Connect with us

Educație

Suspiciuni de fals și de fraudă în școlile din Lugoj. Primăria sesizează organele

Publicat

în

Unele școli din Lugoj închiriază ilegal sălile de sport și nu decontează încasările așa cum prevede legea. Asta susține primarul Claudiu Buciu, care a oferit și un exemplul concret. Este vorba despre Școala nr.3, acolo unde în urma unor verificări au fost descoperite mai multe persoane care făceau fitness, în sala de sport, și care au declarat că au o înțelegere verbală cu administratorul.

RETIM

Edilul susține că a solicitat conducerii școlii actele în baza cărora a fost închiriată sala de sport și a primit o copie după un contract din luna martie, care avea o ștampilă care fusese eliberată de Inspectoratul Școlar Județean abia în luna august. Asta după ce școala a anunțat că nu are niciun contract de închiriere și nu a decontat nicio sumă de bani în conturile Primăriei, așa cum prevede legea.

Elena-Viorica Danciu, Primar Lugoj

REPER LUGOJ

“Legislația actuală obligă toți administratorii spațiilor de învățământ să declare contractele de închiriere și să verse aceste încasări către bugetul local. Noi am solicitat în luna august școlii să spună dacă are contract de închiriere pentru spațiile pe care le are în administrare și școala ne-a comunicat că nu are niciun contract de închiriere. A mai apărut o altă copie după contract, doar o copie, cu o altă ștampilă și a mai apărut și mențiunea că s-ar fi plătit suma de 1.000 de lei, în data de 4 iulie, adică duminica. Am discutat cu personalul de la școală, care ne-a spus că duminica nu vin la lucru. Nu știu cum au încasat banii duminica, bani care nu apăreau în niciun registru de casă și pe care i-au depus la Primărie abia în 21 decembrie, la bugetul local”, spune Buciu.

Primarul spune că suma în acest caz e mică, dar deranjant este că apar aceste suspiciuni de fals și fraudă.

Autoliv angajează!

“Acești oameni se ocupă de soarta copiilor și dacă au aceste comportamente și încearcă să ne înșele recurgând la falsuri, vom vedea ce va decide organul de cercetare legală pentru că vom sesiza Poliția. Eu cred că nu au capacitatea morală să se ocupe de educația copiilor astfel de persoane, fapt pentru care nici nu am semnat contractul de management al doamnei director de acolo, care a câștigat un alt post de director la Hasdeu, doamna Ursulescu Anda”, declară edilul lugojean.

Contactată de Lugojeanul.ro, Anda Ursulescu, fosta directoare de la Școala nr.3, care de luni ar trebui să preia postul de director de la Liceul “Iulia Hasdeu” a declarat că închirierea sălii a fost discutată în consiliul de administrație al instituției și că acest lucru poate fi dovedit cu procesul verbal, de la data respectivă.

“Cert este că acesta este un contract repetitiv și a mai fost încheiat și în trecut, cu aceeași doamnă. Din punctul nostru de vedere contractul este legal. Nu există niciun fel de motive care să facă obiectul unor suspiciuni. Dacă au fost anumite inconsecvențe sau neajunsuri, noi am considerat că le-a remediat pe parcurs”, a declarat Anda Ursulescu.

Primarul Claudiu Buciu spune că se vor face controale la toate școlile din oraș.

Click pentru comentarii

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Educație

Polițiștii i-au învățat pe elevii liceului din Nădrag cum să prevină bullying-ul

Publicat

în

La data de 21 mai a.c., reprezentanții Biroului Siguranță Școlară au desfășurat o activitate educativă cu elevii claselor gimnaziale din cadrul Liceului Tehnologic Nădrag, având ca temă recunoașterea și prevenirea bullying-ului în școală.

RETIM

În cadrul acestei activități, elevii au fost instruiți să identifice comportamentele de tip bullying și să înțeleagă impactul negativ al acestora asupra integrității fizice și emoționale a colegilor lor.

Elena-Viorica Danciu, Primar Lugoj

REPER LUGOJ

Totodată, prin discuții interactive și exemple practice, elevii au învățat despre importanța intervenției active în astfel de situații și despre responsabilitatea fiecăruia în prevenirea și combaterea bullying-ului.

Polițiștii Biroului Siguranță Școlară vor continua să desfășoare aceste activități pentru creșterea gradului de siguranță în mediul școlar și reducerea comportamentelor neadecvate în rândul elevilor.

Autoliv angajează!

Citiţi mai departe

Educație

Fără alimente dăunătoare pentru copii, la 500 de metri de școli. Trebuie să dispară pizza, merdenelele, prăjiturile și sucurile

Publicat

în

Ministerul Sănătății a impus interzicerea comercializării alimentelor dăunătoare pentru copii pe o rază de 500 de metri în jurul unităților de învățământ, ca măsură pentru a combate obezitatea infantilă. Această decizie vizează produse cu un conținut ridicat de zahăr și grăsimi saturate, precum pizza, merdenele, prăjituri și sucuri, considerate vinovate pentru problemele de greutate ale copiilor.

RETIM

În România, aproximativ jumătate dintre copii se confruntă cu probleme de greutate, unii ajungând să sufere de obezitate la vârste fragede. Autoritățile speră ca prin această măsură să reducă consumul de alimente bogate în calorii, contribuind astfel la prevenirea unor afecțiuni grave precum obezitatea, hipertensiunea, bolile cardiovasculare și diabetul.

