Connect with us

Educație

VIDEO Cele mai faimoase cinci clipuri virale care te învață cum să vinzi orice

Publicat

în

Marketingul nu a avut niciodată o reputație prea bună. De fiecare dată când vedem o reclamă care nu ne convinge cu nimic, ba chiar ne întrerupe filmul sau videoclipul vizionat pe YouTube, spunem indiferenți ”marketing ieftin”. Multă lume nu înțelege ce e marketingul de fapt, ce scop are, cât efort implică și în ce cazuri e eficient. La urma urmei, până și cel mai uimitor produs pe care ți-l poți imagina, nu va avea prea mare succes fără o campanie reușită de marketing.

La bază, marketingul reprezintă cumulul de activități și procese destinate creației, comunicării, livrării și schimbului de oferte care au o valoare pentru clienți, colaboratori și societate. Este arta de a crea și de a oferi produse care să satisfacă nevoile unei piețe țintă, în schimbul unui profit. Marketingul implică multă muncă de cercetare, targeting, comunicare (anunțuri și mailuri directe) și adesea are și rol de relații cu publicul. Pentru vânzări, marketingul e echivalentul plugului pentru plantarea unor semințe, adică pregătește terenul.

Explorează vara bine echipat, cu un premiu din SPOT câștigat!

Scopul marketingului e să scoată produsele pe piață și să le aducă în atenția consumatorilor. Decizia de a cumpăra sau nu produsul aparține, în mare, clienților. Oamenii cumpără anumite produse din motive sau nevoi care se bazează pe diverse sentimente. Apoi își justifică respectivele achiziții prin logică. Marketingul nu face decât să apeleze la acele sentimente. Totul se bazează pe interacțiunea dintre două entități, care vor să colaboreze.

RETIM

Cinci clipuri virale cu geniile marketingului

Acum că am stabilit care sunt, în mare, regulile marketingului, vom vedea când și în ce măsură pot fi… încălcate. Ignorarea regulilor de bază într-un domeniu poate duce uneori la inovații, cât timp acest lucru e făcut într-o manieră inteligentă.

Clipul 1: Joe Ades, milionarul străzii

Poți deveni milionar în urma vânzării unor ustensile pentru curățarea cartofilor? Categoric. Cum a reușit Joe în acest videoclip? A început prin a atrage atenția oamenilor asupra sa, îndemnându-i să se apropie pentru a vedea mai bine. Odată ce capteză atenția publicului, are grijă să o păstreze, printr-un limbaj simplu și direct. Abordează oamenii cu multe pronume personale, iar propozițiile sale sunt scurte, pentru a putea fi urmărite cu ușurință.

În continuare, Joe le naște acestora interesul pentru ustensile. În timp ce curăță cartofii, apare imediat mormanul de coji, iar privitorii încep să se simtă îndatorați față de efortul său și încep să cumpere. În timp ce mâinile sale arată funcționalitatea produsului, limbajul său descrie avantajele pentru cumpărători: chipsurile ies delicioase, copiii vor mânca legumele, bunica nu se mai chinuie cu curățatul, etc. După ce evidențiază valoarea produsului, Joe spune că acesta nu se poate găsi în magazine, și face publicul să-și dorească ceva ce probabil nu va mai găsi dacă ratează această ocazie.

Joe lasă oamenii să decidă singuri, din moment ce nu le cere banii. Printr-o mișcare simplă, scoate din buzunar niște bancnote și mută produsul în față. Oamenii înțeleg ce se întâmplă, se apropie să cumpere și au impresia că vorbesc cu un prieten. Fără să aducă măcar vorba despre vânzări, Joe adaugă încă 50 de dolari la veniturile sale, care potrivit presei americane a trecut de câteva milioane de dolari înainte ca bărbatul să treacă în neființă.

Clipul 2: Mike, o avere din aparate de ras

În exact un minut si 33 de secunde, Mike îți descrie produsul său, avantajele pe care le ai tu ca și client, și prin ce se deosebește de concurență, desi vinde niște aparate de ras banale. Uneori atuul poate fi însăși atitudinea. E o reclamă aparent simplă, fără opulență și demonstrații grandioase, care ne arată că less is more, cum e și cazul aparatului de ras standard, fără brizbrizuri, care face nici mai mult nici mai puțin decât ceea ce promite.

Această reclamă este una dintre primele promoții virale din istoria netului, care a transformat o afacere de apartament într-un business uriaș, internațional, tocmai pentru că e inedită și ieșită din comun. Regulile descrise mai sus sunt aruncate pe fereastră, în timp ce ni se arată, într-o manieră neconvențională, de ce uneori e mai bine să alegi ceva simplu și ieftin. Te face să-ți amintești de toate momentele când te pregăteai de bărbierit și-ți dădeai seama prea târziu că nu ai un aparat de ras. Și apoi îți oferă soluția, ieftină și permanentă.

