Connect with us
Winter in My Town

Social

Primarul Lugojului, după scandalul Șoșoaca: „Lumea să aibă încredere în medici”

Publicat

în

Meniul zilei Vara 2021, Octavian

Claudiu Buciu, primarul Lugojului, a scris un punct de vedere pe pagina lui de Facebook după scandalul iscat de “intervenția” senatoarei Șoșoacă pentru o pacientă a spitalului din oraș. Buciu a îndemnat lumea să aibă încredere în medici, dacă se întâmplă să ajungă la spital. Edilul șef mai spune și că vaccinul este o armă importantă împotriva pandemiei.

„Medicii lugojeni își fac datoria pe deplin. Ultimele zile ne-au adus un “asalt” total nemotivat asupra modului în care sunt tratați pacienții infectați cu COVID în spitalul nostru. S-a sugerat, de către diverse persoane, faptul că, în spital, pacienții nu ar primi medicamentația necesară tratării acestei boli. Am verificat toate sesizările venite și am ajuns la concluzia că sunt total neîntemeiate.

Toți pacienții au primit tratamentul stabilit ca fiind necesar de către de medici. Unii pacienți (fără pregătire de specialitate) au solicitat administrarea anumitor medicamente. În mod evident, medicii au administrat doar tratamentul stabilit conform protocoalelor oficiale. Astăzi spitalul a primit încă zece concentratoare de oxigen.  Asta dupa ce, în urmă cu un an, am revenit la cea mai sigură sursă de alimentare cu oxigen, renunțând la soluția care ne-a adus în regretabila situație în care unii pacienți și-au pierdut viața.

RETIM

Am luat legătura telefonic cu pacienți care au reclamat lipsa de medicamente. După discuția avută, concluzia a fosta ceea că, așa cum am arătat deja, nu au primit ce doreau dânșii și au primit ce au stabilit medicii, nelipsind niciun medicament. Recomand să avem încredere în medici.

Mi-a fost reproșat faptul că am recomandat vaccinare celor care au ajuns în spital și nu s-au vaccinat, argumentându-mi-se că vaccinul ar fi “experimental”. Dacă vaccinul este unul “experimental”, boala nefiind cunoscută până în prezent, să nu avem așteptări de eficacitate deplină cu privire la medicamentele existente pentru a o trata. Suntem într-o situație excepțională, tragică, în care neîncrederea în orice, a dus la neîncrederea în soluția care ne apără cel mai bine de acest virus: vaccinarea. Cine speră că, odată infectat, nevaccinat fiind, va găsi în spitale medicamente miraculoase care îl vor salva negreșit, se înșeală amarnic.

Pentru că libertatea de alegere a unei persoane cu privire la a se vaccina sau nu este un drept fundamental, le recomand celor care, din păcate, aleg să nu se vaccineze și se infectează, să se prezinte la spital în faza incipientă a bolii pentru ca șansele de vindecare să fie cât mai mari. Îi asigur pe lugojeni că spitalul are și va avea la dispoziție toate resursele necesare tratării pacienților infectați cu COVID”, a scris Buciu pe Facebook.

Click pentru comentarii

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

loading...

Social

Lugojul a intrat în scenariul verde, însă restricțiile rămân în vigoare

Publicat

în

Meniul zilei Vara 2021, Octavian

În ultima săptămână, la Lugoj au fost înregistrate doar 19 cazuri de infectare cu noul coronavirus, potriviti raportărilor autorităților locale. Rata de infectare a scăzut sub 1,5 la mia de locuitori, astfel că orașul nostru este acum în scenariul verde.

Vineri, la Lugoj nu a fost raportat niciun caz, o premieră după mai bine de 3 luni de valul 4. La nivelul județului Timiș, rata de infectare este de 1,93/1000 de locuitori. Singurele două sate unde rata de infectare este peste 3 în zona Lugojului sunt Balinț, 3,27 și respectiv Racovița, 3,11 la mia de locuitori.

Deși rata de infectare a scăzut sub 3 la mie, autoritățile nu au scos încă restricțiile, cum ar fi certificatul verde pentru intrarea în magazinele neesențiale.

RETIM

Citiţi mai departe

Social

Un lugojean a plecat spre Alba Iulia, pentru a sărbători Ziua Națională a României

Publicat

în

Meniul zilei Vara 2021, Octavian

Un lugojean a plecat deja spre Alba Iulia, orașul Marii Uniri, pentru a sărbătorii Ziua Națională a României acolo unde a luat naștere țara. Ștefan Hodi, ciclistul lugojean cunoscut în toată lumea pentru turele pe care le-a făcut pe două roți, a plecat pe 29 noiembrie din Lugoj spre orașul unirii.

Hodi este la ce-a de-a 19-a tură Lugoj-Alba Iulia, care însumează 360 de kilometri dus-întors. Față de alți ani, Hodi a plecat mai repede în 2021, pentru că va poposi la Deva pentru o noapte, date fiind condițiile de drum și frigul de afară.

Lugojeanul a parcurs România de 10 ori pe bicicletă, dar și Europa de 5 ori. La cursa pentru cicliștii amatori Paris-Brest, a reușit în 2015 să parcurgă o distanță de 1230 de kilometri în doar 88 de ore.

RETIM

Citiţi mai departe

Social

La Lugoj “răsare” un nou supermarket, la nici 300 de metri de alte două

Publicat

în

Meniul zilei Vara 2021, Octavian

Lugojul nu ducea și nici nu va duce lipsă de supermarketuri vreodată. Un nou magazin de mari dimensiuni se construiește în oraș în această perioadă. Este vorba despre al treilea supermarket al celor de la Carrefour, lanțul franțuzesc de magazine de produse alimentare și nu numai.

Noul magazin va fi ridicat în locul fostei Gold Cafe, în locul clădirii parțial demolată și care a fost abandonată pentru aproape doi ani. Recent, lucrările au fost reluate, iar antreprenorul va ridica la locație o clădire cu parter și etaj. Dacă în timpul fostei administrații, lucrarea s-a blocat din cauza unor probleme legate de patrimoniu, noua administrație a precizat că dezvoltatorii au toate autorizațiile necesare pentru a construi.

La parter, va fi amenajat un supermarket Carrefour. La etaj, se vor amenaja spații pentru birouri și alte afaceri. La nici 200 de metri de viitorul magazin există alte două supermarketuri.

RETIM

Citiţi mai departe

Social

Vaccinare la sat în două localități învecinate cu Lugojul în weekend

Publicat

în

Meniul zilei Vara 2021, Octavian

Două sate de lângă Lugoj vor primi vizita voluntarilor caravanei de vaccinare mobilă în acest weekend. În ziua de duminică, voluntarii care merg din sat în sat pentru a-i imuniza împotriva coronavirusului pe doritori se vor opri la Gavojdia și respectiv Bârna, o comună și respectiv sat nu departe de Lugoj.

La Gavojdia, imunizarea va avea loc la sediul primăriei, între orele 9 și 12 dimineața.

La Bârna, voluntarii vor administra vaccinul la căminul cultural, între orele 13 și 15.

RETIM

Medicii din echipele mobile sunt de la Spitalul Militar din Timișoara, aceștia începând să meargă prin satele din Timiș încă din luna aprilie a acestui an. Până în prezent, echipele au ajuns în 40 de sate din județ care sunt departe de centrele de vaccinare fixe.

Citiţi mai departe
Publicitate
Publicitate

Cele mai citite