Connect with us

Actualitate

Ucisi de lacomie

Publicat

în

greed

Meniul zilei, Octavian

Oare cati dintre prietenii tai, ai mei, ai cuiva au fost ucisi de lacomie? Pe bune, nu glumesc, hai sa face un exercitiu de imaginatie. Unul? Doi? Cativa? Imi amintesc ca am citit undeva despre ultimele trei dorinte ale lui Alexandru cel Mare inainte ca acesta sa moara si cred ca se potrivesc de minune cu ce am scris in titlu. Pe patul lui de moarte, Alexandru, unul dintre cei mai cunoscuti si puternici cuceritori din istorie, si-a adunat generalii si le-a spus că are trei dorinte inainte de a-si lua ramas bun de la ei.

„Vreau ca cei mai buni doctori sa ma care la groapa”

”Vreau ca banii pe care i-am strans sa ii imprastiati dupa mine, in timp ce ma duceti spre cimitir”

RETIM

„Vreau ca mainile sa imi ramana in afara sicriului”

Unul dintre generali, surprins de cererrile superiorului sau, l-a rugat pe Alexandru sa le explice de ce vroia toate acele lucruri.

„Vreau ca cei mai buni doctori sa ma care la groapa pentru ca, in fata mortii, nici cei mai buni medici nu se pot opune”

„Vreau ca drumul pe care merg pana la cimitir sa fie acoperit cu bani pentru ca lumea sa inteleaga ca bunurile materiale obtinute pe pamant, stau pe pamant”

„Vreau ca mainile mele sa fie lasate afara din scriu pentru ca toata lumea sa vada ca am venit pe lume cu mana goala si tot asa plec, atunci cand cea mai pretioasa comoara se termina, cea a timpului”

Lacomia e urata, mai urata ca orice boala, dupa parerea mea. Din fericire, nu am fost „binecuvantat” sa sufar de ea, dar nu ii inteleg pe cei care o au si nu pot privi lucrurile in ansamblu. Poate asa, ar vedea ca viata inseamna mult mai mult decat bani, averi, masini scumpe si case mari.

Nu pleaca nimeni de pe lumea asta cu banii in sicriu. Timpul e cea mai importanta comoara a oamenilor, pentru ca e limitat. Putem face bogatie multa, dar nu putem produce mai mult timp decat ne este dat sa avem.

In loc de bani, daca cineva imi da mie o ora din viata lui, sunt de 100 de ori mai multumit, pentru ca mi-a dat o parte din viata lui pe care nu o mai poate castiga niciodata inapoi.

Click pentru comentarii

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Actualitate

Primăria Lugoj cumpără dube și telefoane smart pentru Poliția Locală

Publicat

în

Poliția Locală din Timișoara are deja în dotare astfel de autoutilitare

Consilierii locali din Lugoj au aprobat propunerea Serviciului de Tehnic de Investiții, pentru achiziția a două autoutilitare dotate cu semnale acustice și luminoase de culoare albastră cu compartiment pentru transportul persoanelor violente. Acestea vor fi inscripționate și urmează să ajungă în dotarea Poliției Locale. Suma aprobată este de 100 de mii de lei.

Meniul zilei, Octavian

„Mașinile sunt pentru Poliția Locală și vor fi achiziționate în acest an, până la sfârșitul anului cel târziu”, a declarat viceprimarul Bogdan Blidariu.

Tot pentru Poliția Locală din Lugoj, au mai fost alocați 10 mii de lei pentru achiziția trei telefoane smart.

RETIM

Citiţi mai departe

Actualitate

O comună de lângă Lugoj rămâne sub restricții impuse de pandemie

Publicat

în

Meniul zilei, Octavian

Fârdea, una dintre cele mai importante comune din zona Lugojului, rămâne sub restricții din cauza pandemiei. Este printre singurele comune din Timiș care vor sta în continuare sub restricții, datorită incidenței de caz care se situează la valoarea de 3.52/1000 de locuitori.

Ca urmare a creșterii ratei peste pragul de 3, în Fârdea se aplcă începând cu vineri, 14 mai, măsurile stabilite la nivel național pentru zonele în care incidența este mai mare de 3 și mai mică sau egală cu 4 la 1000 de locuitori. 

Astfel, la Fârdea vor sta închise cafenelele și restaurantele, precum și sălile autorizate de jocuri de noroc. 

RETIM

Citiţi mai departe

Actualitate

Primăria îi cheamă pe lugojeni la o acțiune de voluntariat, pentru curățenia orașului

Publicat

în

FOTO Arhiva

Primăria Municipiului Lugoj, în parteneriat cu ADID Timiș și EcoStuff România organizează o campanie de voluntariat în scopul conștientizării și responsabilizării cetățenilor cu privire la situația deșeurilor. Lugojenii sunt așteptați cu mic, cu mare, la acțiunea de colectare care se va desfășura în data de 22 mai 2021.

Meniul zilei, Octavian

„Noua conducere răstoarnă vechile cutume, se deschide pentru și în fața populație; ba mai mult vă cerem ajutorul ca împreună să reparăm Lugojul. Schimbarea de paradigmă ce a avut loc în Primâria Lugoj trebuie asumată visceral atât de funcționari cât și de populație.
Trecutul apropiat definit de un sistem autocrat în care conducătorul decide totul, guvernanța sa conturând caracterul și misiunea autorității puplice, rezultând abaterea de la țelul de a deservi populația. Haideti alături de noi într-o prima acțiune de anvergură!”, spune Anca Micșa Oprea, City-managerul orașului.

Întâlnirea va avea loc pe platoul Casei de Cultură a Sindicatelor, între orele 10.00-10.30.

RETIM

Citiţi mai departe

Actualitate

ATENȚIE Riscați să rămâneți cu deșeurile neridicate, dacă nu faceți colectare selectivă

Publicat

în

Timișenii riscă să rămână cu deșeurile neridicate, dacă nu le colectează selectiv. Mai multe echipe ale Asociației de Dezvoltare Intercomunitară Deșeuri Timiș verifică în această perioadă modul în care populația face selectarea deșeurilor.
Echipele ADID se deplasează pe teren, înainte ca mașinile să ridice pubelele, și verifică dacă proprietarii respectă colectarea selectivă. Momentan, rezultatele sunt doar transmise primăriilor din județ, însă, în etapa următoare, pe pubelele în care deșeurile nu sunt colectate corespunzător se va lipi o etichetă de avertizare, iar cele din urmă, aceste nu vor mai fi ridicate.

„În momentul în care constată că în pubela galbenă sunt neconfirmități, de exemplu, dacă găsim cărămidă sau orice altceva ce nu trebuie să fie acolo, se notează adresa și se comunică primăriei neconformitate. De luna aceasta se lipește o etichetă galbenă pe pubelă, în care se semnalează cetățeanului ce nu e în regulă. După luna această, eticheta care se lipește va fi roșie și nu se mai ridică gunoiul, pubela rămâne negolită”, spune Romeo Ursu, directorul ADID Timiș.

Meniul zilei, Octavian

Cei care vor găsi eticheta roșie pe pubelă și gunoiul neridicat, vor avea timp până la următoarea ridicare să selecteze deșeurile, în caz contrar deșeurile rămân tot neridicate.

Citiţi mai departe
Publicitate

Cele mai citite