Connect with us

Opinii

Avort spontan la PSD

Publicat

în

Președintele Liviu Dragnea a avortat din nou. Se pare că nu poate duce sarcina cu primul ministru la bun sfârșit. Dacă prima dată, Sorin Grindeanu a fost chiuretat la șase luni pentru că prezenta anumite malformații pseudo-pesediste, a doua oară am asistat la un avort spontan.

RETIM

La șapte luni, fătul Mihai Tudose s-a spânzurat cu cordonul ombilical prin care era hrănit cu doctrină teleormăneană. Nefericita familie social-democrată își îngroapă din șase în șapte luni premierii, iar poporul  primește, cu vădită mândrie patriotică, vestea că Dragnea e gravid din nou. El, și numai el, poate da naștere unui prim-ministru, după chipul și asemănarea lui. Procreerea unui astfel de făt frumos, de astă dată, a fost mai complicată.

A înțeles într-un târziu, până și vătaful de Teleorman, că nu poate fi, în același timp, tatăl și mama propriului său copil. Ca să arate că la PSD  este democrație și moralitate,  recurge de astă dată, la o emanație colectivă, un  fel de sex în grup cu tot CEX-ul, pentru aducerea pe lume a altui premier. Și uite așa, în curând, va vedea lumina zilei, noua progenitură. Deocamdată nu știm dacă nașul de la Cotroceni va boteza, pentru a treia, oară finul pesedist.

Autoliv angajează!

Situația este destul de complicată și Klaus Johannis, se pare că va alege varianta constituțională, adică  va numi un premier din coaliția care are majoritatea în parlament. Deci, rămânem pesediști până la moarte! Amenințat cu suspendarea, nu cred că neamțul își va complica existența și va strica jocurile lui Dragnea. Opozița  e atât de slabă încât orice încercare a președintelui de a schimba cursul politic este sortită eșecului. De fapt, nu un partid social-democrat este nenorocirea acestui neam, ci conducerea lui mafiotă. Această guvernare este toxică și nimeni nu-i găsește antidotul. Situația economică și politică a țării se deteriorează pe zi ce trece. Leul umblă dezlegat prin republică și mușcă cu lăcomie din buzunarul românului, iar la Palatul Victoria e închis pentru inventar. Se numără trădătorii, se pune la cale mazilirea lor, iar pentru cei devotați cauzei se împarte ciolanul puterii.

     În lume au apărut numeroase oportunități pe care România le ratează cu nonșalanță, și toate acestea, în numele trandafirului. După o sută de ani, a venit în vizită la noi un premier japonez, dar nimeni nu l-a putut primi deoarece nea Livache era în chinurile facerii. La o astfel de gafă diplomatică, Dragnea și ai lui ar trebui să-și facă harakiri. Dar pentru asta, trebuie să ai onoare, așa că …… poate peste altă sută de ani!

                                                                                              Dan Timaru

Click pentru comentarii

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Opinii

EDITORIAL Erwin Floroni: De la candidat promițător la victimă a camarilei electorale

Publicat

în

În urmă cu aproape un an, Erwin Floroni a trecut pragul redacției Lugojeanul, anunțând cu un aer de încredere că va candida pentru funcția de primar al Lugojului. A venit cu o doamnă din partid, care avea să țină legătura cu jurnaliștii(nu a mai facut-o), și un coleg jurnalist din Timișoara. Îmi amintesc că Floroni s-a așezat la un birou cu un scaun defect, care se lăsa brusc în jos, dând senzația de cădere. A refuzat scaunul pe care i l-am oferit și a rămas pe toată durata vizitei pe locul cu probleme.

RETIM

Atmosfera a fost amicală, iar Floroni s-a arătat prietenos și deschis. Am discutat despre greșelile fostului primar Claudiu Buciu, pe care el ar trebui să le evite. Atunci i-am spus sincer că este candidatul cu cea mai bună imagine și că, dacă nu face greșeli în campanie, poate câștiga.

