Connect with us
Winter in My Town

Social

Primăria Lugoj dă în judecată Direcția de Sănătate Publică Timiș. Nu se înțeleg cine să plătească medicii

Publicat

în

Medicii de la unul din cele două centre de vaccinare din Lugoj sunt în continuare neplătiți, de anul trecut, chiar dacă centrul și-a încheiat activitatea de la 1 iulie. Este vorba despre centrul unde se administra serul Astra Zeneca, deschis la Sala de Sport „Lavinia Miloșovici”.

Meniul zilei Vara 2021, Octavian

Restanțele totale sunt de 130.000 mii de lei. Direcția de Sănătate Publică nu mai recunoaște existența celui de-al doilea centru, de la Lugoj, și refuză să facă plățile. Am solicitat o lămurire a situației, însă am primit un răspuns sec, care nu se referă deloc la felul în care se poate rezolva problema medicilor care nu și-au luat banii.

„Centrul de vaccinare împotriva Covid 19, de la Sala <<Lavinia Miloșovici>> din Lugoj a obținut autorizație sanitară de funcționare în baza declarației pe propria răspundere. Decontarea cheltuielilor aferente funcționării acestui centru de vaccinare s-a făcut în baza Ordinului 72/2021 și în baza contractului încheiat cu autoritatea publică locală”, ne-a transmis Cornelia Bubatu, purtător de cuvânt DSP.

În tot acest timp, medicii sunt purtați, de mai mult de un an, pe drumuri. Cei de la DSP i-au trimis la Primăria Lugoj, să-și ceară salariile restante. Viceprimarul Bogdan Blidariu spune că Primăria va plăti restanțele, dar va da în judecată DSP, pentru recuperarea banilor.

RETIM

„Noi vom acționa în instanță DSP, pentru recuperarea sumelor. Pentru că DSP a refuzat plata, deși printr-o adresă către Ministerul Sănătății DSP recunoaște partea sa de vină. Toate documentele, STS-ul, totul, e pe platforme diferite! Nume diferite, documente diferite, pentru două centre. În procesele-verbale, când trimiteau materiale cei de la DSP scriau Centrul 1 și Centrul 2. Problema e că, în decizia de înființare, au trecut un singur centru de vaccinare. Deși Primăria pus la dispoziție doi medici coordonatori, unul pentru Centru 1, altul pentru Centru 2, două seturi de documentații diferite, pe platformă aveau poziții diferite. Nici nu aveau voie, la început, în același centru, să vaccineze Pfizer și Astra Zeneca”, a declarat Bogdan Blidariu, viceprimarul Lugojului.

Acesta mai spune că Primăria mai se așteaptă doar un punct de vedere de la Curtea de Conturi, în legătură cu legalitatea plăților, după care va achita sumele restante.

Click pentru comentarii

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

loading...

Social

Relaxare la spitalul din Lugoj, după scăderea numărului de cazuri medii și grave de coronavirus

Publicat

în

Meniul zilei Vara 2021, Octavian

Spitalul din Lugoj se bucură de o relaxare temporară a activității intensificate în ultima vreme din cauza pandemiei. Scăderea numărului de cazuri de coronavirus s-a tradus și la unitatea medicală printr-o scădere a numărului de paturi ocupate cu bolnavi cu forme medii sau grave.

Astfel, potrivit conducerii unității medicale, dintr-un total de 44 de paturi destinate pacienților cu coronavirus, sunt ocupate 25, iar dintre aceștia, 14 sunt pacienți confirmați și 11 suspecți.

La secția ATI, doar două paturi din 8 destinate pacienților cu coronavirus sunt ocupate. Lugojul se află de aproape două săptămâni în scenariul verde, având o rată de infectare nesemnificativă, de sub 1,5 la mie.

RETIM

Citiţi mai departe

Social

Lugojenii pot merge la petrecerile de Revelion fără restricții. Măsurile înlăturate de autorități pentru sărbători

Publicat

în

Meniul zilei Vara 2021, Octavian

Lugojenii care și-au făcut planuri de Revelion, dar nu erau siguri că și le pot duce la îndeplinire, pot răsufla liniștiți. Autoritățile au ridicat mai multe restricții care până ieri erau în vigoare, legate la libertatea de circulație și la evenimentele cu mai multe persoane. Potrivit noilor reguli, se poate petrece de Revelion până dimineața.

