Connect with us
Winter in My Town

Social

Șoșoacă a luat în vizor spitalul din Lugoj. Plângere la Comisia pentru cercetarea abuzurilor

Publicat

în

Senatoare Diana Șoșoacă a depus o plângere la Comisiei pentru cercetarea abuzurilor, combaterea corupției și petiții din Senatul României, după ce ar fi primit un mesaj de la o pacientă internată la spitalul din Lugoj. Șoșoacă susține că pacienta a contactat-o și i-a cerut ajutor pentru a-i salva viața.

Meniul zilei Vara 2021, Octavian

„M-a contactat, a scris și pe rețelele de socializare solicitând ajutor, pentru a i se salva viața, având în vedere ca medicii au anunțat-o ca nu au cum să o trateze, din cauza faptului că Spitalul din Lugoj nu a primit tratamente și medicamente pentru tratarea bolnavilor de covid. Le lipsesc antiviralele, antibioticele, Spitalul nu este controlat și lumea moare cu zile. Va rog sa sunati la spitalul judetean Lugoj pentru a ne comunica necesarul de medicamente si cum putem ajuta la complinirea lipsurilor.

Avand in vedere ca este pusa in pericol viata pacientilor, acestia sunt lipsiti de posibilitatea tratarii bolilor, lipsa acuta de tratamente si medicamente duc la decesul pacientilor, discutam de malpraxis medical, omor din culpa, iar daca discutam de faptul ca exista ipoteza ca managementul spitalului sa nu isi fi exercitat atributiile corect, atunci discutam despre tentativa de omor si omor calificat. Situatia nu este una izolata, foarte multe spitale se confrunta cu lipsa acuta de medicamente si tratamente, situatie ce a dus la decesul atator pacienti”, a scris senatoare în plângere.

Lucian Cocoș, directorul spitalului lugojean, spune că medicamentele pentru bolnavii COVID nu au lipsit niciun moment, însă pacienta respectivă solicita un anumit tratament, care nu se impunea în situația ei.

RETIM

„Am discutat cu doamna senator Boancă, de la Comsia de abuzuri. Dumneaei a înțeles exact cum stă situația. E un circ gratis, care nu ar fi trebuit să existe. Pacienta a beneficiat de tratament, însă, ea își dorea alt tratament, care se dă pe niște criterii, la care doamna nu se încadra. Doamna nu m-a sunat pe mine, nu a vorbit cu medicul curant, s-a dus direct pe Facebook. Noi nu am avut nicio plângere, din partea doamnei! În momentul de față, avem medicamente COVID, ieri ne-au intrat, astăzi ne intră, iar antibiotice, anticoagulante nu s-a pus problema vreodată să nu avem”, a declarat directorul spitalului, pentru Lugojeanul.

2 Comments

2 Comments

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

loading...

Social

La Lugoj “răsare” un nou supermarket, la nici 300 de metri de alte două

Publicat

în

Meniul zilei Vara 2021, Octavian

Lugojul nu ducea și nici nu va duce lipsă de supermarketuri vreodată. Un nou magazin de mari dimensiuni se construiește în oraș în această perioadă. Este vorba despre al treilea supermarket al celor de la Carrefour, lanțul franțuzesc de magazine de produse alimentare și nu numai.

Noul magazin va fi ridicat în locul fostei Gold Cafe, în locul clădirii parțial demolată și care a fost abandonată pentru aproape doi ani. Recent, lucrările au fost reluate, iar antreprenorul va ridica la locație o clădire cu parter și etaj. Dacă în timpul fostei administrații, lucrarea s-a blocat din cauza unor probleme legate de patrimoniu, noua administrație a precizat că dezvoltatorii au toate autorizațiile necesare pentru a construi.

La parter, va fi amenajat un supermarket Carrefour. La etaj, se vor amenaja spații pentru birouri și alte afaceri. La nici 200 de metri de viitorul magazin există alte două supermarketuri.

RETIM

Citiţi mai departe

Social

Vaccinare la sat în două localități învecinate cu Lugojul în weekend

Publicat

în

Meniul zilei Vara 2021, Octavian

Două sate de lângă Lugoj vor primi vizita voluntarilor caravanei de vaccinare mobilă în acest weekend. În ziua de duminică, voluntarii care merg din sat în sat pentru a-i imuniza împotriva coronavirusului pe doritori se vor opri la Gavojdia și respectiv Bârna, o comună și respectiv sat nu departe de Lugoj.

La Gavojdia, imunizarea va avea loc la sediul primăriei, între orele 9 și 12 dimineața.

La Bârna, voluntarii vor administra vaccinul la căminul cultural, între orele 13 și 15.

RETIM

Medicii din echipele mobile sunt de la Spitalul Militar din Timișoara, aceștia începând să meargă prin satele din Timiș încă din luna aprilie a acestui an. Până în prezent, echipele au ajuns în 40 de sate din județ care sunt departe de centrele de vaccinare fixe.

Citiţi mai departe

Social

Când vine prima ninsoare a sezonului 2021-2022 la Lugoj

Publicat

în

Meniul zilei Vara 2021, Octavian

Meteorologii au emis prognoza meteo pentru următoarele două săptămâni. Potrivit acestora, temperaturile vor scădea în mod constant începând cu această săptămână și până la finalul celei următoare.

De la 10-12 grade ziua, vom ajunge treptat până la valori de 4-5 grade la prânz. În weekend-ul viitor, meteorologii prognozează că la Lugoj ar putea cădea și primii fulgi de zăpadă. Prognoza este pentru lapoviță și ninsoare, iar maximele zilelor de weekend se vor situa între 0 și 4 grade Celsius.

Ninsorile ar urma să cadă și în următoarea săptămână de după weekend-ul 27-28 noiembrie, sub formă de averse însoțite de ploi.

RETIM

Citiţi mai departe

Social

Câți lugojeni s-au vaccinat până în prezent împotriva coronavirusului

Publicat

în

Meniul zilei Vara 2021, Octavian

Platforma RO Vaccinare a făcut publice datele referitoare la procentul persoanelor vaccinate complet din toate localitățile din România. Potrivit datelor statistice, la Lugoj s-au vaccinat una din trei persoane până la această dată. Orașul de pe Timiș stă cel mai bine la acest capitol, în partea de est a județului.

În mediul rural, vaccinarea merge mai greoi. Există sate unde procentul de-abia a trecut de 10%, adică unde doar o persoană din 10 locuitori ai comunelor s-au imunizat împotriva coronavirusului. Există însă și sate unde rata de vaccinare se apropie de cea de la oraș, cum ar fi Gavojdia sau Belinț.

Acestea sunt ratele de vaccinare la Lugoj și în comunele din jur:

RETIM

Lugoj: 34,14%

Buziaș: 31,17%

Făget: 22,44%

Recaș: 27,27%

Balinț: 22,53%

Bara: 17,04%

Belinț: 29,84%

Bethausen: 17,13%

Boldur: 32,86%

Coșteiu: 25,16%

Darova: 13,64%

Fârdea: 21,98%

Gavojdia: 30,55%

Mănăștiur: 19,08%

Margina: 19,37%

Puteți consulta întreg tabelul cu orașele și localitățile din Timiș și ratele lor de vaccinare aici.

Citiţi mai departe
Publicitate
Publicitate

Cele mai citite