Connect with us


Administrație

Meridian cheamă Primăria Lugoj să răspundă în instanţă pentru neregulile de la Staţia de epurare

Publicat

în

Meridian 22 consideră că Primăria Lugoj este cea care trebuie să răspundă pentru neregulile de la Staţia de epurare. Informaţia a apărut în răspunsul pe care conducerea societăţii l-a înaintat Curţii de Conturi. Inspectorii acetei entităţi au descoperit că Meridian 22 nu şi-a constituit provizioanele(rezervele) necesare pentru acoperirea amenzilor pentru care se judecă cu Administraţia Bazinală de Apă Banat (ABAB).

PMP

“Administraţia Bazinală de Apă Banat, emite pe seama Meridian 22 un număr de 31 de Procese Verbale de constatare a depăşirii concentraţiilor maxime admise ale poluanţilor din apele uzate evacuate, în sumă totală de 2.576.300,17 lei, din această valoare, suma de 19.849,21 de lei a fost plătită de Meridian 22 Lugoj.”, arată inspectorii Curţii de Conturi.

USR

În instanţă, Meridian a reuşit să anuleze patru dosare a căror valoare însumată a proceselor verbale reprezintă suma de 360.773, 47 de lei. Pentru celelalte a chemat Primăria Lugoj, ca parte responsabilă.

“Urmare a clarificării aspectelor prezentate, referitor la această constatare conducerea entităţii face precizarea că, Meridian 22 SA a luat măsura atragerii răspunderii în cadrul proceselor derulate şi a Primăriei Municipiului Lugoj , considerând că aceasta, în calitate de proprietar, nu a asigurat condiţii de punere în funcţiune corespunzător a treptelor biologică şi chimică din structura Staţiei de Epurare Lugoj (Jabăr), aşa cum au menţionat în obiecţiunile formulate la semnarea Abonamentelor de utilizare, exploatare a resurselor de apă, fapt ce a fost consemnat şi de echipa de audit, dar acest lucru, nu schimbă constatarea auditorilor publici”, se arată în documentul încheiat de inspectori, după controlul la Meridian.

Click pentru comentarii

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Administrație

Șapte firme străine se bat pentru a aduce la Lugoj autobuzele electrice de transport public

Publicat

în

PMP

Șapte firme din Turcia, Cehia și Germania se bat pentru a aduce la Lugoj, dar și în alte orașe din România autobuze electrice de transport public. Licitația pe care guvernul a organizat-o în aceste zile valorează 180 de milioane de lei, și prevede achiziționarea a 81 de autobuze complet electrice.

USR

Firmele care își doresc să aducă autobuzele electrice în România sunt Anadolu Automobil Rom, BMC Truck & Bus, Temsa Ulasim din Turcia, SOR Libchavy din Cehia, Karsan Otomotiv din Turcia, precum și asocierea formată din Bozankaya Otomotiv din Turcia și SILEO GmbH din Germania. Acestea  au depus oferte pentru vânzarea a 81 autobuze electrice pentru transportului public urban de călători. Autobuzele vor fi operabile în condiții de șes. 

Licitația organizată de Ministerul Lucrărilor Publice a fost estimată 183,13 milioane de lei, fără TVA, și este finanțată prin fonduri europene nerambursabile.

Autobuzele vor deservi orașele Alexandria – 10 (3 stații de încărcare rapidă și 10 stații de încărcare lentă), Brăila – 11 (3 stații de încărcare rapidă și 11 stații de încărcare lentă), Constanța – 21 (5 stații de încărcare rapidă și 21 stații de încărcare lentă), Drobeta Turnu Severin – 3 (1 stație de încărcare rapidă și 3 stații de încărcare lentă), Focșani – 20 (5 stații de încărcare rapidă și 20 stații de încărcare lentă), Lugoj – 9 (3 stații de încărcare rapidă și 9 stații de încărcare lentă), Slobozia – 7 (2 stații de încărcare rapidă și 7 stații de încărcare lentă).

Citiţi mai departe

Administrație

Recepția la noile blocuri ANL nu poate fi facută din cauza lucărilor prost executate

Publicat

în

bloc-anl-lugoj

FOTO Arhiva

Ultimele blocuri ANL, construite la Lugoj nu pot fi recepționate, din cauza modului în care s-au executat unele lucrări. Primarul Claudiu Buciu spune că s-au descoperit destul de multe probleme.

PMP

„Nu se poate face recepția pentru ca lucrarile sunt finalizate dar neconforme. Sunt obiecțiuni legate de: calitatea lucrărilor în spațiile sanitare; calitatea ușilor, se inchid greu sau freaca pardoselile; calitatea parchetului, s-a umflat deja în câteva apartamente; închiderea geamurilor; calitatea zugrăvelilor. De asemenea, din cauza faptului ca Primăria nu a reușit să rezolve problema racordului la gaz și energie electrică, nu se pot pune în funcțiune centralele termice”, spune Buciu.

USR

Primarul Lugojului spune că astăzi va avea o întâlnire cu responsabilii din Primărie, pentru a afla de ce nu s-a realizat racordul la gaz.

Citiţi mai departe

Administrație

Primarul Buciu vrea o activitate mai eficientă în Primăria Lugoj. Instituția se reorganizează

Publicat

în

Momentan niciun angajat din Primăria Lugoj nu va fi dat afară. Primarul Claudiu Buciu spune că în momentul de față se evaluează activitatea fiecărui funcționar, după care se va face o reorganizare a structurilor pentru eficientizarea activității.

PMP

„În prezent suntem în curs de evaluare a activităților zilnice ale angajaților din primărie. Apoi vom testa toți angajații. Doar după aceea vom regândi structurile interne și necesarul de personal. Nu este doar o decizie legată de personal ci și de eficientizarea modului cum sunt organizate structurile interne ale primăriei”, a declarat primarul Lugojului.

USR

Citiţi mai departe

Pro

Publicitate

Cele mai citite