Connect with us

Politică

Claudiu Buciu, un nou atac la Alin Nica. „PNL Timiș are nevoie urgentă de altă conducere”

Publicat

în

Primarul Lugojului, Claudiu Buciu, a postat pe pagina sa de socializare un text, în care îl atacă pentru a doua oară după alegeri pe Alin Nica, noul președinte al PNL Timiș.  Buciu semnalează că a avut dreptate, în ciuda lipsei sale de experiență politică, și că Alin Nica nu este omul potrivit să conducă partidul în Timiș.

Meniul zilei, Octavian

Cel mai important primar pe care îl au, la ora actuală liberalii în județ, atrage atenția că PNL Timiș trebuie să se reorganizeze, sub o altă conducere.

Câștigă un voucher de 2500 euro pentru vacanța ta de vis!

Iată, mai jos, întregul mesaj al politicianului lugojean.

RETIM

Din păcate, am avut dreptate. In ciuda lipsei mele de experienta 😉.
Sunt un om deschis care înțelege mereu nevoia de schimbare, dar doar atunci când este necesară nu și atunci când unii vor doar funcția altora. Am înțeles, destul de repede, că toată lupta echipei Nica-Groza pentru schimbarea domnului Robu de la conducerea PNL Timiș nu avea nicio legătură cu interesele legitime ale PNL și nicidecum cu interesul public. Limbajul suburban folosit de cei doi, ori vocea ridicată, pentru mine au fost un semnal suficient de clar că PNL va intra pe mâna unora cu o agendă similară cu cea a PSD.
Incapabili să înțeleagă ce este politica subordonată interesului public, adică politica pe care și-o doresc cetățenii, cei doi, chiar și după ce le-a fost oferită cadou filiala, au rămas în priza conflictului nesfârșit, cu oricine.
Au măcelărit și divizat inutil partidul chiar în fața unei bătălii extrem de importante pentru viitorul României: alegerile parlamentare.
Ce-au mai înțeles ei? Că, electoral – dar din nou greșit – ar fi bine să se bată cu actualul primar al Timișoarei… adică cu USRPLUS, singura formațiune cu care știam deja că urma musai să facem guvernul.
Ce n-au vrut ei să facă? N-au vrut să lupte cu PSD, adică cu ei înșiși. Și iată că am ajuns aproape de PSD, deocamdata doar ca rezultat politic, iar în curând, dacă nu se schimbă nimic, sunt mai mult decât convins că nu vom conduce județul foarte diferit de cum a facut-o PSD-ul. De partid nu mai vorbim.
Rezultatele vorbesc de la sine. Nica a câstigat alegerile locale insa nu a ajutat cu nimic PNL-ul, pentru că electoratul “l-a mirosit repede”. Faptul ca nu Nica conduce filiala ci vorbele multe si fara rost ale lui Groza, ne-a adus rezultatele dezastruoase de aseara.
Prefer să fiu sincer, oricât de dureros ar fi. Anvergura domnului Nica nu poate acoperi nevoile firesti ale PNL, un partid cu o istorie mult prea pretentioasa pentru ceea ce ne poate oferi Nica sau Groza sau ambii la un loc.
Balbaielile in negocierile cu USRPLUS si lipsa de coerenta publica legata de acest subiect, nu ascund decat interesul celor doi pentru posorul de bani publici de la Consiliul Judetean pe care ar vrea sa-l gestioneze la intuneric tocmai cu firmele care intind asfaltul de zor in ograzile lor, adica exact cu finantatorii lor personali si cu cei care si-au impus odraslele pe listele PNL pentru aceste alegeri parlamentare. Mai pe scurt, ne-au crezut pe toti prosti si sub stindardul luptei (stupide) cu USRPLUS au incercat sa-si rezolve viitorul personal. Electoratul PNL nu este electoratul PSD, iar strategia de comună n-a mers la Timisoara, oras cu tinuta si pretentii cu adevarat europene.
In incheiere, pentru ca rezultatul acestor alegeri ne dezonoreaza pe toti si pentru ca sunt convins ca echipa care a distrus filiala nu va pleca din bun simt sau din respect pentru colegi ori pentru electoratul PNL, le solicit sa-si dea demisia si sa plece asa cum au venit din viata politica a partidului (fara a fi alesi). Sa demonstreze domnul Nica Timisenilor in primul rand si liberalilor in al doilea rand ca va fi un bun Presedinte de Consiliu Judetean si apoi poate va putea fi reevaluat de catre cetateni si de catre electorat. Deocamdata a aratat ca sub comanda lui Groza a jucat doar meciuri in interes personal dezamagind pe toata lumea.
Consider ca filiala trebuie sa se reorganizeze sub conducerea altor colegi. Si ma gandesc la doua propuneri: Marilen Pirtea – Presedinte al PNL Timis si Raul Patrascu – Presedinte al PNL Timisoara, urmand ca alegerile interne sa decida structura de conducere definitiva a PNL Timis pentru urmatorii patru ani.

