Connect with us

Educație

Șefa peste școli din Timiș a băgat nevasta primarului directoare la școală, într-o comună de lângă Lugoj

Publicat

în

RETIM

Aura Danielescu, șefa Inspectoratului Școlar Județean Timiș, a băgat-o pe nevasta primarului din Boldur, Sorina Stoi, directoare la școala din comună. Mutarea politică a stârnit un val de critică la adresa edilului din sat, dar și la numele noului inspector șef al ISJ Timiș. Aura Danielescu a revenit recent pe funcția pe care a părăsit-o înainte de pandemie. Aceasta crede că măsura nu este una nefirească, oricine putând să ocupe un loc de director, dacă și cunoaște pe cine trebuie.

”Până la finalizarea concursului, inspectorul școlar general poate, uzând de prerogativele legale, să numească directori, cu avizul Consiliului de Administrație al Inspectoratului Școlar Județean! În urmă cu doi ani, actuala doamna director a fost numită pe funcție de colegul meu Marin Popescu, dumneaei fiind consiliera domnului primar Buciu! La școala din Boldur existau și există presiuni, ce perturbă activitatea în integralitatea ei, nu doar cea care se observă din postările apărute pe rețelele de socializare!

AUTOLIV

Oricine, în România, poate ocupa o funcție și poate dovedi calități manageriale și cu siguranță, acea persoană poate fi sora, cumnata, soția sau prietena unui om politic! Doamna director de la Boldur nu a ajuns în acea unitate pentru că era cadru didactic acolo, pentru că a participat la vreun concurs pe post, ci pentru că un inspector școlar general a numit-o, în baza unor criterii pe care dumnealui le-a avut în vedere, fără să fi avut experiență managerială anterioară!

Pur și simplu… a fost cadru didactic și consiliera domnului Buciu! Actuala doamna director este profesor în unitate, are experiență în managementul unității și este din localitate! Concursul poate schimba situația și până atunci, o schimbare poate demonstra dacă o parte din problemele de acolo se vor liniști!”, a declarat Aura Danielescu, șefa ISJ Timiș, pentru Redeșteptarea.

Claudiu Buciu, primarul demis al Lugojului, s-a declarat indignat de mutarea de la ISJ. Flavia Cut, directoarea demisă, este fosta consilieră a primarului care s-a trezit cu mandatul încheiat de către prefectură.

”Copiii în primul rând! Mergi mai departe, Flavia! O decizie total nedreaptă a fost luată astăzi cu privire la conducerea Școlii Gimnaziale din Boldur. Actuala directoare, Flavia Cut, a fost înlocuită, cu o lună înainte de concursul ce se va organiza pentru ocuparea acestui post. A fost înlocuită tocmai cu persoana care va câștiga acest post… Pentru că toți știm cât de corecte sunt aceste concursuri. Cu toții știm că nu contează ce e bine pentru copii, pentru elevi.

Contează doar ce-și doresc politicienii deformați de spectrul pierderii funcției. Astfel ajung să facă numiri pe criterii care compromit definitiv procesul educațional. Numirea nevestei primarului în fruntea acestei școli, doar pentru că e nevasta primarului și pentru că primarul e din același partid cu cei care decid cine este director, nu este decât încă un cuțit înfipt în viitorul copiilor. Ceea ce ai făcut pentru acești copii, nu va putea șterge cu pixul niciun politician. Bucuria de a veni la școală și de a învăța din plăcere se dobândesc și se întrețin greu.

Ai reușit pentru că iubești cu adevărat copiii. Tot ce ai făcut pentru această școală, toate titlurile obținute, toate proiectele implementate sau în curs de implementare, toată mulțumirea părinților, nu au contat în luarea acestei decizii. Pentru copii însă, școala a căpătat un sens, a devenit un rost în viața lor, urmare a implicării tale. Trist este că totul se va întoarce la “normal”. Mergi mai departe, Flavia.

Există milioane de copii care au nevoie de oameni, dascăli și manageri ca tine. Din păcate sunteți prea puțini, din păcate, politicienii aflați în funcții de decizie numesc în fruntea școlilor indivizi după chipul și asemănarea lor. Astăzi nu contează suferința ta, contează doar că în mod nedrept copiii din această școală au încăput din nou pe mâna celor care au distrus sistematic învățământul Românesc și implicit România. Ai tot respectul nostru și toată susținerea celor care am văzut cât bine ai făcut acestei școli și copiilor pe care-i găzduiește”, a transmis Buciu pe Facebook.

Concursul pentru ocuparea posturilor de directori va avea loc la începutul anului școlar 2022-2023. Până acum doar fosta directoare Cut s-a înscris la concurs.

Click pentru comentarii

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Educație

15 elevi din Lugoj s-au calificat la faza județeană a olimpiadei de matematică

Publicat

în

FOTO Arhiva

Vineri, 16 februarie, Liceul Teoretic ”Coriolan Brediceanu” Lugoj a găzduit faza locală a olimpiadei naționale de Matematică.

RETIM

În urma evaluării lucrărilor, 15 elevi s-au calificat la faza județeană, care va avea loc in 10 martie la Timișoara:

– de la Liceul Teoretic ”Coriolan Brediceanu”, 11 elevi: Benzar Denisa (clasa a IX-a B) – prof. Mihai Moldovanu; Băltărețu Ana, Chimiec Flavia, Magu Mădălin, Muntean Andrei (clasa a X-a B) – prof. Laura Udrea; Bănățean-Dunea Petru, Budulan Aaron, Croitoru Andrei, Palyo-Mușeț Andrei, Seracovanu Edward, Știucă Dragoș (clasa a XI-a B) – prof. dr. Aurelian Sima;

AUTOLIV

– de la Liceul Teoretic ”Iulia Hasdeu”, 2 elevi: Tioc Vlad (clasa a VI-a) – prof. Doina Popîrlan, Miron Amalia (clasa a XI-a) – prof. Păun Popovici;

– de la Școala Gimnazială ”Eftimie Murgu”, 1 elevă: Orlescu Ana (clasa a V-a) – prof. Dan Dumescu;

– de la Școala Gimnazială nr. 2, 1 elev: Trăsnea Andrei (clasa a VI-a) – prof. Ionuț Mioc.