Dar, când a început campania, Floroni a uitat umilul meu sfatul. S-a înconjurat de oportuniști cu vendete personale împotriva lui Claudiu Buciu, transformând campania într-o răfuială personală. Traficanți de droguri, hoți de scaune și alte specimene lugojene au început atacurile lipsite de demnitate. Nu s-au limitat doar la Buciu – au atacat și familia, copiii și prietenii acestuia. Am asistat la cele mai josnice demersuri din partea camarilei adunate în jurul lui Floroni. Un traficant de droguri, cunoscut pe Facebook sub numele de Paya Patac a devenit vârf de lance, în lupta lui Floroni cu Buciu. Unul din episoadele cele mai ticăloase a fost când acest delincvent, care și acum are mari probleme cu legea, făcea capturi de ecran cu cei care apreciaseră postările lui Buciu, cerând lugojenilor să-i umilească public.

Autoliv angajează!

Agresivitatea acestor indivizi pe rețelele sociale a atins un nivel nemaivăzut în campaniile electorale și părea că devine obiectivul principal al lui Floroni. Pe principiul „cine nu e cu noi e împotriva noastră”, aceste specimene așteptau ca Floroni să câștige pentru a-i linșa public pe cei ce nu le împărtășeau ura față de Buciu.

În mod șocant, Erwin Floroni nu s-a distanțat public niciodată de acești indivizi, ba din contră. Soția lui se amuza pe rețelele sociale împreună cu ei, la toată această campanie nebunească. Aceste comportamente l-au făcut pe Floroni să piardă alegerile la Lugoj și să devină din candidatul cu cea mai bună imagine, unul dintre cei mai controversați.

Așadar, Floroni a pierdut alegerile. Pentru viitoarele campanii, dacă vor mai exista, sper că a învățat lecția dureroasă a oportunismului electoral. Poate atunci va înțelege că în politică, la fel ca în viață, cine se asociază cu indivizi de joasă speță, nu poate decât să-și distrugă propria reputație și șansele de succes. Erwin Floroni avea toate premisele unei victorii, dar a fost deturnat de o camarilă toxică. Îi urez succes în slujba de medic, acolo unde celebritatea se câștigă prin numărul de vieți salvate.

Citiţi mai departe

Opinii

EDITORIAL Eu cu cine votez?

Publicat

în

În data de 2 iunie 2024, a avut loc o dezbatere electorală intitulată „Direct la Subiect – Eu cu cine Votez?”, organizată și produsă de publicația online Știri24PLUS.ro, în parteneriat cu Casa de Cultură „Traian Grozăvescu” din Lugoj. La această dezbatere au fost invitați candidații la funcția de primar al municipiului Lugoj la alegerile locale din 9 iunie 2024, precum și jurnaliștii publicațiilor locale.
Accesul candidaților la dezbaterea electorală menționată a fost gratuit, neimplicând niciun cost financiar sau de altă natură față de entitatea de presă organizatoare, partenerii sau colaboratorii acestei producții audiovizuale. Cu toate acestea, din cei șapte candidați invitați, au participat doar cinci. Călin Dobra de la PSD și Erwin Floroni de la USR nu au dat curs invitației, invocând diverse pretexte penibile, din punctul meu de vedere. Aroganța cu care au tratat evenimentul îmi dă dreptul, ca simplu cetățean al acestui oraș, să îi tratez cu aceeași aroganță.

Domnilor, trebuie să știți că, invitându-vă la dezbaterea electorală, doream doar să purtăm un dialog civilizat, nicidecum să aruncăm cu noroi pentru a vă păta imaginea imaculată. Până nu demult, exista teoria conform căreia, atunci când prietenii noștri ajung la putere, nu mai sunt prietenii noștri. Dumneavoastră nici nu v-ați văzut cu toți sacii în căruță că deja ați ignorat presa și electoratul. Nu este suficient să împărțiți baloane copiilor prin parcuri sau să compătimiți bătrânii pentru viața mizerabilă pe care o duc. Nu știm ce calități deosebite vă recomandă să cereți lugojenilor să vă investească în fruntea primăriei și, mai ales, nu știm ce vă motivează în afară de setea de putere. Toate acestea trebuiau lămurite, dar ați refuzat, semn că aveți ceva de ascuns.

