Connect with us

Opinii

EDITORIAL Ultima bombonică!

Publicat

în

picioareleAm aflat cu mândrie patriotică locală că primăria a găsit constructor pentru partea întâi a pasajului pietonal Mocioni. Primarul a anunțat că lucrările vor începe în data de 10 august 2020, așa că, eu, ca bun cetățean al acestui oraș, în zorii zilei în care urma să înceapă lucrarea, am fost prezent la locul faptei.

Am stat toată ziua cu soarele în cap ca să văd minunea, dar nici urmă de constructor. A doua zi, marți, am revenit la locul cu pricina. De data asta am stat mai retras, zicându-mi că firma cu lucrarea, poate e mai rușinoasă și eu o stresez. Se sfiește mititica de mine și de aia nu se apucă de treabă. Nici de data asta nu au apărut băieții cu lopeți și târnăcoape care trebuie să demoleze trotuarele.

Am lipit urechea de asfalt ca să ascult huruitul basculantelor de mare tonaj care se apropie de oraș cu dale și alte hangarale, dar era liniște. Un fel de silenzio lugubre. Azi este miercuri, a treia zi de așteptare. Stau la pândă, ascuns în spatele unui panou. Nicio mișcare. Doar poporul mișună haotic pe trotuare. Bă, mă ia cu nevricale așteptarea asta! Brusc mă luminez. Să știi că mi-a picat fisa, frățicule. Lucrările au început, dar nu se văd, pentru că au demarat strategic, de la adâncime spre suprafață. Tot așa cum s-a declanșat și programul de modernizare al orașului – de la periferie spre centru.

Meșter cârmaciul ăsta de primar, și eu, în marea mea nemernicie, era gata-gata să arunc cu rahat în ventilator și să-i umplu afișul electoral de pistrui. Deci să fie clar, firma ELDICLAU, cu imensa ei experiență și competență în domeniu, a început în data de 10 august lucrările pe Mocioni, între Ceasul Electric și strada Bucegi. Nu se văd din cauză că sunt subterane, iar dacă până la sfârșitul anului, adică la 1 decembrie, nu le veți vedea ieșite la suprafață, înseamnă că suferiți de miopie. În acest caz, aveți nevoie, dragi lugojeni, de ochelari. Ochelari de vedere, nu de cal, că pe ăia îi poartă el, clar-văzătorul.

Merge înainte, ne arată bombonica, și noi, după el, din groapă în groapă, să-l alegem mai o dată! Deci, nu uitați că la 1 decembrie lucrarea va fi gata. Sunt ferm convins de asta….nu se știe însă, în care decembrie, din al cărui an!?
Dan TIMARU

Click pentru comentarii

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Opinii

Ce ne-a promis Buciu dacă îl scoatem primar

Publicat

în

Am decis să scriem adevărul despre Claudiu Buciu, despre relația acestuia cu presa din Lugoj și despre ce ne-a promis candidatul PNL la confortabilul fotoliu de primar al orașului, dacă îl ajutăm să câștige alegerile. Facem asta în urma presiunilor la care am fost supuși de a spune adevărul, mai ales din partea unor utilizatori de Facebook care, culmea, toți s-au născut pe 22 august 1978. Cum nu discriminăm, am decis să scriem articolul articolelor, editorialul editorialelor, dezvăluirea dezvăluirilor. 

Înainte de toate, vă aducem în atenție imaginea de mai sus, în care mașina lui Buciu a fost surprinsă la o petrecere privată la care au participat personaje dubioase, cum ar fi Dana Budeanu, mai mulți traficanți de mașini de spălat și fiere de călcat, dar și membrii importanți ai cluburilor Illuminati și Bilderberg. Aceste fotografii au fost puse la dispoziția publicației noastre de către oameni binevoitori, renumiți pentru capacitățile lor oculte. Noi nu am avut voie la party însă Buciu a promis acolo, printre mai marii lumii, că va face ceea ce vă vom dezvălui astăzi, în această postare fatidică.

Revenind, acest Claudiu Buciu, care în 2016 aproape că a devenit primar, a decis să “joace murdar” de data aceasta și să facă tot ce poate pentru a ajunge cu adevărat edil șef. A cumpărat toată presa din Lugoj, pe cupoane și pe bonuri de masă. În acest mod, a reușit să apară în ziarele din oraș doar sub o lumină pozitivă. Asta și mai ales pentru că nu a furat din banii publici, ca alții, dar asta nu e important. Pe cine interesează aspectul ăsta, pe bune?!

Problema este că noi suntem presă de calitate. Astfel, nu ne-am mulțumit doar cu câteva sute de lei cât a costat un banner de campanie pe site. Am cerut mai mult, mult mai mult, pentru că toată lumea știe că presa manipulată, cu ale sale pagini și grupuri de Facebook, este cea care ucide politic primarii vechi și îi instalează pe cei noi. Vorba aia, un primar și un edil șef am mai schimbat noi. Așa că am cerut mai mult, iar Buciu, cum e novice în ale negocierilor, a acceptat propunerea.

