Cultură
Slujbă de sfinţire a apei în cartierul lugojean Cotu Mic
Parohia “Sfântul Ioan Botezătorul” Lugoj-Cotu Mic îi invită pe lugojeni, în data de 13 aprilie, 2018, de la orele 16.30, la Troiţa Cotu Mic, cu ocazia Slujbei de Sfinţire a Apei “Aghiasma Mică”.
Binecuvântarea şi Sfinţirea Apei vor fi oficiate de către un sobor de preoţi şi corul bisericesc.
După încheierea slujbei va avea loc un spectacol folcloric. Manifestările artistice vor fi susţinute de Ansamblul Lugojana, formaţia Titel Brestoviceanu, soliştii: Toni Bagiu, Andra David şi Denisa Lupulescu.
Cultură
Orașul Jazz 2024 se mută în interior din cauza vremii nefavorabile. Cum vă rezervați locul
În perioada 13 – 15 septembrie, festivalul Orașul Jazz 2024 va avea loc la Casa de Cultură a Sindicatelor din Lugoj, din cauza condițiilor meteorologice nefavorabile. Evenimentul se va desfășura în continuare de la ora 19:30, iar accesul rămâne gratuit.
Artiști consacrați din România, Irlanda, Serbia, Bulgaria și Ungaria vor urca pe scenă în cele trei seri de jazz, oferind o experiență muzicală de neuitat într-un mediu protejat de ploaie.
Pentru a vă asigura locul în sală, puteți rezerva bilete gratuit la linkul acesta. În plus, atelierele și activitățile pentru copii, precum și târgul de artizani, vor fi disponibile în interior, iar zona de Food&Drinks va fi deschisă la intrare.
Cultură
VIDEO Cine este cântăreața din Irlanda care va deschide Orașul Jazz 2024
Aleka va deschide Orașul Jazz 2024, la Lugoj, un eveniment mult așteptat de iubitorii de jazz. Pe 13 septembrie, publicul va avea ocazia să asculte un concert inedit, în care muzica tradițională românească va fi reinterpretată prin prisma influențelor jazzului contemporan.
Aleka, o artistă româncă stabilită de peste zece ani în Dublin, Irlanda, și-a construit o reputație solidă pe scena jazzului irlandez, colaborând cu muzicieni renumiți precum Tommy Halferty și Ronan Guilfoyle. Alături de Chris Guilfoyle, un cunoscut chitarist irlandez, Aleka aduce pe scenă un mix unic de voce și chitară, îmbogățit cu influențe variate, de la jazzul clasic la folclorul românesc.
Concertul promite reinterpretări ale cântecelor populare românești, compoziții originale și piese de jazz din albumul recent lansat Romania: Songs of Love and Longing.
Cultură
Orașul Jazz 2024: Irina Sârbu și Cobzality promit două seri de neuitat la Lugoj
Festivalul Orașul Jazz 2024 se apropie cu pași repezi și aduce pe scena din Lugoj două evenimente muzicale de excepție, care promit să captiveze publicul și să ofere o experiență memorabilă.
În prima seară, pe 13 septembrie, festivalul va fi deschis de Cobzality, un proiect electro-world music inovator, inspirat din folclorul românesc și tradițiile autentice. Fondat în 2012 de Florin Romașcu și Robert Magheți, Cobzality a câștigat recunoaștere atât pe plan național, cât și internațional, cu un stil unic care combină percuția neconvențională cu claviaturile și live programming-ul. Băieții au fost anterior parte a proiectului de percuție ‘Sistem’, unde au obținut un loc 3 la Eurovision 2005, și acum sunt acompaniați de talentata solistă Bianca Purcărea-Magheți, o prezență cunoscută din TV, radio și mediul online. Cobzality va încheia prima seară de festival cu un show vibrant și plin de energie, aducând pe scenă un amestec captivant de ritmuri și sunete care reflectă tradițiile românești.
A doua seară, pe 14 septembrie, va fi marcată de un concert de excepție susținut de Irina Sârbu, una dintre cele mai îndrăgite și talentate cântărețe de jazz din România. Irina Sârbu va oferi publicului o seară plină de diversitate muzicală, interpretând un repertoriu variat care include jazz standard, etnojazz, samba, bossa nova, tango, muzică românească interbelică și muzică franceză, dar și piese originale din albumul său recent lansat, „At The End Of July”. Artista va fi acompaniată de o echipă de muzicieni de excepție: Puiu Pascu la pian, Ciprian Parghel la bas și Dragoș Mihu la tobe. Cu un timbru vocal inconfundabil și o abilitate remarcabilă de improvizație, Irina Sârbu promite să ofere o interpretare spectaculoasă și emoționantă.
