Connect with us
Winter in My Town

Social

Șoșoacă a luat în vizor spitalul din Lugoj. Plângere la Comisia pentru cercetarea abuzurilor

Publicat

în

Senatoare Diana Șoșoacă a depus o plângere la Comisiei pentru cercetarea abuzurilor, combaterea corupției și petiții din Senatul României, după ce ar fi primit un mesaj de la o pacientă internată la spitalul din Lugoj. Șoșoacă susține că pacienta a contactat-o și i-a cerut ajutor pentru a-i salva viața.

Meniul zilei Vara 2021, Octavian

„M-a contactat, a scris și pe rețelele de socializare solicitând ajutor, pentru a i se salva viața, având în vedere ca medicii au anunțat-o ca nu au cum să o trateze, din cauza faptului că Spitalul din Lugoj nu a primit tratamente și medicamente pentru tratarea bolnavilor de covid. Le lipsesc antiviralele, antibioticele, Spitalul nu este controlat și lumea moare cu zile. Va rog sa sunati la spitalul judetean Lugoj pentru a ne comunica necesarul de medicamente si cum putem ajuta la complinirea lipsurilor.

Avand in vedere ca este pusa in pericol viata pacientilor, acestia sunt lipsiti de posibilitatea tratarii bolilor, lipsa acuta de tratamente si medicamente duc la decesul pacientilor, discutam de malpraxis medical, omor din culpa, iar daca discutam de faptul ca exista ipoteza ca managementul spitalului sa nu isi fi exercitat atributiile corect, atunci discutam despre tentativa de omor si omor calificat. Situatia nu este una izolata, foarte multe spitale se confrunta cu lipsa acuta de medicamente si tratamente, situatie ce a dus la decesul atator pacienti”, a scris senatoare în plângere.

Lucian Cocoș, directorul spitalului lugojean, spune că medicamentele pentru bolnavii COVID nu au lipsit niciun moment, însă pacienta respectivă solicita un anumit tratament, care nu se impunea în situația ei.

RETIM

„Am discutat cu doamna senator Boancă, de la Comsia de abuzuri. Dumneaei a înțeles exact cum stă situația. E un circ gratis, care nu ar fi trebuit să existe. Pacienta a beneficiat de tratament, însă, ea își dorea alt tratament, care se dă pe niște criterii, la care doamna nu se încadra. Doamna nu m-a sunat pe mine, nu a vorbit cu medicul curant, s-a dus direct pe Facebook. Noi nu am avut nicio plângere, din partea doamnei! În momentul de față, avem medicamente COVID, ieri ne-au intrat, astăzi ne intră, iar antibiotice, anticoagulante nu s-a pus problema vreodată să nu avem”, a declarat directorul spitalului, pentru Lugojeanul.

2 Comments

2 Comments

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

loading...

Social

Relaxare la spitalul din Lugoj, după scăderea numărului de cazuri medii și grave de coronavirus

Publicat

în

Meniul zilei Vara 2021, Octavian

Spitalul din Lugoj se bucură de o relaxare temporară a activității intensificate în ultima vreme din cauza pandemiei. Scăderea numărului de cazuri de coronavirus s-a tradus și la unitatea medicală printr-o scădere a numărului de paturi ocupate cu bolnavi cu forme medii sau grave.

Astfel, potrivit conducerii unității medicale, dintr-un total de 44 de paturi destinate pacienților cu coronavirus, sunt ocupate 25, iar dintre aceștia, 14 sunt pacienți confirmați și 11 suspecți.

La secția ATI, doar două paturi din 8 destinate pacienților cu coronavirus sunt ocupate. Lugojul se află de aproape două săptămâni în scenariul verde, având o rată de infectare nesemnificativă, de sub 1,5 la mie.

RETIM

Citiţi mai departe

Social

Lugojenii pot merge la petrecerile de Revelion fără restricții. Măsurile înlăturate de autorități pentru sărbători

Publicat

în

Meniul zilei Vara 2021, Octavian

Lugojenii care și-au făcut planuri de Revelion, dar nu erau siguri că și le pot duce la îndeplinire, pot răsufla liniștiți. Autoritățile au ridicat mai multe restricții care până ieri erau în vigoare, legate la libertatea de circulație și la evenimentele cu mai multe persoane. Potrivit noilor reguli, se poate petrece de Revelion până dimineața.