Felicitări elevilor calificați și succes la următoarea etapă a olimpiadei.

A consemnat,

prof. Sebastian Gheorghiță – director adjunct

Citiţi mai departe

Educație

Polițiștii din Lugoj cercetează un cadru didactic pentru „purtare abuzivă”, după ce ar fi lovit o fetiță

Publicat

în

FOTO ARHIVA

Inspectoratul de Poliție al Județului Timiș a anunțat că polițiștii lugojeni au început cercetările într-un caz de purtare abuzivă, în cazul unui cadru didactic care ar fi lovit o fetiță de doi ani.

RETIM

„Ca urmare a unor informații apărute în spațiul public, cu privire la faptul că la o unitate de învățământ preșcolară din localitatea Racovița, județul Timiș, un cadru didactic ar fi lovit o fetiță de 4 ani, azi, 19.02.2024, polițiștii Secției 7 Rurale Lugoj s-au sesizat din oficiu sub aspectul săvârșirii infracțiunii de „purtare abuzivă” și efectuează cercetări pentru stabilirea întregii situații de fapt”, transmit reprezentanți IPJ.

Inspectoratul Județean Timiș nu a avut nicio reacție, până acum. Vom reveni cu detalii! UPDATE AICI

AUTOLIV

Citiţi mai departe

Educație

Program gratuit pentru pregătirea elevilor pentru bacalaureat 2024, la Universitatea de Vest

Publicat

în

Universitatea de Vest din Timișoara (UVT) a inițiat, la începutul acestui an, programul „UVT pentru elevi”, în cadrul parteneriatului pe care îl dezvoltă cu mediu preuniversitar. Acest amplu program de sprijin pentru elevii din întreaga țară este format din sesiuni de pregătire pentru examenul de bacalaureat, concursuri dedicate elevilor, webinare de dezvoltare personală și consiliere individuală în carieră.

RETIM

Începând cu data de 9 martie, elevii din clasa a XII-a, dar nu numai, sunt așteptați la programul online săptămânal de pregătire pentru examenul de bacalaureat, organizat pentru toate disciplinele pentru care se susțin probe scrise de examen. Programul de pregătire se va desfășura sâmbăta, până în data de 29 iunie 2024 (cu excepția zilelor de 27 aprilie, 4 mai, 1 și 22 iunie).

Cadre didactice universitare vor susține sesiuni de formare interactive pentru a sprijini elevii din întreaga țară să promoveze cu succes examenul de bacalaureat, punând la dispoziția acestora inclusiv materiale didactice special elaborate în acest sens.

AUTOLIV

Orarul modulelor de pregătire, pentru fiecare zi de sâmbătă din perioada programului de pregătire este următorul, fiind stabilit în așa fel încât să permită elevilor participarea la programul de pregătire pentru toate disciplinele la care urmează să susțină proba scrisă în cadrul examenului de bacalaureat:

  • 09:00 – 10:30 – Limba și literatura română;
  • 10:45 – 12:15 – Matematică (nivel M1 și M2) și Istorie;
  • 12:30 – 14:00 – Biologie, Chimie, Economie, Filosofie, Fizică, Geografie, Informatică, Logică, argumentare și comunicare, Psihologie, Sociologie.

Elevii se pot înscrie GRATUIT la programul de pregătire pentru examenul de bacalaureat, completând formularul disponibil AICI. Ulterior înscrierii, fiecare participant va primi un e-mail cu detalii despre modul de conectare la activitățile de pregătire și pe platforma Google Classroom. Mai multe detalii despre programul de pregătire și tematicile abordate pot fi accesate AICI. Informații despre toate activitățile UVT pentru elevi sunt disponibile AICI.

Citiţi mai departe

Educație

Elevii pot face pregătire pentru bacalaureat, la Universitatea de Vest din Timișoara

Publicat

în

Universitatea de Vest din Timișoara (UVT) revine și în acest an universitar cu un amplu program de sprijin pentru elevii din întreaga țară, format din sesiuni de pregătire pentru examenul de bacalaureat, concursuri dedicate elevilor, webinare de dezvoltare personală și consiliere individuală în carieră.

RETIM

Conferința de lansare a programului integrat „UVT pentru elevi”, are loc luni, 29 ianuarie 2024, începând de la ora 13, în amfiteatrul A01 (sediul principal UVT, V.Pârvan nr.4).

Din partea conducerii UVT, la eveniment va participa rectorul UVT, prof.univ.dr. Marilen Gabriel Pirtea, conf.univ.dr. Mădălin Bunoiu, prorector UVT responsabil cu strategia academică și relația cu studenții, dl. Marin Popescu, director al Departamentului pentru Relaţia cu Mediul Preuniversitar din UVT, dr. Vlad Cherecheș, director al Departamentului Managementul Calității din UVT. Ca invitați, vor participa la eveniment și doamna prof. Aura Codruța Danielescu, Inspector Școlar General la ISJ Timiș, alături de președintele Consiliului Județean al Elevilor Timiș, Alexandru Pau, și președintele Asociației Județene a Elevilor, Luca Munteanu.

AUTOLIV

Citiţi mai departe

Cele mai citite