RETIM

Schimbarea unui fotoliu de la județ cu unul de la primărie sau înlocuirea bisturiului chirurgului cu pixul primarului nu ne garantează că aveți voința și capacitatea de a rezolva marile probleme cu care se confruntă orașul și locuitorii săi. Promisiunile de mai bine nu țin nici de cald, nici de foame. Vrem fapte, nu vorbe, iar faptele au nevoie de viziune, experiență, susținere financiară și multă voință politică. De unde toate acestea?

Citind cele scrise de mine, vă veți victimiza, acuzându-mă că tocmai acum, în toiul campaniei, v-am furat caii cu care bateți câmpii politici. Bocitoarele de serviciu vă vor ține isonul, dar, după mai bine de trei decenii de capitalism de cumetrie și democrație lăbărțată, nu mai ține vrăjeala. Refuzul de a dialoga cu presa și, prin ea, cu electoratul lugojean va avea un efect de bumerang pe care îl veți simți duminică la urne. Nu sunteți cu nimic mai presus decât Claudiu Buciu. Toți trei sunteți variante posibile pentru funcția de primar al acestui oraș. Dar cel mai trist lucru este că noi, lugojenii, suntem din nou puși în situația de a alege, dintre mai multe rele, răul cel mai mic. Ceasul electoral bate mai repede ca oricând, iar eu, cetățean responsabil și bun cunoscător al îndatoririlor civice pe care le am, mă întreb cu amărăciune: Eu cu cine votez?

Autoliv angajează!

Dan TIMARU

Citiţi mai departe

Opinii

OPINIE Faceți un pronostic, cine va fi ales primar peste doar câteva luni la Lugoj?

Publicat

în

Chiar dacă mai puțin de un an ne desparte de alegerile locale, în prezent,  la Lugoj ne aflăm într-o nebuloasă politică. Un singur partid și-a asumat clar și a anunțat oficial candidatul pentru funcția de primar. Este vorba despre Erwin Floroni, din partea USR.

RETIM

În rest, avem doar vorbe! Claudiu Buciu afirmă, momentan, că va candida, dar nu știe sub ce umbrelă politică. PNL nu îl susține, iar un alt partid nu pare dispus să îi ofere sprijinul. În ceea ce privește pesediștii lugojeni, aceștia nu îl vor accepta pe Buciu, după ce i-a făcut praf în campania anterioară și chiar și după. Cu toate acestea, Buciu nu exclude această posibilitate, conform unor declarații făcute recent pentru un ziar din Timișoara.

Dacă am deschis discuția despre PSD, există o problemă majoră și aici. Candidatul nu se grăbește să-și oficializeze candidatura. Astfel, nu ar fi o surpriză dacă acesta nu ar mai fi candidat oficial.

Autoliv angajează!

Călin Dobra a menționat în repetate rânduri că va candida pentru funcția de primar, dar a făcut-o mai mult în șoaptă, astfel încât nici măcar colegii săi nu l-au auzit. E greu că renunți la o funcție bine plătită în București, pentru o candidatură nesigură. Este o alegere cu riscuri, în care te expui atât când decizi să te întorci la Lugoj, cât și atunci când pierzi alegerile. În calitate de învins, partidul nu prea mai are ce să-ți ofere, iar un post de consilier local i-a rămas mult prea mic fostului președinte de consiliu județean.

Nici PNL nu se bucură de o situație mai favorabilă. Fără o filială locală și cu un președinte numit doar pentru a ocupa această funcție, liberalii se află într-o situație dificilă. Unii care ar dori să fie membri PNL nu sunt acceptați, de către președintele de la județ, în timp ce alții aduși de pe sate pentru a revigora partidul sunt prea necunoscuți și slabi pentru a intra într-o competiție electorală la Lugoj. Dacă situația rămâne neschimbată, PNL Lugoj nu va avea suficienți oameni nici pentru lista de consilieri, ce să mai vorbim despre un candidat promițător pentru funcția de primar.

Desigur, mai există și alte partide de buzunar. Unele dintre ele sunt atât de mici încât nu au nici măcar un sediu în Lugoj. Singurul partid care ar putea deveni mai vizibil și ar putea trimite reprezentanți în viitorul consiliu local este AUR, dar până acum, implicarea lor este extrem de redusă.

