Connect with us


Actualitate

Atacurile din Paris si o lectie de la tigani

Publicat

în

atacuri parisVad ca toata Romania e solidara cu mortii de la Paris. Toata lumea are poze cu steagul Frantei la avatar, desi majoritatea dintre cei care si-au pus poza nu stiu ce inseamna „solidaritate” la propriu, nu stiu definitia din dictionar. Trecand peste asta, nu pot sa nu ma intreb cum de toti romanii care acum un an ii injurau pe francezi ca ne fac cersetori in direct la televiziunea nationala, sunt acum solidari si plang alaturi de parizieni victimele unei tragedii.

PMP

Romanii nu suntem un popor solidar. Nu am fost, nu o sa fim vreodata, asa ne e sangele. Ne pretindem solidari, asta e simplu, dar intr-un caz real, cei mai multi dintre romani ar reactiona total diferit fata de cum o fac pe Facebook. E trist ce s-a intamplat la Paris, va declansa cel mai probabil un conflict armat si va ingradi multe drepturi ale europenilor, dar la partea cu solidaritatea… give me a fucking break, ca suntem orice altceva decat solidari.

USR

Ar trebui sa invatam de la tigani cum sta treaba cu solidaritatea. Daca te duci acum pe strada si iei la bataie un tigan, alti 20 o sa sara pe tine pentru ca te-ai luat de unul de-al lor, ceea ce e pana la urma normal in firea umana. E real, nu e nimic inventat aici, o stim. Pana la urma, e solidaritate bruta reactia lor, e grija pentru cel ca tine, din acelasi sange, e ceea ce ar face orice natie care intr-adevar vrea sa isi protejeze fiecare membru din calea violentei unuia din exterior.

Daca merge un roman pe strada si l-ar lua cineva la bataie, tigan, neamt, rus, ungur, orice natie, ce ar face romanii din jurul lui? Ar lua-o la fuga si nu s-ar mai uita inapoi, pentru ca asta inseamna solidaritatea la romani. Pe Facebook tare, pe strada moale, fapt ce s-a vazut si la protestele de acum cateva saptamani, care s-au terminat inainte sa inceapa.

1 Comment

1 Comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Actualitate

Lugojul rămâne în carantină, deși rata de infectare a scăzut la fel ca în localitățile “eliberate”

Publicat

în

PMP

Prefectura Timiș a decis să nu “elibereze” miercuri Lugojul din carantină, așa cum a făcut în cazul mai multor localități din județ, asta deși rata de infectare a scăzut în oraș la fel ca și în cazul acelor comune ieșite din izolare. Motivul nu a fost comunicat de către prefectură.

USR

Liliana Oneț, prefectul de Timiș, declara la început de carantină că nu există șanse ca Lugojul să intre în izolare. Doar ca să impună carantina la câteva ore după declarația făcută. Unele voci susțin că măsura ar avea la bază conflicte politice, pe când alții o pun pe seama bâjbâielilor în rândul celor care coordonează măsurile.

“Prefectul Liliana Oneț a convocat, în această după-amiază, o ședință a Comitetului Județean pentru Situații de Urgență în cadrul căreia a fost abordată situația epidemiologică din localitățile aflate, astăzi, încă în carantină, adică  Dumbrăvița, Ghiroda (fără Giarmata Vii), Moșnița Nouă – cu satele aparținătoare Rudicica, Urseni, Albina și Moșnița Veche- și Giroc – cu satul aparținător Chișoda. 

Conform analizei prezentate de Direcția de Sănătate Publică Timiș a reieșit faptul că rata de infectare/1000 de locuitori a scăzut de la instituirea carantinei, în urmă cu 27 de zile. Totodată, a fost primit avizul Institutului Național de Sănătate Publică, conform căruia nu se mai impune prelungirea carantinării acestor localități”, a transmis miercuri seara Prefectura Timiș.

Astfel, deși rata de infectare la Lugoj a ajuns la 3,36 miercuri, fiind mult mai mică decât în unele dintre comunele unde s-a ridicat măsura, orașul rămâne în carantină până la finalul celor 14 zile, cel puțin, adică până vineri noaptea la orele 24.

Citiţi mai departe

Actualitate

Sute de abonați RDS revoltați, lângă Lugoj, după ce au fost lăsați o zi întreagă fără cablu TV

Publicat

în

PMP

Situație neplăcută într-un sat mare de lângă Lugoj, acolo unde majoritatea abonaților au rămas fără cablu TV, pentru toată ziua de miercuri, din cauza unei avarii la rețeaua RDS RCS. Avaria, potrivit unor muncitori, a avut loc între Lugoj și Coșteiu, la cablul care transportă semnalul TV spre abonați.

USR

Avaria a afectat abonații din Coșteiu, sat aflat la câțiva kilometri de Lugoj. Sute de abonați s-au plâns încă de le primele ore ale dimineții la numărul de relații cu clienții ai companiei, însă fără rezultat. Defecțiunea care a lăsat abonații fără cablu TV a survenit după ce un excavator ar fi secționat firele pentru acest serviciu.

Cablurile de fibră optică, și deci abonații care au trecut complet la servicii suplinite prin această metodă, nu au fost afectate. Potrivit companiei, avaria va fi complet remediată până la orele 23 al zilei de marți, adică la mai bine de 12 ore de la apariția acesteia.

Citiţi mai departe

Actualitate

Ambasadorul Americii vine la Timișoara și Lugoj

Publicat

în

FOTO universul.net

Mâine, 3 decembrie, de la ora 10.00, președintele CJ Timiș, Alin Nica, și prefectul județului, Liliana Oneț, primesc, la Palatul Administrativ, vizita Ambasadorului SUA în România, Adrian Zuckerman.

PMP

De asemenea, de la ora 10.45, Adrian Zuckerman se va afla în Piața Libertății, la placa memorială semnată de președintele Statelor Unite ale Americii, Donald Trump.

USR

După vizita la Timișoara,  Ambasadorul SUA se va îndrepta spre Lugoj, unde va ajunge la ora  12:15, conform primarului Claudiu Buciu. Este cea de-a doua vizită pe care un ambasador american o face la Lugoj, după cea din aprilie 2016, când Hans Klemm,  a primit distincția „Cheia Orașului”, din partea fostului primar.

Citiţi mai departe

Pro

Publicitate

Cele mai citite