Connect with us

Politică

S-au „încăierat” deja candidații la funcția de primar. Replici dure din partea lui Buciu, Dobra și Floroni

Publicat

în

Claudiu Buciu, Călin Dobra și Erwin Floroni sunt deja protagoniștii unor schimburi dure de replici, în perspectiva campaniei electorale ce urmează, pentru obținerea funcției de primar. Municipiul Lugoj a rămas fără primar, după ce Claudiu Buciu a fost demis de prefect pentru că și-a schimbat domiciliul. Cu toate acestea, fostul primar nu a părăsit administrația locală și a rămas pe o funcție, mult mai prost plătită și mai puțin importantă, de consilier al primarului interimar Bogdan Blidariu. Din această poziție, Buciu a anunțat că va candidat pentru un nou mandat la alegerile parțiale ce urmează să fie organizate, cel mai probabil anul viitor.

RETIM

Călin Dobra, este președintele PSD Lugoj. Chiar dacă în prezent a fost numit în fruntea unei companii naționale, Dobra a anunțat că va candidat pentru funcția de primar. Erwin Floroni este președintele USR Lugoj. Până acum nu și-a anunțat oficial candidatura, dar este USR-istul cu cele mai multe șanse să se lupte pentru funcția de primar.

Conflictul s-a aprins de la o emisiune, de la Televiziunea Europa Nova Timișoara, unde Buciu a fost invitat și a vorbit despre Dobra și Floroni.

Autoliv angajează

Buciu, despre Dobra: „A fost în diverse funcții, nu a făcut nimic pentru Lugoj”

„Eu am mai spus-o și repet, eu sunt un tip care vrea colaborăm bine cu toate partidele și cred toate partidele își doresc binele comunității noastre. Acum, PSD-ul, spun sincer, jignește lugojenii prin candidatura acestui domn. Cel mai mare dezavantaj al domnului doctor Dobra, că e doctor, este oamenii din oraș îl cunosc personal și cunoscându-l, pot să-i facă cea mai bună analiză atunci când se gândesc să-l voteze sau nu. Mie mi se pare cel puțin ciudat pentru un om, abia scoți vorbele pe gură, fii agramat, faci dezacorduri, dar tu în același timp ai două facultăți, una de sport, una de agricultură, ai doctorat în turism, ai Colegiu Național de Apărare absolvit. De fapt, cu ce te ocupi sau la ce te pricepi?

Și acuma l-au mai și pus electrician șef, la Electrica Serv. Da, probabil au vrut scape de el, altfel nu-mi dau seama cum de s-a dus acolo. Și dânșii la Timiș, cred înțeleg n-are nicio șansă și vor cumva scape de el. Eu recomanda PSD-ului Lugoj, găsească un candidat care nu-i face de râs. Un candidat cu care noi putem colabora în administrația publică și dacă câștigă acel candidat, aș fi bucuros pentru e important comunitatea fie condusă de oameni buni. Nu știu ce a făcut Dobra vreodată pentru Lugoj. Și a fost și președinte de consiliu județean. Nu a făcut nimic. Nu poți, ai fost președinte la județ, ai fost consilier județean, ești consilier județean, ai fost deputat, ai plecat de acolo, acuma te-ai dus la București, ce a făcut pentru Lugoj? Nu poate răspundă la întrebarea asta și a fost pe funcții publice foarte înalte. Te plimbi cu mașină de 150.000 de euro când ai lucrat toată viața la stat. Sunt niște contradicții și oamenii își pun întrebări. Eu mi-aș dori un PSD la Lugoj cu care pot colaborez în administrație, nu care să-mi blocheze achiziția ștrandului, vrea să-l ia Dobra după alegeri, dacă le va câștiga, dar nu o le câștige niciodată. Nu așa se face administrația sub nicio formă. Alți candidat, practic, din punctul meu de vedere, cu șanse reale, nu există. Sunt mulți visători, dar nu există”, a declarat Buciu.

Replica lui Dobra a venit pe un blog lugojean.

„Îmi este greu să comentez despre aberațiile pe care le tot transmite primarul demis, actualul consilier personal, sau ce-o mai fi el. Ipocrizia de care dă dovadă lasă pe toată lumea cu gura căscată. Să afirmi sus și tare că ai respect pentru oamenii din oraș, după ce doi ani ai tot făcut naveta prin Germania, din funcția de primar, după ce ai desființat instituții, ai dat afară oameni, într-un oraș în care avem nevoie de locuri de muncă, și te-ai ocupat doar de interese imobiliare proprii, este de domeniul fantasticului! Din punctul meu de vedere, cel puțin. Să nu uităm că Buciu a fost și rămâne un om foarte viclean! Cu toții știm cum a „vândut” el pe toată lumea pentru a-și salva piela, când „învărtea” afaceri prin București. Acuma și-a mutat afacerile în Lugoj și ține cu dinții de postul de primar sau de vreo funcție prin primărie, pentru a și le rezolva. Să ajungi să dai lecții de administrație, după ce ai fost demis doar din vina ta din funcția de primar, este de râsul lumii.

