Connect with us

Politică

Ligia Iunia Dugulescu „Tatăl meu m-a învățat să lupt pentru valorile în care cred”

Publicat

în

Curajul lui, atunci când a urcat la balconul Operei Române din Timișoara, în zilele Revoluției, m-a inspirat să nu îmi fie teamă să iau poziție atunci când văd nedreptatea sau răul. Să fac ceva pentru semenii mei.

Meniul zilei Vara 2021, Octavian

Am învățat că fiecare ființă are valoare, demnitate umană și am pornit împreună o acțiune de anvergură pentru copiii străzii. Le-am oferit nu doar adăpost și hrană, ci dragoste și educație. Astăzi aceștia sunt copiii mei. Am investit efort, timp, grijă în acești copii abandonați, pentru că dragostea întotdeauna acționează.

Drumul meu nu a fost ușor. Dar niciodată valorile și caracterele puternice nu s-au format într-un context lipsit de provocări. Copilăria mea a fost marcată de amenințările regimului comunist, datorită credinței tatălui meu. Ne-am mutat dintr-un loc în altul, au fost momente în care am fost lipsiți de toate drepturile noastre, dar perioada comunistă nu a reușit să ne distrugă spiritul, credința, unitatea. Dimpotrivă, Revoluția ne-a găsit pregătiți, echipați să ne implicăm pe planuri multiple – social, educațional, politic.
Am plecat în SUA pentru a studia și pentru a mă descoperi pe mine.

Formarea profesională m-a ajutat să înțeleg principiile democrației americane, spiritul liber al acestei națiuni, dar în același timp fundamentul ei profund creștin. Și am decis să mă întorc acasă, pentru a construi aici ceva concret pentru țara în care m-am născut, un ”mai bine” pentru generațiile care vor veni.

RETIM

Nu m-am dar înapoi niciodată de la muncă, nu o voi face nici acum. Cred că munca îl onorează pe om și că aduce un plus valoare atât lui cât și semenilor săi.

Sunt convinsă că experiența mea este un mare avantaj în drumul pe care pornesc spre Senatul României.

Însă, cel mai mult, contez pe ajutorul lui Dumnezeu și pe al vostru. Împreună putem să facem o schimbare semnificativă în felul în care sunt gestionate lucrurile în țara noastră. Știu că suntem sătui de promisiuni goale făcute de politicieni. Este momentul să schimbăm ceva, dacă vrem că lucrurile să meargă mai bine. Ne-am blocat undeva în procesul de tranziție și este nevoie de oameni noi în politica românească, oameni care au valorile noastre, care simt, gândesc și cred ca noi. Care susțin că viața are valoare și că trebuie să rămânem oameni liberi să-și trăiască viața și credința fără îngrădiri.

Suntem o națiune cu atât de multe resurse umane, naturale și cu o moștenire bogată creștină care trebuie valorificată, apărată și transmisă.
Suntem oameni cărora nu le este teamă să își ia angajamente cu mână pe Biblie, pentru că trăim înaintea lui Dumnezeu.
Cred în schimbare. Vino alături de mine.

Ligia Iunia Dugulescu

Click pentru comentarii

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Politică

AUR înființează comisii speciale, în care îi invită pe români să se înscrie

Publicat

în

Alianța pentru Unirea Românilor anunță printr-un comunicat de presă că unul dintre scopurile interne ale partidului este creșterea și profesionalizarea partidului în vederea formării unei echipe performante de profesioniști/experți care să preia guvernarea în cadrul următoarelor alegeri.

Meniul zilei Vara 2021, Octavian

Cei din AUR au format mai multe comisii de specialitate, în care sunt așteptați să se înscrie noi membri. Aceste sunt:

1.Afaceri Interne, Justiție și Apărare
2.Afaceri Externe și Români de pretutindeni

3.Economie, Finanțe Bănci, Transport și Infrastructură

4.Agricultură și Dezvoltare Rurală

5.Mediu

6.Sănătate

7.Muncă și Protecție Socială

8.Cultură, Cercetare și Educație

9.Tineret și sport

„Studiem și monitorizăm programele partidelor politice și electorale, programul de guvernare,
programele anuale de activitate ale ministerelor, programele UE, implementarea decretelor emise
de Președintele României, a legilor adoptate în Parlament, a Hotărârilor de Guvern, Ordonanțelor
de Urgență sau ale Guvernului, elaborarea de legi ;i a;a mai departe.
Toți românii de valoare și cu experiență pe specialitatea lor, sunt invitați să formeze echipa de AUR care va guverna România! , arată reprezentanții partidului.

