Connect with us

Politică

Ligia Iunia Dugulescu „Tatăl meu m-a învățat să lupt pentru valorile în care cred”

Publicat

în

Curajul lui, atunci când a urcat la balconul Operei Române din Timișoara, în zilele Revoluției, m-a inspirat să nu îmi fie teamă să iau poziție atunci când văd nedreptatea sau răul. Să fac ceva pentru semenii mei.

RETIM

Am învățat că fiecare ființă are valoare, demnitate umană și am pornit împreună o acțiune de anvergură pentru copiii străzii. Le-am oferit nu doar adăpost și hrană, ci dragoste și educație. Astăzi aceștia sunt copiii mei. Am investit efort, timp, grijă în acești copii abandonați, pentru că dragostea întotdeauna acționează.

Drumul meu nu a fost ușor. Dar niciodată valorile și caracterele puternice nu s-au format într-un context lipsit de provocări. Copilăria mea a fost marcată de amenințările regimului comunist, datorită credinței tatălui meu. Ne-am mutat dintr-un loc în altul, au fost momente în care am fost lipsiți de toate drepturile noastre, dar perioada comunistă nu a reușit să ne distrugă spiritul, credința, unitatea. Dimpotrivă, Revoluția ne-a găsit pregătiți, echipați să ne implicăm pe planuri multiple – social, educațional, politic.
Am plecat în SUA pentru a studia și pentru a mă descoperi pe mine.

Formarea profesională m-a ajutat să înțeleg principiile democrației americane, spiritul liber al acestei națiuni, dar în același timp fundamentul ei profund creștin. Și am decis să mă întorc acasă, pentru a construi aici ceva concret pentru țara în care m-am născut, un ”mai bine” pentru generațiile care vor veni.

Nu m-am dar înapoi niciodată de la muncă, nu o voi face nici acum. Cred că munca îl onorează pe om și că aduce un plus valoare atât lui cât și semenilor săi.

Sunt convinsă că experiența mea este un mare avantaj în drumul pe care pornesc spre Senatul României.

Însă, cel mai mult, contez pe ajutorul lui Dumnezeu și pe al vostru. Împreună putem să facem o schimbare semnificativă în felul în care sunt gestionate lucrurile în țara noastră. Știu că suntem sătui de promisiuni goale făcute de politicieni. Este momentul să schimbăm ceva, dacă vrem că lucrurile să meargă mai bine. Ne-am blocat undeva în procesul de tranziție și este nevoie de oameni noi în politica românească, oameni care au valorile noastre, care simt, gândesc și cred ca noi. Care susțin că viața are valoare și că trebuie să rămânem oameni liberi să-și trăiască viața și credința fără îngrădiri.

Suntem o națiune cu atât de multe resurse umane, naturale și cu o moștenire bogată creștină care trebuie valorificată, apărată și transmisă.
Suntem oameni cărora nu le este teamă să își ia angajamente cu mână pe Biblie, pentru că trăim înaintea lui Dumnezeu.
Cred în schimbare. Vino alături de mine.

Ligia Iunia Dugulescu

Click pentru comentarii

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Politică

Atac PSD la noul city-manager. Social-democrații critică concedierile anunțate la Primăria Lugoj

Publicat

în

Noul președinte al PSD Lugoj critică concedierile anunțate de către noua administrație locală. Călin Dobra, președintele organizației locale este de părere că nu sunt necesare concedieri în Primăria Lugoj și că funcționarii își fac treaba dacă sunt coordonați bine. Ie;irea lui Dobra vine după ce Anca Micșa Oprea a avut o postare pe Facebook în care descria atmosfera din cea mai importantă instituție a orașului.