Elena-Viorica Danciu, Primar Lugoj

REPER LUGOJ

Deși o lege similară există din 2008, implementarea ei a fost inconsistentă. Magazinele și automatele care vând produse nesănătoase sunt încă prezente, uneori chiar în interiorul școlilor. Ultimul control efectuat de Direcția de Sănătate Publică indica o nevoie urgentă de măsuri mai stricte și de supraveghere continuă pentru a proteja sănătatea copiilor.

Autoliv angajează!

Citiţi mai departe

Educație

Oferta educațională bogată la Târgul Liceelor, desfășurat la Universitatea Europeană Drăgan din Lugoj

Publicat

în

Miercuri, 15 mai, în holul Universității Europene Drăgan, viitorii liceeni din Lugoj și din școlile aflate în apropierea orașului Lugoj, au avut ocazia să viziteze standurile educaționale  care și-au prezentat oferta pentru anul școlar 2024-2025.

RETIM

Cea de-a XXII ediție a „Târgului Liceelor Timișene -Târgul Ofertelor Educaționale”, eveniment organizat de CJRAE Timiș în parteneriat cu ISJ Timiș s-a derulat la  Lugoj cu sprijinul Universității Europene Drăgan și al Liceului Teoretic „Coriolan Brediceanu” în calitate de organizatori al evenimentului-zona Lugoj.

Elena-Viorica Danciu, Primar Lugoj

REPER LUGOJ

Cu implicarea domnului rector conf. univ. dr. Dumitru Cornean, al  domnului director prof. dr.  Ioan Aurelian Sima  și al doamnelor profesoare: prof. consilier  Beatrice Franțescu (reprezentant CJRAE Timiș), prof. Daniela Popovici și prof. Marcela Ilieș, elevii participanți au aflat mai multe despre profilurile, materiile de studiu, activitățile extracurriculare specifice vieții de licean și alte oportunități interesante de dezvoltare care fac parte din perioada adolescenței.

Elevii au vizitat rând pe rând standurile educaționale pregătite de: Liceul Teoretic „Coriolan Brediceanu” Lugoj, Liceul Teoretic „Iulia Hasdeu” Lugoj, Liceul Tehnologic „Valeriu Braniște” Lugoj, Liceul Tehnologic „Aurel Vlaicu” Lugoj și Liceul Tehnologic „Traian Grozăvescu” Nădrag, au stat de vorbă cu profesorii și elevii care au coordonat activitatea la nivelul orașului Lugoj, au pus întrebări interesante și au răspuns la rândul lor întrebărilor adresate de liceeni.

Autoliv angajează!

Citiţi mai departe

Educație

Un elev din Lugoj face parte din echipa care a câștigat medalia de aur, la concursul tinerilor fizicieni din Balcani

Publicat

în

Andrei Croitoru este unul dintre elevi eminenți ai liceului lugojean FOTO Facebook/Liceul Coriolan Brediceanu

Lugojeanul Andrei Croitoru, de la Liceul „Coriolan Brediceanu”, face parte din echipa elevilor care a obținut aurul la un prestigios concurs de la Sofia. Între 8 și 12 mai 2024, capitala Bulgariei a găzduit Turnirul și workshop-ul tinerilor fizicieni, un eveniment de prestigiu la care au participat aproximativ 40 de elevi din Bulgaria, Grecia, Italia, România și Slovacia. Aceasta competiție este un test preliminar important pentru etapa mondială, care se va desfășura între 10 și 16 iulie la Budapesta.

RETIM

Pentru a crește dinamica competiției, organizatorii au decis să permită schimbarea de rol între membrii echipelor, astfel încât fiecare concurent a avut ocazia să fie, pe rând, Reporter, Opponent și Reviewer. Clasamentul s-a realizat individual, nu pe echipe, ceea ce a adus un plus de provocare și diversitate în evaluarea performanțelor.

Elena-Viorica Danciu, Primar Lugoj

REPER LUGOJ

Toți cei șapte elevi români participanți au obținut Medalia de Aur, demonstrând un nivel remarcabil de pregătire și competență. Lotul României a beneficiat de îndrumarea unor profesori și experți de renume, printre care fiz. dr. Sandu Golcea din Timișoara, prof. Victor Păunescu din București, insp. dr. Gabriel Florian din Dolj și prof. dr. Aurelia-Daniela Florian din Craiova.

Cei șapte elevi medaliați cu aur la Sofia au fost:

Autoliv angajează!

Premiul I – Rotariu Daniel-Paul, Costache Mihai

Premiul II – Rouă Sergiu

Premiul III – Scheușan Alexandru, Croitoru Andrei (locul al III-lea și la faza națională a competiției)

Mențiune – Zaharescu Radu, Badea Patrick

Lugojeanul Andrei Croitoru a avut o performanță notabilă a participat recent și la Olimpiada de Astronomie și Astrofizică, faza județeană, unde a obținut locul al II-lea la secțiunea S2 (clasele XI-XII) și locul al III-lea la secțiunea S (IX-XII), precum și la Concursul național de fizică „Phi”, la faza națională, unde a obținut locul al II-lea.

Mai multe detalii despre competiție pot fi găsite aici și aici.

Citiţi mai departe

Cele mai citite