Connect with us

Politică

S-au „încăierat” deja candidații la funcția de primar. Replici dure din partea lui Buciu, Dobra și Floroni

Publicat

în

Claudiu Buciu, Călin Dobra și Erwin Floroni sunt deja protagoniștii unor schimburi dure de replici, în perspectiva campaniei electorale ce urmează, pentru obținerea funcției de primar. Municipiul Lugoj a rămas fără primar, după ce Claudiu Buciu a fost demis de prefect pentru că și-a schimbat domiciliul. Cu toate acestea, fostul primar nu a părăsit administrația locală și a rămas pe o funcție, mult mai prost plătită și mai puțin importantă, de consilier al primarului interimar Bogdan Blidariu. Din această poziție, Buciu a anunțat că va candidat pentru un nou mandat la alegerile parțiale ce urmează să fie organizate, cel mai probabil anul viitor.

Călin Dobra, este președintele PSD Lugoj. Chiar dacă în prezent a fost numit în fruntea unei companii naționale, Dobra a anunțat că va candidat pentru funcția de primar. Erwin Floroni este președintele USR Lugoj. Până acum nu și-a anunțat oficial candidatura, dar este USR-istul cu cele mai multe șanse să se lupte pentru funcția de primar.

Conflictul s-a aprins de la o emisiune, de la Televiziunea Europa Nova Timișoara, unde Buciu a fost invitat și a vorbit despre Dobra și Floroni.

RETIM

Buciu, despre Dobra: „A fost în diverse funcții, nu a făcut nimic pentru Lugoj”

„Eu am mai spus-o și repet, eu sunt un tip care vrea colaborăm bine cu toate partidele și cred toate partidele își doresc binele comunității noastre. Acum, PSD-ul, spun sincer, jignește lugojenii prin candidatura acestui domn. Cel mai mare dezavantaj al domnului doctor Dobra, că e doctor, este oamenii din oraș îl cunosc personal și cunoscându-l, pot să-i facă cea mai bună analiză atunci când se gândesc să-l voteze sau nu. Mie mi se pare cel puțin ciudat pentru un om, abia scoți vorbele pe gură, fii agramat, faci dezacorduri, dar tu în același timp ai două facultăți, una de sport, una de agricultură, ai doctorat în turism, ai Colegiu Național de Apărare absolvit. De fapt, cu ce te ocupi sau la ce te pricepi?

Și acuma l-au mai și pus electrician șef, la Electrica Serv. Da, probabil au vrut scape de el, altfel nu-mi dau seama cum de s-a dus acolo. Și dânșii la Timiș, cred înțeleg n-are nicio șansă și vor cumva scape de el. Eu recomanda PSD-ului Lugoj, găsească un candidat care nu-i face de râs. Un candidat cu care noi putem colabora în administrația publică și dacă câștigă acel candidat, aș fi bucuros pentru e important comunitatea fie condusă de oameni buni. Nu știu ce a făcut Dobra vreodată pentru Lugoj. Și a fost și președinte de consiliu județean. Nu a făcut nimic. Nu poți, ai fost președinte la județ, ai fost consilier județean, ești consilier județean, ai fost deputat, ai plecat de acolo, acuma te-ai dus la București, ce a făcut pentru Lugoj? Nu poate răspundă la întrebarea asta și a fost pe funcții publice foarte înalte. Te plimbi cu mașină de 150.000 de euro când ai lucrat toată viața la stat. Sunt niște contradicții și oamenii își pun întrebări. Eu mi-aș dori un PSD la Lugoj cu care pot colaborez în administrație, nu care să-mi blocheze achiziția ștrandului, vrea să-l ia Dobra după alegeri, dacă le va câștiga, dar nu o le câștige niciodată. Nu așa se face administrația sub nicio formă. Alți candidat, practic, din punctul meu de vedere, cu șanse reale, nu există. Sunt mulți visători, dar nu există”, a declarat Buciu.

Replica lui Dobra a venit pe un blog lugojean.

