Administrație
Autostrada Lugoj-Timișoara, centura și DN 6, cârpite de DRDP

DRDP Timișoara urmează să repare drumurile din jurul Lugojului, atât cele naționale, cât și autostrada ce leagă Timișoara de oraș via Balinț. Avariile la drum au fost cauzate de căderile masive de zăpadă din ultimele luni. Din cauza nămeților, drumurile sunt acum adevărate capcane, cu gropi de toate mărimile.
Intervenția vizează doar drumurile exterioare Lugojului, cum sunt autostrada și DN-urile. Astfel, pentru gropile care au apărut în oraș, primăria este cea care ar trebui să ia măsuri. Deși problema persistă și orașul este plin de gropi, administrația nu a intervenit încă.
“În urma precipitațiilor din ultima perioadă ți din cauza fenomenului de îngheț-dezgheț, pe rețeaua rutieră administrată de D.R.D.P. Timișoara au apărut gropi, ceea ce creează disconfort participanților la trafic. Pentru remedierea problemelor apărute, în ultimele zile, la partea carosabilă, toate echipajele specializate ale D.R.D.P. Timișoara intervin în regim de urgență pentru plombarea gropilor cu mixtură stocabilă, un procedeu provizoriu care are menirea de a reduce temporar disconfortul creat.
Atunci când condițiile meteorologice o vor permite, D.R.D.P. Timișoara va începe execuția lucrărilor cu mixtură caldă în cadrul „Programului de punere în ordine a drumurilor naționale și a autostrăzilor la terminarea sezonului rece și pregătirea lor pentru sezonul estival”, a declarat Ispravnic Cristian Ilie, directorul general regional al DRDP Timisoara.
Administrație
Decizie a primăriei privind tarabele cu mărțișoare la Lugoj, de 1 și 8 martie, pentru acest an
După ce anul trecut comercianții de mărțișoare nu și-au putut vinde creațiile decât online, pentru că în România apăreau primele restricții, în acest an primăria a aprobat un loc din oraș pentru tarabele acestora. Este vorba despre Piața I.C. Drăgan, acolo unde vânzătorii de mărțișoare și alte cadouri de 1 și 8 martie se vor putea desfășura.
Comercianții vor putea să-și ocupe locurile în piață în două ture, una pentru 1 martie și cealaltă pentru ziua de 8 martie. Pentru mărțișoare, vânzarea va începe vineri, 26 februarie și va dura până pe 1 martie, de Mărțișor.
Pentru Ziua Femeii, comercianții vor putea să își expună produsele din 5 martie, care pică tot într-o vineri, până luni de 8 martie. Până acum, potrivit primăriei lugojene, au cerut autorizație în jur de 20 de comercianți.
Capacitatea maximă a locației este de 30 de vânzători, asta și pentru că administrația locală va impune distanțarea socială a comercianților, din cauza pandemiei. Aceștia vor purta obligatoriu mască și vor oferi dezinfectant de mâini clienților.
Administrație
Consiliul local va vota lista tinerilor care s-au calificat pentru obținerea unei locuințe ANL
Consilierii locali lugojeni vor discuta, în ședința de joi, 25 februarie, proiectul privind lista de priorități pentru alocarea locuințelor ANL, destinate închirierii, pentru tineri de până 35 de ani. Lista este compusă în urma evaluării dosarelor depuse la Primăria Lugoj, în baza Legii 180/2018.
„Luând în considerarea că locuințele ANL, destinate închirierii urmează să fie finalizate, la nivelul municipiului Lugoj au fost analizate dosarele depuse de persoane fizice, în vederea închirierii locuințelor ANL și a rezultat următoarea ordine de priorități, conform anexei, fapt pentru care se impune aprobarea prin Hotărârea Consiliului Local a proiectului de hotărâre privind aprobarea listei dosarelor depuse în în perioada 01.01.2019-01.01.2021 și a listei de priorități în soluționarea cererilor de locuințe a ANL pentru tineri, destinate închirierii”, se arată în referatul pentru susținerea proiectului.
