Connect with us

Actualitate

Stand de limonada pe autostrada Lugoj – Balint

Publicat

în

statul romanCa sa vedeti EXACT cat de JEGOS e statul roman, asta pe care noi trebuie sa il respectam, conform Constitutiei si legilor in vigoare, sute de oameni din zona Lugojului nu au primit niciun leu pe pamanturile pe care statul le-a expropriat pentru a face o autostrada de 11 kilometri, care duce de la Lugoj la Balint. Cum e posibil asa ceva? Simplu: statul vine, te scoate afara in acte de pe pamantul tau, iti promite bani, iar tu astepti ca prostul sa iti pice banii din cer.

Meniul zilei, Octavian

Problema e ca banii, asa putini cum sunt, ca statul a calculat un pret de rahat pentru pamant, spunand ca e de proasta calitate (pai daca e de proasta calitate, cum de facem autostrada pe el, nu exista posibilitatea sa cada autostrada? Stai, chiar cade… ) nu au mai aparut de cativa ani in conturile oamenilor. Autostrada s-a facut, masinile, ce-i drept putine, merg pe ea, dar oamenii tot proprietari pe terenuri sunt, ca exproprierea nu e gata.

Normal ca oamenii se revolta, ies, blocheaza autobanda, isi dau de trei ori peste cap, fac turul Romaniei pe bicicleta, sacrifica o gaina, dar statul nu are nicio treaba. Mai mult, in nesimtirea lui, statul a ordonat lucrari de consolidare pe peretii dealului prin care trece autostrada, pereti ce tot cad de doi ani incoace (poate pentru ca e pamantul prost, asa cum a zis statul, dar pentru ca e ieftin, il luam, merge si asa) si creeaza probleme.

Problema e ca si terenurile pe care au loc consolidarile sunt tot private, ale oamenilor care au si terenuri pe care sta acum autobanda, dar nici pentru aceste terenuri pe care vin utilajele nu a primit nimeni vreun ban, macar de un suc, de un fursec, de o atentie.

RETIM – Colectarea separată a deșeurilor, obligație legală

Daca as fi in locul oamenilor, eu mi-as deschide un stand de limonada pe banda de urgenta. E terenul meu, pot sa imi ridic o casa acolo, dar cred ca e prea mult zgomot. Totusi, un stand de limonada ar merge la fix, daca ma intrebati pe mine, plus ca, si nu pot sa nu evidentiez asta la maxim, e terenul meu si fac ce pixul meu vreau cu el!

Frumos, elegant, cat de cat…
foto: dragusanul.ro

1 Comment

1 Comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Actualitate

VIDEO Individ, filmat când își făcea nevoile în centrul Lugojului. Poliția locală, inexistentă!

Publicat

în

Lugojenii s-au obișnuit să vadă malurile Timișului pline de mizerie. Cu toate campaniile de curățenie și amenințările Primăriei, de instalare a unor camere de supraveghere, proastele obiceiuri nu dispar. Ba, dimpotrivă, apar și gesturi incalificabile, ale unor indivizi lipsiți de cei șapte ani de acasă.

Meniul zilei, Octavian

În imaginile alăturate, apare un nesimțit care își face nevoile la câțiva metri de Podul de Fier, exact în centrul orașului. Pe de altă parte, se mai poate discuta și de lipsa unor WC-uri publice. Asta însă nu scuză nesimțirea unora. Poate dacă polițiștii locali ar fi mai vizibili în oraș, astfel de lucruri nu s-ar întâmpla.

Citiţi mai departe

Actualitate

Se fac programări telefonice pentru depunerea cererilor de eliberare a actelor de identitate la SPCLEP Lugoj

Publicat

în

Primăria Municipiului Lugoj aduce la cunoștința cetățenilor că se pot face telefonic programări  de preluare a cerererilor pentru eliberarea actelor de identitate la Serviciul Public Comunitar Local pentru Evidența Persoanelor Municipiului Lugoj.