„Îmi este greu să comentez despre aberațiile pe care le tot transmite primarul demis, actualul consilier personal, sau ce-o mai fi el. Ipocrizia de care dă dovadă lasă pe toată lumea cu gura căscată. Să afirmi sus și tare că ai respect pentru oamenii din oraș, după ce doi ani ai tot făcut naveta prin Germania, din funcția de primar, după ce ai desființat instituții, ai dat afară oameni, într-un oraș în care avem nevoie de locuri de muncă, și te-ai ocupat doar de interese imobiliare proprii, este de domeniul fantasticului! Din punctul meu de vedere, cel puțin. Să nu uităm că Buciu a fost și rămâne un om foarte viclean! Cu toții știm cum a „vândut” el pe toată lumea pentru a-și salva piela, când „învărtea” afaceri prin București. Acuma și-a mutat afacerile în Lugoj și ține cu dinții de postul de primar sau de vreo funcție prin primărie, pentru a și le rezolva. Să ajungi să dai lecții de administrație, după ce ai fost demis doar din vina ta din funcția de primar, este de râsul lumii.

Să ajungi în postura de a recomanda celor de la PSD cu cine să candideze la viitoarele alegeri locale, asta nu demonstrează decât că este foarte speriat, ca om politic. Pe lângă viclean, Buciu mai este și un om slab, care habar nu are să construiască. El nu știe decât să atace. Când altceva în afară de atacul la persoană nu știi să faci, nu arăți decât că ești slab, din toate punctele de vedere! Și, din păcate, acest lucru nu cred că este benefic pentru cei care l-au ales. Le reamintesc celor care nu-și aduc aminte (dar pot verifica!) că din postura de Președinte al CJ Timiș am am alocat peste 8 milioane de lei municipiului Lugoj. Buciu știe acest lucru, dar nu face decât ce știe el mai bine, adică să mintă. Minte, deoarece el a intrat deja în campania electorală și este disperat de situația în care se află.

Din cauza incompetenței de care a dat dovadă în anii în care a fost primar al Lugojului, el nu are altă variantă decât să meargă pe această carte, cea a minciunii. În cei 3 ani cât am fost președinte al CJ Timiș am alocat fonduri Spitalului Municipal din Lugoj, printr-un proiect în care am colaborat foarte bine cu managerul de atunci al spitalului, medicul Erwin Floroni. A fost vorba despre alocarea în premieră de bani de la CJ Timiș, prin programe de minimis, pentru spitalele orășenești și municipale. Am mai alocat fonduri și pentru Școala „Alexandru Roșca”, din Lugoj, care aparține de Consiliul Județean, pentru centrele DGASPC, care funcționează pe teritoriul Lugojului, pentru Bisericile lugojene, pentru cultura și sportul lugojean. Este adevărat că fondurile alocate atunci primăriei, administrației locale de la aceea vreme, puteau fi folosite mai calculat, dar asta nu înseamnă că ele nu au existat! Doar cei rău intenționați pot afirma că nu am făcut nimic pentru orașul meu natal. Apartenența la acest oraș eu o am și o simt. El, din păcate, nu o va avea niciodată. Nu cred că are rost să intru în detalii, dar pot să vă mai spun doar atât: contează foarte mult să ai cu adevărat respect față de lugojeni! Le urez succes celor care vor să candideze la alegerile locale, dar să nu uite și, mai ales, să înțeleagă acest lucru: dacă nu ai curajul să te uiți în ochii lugojeanului când ieși pe stradă, mai bine stai acasă!”, spune Călin Dobra, președinte PSD Lugoj.

Buciu despre Floroni: „Poate să candideze, dar cu asemenea CV, va fi un primar foarte prost”

Într-o discuție despre investițiile care se fac acum la spitalul din Lugoj, din aceeași emisiune, Buciu a făcut referire și la fostul director al spitalul, Erwin Floroni.

“Am ajuns la datorii zero la spital. Am preluat cu datorii de 5,7 milioane de lei și în 2 ani am ajuns să avem datorii zero. Printr-un management eficient, corect și prin mod bun simț. Înainte, cineva a primit spitalul cu zero datorii și în 3 ani l-a adus la 5,7 milioane datorii, îmi spuneți dumneavoastră ce fel de manager a fost, care a considerat prioritar să pună camere video prin curtea spitalului sau să pună barieră la intrare cu cameră video, dar nu să facă saloane la pacienți. Așa manager a fost. Poate să candideze, dar cu un asemenea CV ar fi un primar foarte prost.”, a spus Buciu.

Erwin Floroni a postat pe pagina sa de Facebook, un mesaj ca replică la cele declarate de Buciu.

„Campania electorală începută de un politician „ales” lugojean a devenit doar o campanie de denigrare, nimic altceva. De o perioadă de timp, sunt ținta mai multor atacuri in mass-media, provocate de același personaj „ales” al orașului. Am preferat să nu îi răspund. Am un nivel de educație.

