Connect with us

Politică

Alina Gorghiu a votat la Lugoj, la alegerile parlamentare, alături de primarul Buciu

Publicat

în

RETIM

Alina Gorghiu, senator PNL, a votat duminică dimineața, în jurul orei 9:45, la secția de vot de la Școala 1 din Lugoj. Aceasta a venit la urne alături de primarul Claudiu Buciu, care la rândul său și-a exprimat dreptul de vot. Gorghiu a făcut declarații la ieșirea din secția de votare.

“Pentru mine este o responsabilitate enormă că votez astăzi în Lugoj pentru lista de parlamentare. Înseamnă începutul de colaborare pentru 4 ani cu viitorul legislativ, cu noua administrație a Lugojului, administrația județeană Timiș, președinte și guvern. Am avut și o dimensiune negativă a votului, am votat împotriva celor care au mințit acum patru ani, împotriva celor care au constituit, după toate minciunile, o majoritate toxică în parlament și au urmărit o agendă personală și nu interesul românilor. Am votat pentru proiectul de dezvoltare al României, pentru o majoritate sănătoasă la cap, pentru un proiect care să ducă România în rândul țărilor civilizate. Am votat pentru un Banat dezvoltat. Mi-aș dori patru ani de liniște, de politică făcută cu bun simț și decență”, a declarat Alina Gorghiu la ieșirea de la urne.

Și primarul Buciu și-a exprimat opțiunea de vot, după care a îndemnat lugojenii să voteze pentru normalitate.

“Am votat pentru ca parlamentul să restabilească normalitatea în România, să dea legi pentru cetățenii simpli, nu pentru infractori. Am votat pentru ca viitorul parlament să întărească statul de drept, am votat pentru pentru ca viitorul parlament să genereze un guvern care să fie alături de noi. Ca și primar, îmi doresc un guvern care să fie alături de mine. Știm cu toții din cine va trebui să fie format, doar așa Lugojul v-a avea șansa unei adevărate reveniri la normalitate”, a declarat Buciu în fața jurnaliștilor.

Alegerile parlamentare se desfășoară duminică, 6 decembrie, până la orele 21. Până la ora 10 dimineața, prezența la vot la nivel național a fost de 5,02%, adică 912.156 de votanți din întreaga țară. La Lugoj, până la aceeași oră votaseră 4,49% dintre cei înscriși pe listele electorale, adică 1.741 de alegători.

1 Comment

1 Comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Politică

Atac PSD la noul city-manager. Social-democrații critică concedierile anunțate la Primăria Lugoj

Publicat

în

Noul președinte al PSD Lugoj critică concedierile anunțate de către noua administrație locală. Călin Dobra, președintele organizației locale este de părere că nu sunt necesare concedieri în Primăria Lugoj și că funcționarii își fac treaba dacă sunt coordonați bine. Ie;irea lui Dobra vine după ce Anca Micșa Oprea a avut o postare pe Facebook în care descria atmosfera din cea mai importantă instituție a orașului.

RETIM

„Cât de buni și competenți suntem noi și cât de învechiți și incompetenți sunt toți ceilalți! Asta e tot ce s-a auzit de la balconul Primăriei Lugoj, de când noul edil și echipa sa au preluat administrarea orașului. Nu mai știu cum să justifice concedierile pe care le tot flutură cu fiecare ocazie. Și nu pentru că funcționarii ar fi „lipsiți de vlagă” și „învechiți”, cum îi caracterizează doamna manager, ci pentru că noua administrație habar nu are ce înseamnă… administrația publică. Au nevoie de coordonare, doamnă, nu să fie dați afară! Dați-le de lucru, doamnă! Veți vedea că sunt oameni competenți, pe care vă puteți baza! Dar nu, să aruncăm răspunderea! Până și acum, când au toate pârghiile să facă marea cu sarea, tot alții sunt de vină că ei habar nu au ce fac!”, susține Dobra.

Citiţi mai departe

Politică

Claudiu Buciu: „Nu mă interesează funcția de președinte PNL Timiș. Am destulă treabă, acasă, în administrație”

Publicat

în

Primarul Lugojului a declarat că nu este interesat de funcția de președinte al PNL Timiș. Invitat la o emisiune în direct la pressalert.ro, Claudiu Buciu a spus că, în momentul în care vor avea loc alegeri, în organizația județeană, nu își va depune candidatura.”Nu-mi place să alerg după funcții în partid, am destule probleme acasă, în administrație, la Lugoj, însă vocea mea o o vor auzi toată ziua”, a declarat Buciu, referindu-se la liderii partidului.

RETIM

Claudiu Buciu a mai spus că cel mai potrivit om să conducă filiala timișeană a PNL este deputatul Marilen Pirtea.

„Așa cred eu, că este cel mai potrivit. Este rectorul Universității de Vest, a avut rezultate deosebite acolo, are un nou mandat de deputat, este un om respectat în partid, este din Timiș, pentru că tot vorbim de oameni care sunt sau nu sunt din Timiș, este un lider respectat de toți colegii din partid. În prezent, domnul Nica a creat aceste disensiuni și iar a făcut tabere în partid. Eu cred că domnul Pirtea ar fi omul care ar face liniște în filială, ne-am putea aduna cu toții în spatele dânsului și am putea să reconstruim filiala”, a spus Claudiu Buciu.

 

Citiţi mai departe

Politică

Rezultate finale oficiale. Cine a câștigat alegerile parlamentare în Lugoj și în împrejurimi

Publicat

în

RETIM

Alegerile parlamentare s-au încheiat oficial. Rezultatele au fost făcute publice de către Biroul Electoral Central, iar în Timiș, marii câștigători sunt cei de la USR-Plus, cu 29,21% dintre sufragii. Urmează PNL, cu 24,78%, PSD cu 19,63% și AUR, 8,71%. 

La Lugoj PNL s-a impus în alegerile parlamentare cu un scor de 31,94%, pe locul doi clasându-se PSD cu puțin peste 20%, iar pe trei USR-Plus cu 16,51%. AUR a obținut la Lugoj 10%, fiind unul dintre partidele-surpriză ale votului.

Iată câteva rezultate la orașele și comunele importante din preajma Lugoj:

Făget – PNL: 25,09%; PSD: 33,94%; USR-Plus: 7,83%; AUR: 12,86%;

Buziaș – PNL: 32,66%; PSD: 29,80%; USR-Plus: 12,31%; AUR: 7,50%;

Recaș – PNL: 20,40%; PSD: 37,26%; USR-Plus: 14,49%; AUR: 10,71%;

Belinț – PNL: 42,80%; PSD: 22,85%; USR-Plus: 10,57%; AUR: 9,25%;

Boldur – PNL: 22,58%; PSD: 38,35%; USR-Plus: 9,44%; AUR: 10,75%;

Bethausen – PNL: 41,16%; PSD: 21,13%; USR-Plus: 4,84%; AUR: 16,78%;

Coșteiu – PNL: 26,57%; PSD: 30,95%; USR-Plus: 8,64%; AUR: 12,49%;

Darova – PNL: 21,73%; PSD: 17,09%; USR-Plus: 16,61%; AUR: 23,16%;

Fârdea – PNL: 12,14%; PSD: 47,89%; USR-Plus: 6,24%; AUR: 13,66%;

Gavojdia – PNL: 43,43%; PSD: 15,78%; USR-Plus: 11,49%; AUR: 14,82%.

Citiţi mai departe
Publicitate

Cele mai citite