Prin urmare, având în vedere situația, cu doar câteva luni înainte de alegerile locale, mi-am permis să fac un pronostic electoral! Avem un candidat sigur și doi posibili candidați pentru funcția de primar. În această schemă, există patru variante posibile, cu observații interesante. În opinia mea, clasamentul final pentru fiecare variantă ar putea arăta cam așa:

Varianta A: 1.Floroni; 2. Buciu; 3. Dobra – valabilă în acest moment, dacă toți cei trei candidați sunt asumați de partidul din care fac parte

Varianta B: 1.Floroni; 2. Dobra; 3. Buciu – posibilă dacă Buciu va candida independent

Varianta C: 1.Buciu; 2. Floroni – posibilă în situația în care PSD și PNL îl vor susține pe Buciu ca independent

Varianta D: 1.Floroni; 2. Dobra – posibilă în situația în care Buciu își anunță retragerea

Niciuna dintre variantele de mai sus nu poate fi exclusă acum, cum nici nu există o altă variantă în prezent. Cu toate acestea, politica e mereu surprinzătoare, cine știe? Poate vom avea parte de o minune sau, mai bine-zis, de un candidat minune!

Citiţi mai departe

Opinii

OPINIE Sarea în bucate

Publicat

în

Zilele trecute, un confrate în ale scrisului a luat în peniță clasa politică locală, care a fost trezită din hibernare, în plină iarnă, de către un muncitor cu o „sărăriță”, cu care acesta se plimba în timpul serviciului pe Podul de Fier.

RETIM

Probabil că sarea împrăștiată a sărit în ochii politicienilor care moțăiau vigilenți în bârlogurile lor și atunci a început circul. Buimaci, aceștia, crezând că  sunt  deja în primăvara anului electoral, s-au năpustit la atac, declanșând un adevărat război al declarațiilor pe rețeaua Facebook.

Între timp, dumnealor, politicienii locali, s-au dumirit că nu a sosit  anotimpul când trebuie iasă din tranșee și să continue lupta la baionetă, iar liniștea s-a așternut din nou peste orașul în care nu se întâmplă nimic.

Autoliv angajează!

Când spun nimic, mă refer la faptul că nici măcar conferințe de presă nu mai au loc. În ultimii trei ani, presa a fost convocată doar de trei ori, semn că administrația locală, dar și partidele politice nu au nimic de comunicat electoratului.

Nu pot crede că orgoliul politicienilor a ajuns atât de mare încât să desconsidere presa. Cu acest prilej, îi anunț că, dacă ei nu ne vor, noi îi vrem pe ei şi dacă ei nu ne iubesc, noi îi iubim pe dânşii, ca sarea în bucate. Jurnaliștii lucrează cu informația și dacă aceasta nu vine pe cale oficială presa moare de inaniție informațională.

Acum, dacă omul cu sărărița a sărat bucatele cu care presa se hrănește fiți siguri că jurnaliștii abia apucă să mai adauge piperul care îi mai lipsește, pentru că, nu-i așa, sarea și piperul dau gust preparatului.

Laptele și mierea care ni se promit în fiecare an electoral că vor curge pe străzile pline de gropi ale Lugojului dăunează grav sănătății. Schimbați meniul, domnilor, că dăm în diabet. Personal nu cred  că, în perioada următoare, politicienii locali își vor lua rolul în serios și vor dezbate proiecte importante pentru dezvoltarea cetății.

Mai cred că în bucătăria politică se vor reîncălzi doar ciorbele vechi, iar hora bășcăliei va continua nu numai în mediul virtual, ci și în cel real.

De toată această stare de fapt nu este vinovată doar clasa politică locală, ci în egală măsură și lugojenii. Dacă în decembrie ‘89 au ieșit ca niște lei să își câștige libertatea, astăzi ei au devenit doar lei de hârtie, care nu mai sperie pe nimeni și care se devalorizează de la o zi la alta.

Acestea fiind spuse, aștept lista de bucate la marele ospăț electoral care urmează, iar lugojenilor le doresc poftă bună!

Dan TIMARU

 

 

Citiţi mai departe

Cele mai citite