Connect with us


Administrație

Școlile din Lugoj primesc de la bugetul local peste 3,3 milioane de lei. Vezi ce vor face cu ei

Publicat

în

Gradinița din cartierul Eftimie Murgu(Balta Lată)

Primarul Francisc Boldea vine în fața consilierilor locali,  în ședința din luna februarie, cu proiectul de buget local pentru 2018. Un capitol pentru care s-au alocat sume importante este Educația. În acest an, sunt prinse mai multe investiții pentru școlile și grădinițele din Lugoj.

PMP

Cea mai mare sumă este prevăzută pentru grădinița din cartierul Eftimie Murgu (Balta Lată), investiție începută în urmă cu mai bine de 10 ani, la care nu s-a mai făcut nimic, în toată această perioadă. Suma de 1,7 milioane de lei a fost cuprinsă în bugetul local pentru finalizarea construcției. Banii vin din proiectul de peste 5 milioane de euro, finanțare europeană, pe care îl va desfășura Primăria Lugoj în următorii cinci ani și vor transforma clădirea într-un centru social.

USR

Peste 180 de mii de lei vor ajunge la Școala Generală nr. 2, pentru izolarea termică a clădirii și refacerea fațadei. La școala din Cotu Mic se vor executa lucrări de reabilitare de 327 de mii de lei, tot aici fiind prevăută suma de 70 de mii de lei, pentru înlocuirea geamurilor. La Școala Generală nr.6 va fi refăcută scara de interior pentru ieșirea în caz de incendiu și o poarta pentru intrarea pompierilor, pentru aceste lucrări fiind cuprinsă suma de 50 de mii de lei.

Curtea Colegiului “Iulia Hasdeu” va fi reabilitată cu 63 de mii de lei, bani pentru același obiectiv, 50 de mii de lei, fiind alocați și Grădiniței PP 5. Tot 50 de mii de lei primește și Grădinița PP 4 pentru înlocuirea unui gard. Liceul “Aurel Vlaicu”, va avea alocați 40 de mii de lei pentru mobilarea unui laborator. În total, pentru investiții la școlile din oraș, Primăria Lugoj a pregătit peste 3, 3 milioane de lei.

Click pentru comentarii

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Administrație

Șapte firme străine se bat pentru a aduce la Lugoj autobuzele electrice de transport public

Publicat

în

PMP

Șapte firme din Turcia, Cehia și Germania se bat pentru a aduce la Lugoj, dar și în alte orașe din România autobuze electrice de transport public. Licitația pe care guvernul a organizat-o în aceste zile valorează 180 de milioane de lei, și prevede achiziționarea a 81 de autobuze complet electrice.

USR

Firmele care își doresc să aducă autobuzele electrice în România sunt Anadolu Automobil Rom, BMC Truck & Bus, Temsa Ulasim din Turcia, SOR Libchavy din Cehia, Karsan Otomotiv din Turcia, precum și asocierea formată din Bozankaya Otomotiv din Turcia și SILEO GmbH din Germania. Acestea  au depus oferte pentru vânzarea a 81 autobuze electrice pentru transportului public urban de călători. Autobuzele vor fi operabile în condiții de șes. 

Licitația organizată de Ministerul Lucrărilor Publice a fost estimată 183,13 milioane de lei, fără TVA, și este finanțată prin fonduri europene nerambursabile.

Autobuzele vor deservi orașele Alexandria – 10 (3 stații de încărcare rapidă și 10 stații de încărcare lentă), Brăila – 11 (3 stații de încărcare rapidă și 11 stații de încărcare lentă), Constanța – 21 (5 stații de încărcare rapidă și 21 stații de încărcare lentă), Drobeta Turnu Severin – 3 (1 stație de încărcare rapidă și 3 stații de încărcare lentă), Focșani – 20 (5 stații de încărcare rapidă și 20 stații de încărcare lentă), Lugoj – 9 (3 stații de încărcare rapidă și 9 stații de încărcare lentă), Slobozia – 7 (2 stații de încărcare rapidă și 7 stații de încărcare lentă).

Citiţi mai departe

Administrație

Recepția la noile blocuri ANL nu poate fi facută din cauza lucărilor prost executate

Publicat

în

bloc-anl-lugoj

FOTO Arhiva

Ultimele blocuri ANL, construite la Lugoj nu pot fi recepționate, din cauza modului în care s-au executat unele lucrări. Primarul Claudiu Buciu spune că s-au descoperit destul de multe probleme.

PMP

„Nu se poate face recepția pentru ca lucrarile sunt finalizate dar neconforme. Sunt obiecțiuni legate de: calitatea lucrărilor în spațiile sanitare; calitatea ușilor, se inchid greu sau freaca pardoselile; calitatea parchetului, s-a umflat deja în câteva apartamente; închiderea geamurilor; calitatea zugrăvelilor. De asemenea, din cauza faptului ca Primăria nu a reușit să rezolve problema racordului la gaz și energie electrică, nu se pot pune în funcțiune centralele termice”, spune Buciu.

USR

Primarul Lugojului spune că astăzi va avea o întâlnire cu responsabilii din Primărie, pentru a afla de ce nu s-a realizat racordul la gaz.

Citiţi mai departe

Administrație

Primarul Buciu vrea o activitate mai eficientă în Primăria Lugoj. Instituția se reorganizează

Publicat

în

Momentan niciun angajat din Primăria Lugoj nu va fi dat afară. Primarul Claudiu Buciu spune că în momentul de față se evaluează activitatea fiecărui funcționar, după care se va face o reorganizare a structurilor pentru eficientizarea activității.

PMP

„În prezent suntem în curs de evaluare a activităților zilnice ale angajaților din primărie. Apoi vom testa toți angajații. Doar după aceea vom regândi structurile interne și necesarul de personal. Nu este doar o decizie legată de personal ci și de eficientizarea modului cum sunt organizate structurile interne ale primăriei”, a declarat primarul Lugojului.

USR

Citiţi mai departe

Pro

Publicitate

Cele mai citite