Am fost managerul Spitalului Teodor Andrei timp de aproape 4 ani în urma unui concurs și nu în urma unei numiri politice. Concursul s-a desfășurat in prezența a 10 observatori, printre care s-a aflat și actualul consilier al primarului interimar, concurs de altfel înregistrat de către reprezentantul ziarului Redeșteptarea, domnul Cristian Ghinea. Mă gândesc că dacă atunci nu au fost sesizate nereguli de către actualul consilier, care este rostul menționării lor după 4 ani???

În limita unui buget, trecut și aprobat (sau nu) de consiliul local din acea vreme, m-am dedicat rezolvării problemelor spitalului. Politicianul consilier mă acuză că am fost un manager prost. Repet, de vorbit, se pot vorbi multe. Fiecare are dreptul să își exprime părerea, dar până la urmă, hârtiile „vorbesc”. Există dovezi foarte clare despre datoriile spitalului, de la începutul mandatului meu până la finele lui. Nu am preluat spitalul cu 0 datorii așa cum afirmă dumnealui, ci conform contractului de management semnat la inceputul mandatului din 24.08.2017, datoria se ridica la 2.634.188,75 lei.

Achiziția unui generator și repararea și repunerea în funcțiune a turnului de apă, au făcut ca în iarna lui 2018, spitalul sa fie singura instituție din oraș care să beneficieze de curent, apa caldă și căldură.

Iluminatul integral al curții spitalului (sau cum afirmă unii „a schimbat și el 3 becuri”), investiția într-o nouă cale de acces în spital, achiziția unui computer tomograf, achiziționarea de aparatură medicală prin ADR Vest sau pe banii de la CJ Timiș prin contactele de minimis, precum și cele 2 proiecte de 1 milion și 5,5 milioane de euro, reabilitarea integrală a secțiilor de ginecologie, boli infecțioase si parțial neonatologie pot fi la prima vedere „banale”, citat „atât a făcut și el”. Cu un spital construit în anul 1911, cu o infrastructură veche și o compartimentare ca în 1911, ce puteai să și faci mai mult cu bani puțini? Tocmai de aceea am demarat ideea de Spital Nou in toate ședințele de consiliu local din acea vreme, idee preluată de actuala administrație.

Pentru o lămurire finală: s-a tot spus despre faptul că „medicul Floroni și-a pus marmură neagră”. În primul rând, respectivii „acuzatori” ar fi trebuit să consulte un geolog, care să le explice diferența dintre marmura neagră și granit 🤣🤣🤣. ACELE PLĂCI AU FOST MONTATE PE HOLUL PRINCIPAL AL SPITALULUI (care nu este al meu) ÎN FAȚA CELOR 2 SĂLI ÎN CARE SE EFECTUAU DONĂRILE DE SÂNGE, SĂLI REABILITATE SĂ CORESPUNDĂ CERINȚELOR IMPUSE DE CENTRUL DE TRANSFUZIE TIMIȘ. ASTFEL A FOST READUS ÎN LUGOJ PROGRAMUL DE DONĂRI DE SÂNGE PENTRU SALVAREA DE VIEȚI.

În altă ordine de idei, domnul consilier al primarului interimar nu cred că este invitat în emisiuni televizate pentru a se plânge de faptul că, acum 4 ani am fost un manager prost ci pentru a explica de ce în ultimii 2 ani în Lugoj nu s-a făcut NIMIC. De ce nu a făcut aceste afirmații în perioada mandatului meu, că doar nimic nu îl oprea!!!”, susține Erwin Floroni

1 Comment

1 Comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Politică

VIDEO Plângere penală împotriva Guvernului, pentru că nu a organizat alegeri la Lugoj și în alte localități

Publicat

în

Foto eyeinthesky.ro

Ludovic Orban, președintele partidului Forța Dreptei, a depus vineri, 26 mai, o plângere penală împotriva Guvernului pentru că nu a organizat alegeri parțiale, conform legii, în peste 50 de localități. Demersul lui Orban vine după ce în prealabilă a depus o plângere la Guvern.

„Am depus astăzi plângere penală împotriva prim-ministrului și a membrilor Guvernului pentru refuzul de a organiza alegeri locale parțiale.