Potrivit Grupului de Comunicare Strategică, Comitetul Naţional pentru Situaţii de Urgenă a adoptat, în şedinţa de marţi, Hotărârea numărul 112 prin care se propune prelungirea stării de alertă şi a măsurilor necesar a fi aplicate pe durata acesteia pentru prevenirea şi combaterea efectelor pandemiei de COVID-19, cu menţinerea măsurilor în vigoare, la care se adaugă următoarele excepţii:

-eliminarea interdicţiilor de circulaţie a persoanelor;

RETIM

-creşterea intervalului orar în care este permisă desfăşurarea activităţilor cu publicul pentru toţi operatorii economici, inclusiv pentru competiţiile sportive şi activităţile cultural artistice între 05,00 -22,00;

-eliminarea obligativităţii purtării măştii de protecţie pentru toate spaţiile publice deschise neaglomerate;

-eliminarea restricţiilor referitoare la programul operatorilor economici de tipul restaurantelor şi cafenelelor în perioadele 24.12.2021-25.12.2021 şi 31.12.2021 – 01.01.2022;

-permiterea accesului în cadrul operatorilor care comercializează produse nealimentare, centrelor şi parcurilor comerciale, şi pentru persoanele care prezintă rezultatul negativ al unui test RT-PCR sau antigen rapid;

-permiterea cazării în structurile de primire turistice şi pentru persoanele care prezintă rezultatul negativ al unui test RT-PCR sau antigen rapid;

-permiterea accesului tuturor persoanelor în cadrul spaţiilor de comercializare a produselor nealimentare, cu suprafaţa mai mică sau egală de 200 mp, cu asigurarea unei suprafeţe de minimum 4 mp/persoană.

Citiţi mai departe

Social

Lugojul a intrat în scenariul verde, însă restricțiile rămân în vigoare

Publicat

în

Meniul zilei Vara 2021, Octavian

În ultima săptămână, la Lugoj au fost înregistrate doar 19 cazuri de infectare cu noul coronavirus, potriviti raportărilor autorităților locale. Rata de infectare a scăzut sub 1,5 la mia de locuitori, astfel că orașul nostru este acum în scenariul verde.

Vineri, la Lugoj nu a fost raportat niciun caz, o premieră după mai bine de 3 luni de valul 4. La nivelul județului Timiș, rata de infectare este de 1,93/1000 de locuitori. Singurele două sate unde rata de infectare este peste 3 în zona Lugojului sunt Balinț, 3,27 și respectiv Racovița, 3,11 la mia de locuitori.

Deși rata de infectare a scăzut sub 3 la mie, autoritățile nu au scos încă restricțiile, cum ar fi certificatul verde pentru intrarea în magazinele neesențiale.

RETIM

Citiţi mai departe

Social

Un lugojean a plecat spre Alba Iulia, pentru a sărbători Ziua Națională a României

Publicat

în

Meniul zilei Vara 2021, Octavian

Un lugojean a plecat deja spre Alba Iulia, orașul Marii Uniri, pentru a sărbătorii Ziua Națională a României acolo unde a luat naștere țara. Ștefan Hodi, ciclistul lugojean cunoscut în toată lumea pentru turele pe care le-a făcut pe două roți, a plecat pe 29 noiembrie din Lugoj spre orașul unirii.

Hodi este la ce-a de-a 19-a tură Lugoj-Alba Iulia, care însumează 360 de kilometri dus-întors. Față de alți ani, Hodi a plecat mai repede în 2021, pentru că va poposi la Deva pentru o noapte, date fiind condițiile de drum și frigul de afară.

Lugojeanul a parcurs România de 10 ori pe bicicletă, dar și Europa de 5 ori. La cursa pentru cicliștii amatori Paris-Brest, a reușit în 2015 să parcurgă o distanță de 1230 de kilometri în doar 88 de ore.

RETIM

Citiţi mai departe
Publicitate
Publicitate

Cele mai citite