Dacă suferiți de afecțiuni cardiace, acum este momentul să vă luați pastila sub limbă. Dacă aveți anxietate, acum este momentul să dați mai tare la melodiile care vă liniștesc. Iar dacă nu aveți bani, acum este clipa în care veți învăța cum să nu îi faceți. Relaxați-vă, stați jos, urmează întreg adevărul despre Claudiu Buciu, Franți Boldea, tineri și bătrâni, Lugoj, primărie, conturi false, zborul pe lună, căderea turnurilor gemene, rețeta secretă a colonelului Sanders, asasinatul lui J.F. Kennedy și dieta minune de slăbit 10 kile într-un minut.

Adevărul este că Buciu ne-a promis un singur lucru, dacă îl scoatem primar. Ne-a promis, nouă și celor 40.000 de lugojeni, că ne va scăpa de voi, toți cei care ați dat imediat click pe articolul ăsta crezând că gata, am luat-o razna și am trecut de partea voastră. A gloatei care de 12 ani încoace conduceți acest oraș. A lipitorilor care v-ați făcut toate nevoile financiare pe seama unui bătrânel neajutorat, pe care Dumnezeu știe cu ce îl aveți la mână, și care nu mai are ce căuta în nicio funcție publică sau privată. Iar acum, că vă știți cu morcovu-n fund, încercați să mânăriți până și dispute false, nu doar poze desenate în Paint, de parcă sunteți pe clasa a cincea.

Dacă va ajunge primar, Buciu ne-a promis că va transforma orașul dintr-o ghenă de gunoi actuală într-o urbe locuibilă. Sună simplu, dar este extrem de complicat, după 12 ani de bătaie de joc zilnică. Nu vor apărea OZN-uri pe cer la Lugoj după ce vine Buciu primar. Nici zgârie-nori. Nici măcar mașini electrice sau un Starbucks, nu. În schimb, o să apară normalitatea. Nu peste noapte, ci în cei patru ani de mandat. E mult timp pentru o simplă normalitate, dar gândiți-vă că actualului primar i-au trebuit 12 ani să aducă orașul în stadiul acesta de tip accident nuclear.

Patru ani de “sacrificiu” pentru a avea curățenie în oraș, străzi fără gropi sau denivelări, un centru de oraș pe care să te poți plimba, parcuri verzi și în care să nu pută a dejecție de ciori, parcări și trotuar, credem că este un preț infim pentru a readuce orașul nostru pe un trend ascendent. Alternativa am văzut-o în lucru în toată splendoarea sa, timp de trei mandate. Dacă alegătorii cred că ar fi bine să mai stăm 4 ani în Evul Mediu, votăm cu Boldea. Dacă nu, votăm cu omul care a cumpărat presa.

Promițând nimic altceva decât normalitate.

Gabriel Iosa

Citiţi mai departe

Opinii

EDITORIAL Mai merită Francisc Boldea încă un mandat?

Publicat

în

Votul este singura armă pe care un om simplu o are împotriva politicienilor. E singurul mod în care noi putem și trebuie să-i pedepsim pe cei care patru ani de zile nu au făcut ceea ce au promis și nu s-au străduit să ne ofere condiții de viață mai bune. Nu cred că vreunul dintre noi ne-am permite, timp de patru ani, să nu ne facem treaba la locul de muncă. Am fi penalizați mult mai repede și trimiși acasă.

Politicienii noștri stau patru ani liniștiți, știind că nimeni nu le poate face nimic. Agitația lor începe atunci când se apropie ziua judecății. Doar în aceea perioadă găsesc soluții, le vin idei, au tot felul de proiecte de viitor. Atunci fac curățenie, asfaltează, tund iarba, pun coșuri noi, reabilitează centrul orașului(vezi exemplul Lugojului). Dar asta nu e de ajuns, pentru că dacă patru ani ne-au păcălit și s-au făcut că muncesc, nu se vor schimba nici în următorii patru ani. Vor proceda la fel sau chiar mai rău! Acesta e motivul pentru care trebuie să ieșim la vot și să-i pedepsim pe cei care nu și-au făcut treaba.

La Lugoj, actualul primar nu a reușit în cel de-al treilea mandat nici măcar să repare ce a stricat în cel de-al doilea, dar îl vrea și pe cel de-al patrulea mandat. Încă patru ani, pentru care promite aceleași lucruri pe care le-a promis și în campania electorală din 2016. Batem pasul pe loc, ba chiar dăm înapoi, în loc să ne dezvoltăm.

În iunie 2008, Francisc Boldea a fost ales primar la Lugoj. La aceeași dată a fost ales și Ilie Bolojan, primar la Oradea. Oradea era la fel ca Lugojul, un oraș lăsat în voia sorții. Astăzi, Oradea este exemplu de bune practici, Lugoj este exemplu de proaste practici. Într-o perioadă în care vremurile i-au fost mai mai favorabile lui Boldea, având de mai multe ori și guvern PSD și consiliu județean de la același partid. Deci ar fi putut să aducă bani spre Lugoj. Ca să nu mai comparăm fondurile europene atrase de cele două orașe. Oradea este pe primul loc, Lugojul e la coada clasamentului. Astăzi, Bolojan nu mai candidează la funcția de primar, Boldea mai vrea un mandat!

