Connect with us

Educație

Donează o carte și vei primi un mărțișor! O campanie IMPACT

Publicat

în

Librăria Anima vă așteaptă de astăzi să donați o carte pentru Școala Gimnazială Nr.1. În schimb veți primi un mărțisor făcut de voluntarii clubului IMPACT. Campania se află la a doua ediție și este o acțiune a Clubului IMPACT ”Copiii au putere” Lugoj, format din elevi de la Școala Gimnazială Anișoara Odeanu și Școala Gimnazială Nr 1.

RETIM

”Prin această acțiune dorim să îmbogățim ludoteca Scolii Gimnaziale Nr. 1 cu cărți actuale, noi, să înființăm minibiblioteci în clase, să le folosim în activitățile școlare și extrașcolare cu elevii. Oamenii pot dona o carte pe care o pot aduce de acasă, dar să fie în stare bună, sau să o cumpere de la librărie și vor primi un mărțisor în schimb. Cărțile primite anul trecut la prima ediție a acțiunii au avut mare succes. Au circulat de la elev la elev, le-am folosit în activitățile didactice cu elevii, au ajuns în clase. Copiii au început să citească din plăcere! Îmi doresc ca lugojenii să ne fie alături și de această dată, îmi doresc ca toată comunitatea să contribuie la educația copiilor noștri”, spune Laura Secoșan, profesor consilier la CJRAE Timiș – Scoala Gimnaziala Anișoara Odeanu, lider Impact și profesor de educație socială.

Clubul IMPACT ”Copiii au putere” Lugoj s-a format în 2019 cu sprijinul Fundației Noi Orizonturi, în urma unui curs de formare urmat de Laura Secoșan și Daniela Țicu, care au devenit astfel lideri IMPACT. Membri sunt elevi de la Școala Gimnazială Nr 1 și Școala Gimnazială Anișoara Odeanu cu spirit de inițiativă, de implicare, motivați să se implice pentru asigurarea unei educații de calitate în comunitate.

AUTOLIV

De peste 18 ani, Fundația Noi Orizonturi sprijină (trans) formarea profesorilor pentru a putea oferi copiilor și tinerilor experiențe de învățare relevante, cu sens pentru ei și pentru societatea în care cresc. Sunt peste 1.000 de lideri IMPACT, implicați în peste 2.300 de proiecte. Cele 600 de cluburi din 26 de țări au peste 17.000 de elevi.

”Ne întâlnim aproape săptămânal, facem diverse activități, jocuri. Până acum am reușim să amenajăm o ludotecă în incinta Școlii Gimnaziale Nr 1, o clasă în aer liber în curtea școlii Nr 1, am realizat un atelier de literație vara trecută cu elevii cu dificultăți de citire-scriere, toate cu sprijinul campaniilor realizate de elevi. Ne dorim să ieșim cât mai mult în comunitate și să fim un exemplu de inițiativă și implicare în orașul nostru”, mai spune Laura Secoșan.

Librăria Anima de pe strada Mocioni vă așteaptă cu donații de cărți până pe 8 martie. ”Cărțile primite abia așteaptă să ajungă la copiii din școala noastră!”, mai transmit inițiatorii campaniei.

 

Click pentru comentarii

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Educație

15 elevi din Lugoj s-au calificat la faza județeană a olimpiadei de matematică

Publicat

în

FOTO Arhiva

Vineri, 16 februarie, Liceul Teoretic ”Coriolan Brediceanu” Lugoj a găzduit faza locală a olimpiadei naționale de Matematică.

RETIM

În urma evaluării lucrărilor, 15 elevi s-au calificat la faza județeană, care va avea loc in 10 martie la Timișoara:

– de la Liceul Teoretic ”Coriolan Brediceanu”, 11 elevi: Benzar Denisa (clasa a IX-a B) – prof. Mihai Moldovanu; Băltărețu Ana, Chimiec Flavia, Magu Mădălin, Muntean Andrei (clasa a X-a B) – prof. Laura Udrea; Bănățean-Dunea Petru, Budulan Aaron, Croitoru Andrei, Palyo-Mușeț Andrei, Seracovanu Edward, Știucă Dragoș (clasa a XI-a B) – prof. dr. Aurelian Sima;

AUTOLIV

– de la Liceul Teoretic ”Iulia Hasdeu”, 2 elevi: Tioc Vlad (clasa a VI-a) – prof. Doina Popîrlan, Miron Amalia (clasa a XI-a) – prof. Păun Popovici;

– de la Școala Gimnazială ”Eftimie Murgu”, 1 elevă: Orlescu Ana (clasa a V-a) – prof. Dan Dumescu;

– de la Școala Gimnazială nr. 2, 1 elev: Trăsnea Andrei (clasa a VI-a) – prof. Ionuț Mioc.

Felicitări elevilor calificați și succes la următoarea etapă a olimpiadei.

