Connect with us

Politică

Ligia Iunia Dugulescu „Tatăl meu m-a învățat să lupt pentru valorile în care cred”

Publicat

în

Curajul lui, atunci când a urcat la balconul Operei Române din Timișoara, în zilele Revoluției, m-a inspirat să nu îmi fie teamă să iau poziție atunci când văd nedreptatea sau răul. Să fac ceva pentru semenii mei.

Meniul zilei Octavian

Am învățat că fiecare ființă are valoare, demnitate umană și am pornit împreună o acțiune de anvergură pentru copiii străzii. Le-am oferit nu doar adăpost și hrană, ci dragoste și educație. Astăzi aceștia sunt copiii mei. Am investit efort, timp, grijă în acești copii abandonați, pentru că dragostea întotdeauna acționează.

Drumul meu nu a fost ușor. Dar niciodată valorile și caracterele puternice nu s-au format într-un context lipsit de provocări. Copilăria mea a fost marcată de amenințările regimului comunist, datorită credinței tatălui meu. Ne-am mutat dintr-un loc în altul, au fost momente în care am fost lipsiți de toate drepturile noastre, dar perioada comunistă nu a reușit să ne distrugă spiritul, credința, unitatea. Dimpotrivă, Revoluția ne-a găsit pregătiți, echipați să ne implicăm pe planuri multiple – social, educațional, politic.
Am plecat în SUA pentru a studia și pentru a mă descoperi pe mine.

Formarea profesională m-a ajutat să înțeleg principiile democrației americane, spiritul liber al acestei națiuni, dar în același timp fundamentul ei profund creștin. Și am decis să mă întorc acasă, pentru a construi aici ceva concret pentru țara în care m-am născut, un ”mai bine” pentru generațiile care vor veni.

RETIM

Nu m-am dar înapoi niciodată de la muncă, nu o voi face nici acum. Cred că munca îl onorează pe om și că aduce un plus valoare atât lui cât și semenilor săi.

Sunt convinsă că experiența mea este un mare avantaj în drumul pe care pornesc spre Senatul României.

Însă, cel mai mult, contez pe ajutorul lui Dumnezeu și pe al vostru. Împreună putem să facem o schimbare semnificativă în felul în care sunt gestionate lucrurile în țara noastră. Știu că suntem sătui de promisiuni goale făcute de politicieni. Este momentul să schimbăm ceva, dacă vrem că lucrurile să meargă mai bine. Ne-am blocat undeva în procesul de tranziție și este nevoie de oameni noi în politica românească, oameni care au valorile noastre, care simt, gândesc și cred ca noi. Care susțin că viața are valoare și că trebuie să rămânem oameni liberi să-și trăiască viața și credința fără îngrădiri.

Suntem o națiune cu atât de multe resurse umane, naturale și cu o moștenire bogată creștină care trebuie valorificată, apărată și transmisă.
Suntem oameni cărora nu le este teamă să își ia angajamente cu mână pe Biblie, pentru că trăim înaintea lui Dumnezeu.
Cred în schimbare. Vino alături de mine.

Ligia Iunia Dugulescu

Politică

PMP rămâne fără sediu. Spațiul în care au funcționat a fost dat senatoarei Alina Gorghiu

Publicat

în

Consilierii locali lugojeni au aprobat joi, 25 februarie, atribuirea unui spațiu format din două camere și un grup sanitar, din Piața „I.C. Drăgan”, nr. 10, în suprafață totală de 56 de mp, pentru deschiderea cabinetului parlamentar al senatoarei Alina Gorghiu.

Meniul zilei Octavian

În imobilul respectiv funcționa, până în prezent, Partidul Mișcarea Populară, care, în acest mandat, are un reprezentant în Consiliul Local Municipal Lugoj. Legal, spațiul respectiv fusese atribuit, în legislatura trecută, pentru cabinetele a doi foști parlamentari: Cornel Sămărtinean (PMP) și Marian Cucșa (ALDE). Cum cei doi nu au mai prins un mandat de parlamentar, PMP l-a transformat în sediul organizației locale.

Astăzi, reprezentantul PMP a votat împotriva alocării imobilului senatoarei PNL, Alina Gorghiu. „Era și normal să votez așa, acolo e sediul partidului nostru”, a spus Marian Costea, președintele PMP Lugoj, atunci când și-a motivat votul.

Costea a declarat pentru Lugojeanul.ro, că speră ca filiala lugojeană a PMP să primească totuși un sediu.