Festivalul Orașul Jazz 2024 este organizat de Tribul Artistic și Casa de Cultură “Traian Grozăvescu” Lugoj, cu sprijin financiar din bugetul local al Municipiului Lugoj. Este o ocazie rară de a experimenta muzica live la cel mai înalt nivel și de a celebra diversitatea stilistică și originalitatea în muzica jazz și world music. Publicul este invitat să participe la aceste două seri de neuitat, care vor aduce pe scenă atât tradiții muzicale bogate, cât și inovație și creativitate.
Cultură
Filarmonica „Banatul” se întoarce în Lugoj cu un nou concert de excepție
Vineri, 30 august 2024, de la ora 19:00, la Teatrul Municipal „Traian Grozăvescu” Lugoj, un eveniment de excepție va aduna sub același acoperiș iubitorii muzicii clasice în cadrul unui concert strălucitor, susținut de artiștii Ansamblului de Alamă al Filarmonicii „Banatul” Timișoara, sub conducerea lui Dominique Bodart.
Concertul se va deschide cu măreția „Sextetului de trompete” semnat de O. Böhme. Magia sonoră va continua cu splendidul „Capriciu Italian” de P. I. Ceaikovski. Apoi, publicul va fi purtați prin universul sonor al lucrării „A Requiem in Our Time” de E. Rautavaara. Programul serii va continua cu o lucrare impresionantă și plină de sensibilitate – „Ave Maria” de G. Caccini și, în final, cu „Suita Pasărea de foc” de I. Stravinski.
Accesul la eveniment este gratuit și se va face pe baza rezervării locul în prealabil, prin intermediul umătorului link: https://bit.ly/ansamblul-de-suflatori.
Lugojenii vor fi ghidați prin această călătorie muzicală de către talentatul dirijor și excepționalul instrumentist, cunoscut și apreciat la nivel european, Dominique Bodart. Originar din Namur, Belgia, Dominique și-a început educația muzicală la Conservatorul local, continuând apoi la Conservatoarele Regale din Bruxelles și Liège, unde a obținut diverse premii. A urmat cursuri de masterat cu Pierre Thibaud la Paris și a câștigat numeroase premii la competiții internaționale.
Între 1989 și 1991, a fost prim trompetist solo pentru World Youth Orchestra, colaborând cu dirijori renumiți. A predat la Academiile de Muzică din Eghezée și Tamines și a susținut masterclass-uri în Belgia și în străinătate. Ca interpret, a concertat în toată Europa și a colaborat cu diverse orchestre europene.
Dominique a explorat și practica instrumentelor vechi, studiind la Conservatorul Sweelinck din Amsterdam. A lansat mai multe CD-uri („Si suoni la tromba”, „Bouquet of melodies”, „In the groove”) și a fost trompetist principal în Orchestra Filarmonică Tampere. Este director artistic al Concursului Internațional de Trompetă „Theo Charlier” și al Festivalului Internațional de Muzică din Abruzzo.
Din 2013, este artist al Buffet Group, cântând exclusiv pe instrumente de la B&S, Courtois, Besson și Scherzer.
Concertul face parte din Marea Muzică, un proiect cu tradiție în orașul Lugoj, aflat deja la cea de-a treia ediție și finanțat din bugetul local al Municipiului Lugoj. Acest concert este organizat de către Asociația Scena Muzicală, Casa de Cultură „Traian Grozăvescu” și Culture for All pentru comunitatea lugojeană.
- Administrațieo săptămână în urmă
Un drum din Lugoj se închide temporar pentru lucrări
- Actualitateo săptămână în urmă
Ministerul Finanțelor propune măsuri radicale de austeritate. Primăria Lugoj ar putea pierde circa 800 de milioane de lei
- Administrațieo săptămână în urmă
Cel mai vechi pod al Lugojului intră în lucrări pentru 6 luni. Localnicii trebui să ocolească chiar și 30 km, ca să ajungă acasă
- Actualitateo săptămână în urmă
Autostrada lipsă face din nou victime. Accident grav pe ruta Coșava-Margina