Să ajungi în postura de a recomanda celor de la PSD cu cine să candideze la viitoarele alegeri locale, asta nu demonstrează decât că este foarte speriat, ca om politic. Pe lângă viclean, Buciu mai este și un om slab, care habar nu are să construiască. El nu știe decât să atace. Când altceva în afară de atacul la persoană nu știi să faci, nu arăți decât că ești slab, din toate punctele de vedere! Și, din păcate, acest lucru nu cred că este benefic pentru cei care l-au ales. Le reamintesc celor care nu-și aduc aminte (dar pot verifica!) că din postura de Președinte al CJ Timiș am am alocat peste 8 milioane de lei municipiului Lugoj. Buciu știe acest lucru, dar nu face decât ce știe el mai bine, adică să mintă. Minte, deoarece el a intrat deja în campania electorală și este disperat de situația în care se află.

Din cauza incompetenței de care a dat dovadă în anii în care a fost primar al Lugojului, el nu are altă variantă decât să meargă pe această carte, cea a minciunii. În cei 3 ani cât am fost președinte al CJ Timiș am alocat fonduri Spitalului Municipal din Lugoj, printr-un proiect în care am colaborat foarte bine cu managerul de atunci al spitalului, medicul Erwin Floroni. A fost vorba despre alocarea în premieră de bani de la CJ Timiș, prin programe de minimis, pentru spitalele orășenești și municipale. Am mai alocat fonduri și pentru Școala „Alexandru Roșca”, din Lugoj, care aparține de Consiliul Județean, pentru centrele DGASPC, care funcționează pe teritoriul Lugojului, pentru Bisericile lugojene, pentru cultura și sportul lugojean. Este adevărat că fondurile alocate atunci primăriei, administrației locale de la aceea vreme, puteau fi folosite mai calculat, dar asta nu înseamnă că ele nu au existat! Doar cei rău intenționați pot afirma că nu am făcut nimic pentru orașul meu natal. Apartenența la acest oraș eu o am și o simt. El, din păcate, nu o va avea niciodată. Nu cred că are rost să intru în detalii, dar pot să vă mai spun doar atât: contează foarte mult să ai cu adevărat respect față de lugojeni! Le urez succes celor care vor să candideze la alegerile locale, dar să nu uite și, mai ales, să înțeleagă acest lucru: dacă nu ai curajul să te uiți în ochii lugojeanului când ieși pe stradă, mai bine stai acasă!”, spune Călin Dobra, președinte PSD Lugoj.

Buciu despre Floroni: „Poate să candideze, dar cu asemenea CV, va fi un primar foarte prost”

Într-o discuție despre investițiile care se fac acum la spitalul din Lugoj, din aceeași emisiune, Buciu a făcut referire și la fostul director al spitalul, Erwin Floroni.

“Am ajuns la datorii zero la spital. Am preluat cu datorii de 5,7 milioane de lei și în 2 ani am ajuns să avem datorii zero. Printr-un management eficient, corect și prin mod bun simț. Înainte, cineva a primit spitalul cu zero datorii și în 3 ani l-a adus la 5,7 milioane datorii, îmi spuneți dumneavoastră ce fel de manager a fost, care a considerat prioritar să pună camere video prin curtea spitalului sau să pună barieră la intrare cu cameră video, dar nu să facă saloane la pacienți. Așa manager a fost. Poate să candideze, dar cu un asemenea CV ar fi un primar foarte prost.”, a spus Buciu.

Erwin Floroni a postat pe pagina sa de Facebook, un mesaj ca replică la cele declarate de Buciu.

„Campania electorală începută de un politician „ales” lugojean a devenit doar o campanie de denigrare, nimic altceva. De o perioadă de timp, sunt ținta mai multor atacuri in mass-media, provocate de același personaj „ales” al orașului. Am preferat să nu îi răspund. Am un nivel de educație.

Am fost managerul Spitalului Teodor Andrei timp de aproape 4 ani în urma unui concurs și nu în urma unei numiri politice. Concursul s-a desfășurat in prezența a 10 observatori, printre care s-a aflat și actualul consilier al primarului interimar, concurs de altfel înregistrat de către reprezentantul ziarului Redeșteptarea, domnul Cristian Ghinea. Mă gândesc că dacă atunci nu au fost sesizate nereguli de către actualul consilier, care este rostul menționării lor după 4 ani???