RETIM

Doritorii (fie membri AUR sau NU), sunt așteptați  să își depună CV-urile la adresa de email: aurtimis2020@gmail.com până la data de 30.09.2021. Pentru eventuale neclarități, pot suna la 0356 001 101.

Citiţi mai departe

Politică

Consiliul Local Lugoj, convocat pentru înregistrarea demisiei unui consilier local

Publicat

în

Consiliul Local Lugoj a fost convocat, în 24 septembrie, în procedură „de îndată”, de către primarul Claudiu Buciu. Pe ordinea de zi sunt două proiecte. Primul este legat de nearondarea creșelor la grădinițele cu program prelungit, iar cel de-al doilea proiect este legat de demisia consilierului PNL Dan Cliciovan.

„Nu s-a întâmplat nimic între noi, în partid, ceartă sau altceva de genul asta. Pur și simplu nu mai fac față. S-au adunat multe de făcut și prioritatea pentru mine e spitalul. Vreau să reiau colaborările cu spitalele din Italia și voi fi foarte mult plecat. Până la urmă politica e ultima mea prioritate”, a declarat Dan Cliciovan, pentru Lugojeanul.

Meniul zilei Vara 2021, Octavian

Dan Cliciovan este șeful sectiei de anestezie și terapie intensivă din spitalul lugojean. Este și unul dintre medicii lugojeni care merge regulat le pregătiri în Marea Britanie și Italia. Locul său în Consiliul Local al Municipiului Lugoj va fi luat de Costel-Nicușor Vieru.

Citiţi mai departe

Politică

PSD cheamă lugojenii la audiențe. Care este programul

Publicat

în

PSD a transmis un comunicat de presă, prin care anunță reluarea audiențelor cu cetățenii Lugojului.
Începând cu 13 septembrie 2021, la Sediul PSD Lugoj, lugojenii pot veni să discute problemele lor în raport cu administrația orașului sau de orice altă natură cu președintele PSD Lugoj și cu cei patru consilieri, reprezentanți în Consilul Local Lugoj.
Vă așteptăm în fiecare zi conform programului de mai jos”, sea arată în comunicatul PSD.

Meniul zilei Vara 2021, Octavian

Citiţi mai departe

Politică

O nouă dispută între primarul Claudiu Buciu şi consilierul PSD Nicu Bădina. Miza: 15 milioane de euro!

Publicat

în

Ședința Consiliului local din Lugoj s-a încheiat ieri, cu reproșul consilierilor PSD la adresa primarului Claudiu Buciu, pe tema banilor necheltuiți de la bugetul local. Consilierul Nicu Bădina i-a spus primarului că nu a fost în stare să cheltuie un excedent bugetar de 15 milioane de euro, lăsat de administrația PSD.

Meniul zilei Vara 2021, Octavian

„Fără să discut în contradictoriu cu domnul primar. Dumneavoastră spuneţi că suntem vai de mama noastră la buget. Dar trebuie să spuneţi că, administraţia PSD, rea, cu oameni răi şi urâţi, a lăsat în conturi 15 milioane de euro, pe care nu aţi fost în stare să-i cheltuiţi. În 2021, nici măcar marcaje rutiere nu aţi făcut. Ştiu că asta e la capitolul întreținere, nu la investiți, dar zic așa!”, a afirmat Nicu Bădina.

Primarul Claudiu Buciu a mai declarat că, și în acest an, Lugojul va înregistra un excedent bugetar de același nivel, circa 15 milioane de euro, și că banii vor fi cheltuiți în anii următori ai acestui mandat, atunci când administrația va avea întocmite și aprobate proiectele, respectând toate normele legale.

„Nici nu îi cheltuim în acest an, pentru că nu ați fost în stare să ne lăsați niciun proiect. De aia nu ați cheltuit banii! Noi nu ne permitem să cheltuim banii așa cum i-ați cheltuit dumneavoastră. Ați făcut proiecte, ați cheltuit banii și acum nu funcționează. Eu vreau să cheltuim banii lugojenilor corect, legal și cu folos”, a spus Buciu.

RETIM

Citiţi mai departe
Publicitate
Publicitate

Cele mai citite