Dar, e momentul să lăsăm trecutul în urmă și să tragem învățăminte din el pentru viitor. Am trăit într-un oraș murdar, fără apă la robinet, cu un spital unde ți-e teamă să mergi, cu școli unde părinții trebuie să contribuie mereu, cu drumuri care se sparg la câteva luni după ce au fost reparate, cu parcuri în paragină. Să nu-i condamnăm și pe copiii noștri să trăiască la fel! Duminică trebuie să mergem cu toții la vot și să facem schimbarea de care acest oraș are nevoie acum.

 

Citiţi mai departe

Opinii

EDITORIAL La răscruce de drumuri

Publicat

în

Ne aflăm la răscruce de drumuri. Peste câteva zile, lugojenii vor fi chemați la urne pentru alegerea primarului, iar tensiunea în clasa politică a atins cote paroxistice. Rezultatul unui sondaj recent arată că doar doi candidați din cei unsprezece (Francisc Boldea și Claudiu Buciu) pot fi luați în calcul.

Ceilalți rup procente din electorat și complică și mai mult o situație și așa destul de complicată. Cred că nici măcar acum, unele partide de dreapta nu înțeleg că ele, din prea mult orgoliu, fac jocul celor de pe partea stângă a eșicherului politic. Le amintesc că ciolanul e prea mic și lumea prea multă și că, în final, vor culege doar firimituri. Nu sunt așa de naiv să cred că în ceasul al doisprezecelea își vor sacrifica interesele de grup pe altarul binelui pentru cetățean. Poate doar electoratul lor va înțelege și va îndrepta lucrurile la urnă.

Cele trei mandate ale lui Francisc Boldea nu au adus transformări substanțiale în aspectul și bunăstarea cetății. Ritmul de dezvoltare social-economic a avut, în această perioadă, trei cadențe: încet, pe loc și deloc. Întorcându-mă în timp cu doisprezece ani, îmi aduc aminte de seara în care Francisc Boldea a devenit primar. Îmbrăcat într-un treining, a dat năvală în primărie, însoțit de un alai de susținători. Parcă asistam la demonstrația de forță a unor suporteri îmbătați de bucuria victoriei. Vă mai amintiți, domnule Boldea, momentul? Am auzit că pretorienii care vă însoțeau, l-au scuipat, înjurat și îmbrâncit pe predecesorul dumneavoastră. Nu aveți cum să fi uitat, pentru că așa ceva nu se uită. Am vrut doar să vă spun că Marius Martinescu a plecat din această lume, ducând cu el arsura scuipatului de pe obraz. Cum ar fi să vi se întâmple așa ceva peste câteva zile? Nu vă neliniștiți, era doar o întrebare retorică și nimic mai mult. Dar ce a fost, a fost, iar ce va urma, vom vedea.

După trei mandate cenușii, cred că al nostru primar ar fi trebuit să se retragă. Hai să recunoaștem, tovarășe Franți, că generația noastră e cam expirată și nu prea avem cu ce ne mândri. Nu are rost să ne punem medalii în piept, pentru că nu le merităm. Degeaba ne facem noi operații estetice, că lumea tot ne recunoaște. Ne-am rupt în tinerețe în ode și imnuri, iar când ne-am trezit într-o dimineață, capitaliști, noi chiar am crezut că suntem. Numai noi știm cum ne-am mai ars la repezeală carnetele de partid și cum am mai plâns în taină când l-au împușcat pe tătucu’. Ce dor ne mai mistuie încă și astăzi, de o ședință de partid, de un angajament că vom face cincinalul în patru ani jumate, de o defilare sub flamuri roșii, de un cântec patriotic… Ce vremuri tovarășe, ce vremuri! Hai, că iar m-a luat nostalgia vremurilor trecute și am uitat de subiect. Deci, ziceam că, noi lugojenii ne aflăm la răscruce de drumuri și tare mi-e teamă că nu vom avea inteligența și nici curajul de a alege o cale nouă. Dacă vom călca pe poteca lui Francisc Boldea, bănuiesc că vom ajunge într-o fundătură din care nu ne mai scoate nici dracu’.

Lugojenii ar trebui să se trezească din amorțeală și să înțeleagă că trebuie să alegem schimbarea, altfel copiii și nepoții noștri vor trebui să plece cu bocceluța prin lume, în căutarea unui trai decent. Soluția este Claudiu Buciu. Că vă place sau nu, ăsta este adevărul. Altul mai bun nu avem și mai cred că o generație expirată nu mai are dreptul de a hotărî viitorul generației mai tinere. Vârsta a treia nu este întotdeauna vârsta înțelepciunii, așa că înțelegeți ce vreau să spun.

Epoca lucrului prost făcut a trecut. „Las’ că-i bun și așa” nu mai poate fi sloganul vremurilor care vin, așa că lăsați generația mai tânără să-și construiască singură viitorul. Acum, nu peste patru ani, așa cum este sfătuită să facă! Ce ziceți, domnule Francisc Boldea, nu credeți că am dreptate?

Dan TIMARU

Citiţi mai departe

Cele mai citite