Felicitari tuturor colegilor care au obtinut rezultate bune!

Click pentru comentarii

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Politică

Un lugojean este președintele organizației județene PMP Timiș

Publicat

în

Biroul de presă al PMP Timiș, anunță că, duminică, 8 mai, în Municipiul Iași, sa desfășurat Consiliul Executiv Național al Partidului Mișcarea Populară, sub conducerea președintelui Cristian Diaconescu. Conform comunicatului de presă, în cadrul acestei întruniri a fost luată decizi ca fostul consilier local lugojean, Fedor Masnița, să fie numit președintele organizației județe PMP Timiș.

Meniul zilei, Octavian

Obiectivul meu este acela de a coagula susținatorii noștri din localitățile unde încă nu avem organizații locale statutar construite și de a pregăti alegerile interne pentru organizația PMP Timiș. Sunt măndru de colegii mei care sunt aleși locali si îi voi sprijini în continuare pentru a rămâne implicați în comunitațile lor. Apreciez că ei ne reprezintă cu deminitate. Apreciez că Partidul Mișcarea Populară este singurul partid de dreapta, creștin democarat, care șia respectat promisiunile, un partid care luptă curat și cinstit pentru interesul roamânilor. Un partid cu șanse reale de a oferi un candidat la alegerile prezidențiale din 2024, în persoana domnului președinte Cristian Diaconescu. Sunt parte și
voi rămane un garant al proiectului de țara România Respectată”, a declarat Fedor Masnița.

Câștigă un voucher de 2500 euro pentru vacanța ta de vis!

Fedor Mașnita este membru al PMP încă din 2015. El a ocupat funcția de vicepreședinte la nivel județean, în cadrul vechii
echipe, până în anul 2017, a fost ales local și sa implicat activ, începând cu anul 2021, în reorganizarea filialei timișene.

RETIM

Citiţi mai departe

Politică

AUR caută profesioniști pentru „comisiile de specialitate”

Publicat

în

Alianța pentru Unirea Românilor Timiș transmite printr-un comunicat de presă că unul dintre proiectele politice este creșterea și profesionalizarea partidului în vederea formării unei echipe performante de profesioniști/experți, care să preia guvernarea în cadrul următoarelor alegeri. În acest sens, cei de la AUR formează mai multe comisii de specialitate și așteptă persoane interesate să facă parte din aceste comisii. Acestea sunt următoarele:

Meniul zilei, Octavian

1.Afaceri Interne, Justiție și Apărare;

Câștigă un voucher de 2500 euro pentru vacanța ta de vis!

2.Afaceri Externe și Români de pretutindeni;

RETIM

3.Economie, Finanțe – Bănci, Transport și Infrastructură;

4.Agricultură și Dezvoltare Rurală;

5.Mediu;

6.Sănătate;

7.Muncă și Protecție Socială;

8.Cultură, Cercetare și Educație;

9.Tineret și sport.

„Ce vom face în cadrul acestor comisii? Studiem și monitorizăm programele partidelor politice și electorale, programul de guvernare, programele anuale de activitate ale ministerelor, programele UE, implementarea decretelor emise de Președintele României, a legilor adoptate în Parlament, a Hotărârilor de Guvern, Ordonanțelor de Urgență sau ale Guvernului, elaborarea de legi ș.a.m.d. Toți românii de valoare și cu experiență pe specialitatea lor, sunt invitați să formeze echipa de  AUR care va guverna România”, transmit cei de la AUR.

Toți doritorii (fie membri AUR sau NU) sunt așteptați să își depună CV-urile la adresa de e-mail: comisii@aurtimis.ro până la data de 20.05.2022. Pentru alte informații puteți suna la tel. 0740 431 871.

