Connect with us

Actualitate

De ce nu mai merg la biserica

Publicat

în

hristos a inviat paste lugoj 2014 biserica adormirea maicii domnului lumina sfanta foto galerie lugojeanul (20)Mersul la biserica a devenit pentru multi o ecuatie cu prea multe necunoscute. Parca nici la Craciun sau la Paste nu mai vrea lumea sa mearga, ca sa nu mai amintim de duminicile normale sau de alte sarbatori. Bisericile sunt tot mai goale, in timp ce lumea se indreapta spre alte moduri de a-si petrece timpul dedicat divinitatii.

Meniul zilei, Octavian

Nu pot sa nu ma intreb, s-a indepartat cu adevarat lumea de divinitate? Chiar nu mai crede nimeni in nimic, nu mai tine nimeni cont de religie, de spiritual, de crez? Raspunsul este nu, oamenii nu s-au transformat peste noapte intr-o haita de atei, insa si-au dat seama de un lucru, anume ca cei care propovaduiesc vorbele divinitatii au transformat totul intr-o mare afacere. Nu neaparat preotii din biserici, care pana la urma nu fac altceva decat sa urmeze niste ordine, ci oamenii aflati la putere, la carma bisericilor.

Cel mai elocvent exemplu si primul care imi vine in minte este cel cu scaunele platite la biserica. Daca nu stiati, in bisericile din zona Lugojului, nu stiu daca in toate, dar in multe dintre ele se dau bani pentru scaun. Pana si buni mea are scaun, pentru care plateste nu stiu cat pe an, iar pe acel scaun nu sta nimeni decat buni. Evident, ei i se pare totul normal, dar nu e deloc asa, pentru ca nicaieri in lumea asta nu am intalnit scaune in biserica inchiriate de credinciosi.

Sa inchirizei spatiu in Casa Domnului mi se pare cel mai mare pacat posibil, iar preotii… ei bine, sa spunem doar ca, daca exista un Dumnezeu, acesta probabil ca nu va ierta „scaparea” lor de a cere bani, pentru scaune, lumanari, acatiste, miruiri, spovedanii si alte matanii, tocmai in lacasurile de cult, acolo unde lumea mergea inainte pentru a se lapada de pacate, nu pentru a pacatui, cum e la moda in zilele noastre.

RETIM

Tot cei care ne citesc din Biblie sunt responsabili si pentru scaderea numarului de credinciosi, pentru ca interpreteaza asa cum vor ei cuvintele din cartile dedicate divinitatii. La biserica nu te duci imbracat asa, pentru ca nu e bine, te duci imbracat asa, pentru ca asa vrea Dumnezeu. De parca Dumnezeu de asta se ocupa, cum sa se imbrace unul si altul.

La biserica te duci ca sa te rogi, vreo 3 ore fara intrerupere, pentru pacatele tale, de parca Dumnezeu nu te poate ierta fara chestia asta, iar atunci cand patesti nasoale, tot ce poti sa spui este ca Dumnezeu iti da o lectie, dar nu pentru ca asa e, ci pentru ca asa ai invatat ca procedeaza Dumnezeu. Ce Dumnezeu ar fi atat de hain sa te pedepseasca pentru orice nimic, pentru o bucata de carne mancata sau pentru o injuratura nevinovata, daca el e atotputernic, atotstiutor si iertator?

Popii, nu toti, repet, majortatea dintre ei, l-au transformat pe Dumnezeu in tipul asta mare, razbunator si neiertator, de parca singurul lui scop este sa ne vada ca gresim si, cand o facem, da cu noi in cel mai apropiat pom sau ne baga in primul spital, sa ne dea o lectie.

Nu mai ascultati de orice tip cu o Biblie sau oricare alta carte de rugaciuni in maini. Toata lumea se naste si stie ca nu e bine sa dea in mama sa, deci se naste stiind diferenta dintre bine si rau, moment in care orice carte despre bine si rau nu este decat o alta lectura, nimic mai mult.

foto: arhiva

1 Comment

1 Comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Actualitate

Primăria Lugoj cumpără dube și telefoane smart pentru Poliția Locală

Publicat

în

Poliția Locală din Timișoara are deja în dotare astfel de autoutilitare

Consilierii locali din Lugoj au aprobat propunerea Serviciului de Tehnic de Investiții, pentru achiziția a două autoutilitare dotate cu semnale acustice și luminoase de culoare albastră cu compartiment pentru transportul persoanelor violente. Acestea vor fi inscripționate și urmează să ajungă în dotarea Poliției Locale. Suma aprobată este de 100 de mii de lei.