Am somat Guvernul în repetate rânduri să-și respecte obligațiile legale de a convoca alegerile locale în mai mult de 50 de localități care au rămas fără primari în funcție. Acest demers a venit după ce trei instanțe de judecată au hotărât, pe fond, obligarea Guvernului la organizarea alegerilor și, totuși, nu a fost întreprinsă nicio acțiune concretă”, arată Ludovic Orban.

RETIM

Lugojul a rămas fără primar în luna iulie anul trecut, de către prefectul Mihai Ritivoiu, după ce primarul Claudiu Buciu a fost demis pentru că și-a schimbat domiciliul în documente.

Citiţi mai departe

Politică

Ce au decis judecătorii în legătură cu reluarea procesului privind demiterea primarului Claudiu Buciu

Publicat

în

Foto Arhiva

Marți, 23 mai, la Tribunalul Timiș a avut loc o nouă înfățișare în procesul privind demiterea fostului primar Claudiu Buciu. Avocații edilului au cerut instanței, încă din luna martie, repunere pe rol a cauzei. Într-o ședință din luna aprilie, instanța a decis că  „Admite cererea de repunere pe rol a cauzei. Amână cauza în vederea ataşării dosarului de fond”

Următoarea înfățișare a avut loc marți, 23 mai, iar instanța a decis că „Amână pronunţarea la data de 06.06.2023. Soluţia se va pune la dispoziţia părţilor prin mijlocirea grefei instanţei”.

Primarul Claudiu Buciu a fost demis din funcție, în luna iulie 2022, de către prefectul Mihai Ritivoiu, pe motiv că și-a schimbat domiciliul, din Lugoj în Germania, legea interzicând acest lucru pentru un primar în funcție. Au urmat mai multe procese în care fostul edil a contestat ordiul prefectului, pe care le-a pierdut. De la data demiterii, Claudiu Buciu ocupă funcția de consilier al primarului interimar Bogdan Blidariu.

RETIM

Cum comentează fostul primar situația

Într-o postare, mai veche, pe pagina sa de Facebook, Claudiu Buciu explica cum vede situația în care se află.

„Nu e important ce funcție dețin în Primărie, important este să ducem la capăt zecile de proiecte de finanțare depuse precum și, la fel de important, să reformăm Primăria și să consolidăm societățile nou înființate. A fost, este și va fi un efort enorm pentru a scoate Lugojul la lumină, sigur, eforturi deocamdată cu efecte puțin vizibile. Am preferat să demarăm proiectele cu adevărat esențiale pentru Lugoj și nu să cădem în ispita de a face investiții care ar fi avut doar efecte electorale, vizibile cât ai clipi din palme.

Avem de gestionat contracte nefinalizate (Centrul, SPA-ul, Topoganele, Rețeau de Apă și Canalizare, Stația de Epurare, Cazarma, etc.) lăsate în situații juridice, tehnice sau economice greu sau aproape imposibil de finalizat fără repercursiuni asupra bugetului. Întâmpinăm o rezistență feroce din partea funcționarilor angajați la kilogram de fosta administrație, doar pe bază de carnet de partid sau de neam al cuiva din anturajul fostei administrații. Am încercat sa aprobăm o primă organigramă, demers sabotat de funcționari și viciat de aceștia, astfel încât instanța a anulat această prima organigramă. Vom demara aprobarea unei noi organigrame, conform indicațiilor și mențiunilor instanțelor dar și apelând la specialiști din afara instituției. Trântorii, incompetenții și frânarii dezvoltării urmând să fie înlăturați.

Am reușit să angajăm oameni noi, cu experiență în domeniul specific de activitate, dar care încă învață cum să se descurce în administrație printre colegii rău intenționați sau speriați ca oamenii competenți îi vor înlocui în curând. Ne bazăm pe aceștia. Un singur exemplu: orice document depus la Direcția de urbanism primește răspuns în maximum 5 zile, în loc de câțiva ani…Repet, am muncit enorm, atât alături de echipa politică a PNL Lugoj (primar, viceprimar și 10 consilieri locali) dar și alături de colegii noi și de unii colegi vechi din Primărie care au înțeles că muncesc pentru comunitate, nu pentru primar.

Pe cine am deranjat?

Sunt cetățean Român, dar și German. Născut Român, la Lugoj. German pentru că familia mea (soția și cei trei copii) locuiește de peste 10 ani în Germania, statul German acordându-ne cetățenia în condiții normale. Am candidat menționând pe toate formularele de candidatură că am dubla cetățenie. Nimeni nu a avut nimic de obiectat, nici autoritatea electorală și nici judecătorii care au validat candidatura și apoi alegerea mea ca Primar.