A consemnat,

prof. Sebastian Gheorghiță – director adjunct

Citiţi mai departe

Educație

Polițiștii din Lugoj cercetează un cadru didactic pentru „purtare abuzivă”, după ce ar fi lovit o fetiță

Publicat

în

FOTO ARHIVA

Inspectoratul de Poliție al Județului Timiș a anunțat că polițiștii lugojeni au început cercetările într-un caz de purtare abuzivă, în cazul unui cadru didactic care ar fi lovit o fetiță de doi ani.

RETIM

„Ca urmare a unor informații apărute în spațiul public, cu privire la faptul că la o unitate de învățământ preșcolară din localitatea Racovița, județul Timiș, un cadru didactic ar fi lovit o fetiță de 4 ani, azi, 19.02.2024, polițiștii Secției 7 Rurale Lugoj s-au sesizat din oficiu sub aspectul săvârșirii infracțiunii de „purtare abuzivă” și efectuează cercetări pentru stabilirea întregii situații de fapt”, transmit reprezentanți IPJ.

Inspectoratul Județean Timiș nu a avut nicio reacție, până acum. Vom reveni cu detalii! UPDATE AICI

AUTOLIV

Citiţi mai departe

Educație

Program gratuit pentru pregătirea elevilor pentru bacalaureat 2024, la Universitatea de Vest

Publicat

în

Universitatea de Vest din Timișoara (UVT) a inițiat, la începutul acestui an, programul „UVT pentru elevi”, în cadrul parteneriatului pe care îl dezvoltă cu mediu preuniversitar. Acest amplu program de sprijin pentru elevii din întreaga țară este format din sesiuni de pregătire pentru examenul de bacalaureat, concursuri dedicate elevilor, webinare de dezvoltare personală și consiliere individuală în carieră.

RETIM

Începând cu data de 9 martie, elevii din clasa a XII-a, dar nu numai, sunt așteptați la programul online săptămânal de pregătire pentru examenul de bacalaureat, organizat pentru toate disciplinele pentru care se susțin probe scrise de examen. Programul de pregătire se va desfășura sâmbăta, până în data de 29 iunie 2024 (cu excepția zilelor de 27 aprilie, 4 mai, 1 și 22 iunie).

Cadre didactice universitare vor susține sesiuni de formare interactive pentru a sprijini elevii din întreaga țară să promoveze cu succes examenul de bacalaureat, punând la dispoziția acestora inclusiv materiale didactice special elaborate în acest sens.

AUTOLIV

Orarul modulelor de pregătire, pentru fiecare zi de sâmbătă din perioada programului de pregătire este următorul, fiind stabilit în așa fel încât să permită elevilor participarea la programul de pregătire pentru toate disciplinele la care urmează să susțină proba scrisă în cadrul examenului de bacalaureat:

  • 09:00 – 10:30 – Limba și literatura română;
  • 10:45 – 12:15 – Matematică (nivel M1 și M2) și Istorie;
  • 12:30 – 14:00 – Biologie, Chimie, Economie, Filosofie, Fizică, Geografie, Informatică, Logică, argumentare și comunicare, Psihologie, Sociologie.

Elevii se pot înscrie GRATUIT la programul de pregătire pentru examenul de bacalaureat, completând formularul disponibil AICI. Ulterior înscrierii, fiecare participant va primi un e-mail cu detalii despre modul de conectare la activitățile de pregătire și pe platforma Google Classroom. Mai multe detalii despre programul de pregătire și tematicile abordate pot fi accesate AICI. Informații despre toate activitățile UVT pentru elevi sunt disponibile AICI.

Citiţi mai departe

Educație

Elevii pot face pregătire pentru bacalaureat, la Universitatea de Vest din Timișoara

Publicat

în

Universitatea de Vest din Timișoara (UVT) revine și în acest an universitar cu un amplu program de sprijin pentru elevii din întreaga țară, format din sesiuni de pregătire pentru examenul de bacalaureat, concursuri dedicate elevilor, webinare de dezvoltare personală și consiliere individuală în carieră.

RETIM

Conferința de lansare a programului integrat „UVT pentru elevi”, are loc luni, 29 ianuarie 2024, începând de la ora 13, în amfiteatrul A01 (sediul principal UVT, V.Pârvan nr.4).

Din partea conducerii UVT, la eveniment va participa rectorul UVT, prof.univ.dr. Marilen Gabriel Pirtea, conf.univ.dr. Mădălin Bunoiu, prorector UVT responsabil cu strategia academică și relația cu studenții, dl. Marin Popescu, director al Departamentului pentru Relaţia cu Mediul Preuniversitar din UVT, dr. Vlad Cherecheș, director al Departamentului Managementul Calității din UVT. Ca invitați, vor participa la eveniment și doamna prof. Aura Codruța Danielescu, Inspector Școlar General la ISJ Timiș, alături de președintele Consiliului Județean al Elevilor Timiș, Alexandru Pau, și președintele Asociației Județene a Elevilor, Luca Munteanu.

AUTOLIV

Citiţi mai departe

Cele mai citite