RETIM

„Având în vedere că suntem reprezentați în consiliul local, sper că această problemă se va rezolva. Nu e normal să nu avem unde să ținem audiențele cu cetățenii sau ședințele partidului. Sunt convins că domnul primar va găsi o soluție și nu va lăsa PMP-ul fără un sediu la Lugoj. Sunt alte partide care s-au desființat și astăzi încă au un sediu la Lugoj, cum ar fi PNȚCD sau PRM”, a mai spus Costea.

Președintele PMP spune că va depune, la Primăria Lugoj, un document oficial prin care va solicita alocarea unui sediu.

Citiţi mai departe

Politică

Trei parlamentari de Timiș cer de la Primărie spații pentru cabinete. Doar unul primește momentan

Publicat

în

Trei parlamentari timișeni solicită Primăriei Lugoj spații în care să-și deschidă cabinete parlamentare. Este vorba despre senatoarea Alina Gorghiu(PNL), deputatul Daniel Liviu Toda(USR) și deputatul Ciprian Titi Stoica(AUR).

Meniul zilei Octavian

Reprezentanții Primăriei Lugoj au identificat un singur spațiu, până în momentul de față. Așa că alocarea lui se va face pe principiul, „primul venit, primul servit”. Prima cerere pentru deschiderea unui cabinet la Lugoj a fost depusă de Alina Gorghiu, ea fiind cea care va primi acest spațiu. Este vorba despre un imobil format din două camere și un grup sanitar, din Piața „I.C. Drăgan”, nr. 10, în suprafață totală de 56 de mp.

Ca să fi validată, propunerea trebuie să primească votul consilierilor locali, în ședința din 25 februarie.

RETIM

Citiţi mai departe

Politică

PSD, printre datornicii Meridian 22. Facturi neachitate de aproape trei ani de zile

Publicat

în

Pesediștii lugojeni au ajuns la mitingul lui Dragnea cu autobuzul de la Meridian

Primarul Claudiu Buciu a solicitat directorului Meridian Florin Iovescu să încaseze banii pe care PSD îi datorează societății. Edilul Lugojului i-a atras atenția directorului Meridian, că datoria este de trei ani de zile și se va prescrie. Episodul a avut loc după ce consilierii PSD au refuzat să voteze intrarea societății Meridian în insolvență.

Meniul zilei Octavian

„Pentru că e și domnul director aici, l-aș ruga să ne spună dacă are PSD datorii la Meridian. Spuneți-ne și nouă să știm câtă grijă au pentru această societate, pentru că asta e un vârf al nesimțirii, care îi caracterizează”, a spus Claudiu Buciu, care a și dezvăluit că există două facturi pentru două transporturi de persoane la București.

„Sunt două facturi, cu două transporturi. Au restanță de 2.449 lei, de trei ani, vedeți că mai e puțin și se prescrie. Au fost în 9 iunie, în cămăși albe, ca să-l aplaude pe domnul Dragnea, care îi la pușcărie și mai e o factură în martie. Vreau să-i rog pe colegii de la PSD să-și plătească datoria și să trateze cu seriozitate probleme Lugojului, nu pamfletar”, a mai cerut primarul Lugojului.

RETIM

Citiţi mai departe

Politică

Atac PSD la noul city-manager. Social-democrații critică concedierile anunțate la Primăria Lugoj

Publicat

în

Noul președinte al PSD Lugoj critică concedierile anunțate de către noua administrație locală. Călin Dobra, președintele organizației locale este de părere că nu sunt necesare concedieri în Primăria Lugoj și că funcționarii își fac treaba dacă sunt coordonați bine. Ie;irea lui Dobra vine după ce Anca Micșa Oprea a avut o postare pe Facebook în care descria atmosfera din cea mai importantă instituție a orașului.

Meniul zilei Octavian

„Cât de buni și competenți suntem noi și cât de învechiți și incompetenți sunt toți ceilalți! Asta e tot ce s-a auzit de la balconul Primăriei Lugoj, de când noul edil și echipa sa au preluat administrarea orașului. Nu mai știu cum să justifice concedierile pe care le tot flutură cu fiecare ocazie. Și nu pentru că funcționarii ar fi „lipsiți de vlagă” și „învechiți”, cum îi caracterizează doamna manager, ci pentru că noua administrație habar nu are ce înseamnă… administrația publică. Au nevoie de coordonare, doamnă, nu să fie dați afară! Dați-le de lucru, doamnă! Veți vedea că sunt oameni competenți, pe care vă puteți baza! Dar nu, să aruncăm răspunderea! Până și acum, când au toate pârghiile să facă marea cu sarea, tot alții sunt de vină că ei habar nu au ce fac!”, susține Dobra.

Citiţi mai departe
Publicitate

Cele mai citite