În timpul mandatului am renunțat la domiciliul din Lugoj, stabilindu-mi reședința tot în Lugoj. Fără să încalc nicio lege. Am fost la serviciu zi de zi, indiferent că am avut domiciliul sau reședința în Lugoj. I-am deranjat pe toți cei care n-au mai făcut afaceri ilegale cu Primăria, pe toți cei care ocupau ilegal proprietățile primăriei (cu unii încă ne judecăm), pe toți cei care făceau afaceri ilegale cu Meridian, pe toți cei care se eludau de la plata taxelor și impozitelor locale ori pe cei care, datorită intereselor personale ale fostei conduceri a primăriei, beneficiau de un regim fiscal favorabil dar inechitabil.

La nivel politic am deranjat conducerea județeană a PNL pentru simplul fapt că spun, liber, ce gândesc. Am refuzat constant să devin un “om de partid” așa cum ne-am obișnuit să avem în ultimii 30 de ani. Am rămas cu încăpățânare acel om de partid pentru care interesele publice au fost peste orice interes de partid. Și așa voi rămâne. Nu pot pierde patru ani din viața comunității din care fac parte și care m-a ales.

Am construit proiecte care au ținut cont doar de interesele comunității, indiferent că am pus în pericol interese private. Și le vom duce la capăt.E greu de înțeles de ce Primarul Timișoarei nu are nici măcar reședință în Timișoara și nici cetățenie Română și poate fi primar (ceea ce e corect), iar eu nu.

Cei care s-au “ocupat” de această situație nu au câștigat nimic, doar noi am frânat puțin, lovindu-ne mai puternic de rezistența anumitor funcționari din Primărie. Vom recupera întârzierile. Și vom duce la bun sfârșit tot ce am început.

Pentru mine, singura instanță care mă va judeca corect, vor fi Lugojeni”

Citiţi mai departe

Politică

Europarlamentarul Cristian Terheș vine la Lugoj. Unde puteți să-l întâlniți

Publicat

în

Europarlamentarul Cristian Terheș va fi prezent în Lugoj, pe data de 11 martie 2023, de la ora 14:00, în fața Universității Europene „Josif Constantin Drăgan”, la invitația tânărului antreprenor și fondator al Asociației @Voluntar Pentru România, Alexandru Sîrbescu. Aceasta este o oportunitate pentru cei care doresc să-l întâlnească și să-i transmită preocupările lor.

Cristian Terheș este un cunoscut luptător pentru drepturile și libertățile fundamentale ale cetățenilor. În calitate de membru al Parlamentului European, el este responsabil pentru reprezentarea cetățenilor din România și promovarea intereselor lor în Uniunea Europeană. Este cunoscut pentru lupta sa pentru respectarea libertății presei și protejarea minorităților din România și din întreaga Europă. El a militat în mod constant pentru promovarea drepturilor omului și a valorilor democratice în politica europeană.

 

RETIM

Citiţi mai departe

Politică

Titu Bojin relansează partidul Mariei Grapini, în Timiș

Publicat

în

Titu Bojin este noul președinte al Partidului Umanist Social Liberal Timiș, al eurodeputatei Maria Grapini, și a reușit să atragă un număr impresionant de membri în ultimele două luni și jumătate, consolidând astfel organizația și transformând-o într-un jucător important pe scena politică locală.

Într-un interviu recent, Bojin a explicat că succesul său se datorează eforturilor susținute ale umaniștilor din județ, care au reușit să atragă oameni capabili și hotărâți să lupte pentru cauzele partidului. „Avem oameni deosebiți, foarte capabili și hotărâți să lupte pentru partid”, a spus Bojin.

Ca urmare a acestor eforturi, numărul membrilor Partidului Umanist Social Liberal Timiș a crescut semnificativ, ajungând la 665 în luna martie 2023. Bojin și-a exprimat dorința de a candida la o funcție, dar nu a dezvăluit încă pentru ce poziție va opta. Decizia va fi luată împreună cu conducerea partidului la nivel național. În acest sens, Bojin a sugerat că ar fi bine să se comaseze cele patru tururi de alegeri programate pentru 2024, considerând că sunt prea multe într-un an și că ar putea fi dificil să se mobilizeze oamenii de fiecare dată.

RETIM

Citiţi mai departe

Cele mai citite