĂTAIA-12 cazuri confirmate – Focar in supraveghere
UNITATE ECONOMICĂ – 3 cazuri confirmate- Focar in supraveghere
COMUNITATE sat/ comună – 11 cazuri confirmate- Focar in supraveghere
CENTRU privat de îngrijiri paliative – 10 cazuri confirmate- Focar in supraveghere
UNITATE ECONOMICĂ – 5 cazuri confirmate – Focar in supraveghere
SPITALUL MUNICIPAL TIMIȘOARA – 4 cazuri confirmate- Focar in supraveghere

ZONA FĂGET – 52 cazuri confirmate, dintre care, două decese. Direcţia de Sănătate Publică Timiș, prin personalul de specialitate urmărește și monitorizează cu deosebită atenție evoluția situației infecției cu noul coronavirus în această zonă.

Citiţi mai departe

Actualitate

Cod Galben de caniculă la Lugoj. Ne așteaptă cea mai caldă perioadă a anului

Publicat

în

Administrația Națională de Meteorologie a emis un Cod Galben de caniculă pentru ziua de vineri, 31 iulie, pentru întreg județul Timiș, precum și pentru județul vecin Caraș-Severin. Astfel, la Lugoj urmează să avem parte de cea mai călduroasă perioadă a anului. Mâine, temperaturile vor ajunge și chiar depăși 35 de grade Celsius, adică pragul canicular.

Indicele temperatură-umezeală va depăși pragul de 80 de unități, astfel că disconfortul termic va fi accentuat. Specialiștii recomandă evitarea deplasărilor la mijlocul zilei, mai ales pentru copii și bătrâni, precum și pentru acele persoane care suferă de boli cardiovasculare.

Citiţi mai departe

Cele mai citite