După aprobarea consilierilor locali, se pot depune contestații timp de șapte zile, la primarul municipiului.
Mai jos, puteți vedea, lista priorităților în funcție de punctajul obținut.
Administrație
Lugojul face primii pași pentru transformarea în Smart City. Lugojenii sunt așteptați la dezbateri
Primăria Lugoj îi invită pe lugojenii pasionați de tehnologie să facă parte din focus grupurile locale, ale căror rezultate vor sta la baza dezvoltării Strategiei Locale de transformare a Lugojului într-un Smart City – Oraș Inteligent. Un oraș inteligent sau smart city este un concept de dezvoltare urbană care integrează tehnologii și sisteme pentru a administra în mod eficient și securizat resursele unui oraș, în vederea îmbunătățirii calității vieții cetățenilor, dezvoltării comunității și protejării mediului.
Cele 2 focus grupuri vor cuprinde următoarele domenii:
Guvernare Locală, Sănătate, Educație, Mediu, Turism și Siguranță publică
25 februarie 2021 – intervalul orar 12:00 – 15:00
26 februarie 2021 – intervalul orar 11:00 – 14:00
Infrastructură și tehnologie, transport public, energie (smart grid)
25 februarie 2021 – intervalul orar 15:30 – 17:30
26 februarie 2021 – intervalul orar 14:30 – 17:00
Pentru a participa la aceste întâlniri vă invităm să completați următorul formular: https://forms.gle/NZs2Mj85x625DTfu8
Scopul final al acestui exercițiu este acela de a seta obiective îndrăznețe, necesare unui oraș european la standardele secolului în care trăim.
Formatul acestor prime întâlniri va fi fizic, numărul persoanelor va fi limitat pentru eficiență și pentru respectarea normelor de sănătate în vigoare.
Administrație
Lucrare de mântuială. Pavajul din Piața „Iosif Constantin Drăgan” trebuie scos și refăcut
Primarul Lugojului spune că sunt probleme mari cu trotuarele, pavate pe vremea fostei administrații locale. Din cauză că nu au hidroizolație și nu li s-a dat înclinația potrivită, toată apa se scurge în fundațiile clădirilor și în beciuri.
„Va trebui să refacem lucrările. Cum este în Piața Drăgan, de exemplu, unde s-a pus piatră cubică, dar nu s-a făcut nicio lucrare de hidroizolație și deja imobilele proprietarilor sunt afectate de umiditate și de foarte multe ori se și inundă, la ploi mai intense. Trebuie refăcute pavajele. Chiar vă rog să mergeți, să vedeți! Noi am fost sesizați de mai multe ori de proprietarii din zonă. Am și fost în subsolul clădirilor și am văzut că zona de umezeală a beciurilor a ajuns până la un metru și jumătate înălțime”, a declarat Claudiu Buciu
În 2019, Lugojeanul.ro scria (aici) despre un proprietar de pe strada str. Victor Vlad Delamarina, care a dat în judecată Primăria Lugoj din cauza trotuarelor cu dale, care nu au fost realizate corect și produc infiltrații de apă și igrasie în pereții casei. Acesta a prezentat și o expertiză care dovedea că infiltrațiile sunt cauzate de trotuarele prost reabilitate.
-
Actualitate3 zile în urmă
Momente emoționante într-un sat nu departe de Lugoj, după ce pompierii au salvat un câine căzut într-o fântână
-
Actualitate2 zile în urmă
FOTO Un șofer a intrat cu un camion într-un indicator rutier, pe autostrada dintre Lugoj și Balinț
-
Actualitate3 zile în urmă
Mai mulți lugojeni s-au trezit cu mașinile stricate dimineața, după ce hoții le-au furat catalizatoarele
-
Administrație2 zile în urmă
Consiliul local va vota lista tinerilor care s-au calificat pentru obținerea unei locuințe ANL