Potrivit Grupului de Comunicare Strategică, Comitetul Naţional pentru Situaţii de Urgenă a adoptat, în şedinţa de marţi, Hotărârea numărul 112 prin care se propune prelungirea stării de alertă şi a măsurilor necesar a fi aplicate pe durata acesteia pentru prevenirea şi combaterea efectelor pandemiei de COVID-19, cu menţinerea măsurilor în vigoare, la care se adaugă următoarele excepţii:

-eliminarea interdicţiilor de circulaţie a persoanelor;

RETIM

-creşterea intervalului orar în care este permisă desfăşurarea activităţilor cu publicul pentru toţi operatorii economici, inclusiv pentru competiţiile sportive şi activităţile cultural artistice între 05,00 -22,00;

-eliminarea obligativităţii purtării măştii de protecţie pentru toate spaţiile publice deschise neaglomerate;

-eliminarea restricţiilor referitoare la programul operatorilor economici de tipul restaurantelor şi cafenelelor în perioadele 24.12.2021-25.12.2021 şi 31.12.2021 – 01.01.2022;

-permiterea accesului în cadrul operatorilor care comercializează produse nealimentare, centrelor şi parcurilor comerciale, şi pentru persoanele care prezintă rezultatul negativ al unui test RT-PCR sau antigen rapid;

-permiterea cazării în structurile de primire turistice şi pentru persoanele care prezintă rezultatul negativ al unui test RT-PCR sau antigen rapid;

-permiterea accesului tuturor persoanelor în cadrul spaţiilor de comercializare a produselor nealimentare, cu suprafaţa mai mică sau egală de 200 mp, cu asigurarea unei suprafeţe de minimum 4 mp/persoană.

Citiţi mai departe

Social

Lugojul a intrat în scenariul verde, însă restricțiile rămân în vigoare

Publicat

în

Meniul zilei Vara 2021, Octavian

În ultima săptămână, la Lugoj au fost înregistrate doar 19 cazuri de infectare cu noul coronavirus, potriviti raportărilor autorităților locale. Rata de infectare a scăzut sub 1,5 la mia de locuitori, astfel că orașul nostru este acum în scenariul verde.

Vineri, la Lugoj nu a fost raportat niciun caz, o premieră după mai bine de 3 luni de valul 4. La nivelul județului Timiș, rata de infectare este de 1,93/1000 de locuitori. Singurele două sate unde rata de infectare este peste 3 în zona Lugojului sunt Balinț, 3,27 și respectiv Racovița, 3,11 la mia de locuitori.

Deși rata de infectare a scăzut sub 3 la mie, autoritățile nu au scos încă restricțiile, cum ar fi certificatul verde pentru intrarea în magazinele neesențiale.

RETIM

Citiţi mai departe

Social

Un lugojean a plecat spre Alba Iulia, pentru a sărbători Ziua Națională a României

Publicat

în

Meniul zilei Vara 2021, Octavian

Un lugojean a plecat deja spre Alba Iulia, orașul Marii Uniri, pentru a sărbătorii Ziua Națională a României acolo unde a luat naștere țara. Ștefan Hodi, ciclistul lugojean cunoscut în toată lumea pentru turele pe care le-a făcut pe două roți, a plecat pe 29 noiembrie din Lugoj spre orașul unirii.

Hodi este la ce-a de-a 19-a tură Lugoj-Alba Iulia, care însumează 360 de kilometri dus-întors. Față de alți ani, Hodi a plecat mai repede în 2021, pentru că va poposi la Deva pentru o noapte, date fiind condițiile de drum și frigul de afară.

Lugojeanul a parcurs România de 10 ori pe bicicletă, dar și Europa de 5 ori. La cursa pentru cicliștii amatori Paris-Brest, a reușit în 2015 să parcurgă o distanță de 1230 de kilometri în doar 88 de ore.

RETIM

Citiţi mai departe
Publicitate
Publicitate

Cele mai citite