În limita unui buget, trecut și aprobat (sau nu) de consiliul local din acea vreme, m-am dedicat rezolvării problemelor spitalului. Politicianul consilier mă acuză că am fost un manager prost. Repet, de vorbit, se pot vorbi multe. Fiecare are dreptul să își exprime părerea, dar până la urmă, hârtiile „vorbesc”. Există dovezi foarte clare despre datoriile spitalului, de la începutul mandatului meu până la finele lui. Nu am preluat spitalul cu 0 datorii așa cum afirmă dumnealui, ci conform contractului de management semnat la inceputul mandatului din 24.08.2017, datoria se ridica la 2.634.188,75 lei.

Achiziția unui generator și repararea și repunerea în funcțiune a turnului de apă, au făcut ca în iarna lui 2018, spitalul sa fie singura instituție din oraș care să beneficieze de curent, apa caldă și căldură.

Iluminatul integral al curții spitalului (sau cum afirmă unii „a schimbat și el 3 becuri”), investiția într-o nouă cale de acces în spital, achiziția unui computer tomograf, achiziționarea de aparatură medicală prin ADR Vest sau pe banii de la CJ Timiș prin contactele de minimis, precum și cele 2 proiecte de 1 milion și 5,5 milioane de euro, reabilitarea integrală a secțiilor de ginecologie, boli infecțioase si parțial neonatologie pot fi la prima vedere „banale”, citat „atât a făcut și el”. Cu un spital construit în anul 1911, cu o infrastructură veche și o compartimentare ca în 1911, ce puteai să și faci mai mult cu bani puțini? Tocmai de aceea am demarat ideea de Spital Nou in toate ședințele de consiliu local din acea vreme, idee preluată de actuala administrație.

Pentru o lămurire finală: s-a tot spus despre faptul că „medicul Floroni și-a pus marmură neagră”. În primul rând, respectivii „acuzatori” ar fi trebuit să consulte un geolog, care să le explice diferența dintre marmura neagră și granit 🤣🤣🤣. ACELE PLĂCI AU FOST MONTATE PE HOLUL PRINCIPAL AL SPITALULUI (care nu este al meu) ÎN FAȚA CELOR 2 SĂLI ÎN CARE SE EFECTUAU DONĂRILE DE SÂNGE, SĂLI REABILITATE SĂ CORESPUNDĂ CERINȚELOR IMPUSE DE CENTRUL DE TRANSFUZIE TIMIȘ. ASTFEL A FOST READUS ÎN LUGOJ PROGRAMUL DE DONĂRI DE SÂNGE PENTRU SALVAREA DE VIEȚI.

În altă ordine de idei, domnul consilier al primarului interimar nu cred că este invitat în emisiuni televizate pentru a se plânge de faptul că, acum 4 ani am fost un manager prost ci pentru a explica de ce în ultimii 2 ani în Lugoj nu s-a făcut NIMIC. De ce nu a făcut aceste afirmații în perioada mandatului meu, că doar nimic nu îl oprea!!!”, susține Erwin Floroni

1 Comment

1 Comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Politică

Andrei-Caius Neamțu: „Vreau să fiu un reper pentru comunitatea mea”

Publicat

în

Libertatea de a alege:
Candidând independent sunt liber să mă concentrez exclusiv pe nevoile și dorințele comunității noastre, fără să fiu constrâns de liniile directoare ale unui partid.

RETIM

Responsabilitate directă:
Responsabilitatea mea este directă față de voi nu față de interesele unor grupuri de influență.

Transparență, fermitate și integritate:
Vreau să aduc o nouă eră de transparență, fermitate și integritate în administrația locală unde fiecare decizie este luată în interesul public.

Autoliv angajează

Inovație și progres:
Sunt dedicat implementării de soluții inovatoare și sustenabile care să ne conducă orașul spre un viitor mai prosper.

Unitate și colaborare:
Cred în unirea forțelor cu toți membrii comunității, indiferent de afilierea politică pentru a lucra împreună în beneficiul orașului nostru.

Și fiindcă tot este perioada de precampanie, lansez o provocare cu mult simț de răspundere tuturor decidenților politici locali. Cine își asumă ca proiect deschiderea sau construirea unui bazin în următorul mandat, promit să mă alătur necondiționat pentru a pune umărul la acest proiect atât de benefic și necesar comunității noastre!