Meniul zilei, Octavian

Programarea se poate face de luni până vineri între orele 10.00 – 12.00, la telefon 0256 352516, cu maximum 30 de zile înainte de data solicitată.

Prin acest demers municipalitatea intenționează să reducă numărul persoanelor care sunt nevoite să aștepte uneori perioade lungi de timp pentru depunerea cererilor de eliberare a actelor de identitate.

 

RETIM – Colectarea separată a deșeurilor, obligație legală

Citiţi mai departe

Actualitate

Cea mai importantă cale ferată pentru Lugoj urmează să fie modernizată cu 3 miliarde de lei

Publicat

în

Meniul zilei, Octavian

Compania Naţională de Căi Ferate “CFR” SA a lansat licitaţia pentru achiziţia serviciilor de proiectare şi execuţie a lucrărilor de modernizare pe secțiunile Caransebeș – Lugoj (lotul 1) și Lugoj – Timișoara Est (lotul 2), pentru creșterea vitezei de circulație la 160 km/h pentru trenurile de călători şi 120 km/h pentru trenurile de marfă. 

Valoarea estimată a contractelor trece de 3,1 miliarde lei, adică peste 600 milioane euro. Vitezele au scăzut mult în ultimele două decenii și trenurile fac peste 100 de minute între Caransebeș și Timișoara, viteza medie fiind 60 km/h.

La finalizarea lucrărilor, timpul de parcurs dintre Caransebeș și Timișoara va fi de sub o oră pentru trenurile de călători. Durata de implementare a contractului este de 102 luni, din care 6 luni pentru proiectare, 36 luni pentru execuția lucrărilor, iar perioada de garanție a obiectivului este de 60 de luni. Termenul limită pentru primirea ofertelor este 26.07.2021, deschiderea acestora urmând să aibă loc în aceeaşi zi la ora 15.00. 

RETIM – Colectarea separată a deșeurilor, obligație legală

Ce cuprinde proiectul de modernizare:

Pe tronsonul 1:

– vor fi construiți 24 de km de linii noi;

– se vor reabilita 12 poduri și 49 de podețe;

– va fi construit un pasaj denivelat;

– se vor implementa 4 instalații de centralizare electronică;

– se reabilitează clădirile pentru călători din Caransebeș, Zăgujeni și Găvojdia, iar cea din Căvăran se va reconstrui;

– încă o clădire nouă va fi ridicată în gara din Caransebeș, pentru mentenanța și revizia trenurilor.

Pe tronsonul 2:

– vor exista 20 de km de linii noi;

– 14 poduri și 40 de podețe vor fi reabilitate și se va construi un pasaj denivelat;

– și pe acest tronson vor fi implementate instalații de centralizare electronică – 5 la număr;

– se vor reconstrui sau reabilita clădirile gărilor din stațiile Lugoj, Belinț, Topolovăț, Recaș și Remetea Mare.

Citiţi mai departe

Actualitate

Bărbat, în vârstă de 50 de ani, prins beat la volan, în Lugoj. Polițiștii i-au făcut dosar penal

Publicat

în

La data de 14 iunie a.c., polițiștii municipiului Lugoj au oprit pentru control, pe strada Caransebeșului, un autoturism, condus de un bărbat, de 50 de ani.

Meniul zilei, Octavian

În urma testării cu aparatul etilotest, a rezultat o alcoolemie de 0.80 mg/l alcool pur în aerul expirat.

Cel în cauză, a fost condus la spital pentru recoltarea probelor biologice în vederea stabilirii cu exactitate a alcoolemiei. Pe numele  conducătorului auto, a fost întocmit dosar penal pentru “conducerea pe drumurile publice a unui autovehicul sub influența băuturilor alcoolice”.

RETIM – Colectarea separată a deșeurilor, obligație legală

Citiţi mai departe
Publicitate
Publicitate

Cele mai citite