Citiţi mai departe

Politică

Lugojenii din AUR au ieșit la plantat de copaci. Liderii partidului cheamă tinerii să facă politică

Publicat

în

AUR Lugoj, anunță printr-un comunicat de presă că, alături de echipa județeană AUR Timiș si de deputatul de Timiș Ciprian Titi Stoica, a organizat o acțiune de plantare a o mie de puieți de cer, în zona Dobrești, Timiș, marcând astfel evenimentul național, organizat de către Alianța pentru Unirea Românilor, denumit „Zilele Aurului Verde”.

Meniul zilei, Octavian

„Alături de vicepreședintele organizației locale AUR Lugoj, Alina Loredana Cîrstinoiu, de referentul parlamentar, Marius Daba, cât si de echipa de tineret a Organizației Locale AUR Lugoj reprezentată de către Bogdan Nistor si Ovidiu Balazsits, echipa de AUR a județului, am reușit printr-un mic pas, dar un pas pe care ar trebui să îl facă fiecare dintre noi, să ofere un plus de oxigen viitoarelor generații. Pe lângă toate acestea, AUR Lugoj, anunță oficial startul unei ample campanii de acțiuni civice, prin care va încerca să ajute comunitatea noastră să prospere și nu în ultimul rând să reînvețe faptul că, prin implicarea noastră a tuturor putem face cu adevărat o schimbare. Vom colabora cu oricine, atâta timp cât interesul comun va fi binele comunității noastre si atâta timp cât ego-ul nu își va face simțită prezența. Noi, AUR, fiind un partid născut printre oameni simpli, oameni frumoși si empatici, vom face tot ceea ce ne stă în putință pentru a face o altfel de politică la nivel local”, a declarat Alexandru Sîrbescu, președinte AUR Lugoj.

Câștigă un voucher de 2500 euro pentru vacanța ta de vis!

Sîrbescu spune că, AUR caută tineri care doresc să se implice în politică.

RETIM

„Dorim să oferim o șansă tuturor tinerilor de a se afirma si de a deveni exemple pentru comunitatea lor! Acest partid politic le aparține si voi face tot ce îmi stă in putință pentru a rămâne locul unde, ei sunt cei mai importanți! Îmi doresc extrem de mult să nu ne transformăm și noi într-o mare dezamăgire din cauza politicienilor de carieră, politicieni care de multe ori prin simpla lor prezența, ne pot distruge. Asta nu înseamnă că, nu vom oferi fiecăruia o șansă. Ne vom implica de asemenea și în foarte multe programe de practică pentru elevi în diverse domenii cum ar fi cel de IT, având membri foarte pricepuți în acest domeniu. Suntem pe drumul cel bun și niciodată nu vom devia de la cauza noastră inițiala: Atragerea în politică a tuturor românilor de bună credință care până azi, la fel cum am fost și eu, nu s-au gândit vreodată să se implice în politică, din cauza celor care au distrus totul timp de 32 de ani”, transmite Sîrbescu.

 

Citiţi mai departe

Politică

VIDEO George Simion, președintele AUR, la Lugoj: “Vrem să-l dăm jos pe Iohannis!”

Publicat

în

Meniul zilei, Octavian

George Simion, președintele AUR, a ajuns vineri seara la Lugoj. Vineri la prânz, Simion alături de simpatizanții AUR au intrat în sediul Primăriei Timișoara, acolo unde au vrut să stea de vorbă cu primarul Fritz. Polițiștii au întocmit un dosar penal pentru violare de sediu profesional în acest caz.

Câștigă un voucher de 2500 euro pentru vacanța ta de vis!

Ajuns la Lugoj, George Simion și-a adunat simpatizanții în fața Universității Europene “Drăgan” din oraș, acolo unde a vorbit la microfon, fiind auzit într-o boxă. Simion a dezbătut problema Fritz de la Timișoara, după care a scandat alături de fanii AUR “Jos Iohannis!”

RETIM

Turul de forță a lui George Simion prin Banat are ca scop strângerea de semnături prin care Alianța pentru Unirea Românilor intenționează să îl revoce pe președintele Klaus Iohannis din funcție. 

Citiţi mai departe
Publicitate

Cele mai citite