RETIM

„Cât de buni și competenți suntem noi și cât de învechiți și incompetenți sunt toți ceilalți! Asta e tot ce s-a auzit de la balconul Primăriei Lugoj, de când noul edil și echipa sa au preluat administrarea orașului. Nu mai știu cum să justifice concedierile pe care le tot flutură cu fiecare ocazie. Și nu pentru că funcționarii ar fi „lipsiți de vlagă” și „învechiți”, cum îi caracterizează doamna manager, ci pentru că noua administrație habar nu are ce înseamnă… administrația publică. Au nevoie de coordonare, doamnă, nu să fie dați afară! Dați-le de lucru, doamnă! Veți vedea că sunt oameni competenți, pe care vă puteți baza! Dar nu, să aruncăm răspunderea! Până și acum, când au toate pârghiile să facă marea cu sarea, tot alții sunt de vină că ei habar nu au ce fac!”, susține Dobra.

Citiţi mai departe

Politică

Claudiu Buciu: „Nu mă interesează funcția de președinte PNL Timiș. Am destulă treabă, acasă, în administrație”

Publicat

în

Primarul Lugojului a declarat că nu este interesat de funcția de președinte al PNL Timiș. Invitat la o emisiune în direct la pressalert.ro, Claudiu Buciu a spus că, în momentul în care vor avea loc alegeri, în organizația județeană, nu își va depune candidatura.”Nu-mi place să alerg după funcții în partid, am destule probleme acasă, în administrație, la Lugoj, însă vocea mea o o vor auzi toată ziua”, a declarat Buciu, referindu-se la liderii partidului.

RETIM

Claudiu Buciu a mai spus că cel mai potrivit om să conducă filiala timișeană a PNL este deputatul Marilen Pirtea.

„Așa cred eu, că este cel mai potrivit. Este rectorul Universității de Vest, a avut rezultate deosebite acolo, are un nou mandat de deputat, este un om respectat în partid, este din Timiș, pentru că tot vorbim de oameni care sunt sau nu sunt din Timiș, este un lider respectat de toți colegii din partid. În prezent, domnul Nica a creat aceste disensiuni și iar a făcut tabere în partid. Eu cred că domnul Pirtea ar fi omul care ar face liniște în filială, ne-am putea aduna cu toții în spatele dânsului și am putea să reconstruim filiala”, a spus Claudiu Buciu.

 

Citiţi mai departe

Politică

Rezultate finale oficiale. Cine a câștigat alegerile parlamentare în Lugoj și în împrejurimi

Publicat

în

RETIM

Alegerile parlamentare s-au încheiat oficial. Rezultatele au fost făcute publice de către Biroul Electoral Central, iar în Timiș, marii câștigători sunt cei de la USR-Plus, cu 29,21% dintre sufragii. Urmează PNL, cu 24,78%, PSD cu 19,63% și AUR, 8,71%. 

La Lugoj PNL s-a impus în alegerile parlamentare cu un scor de 31,94%, pe locul doi clasându-se PSD cu puțin peste 20%, iar pe trei USR-Plus cu 16,51%. AUR a obținut la Lugoj 10%, fiind unul dintre partidele-surpriză ale votului.

Iată câteva rezultate la orașele și comunele importante din preajma Lugoj:

Făget – PNL: 25,09%; PSD: 33,94%; USR-Plus: 7,83%; AUR: 12,86%;

Buziaș – PNL: 32,66%; PSD: 29,80%; USR-Plus: 12,31%; AUR: 7,50%;

Recaș – PNL: 20,40%; PSD: 37,26%; USR-Plus: 14,49%; AUR: 10,71%;

Belinț – PNL: 42,80%; PSD: 22,85%; USR-Plus: 10,57%; AUR: 9,25%;

Boldur – PNL: 22,58%; PSD: 38,35%; USR-Plus: 9,44%; AUR: 10,75%;

Bethausen – PNL: 41,16%; PSD: 21,13%; USR-Plus: 4,84%; AUR: 16,78%;

Coșteiu – PNL: 26,57%; PSD: 30,95%; USR-Plus: 8,64%; AUR: 12,49%;

Darova – PNL: 21,73%; PSD: 17,09%; USR-Plus: 16,61%; AUR: 23,16%;

Fârdea – PNL: 12,14%; PSD: 47,89%; USR-Plus: 6,24%; AUR: 13,66%;

Gavojdia – PNL: 43,43%; PSD: 15,78%; USR-Plus: 11,49%; AUR: 14,82%.

Citiţi mai departe
Publicitate

Cele mai citite