Meniul zilei, Octavian

„Mașinile sunt pentru Poliția Locală și vor fi achiziționate în acest an, până la sfârșitul anului cel târziu”, a declarat viceprimarul Bogdan Blidariu.

Tot pentru Poliția Locală din Lugoj, au mai fost alocați 10 mii de lei pentru achiziția trei telefoane smart.

RETIM

Citiţi mai departe

Actualitate

O comună de lângă Lugoj rămâne sub restricții impuse de pandemie

Publicat

în

Meniul zilei, Octavian

Fârdea, una dintre cele mai importante comune din zona Lugojului, rămâne sub restricții din cauza pandemiei. Este printre singurele comune din Timiș care vor sta în continuare sub restricții, datorită incidenței de caz care se situează la valoarea de 3.52/1000 de locuitori.

Ca urmare a creșterii ratei peste pragul de 3, în Fârdea se aplcă începând cu vineri, 14 mai, măsurile stabilite la nivel național pentru zonele în care incidența este mai mare de 3 și mai mică sau egală cu 4 la 1000 de locuitori. 

Astfel, la Fârdea vor sta închise cafenelele și restaurantele, precum și sălile autorizate de jocuri de noroc. 

RETIM

Citiţi mai departe

Actualitate

Primăria îi cheamă pe lugojeni la o acțiune de voluntariat, pentru curățenia orașului

Publicat

în

FOTO Arhiva

Primăria Municipiului Lugoj, în parteneriat cu ADID Timiș și EcoStuff România organizează o campanie de voluntariat în scopul conștientizării și responsabilizării cetățenilor cu privire la situația deșeurilor. Lugojenii sunt așteptați cu mic, cu mare, la acțiunea de colectare care se va desfășura în data de 22 mai 2021.

Meniul zilei, Octavian

„Noua conducere răstoarnă vechile cutume, se deschide pentru și în fața populație; ba mai mult vă cerem ajutorul ca împreună să reparăm Lugojul. Schimbarea de paradigmă ce a avut loc în Primâria Lugoj trebuie asumată visceral atât de funcționari cât și de populație.
Trecutul apropiat definit de un sistem autocrat în care conducătorul decide totul, guvernanța sa conturând caracterul și misiunea autorității puplice, rezultând abaterea de la țelul de a deservi populația. Haideti alături de noi într-o prima acțiune de anvergură!”, spune Anca Micșa Oprea, City-managerul orașului.

Întâlnirea va avea loc pe platoul Casei de Cultură a Sindicatelor, între orele 10.00-10.30.

RETIM

Citiţi mai departe

Actualitate

ATENȚIE Riscați să rămâneți cu deșeurile neridicate, dacă nu faceți colectare selectivă

Publicat

în

Timișenii riscă să rămână cu deșeurile neridicate, dacă nu le colectează selectiv. Mai multe echipe ale Asociației de Dezvoltare Intercomunitară Deșeuri Timiș verifică în această perioadă modul în care populația face selectarea deșeurilor.
Echipele ADID se deplasează pe teren, înainte ca mașinile să ridice pubelele, și verifică dacă proprietarii respectă colectarea selectivă. Momentan, rezultatele sunt doar transmise primăriilor din județ, însă, în etapa următoare, pe pubelele în care deșeurile nu sunt colectate corespunzător se va lipi o etichetă de avertizare, iar cele din urmă, aceste nu vor mai fi ridicate.

„În momentul în care constată că în pubela galbenă sunt neconfirmități, de exemplu, dacă găsim cărămidă sau orice altceva ce nu trebuie să fie acolo, se notează adresa și se comunică primăriei neconformitate. De luna aceasta se lipește o etichetă galbenă pe pubelă, în care se semnalează cetățeanului ce nu e în regulă. După luna această, eticheta care se lipește va fi roșie și nu se mai ridică gunoiul, pubela rămâne negolită”, spune Romeo Ursu, directorul ADID Timiș.

Meniul zilei, Octavian

Cei care vor găsi eticheta roșie pe pubelă și gunoiul neridicat, vor avea timp până la următoarea ridicare să selecteze deșeurile, în caz contrar deșeurile rămân tot neridicate.

Citiţi mai departe
Publicitate

Cele mai citite