Vezi toate cele cinci clipuri virale despre marketing în acest articol.

Click pentru comentarii

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Educație

Șefa peste școli din Timiș a băgat nevasta primarului directoare la școală, într-o comună de lângă Lugoj

Publicat

în

Aura Danielescu, șefa Inspectoratului Școlar Județean Timiș, a băgat-o pe nevasta primarului din Boldur, Sorina Stoi, directoare la școala din comună. Mutarea politică a stârnit un val de critică la adresa edilului din sat, dar și la numele noului inspector șef al ISJ Timiș. Aura Danielescu a revenit recent pe funcția pe care a părăsit-o înainte de pandemie. Aceasta crede că măsura nu este una nefirească, oricine putând să ocupe un loc de director, dacă și cunoaște pe cine trebuie.

”Până la finalizarea concursului, inspectorul școlar general poate, uzând de prerogativele legale, să numească directori, cu avizul Consiliului de Administrație al Inspectoratului Școlar Județean! În urmă cu doi ani, actuala doamna director a fost numită pe funcție de colegul meu Marin Popescu, dumneaei fiind consiliera domnului primar Buciu! La școala din Boldur existau și există presiuni, ce perturbă activitatea în integralitatea ei, nu doar cea care se observă din postările apărute pe rețelele de socializare!

Explorează vara bine echipat, cu un premiu din SPOT câștigat!

Oricine, în România, poate ocupa o funcție și poate dovedi calități manageriale și cu siguranță, acea persoană poate fi sora, cumnata, soția sau prietena unui om politic! Doamna director de la Boldur nu a ajuns în acea unitate pentru că era cadru didactic acolo, pentru că a participat la vreun concurs pe post, ci pentru că un inspector școlar general a numit-o, în baza unor criterii pe care dumnealui le-a avut în vedere, fără să fi avut experiență managerială anterioară!

RETIM

Pur și simplu… a fost cadru didactic și consiliera domnului Buciu! Actuala doamna director este profesor în unitate, are experiență în managementul unității și este din localitate! Concursul poate schimba situația și până atunci, o schimbare poate demonstra dacă o parte din problemele de acolo se vor liniști!”, a declarat Aura Danielescu, șefa ISJ Timiș, pentru Redeșteptarea.

Claudiu Buciu, primarul demis al Lugojului, s-a declarat indignat de mutarea de la ISJ. Flavia Cut, directoarea demisă, este fosta consilieră a primarului care s-a trezit cu mandatul încheiat de către prefectură.

”Copiii în primul rând! Mergi mai departe, Flavia! O decizie total nedreaptă a fost luată astăzi cu privire la conducerea Școlii Gimnaziale din Boldur. Actuala directoare, Flavia Cut, a fost înlocuită, cu o lună înainte de concursul ce se va organiza pentru ocuparea acestui post. A fost înlocuită tocmai cu persoana care va câștiga acest post… Pentru că toți știm cât de corecte sunt aceste concursuri. Cu toții știm că nu contează ce e bine pentru copii, pentru elevi.

Contează doar ce-și doresc politicienii deformați de spectrul pierderii funcției. Astfel ajung să facă numiri pe criterii care compromit definitiv procesul educațional. Numirea nevestei primarului în fruntea acestei școli, doar pentru că e nevasta primarului și pentru că primarul e din același partid cu cei care decid cine este director, nu este decât încă un cuțit înfipt în viitorul copiilor. Ceea ce ai făcut pentru acești copii, nu va putea șterge cu pixul niciun politician. Bucuria de a veni la școală și de a învăța din plăcere se dobândesc și se întrețin greu.

Ai reușit pentru că iubești cu adevărat copiii. Tot ce ai făcut pentru această școală, toate titlurile obținute, toate proiectele implementate sau în curs de implementare, toată mulțumirea părinților, nu au contat în luarea acestei decizii. Pentru copii însă, școala a căpătat un sens, a devenit un rost în viața lor, urmare a implicării tale. Trist este că totul se va întoarce la “normal”. Mergi mai departe, Flavia.

Există milioane de copii care au nevoie de oameni, dascăli și manageri ca tine. Din păcate sunteți prea puțini, din păcate, politicienii aflați în funcții de decizie numesc în fruntea școlilor indivizi după chipul și asemănarea lor. Astăzi nu contează suferința ta, contează doar că în mod nedrept copiii din această școală au încăput din nou pe mâna celor care au distrus sistematic învățământul Românesc și implicit România. Ai tot respectul nostru și toată susținerea celor care am văzut cât bine ai făcut acestei școli și copiilor pe care-i găzduiește”, a transmis Buciu pe Facebook.

Concursul pentru ocuparea posturilor de directori va avea loc la începutul anului școlar 2022-2023. Până acum doar fosta directoare Cut s-a înscris la concurs.

Citiţi mai departe

Educație

Peste jumătate dintre profesorii din Lugoj și restul județului nu au luat note de trecere la titularizare

Publicat

în

Profesorii din Timiș nu au excelat nici în acest an la titularizare. Examenul s-a dovedit a fi prea greu pentru mai bine de jumătate dintre profesori, care nu au reușit să ia notă de trecere, adică 7, pentru a promova titularizarea.

Dintre cei 948 de dascăli care au susținut examenul, 200 nu au luat nici măcar nota 5. 289 de cadre didactice au luat între 5 și 6,99, note care nu i-au ajutat să devină cadre titulare la școlile din Lugoj, Timișoara sau comunele din județ.

Explorează vara bine echipat, cu un premiu din SPOT câștigat!

Din fericire, 459 de profesori au promovat examenul, patru reușind să ia chiar nota 10. 1280 de profesori s-au înscris pentru examen, 948 susținând proba.

RETIM

Citiţi mai departe

Educație

Rotary Lugoj, donație importantă de calculatoare pentru mai multe școli din oraș

Publicat

în

Clubul Rotary Lugoj a donat 38 de calculatoare (Desktop fara monitor) mai multor școli din oraș

„Donația a fost împărțită, după cum urmează: 20 calculatoare la Colegiul National Coriolan Bredicean, 18 calculatoare la Școala Gimnazială de Muzică “Filaret Barbu” și Școala Gimnazială “Anișoara Odeanu”. Calculatoarele, Desktopuri Fujitsu Siemens cu procesoare I5 și licențe de Windows, provin de la firma Wentronic Holding GmbH din Braunschweig, Germania. Au fost direcționate și aduse personal de Bogdan Gașpar, membru Rotary Club Lugoj, care lucrează la Wentronic Holding GmbH, ca director IT. Costul aproximativ al calculatoarelor este de 800 lei/bucata. Sperăm ca aceasta colaborare să continue și pe viitor, deoarece Lugojul are nevoie de astfel de dotări, atât în școlile implicate în acest proiect cât și în alte școli și cercuri de informatică, și nu numai”, transmit reprezentanții Rotary Lugoj.

Explorează vara bine echipat, cu un premiu din SPOT câștigat!

RETIM

Citiţi mai departe

Educație

Bani cheltuiți cu folos. Au făcut fericiți, la propriu, circa 1.500 de copii din Lugoj

Publicat

în

Râdem ca să fim sănătoși – un proiect al Asociației Reflector finanțat de Primăria Municipiului Lugoj în cadrul sesiunii I de finanţări nerambursabile acordate de la bugetul local al Municipiului Lugoj pentru activităţi nonprofit de interes local, a făcut posibil ca aproximativ 1.500 de copii din cadrul a trei școli partenere să-și îmbrace fața cu râsete și zâmbete, să învețe modalități de a face față provocărilor.

Este cunoscut faptul că traumele nevindecate din copilărie pot avea urmări pentru toată viața. În contextul pandemiei Covid 19 și a războiului izbucnit în Ucraina, copiii sunt supuși unor tensiuni și momente de stres pe care nu le conștientizează, nu le recunosc, sau identifică. În lipsa unui mecanism prin care să poată fi eliminate, acestea pot conduce la probleme majore în viața de adult, probleme atât de natură psihică cât și fiziologică.

Explorează vara bine echipat, cu un premiu din SPOT câștigat!

Proiectul Râdem ca să fim sănătoși a venit în sprijinul eforturilor de combatere a factorilor majori de stres, prin atelierele de râs ce au fost desfășurate în luna iunie în cadrul  unor unități de învățământ de pe raza Municipiului Lugoj.  Atelierele de râs au fost coordonate de actrița/ stand-up comediant Diana Roșca și au beneficiat de ele elevii celor trei școli partenere: Școala Gimnazială „Anișoara Odeanu”, Școala Gimnazială nr. 2 și Școala Gimnazială nr. 4.

RETIM

“E prețios să vezi copiii râzând. Noi încercăm să le aducem aceste zâmbete și să-i învățăm să-și inducă o stare de bine în perioadele în care aceasta pare să fie departe. Fiecare zâmbet în plus contează, pentru ei, pentru cei din jurul lor, pentru noi. Paradoxul e că, noi îi facem să râdă, iar atunci când ei o fac, privindu-i, ne reamintim cum e să râdem din adâncul sufletului. Mulțumim conducerii Școlilor „Anișoara Odeanu”, Gimnazială nr.2, Gimnazială nr. 4, pentru căldura cu care ne-au primit, pentru sprijinul în acest demers de a crea generații încrezătoare în propriile forțe și creatoare de frumos. Mulțumim Primăriei Municipiului Lugoj care a avut încredere în proiectul nostru și a făcut posibile aceste minunate zâmbete de copii.”, a declarat Actrița Diana Roșca, coordonatoarea atelierelor și totodată coordonatoarea acestui proiect.

Citiţi mai departe
Publicitate

Cele mai citite