Citiţi mai departe

Politică

Începe înscrierea candidaților pentru alegerile locale. Până când se pot depune listele

Publicat

în

Având în vedere dispozițiile legale privind aprobarea calendarului acțiunilor din cuprinsul perioadei electorale la alegerile pentru membrii din România în Parlamentul European din anul 2024 și la alegerile pentru autoritățile administrației publice locale din anul 2024, partidele politice, organizațiile cetățenilor aparținând minorităților parlamentare, alianțele politice, alianțele electorale și candidații independenți, vor depune spre înregistrare propunerile de candidaturi pentru autoritățile administrației publice locale din anul 2024 în perioada 16 aprilie – 30 aprilie ora 23:29, la sediul biroului electoral de circumscripție, în scris. 

RETIM

 1. PARTIDELE POLITICE, ORGANIZAȚIILE CETĂȚENILOR APARȚINÂND MINORITĂȚILOR NAȚIONALE, ALIANȚELE POLITICE ȘI ALIANȚELE ELECTORALE 

În vederea înregistrării propunerilor de candidați pentru primar, consiliu local, președinte al consiliului județean sau consiliul județean, partidele politice, alianțele politice, alianțele electorale, organizațiile cetățenilor aparținând minorităților naționale vor depune 4 dosare. 

 1. Primul și al doilea dosar de candidatură vor cuprinde:
 2. a) un exemplar original al listei de candidați sau un exemplar original al propunerii de candidatură;
 3. b) câte o copie a actului de identitate al fiecărui candidat, așezată în ordinea înscrierii în lista de candidați de la litera a);
 4. c) câte un exemplar original al declarației de acceptare a candidaturii, pentru fiecare candidat, așezate în ordinea înscrierii în lista de candidați de la litera a);
 5. d) câte un exemplar original la declarației de avere și al declarației de interese, pentru fiecare candidat, așezate în ordinea înscrierii în lista de candidați de la litera a);
 6. e) câte un exemplar original al declarației pe propria răspundere în sensul că a avut sau nu calitatea de lucrător al Securității sau colaborator al acesteia, așezate în ordinea înscrierii în lista de candidați de la litera a). 
 1. Al treilea și al patrulea dosar trebuie să cuprindă:
 2. a) câte o copie a documentelor prevăzute la pct.1 lit. a și b;
 3. b) câte un exemplar original al documentelor prevăzute la pct.1 lit. c – e.
 1. Fiecare dosar din cele patru, va fi însoțit de către un opis al documentelor existente în acesta. 
 1. Odată cu cele patru dosare, pentru fiecare listă de candidați propusă, se va depune o lista de susținători (care trebuie să cuprindă minimum 1% din numărul total al alegătorilor înscriși în Registrul electoral și în listele electorale complementare din circumscripția pentru care candidează, dar nu mai puțin de 100 în cazul comunelor, de 500 în cazul localităților urbane de rangul II și III și de 1.000 în cazul județelor, municipiului București, sectoarelor municipiului București și localităților urbane de rangul I), câte un exemplar original și câte o copie.

Listele vor fi îndosariate iar dosarele și filele din acestea vor fi numerotate, fiecare nedepășind 250 de file fiecare. La începutul fiecărui dosar, se va anexa un opis în care vor fi declarate pe propria răspundere de către persoana care a întocmit dosarul respectiv, numărul de semnături, județul aferent, și numărul de file al dosarului.

Autoliv angajează

Listele de susținători trebuie să fie însoțite de un opis centralizator, semnat și datat olograf de către persoana desemnată în acest sens de către conducerea partidului, a alianțelor politice, alianțelor electorale sau a organizației cetățenilor aparținând minorităților naționale care au propus lista de candidați.

 1. CANDIDAȚII INDEPENDENȚI 

În vederea înregistrării propunerilor de candidați pentru primar, consiliu local, președinte al consiliului județean sau consiliul județean, candidații independenți vor depune 4 dosare. 

 1. Primul și al doilea dosar de candidatură vor cuprinde:
 2. a) un exemplar original al declarației de acceptare a candidaturii independente;
 3. b) o copie a actului de identitate al candidatului independent;
 4. c) un exemplar original la declarației de avere și al declarației de interese;
 5. d) un exemplar original al declarației pe propria răspundere în sensul că a avut sau nu calitatea de lucrător al Securității sau colaborator al acesteia. 
 1. Al treilea și al patrulea dosar trebuie să cuprindă:
 2. a) câte o copie a documentelor prevăzute la pct.1 lit. a și b;
 3. b) câte un exemplar original al documentelor prevăzute la pct.1 lit. c și d.
 1. Fiecare dosar din cele patru, va fi însoțit de către un opis al documentelor existente în acesta. 
 1. Odată cu cele patru dosare se va depune lista de susținători (Candidații independenți pentru funcția de consilier trebuie să fie susținuți de minimum 1% din numărul total al alegătorilor înscriși în Registrul electoral și în listele electorale complementare din circumscripția pentru care candidează, dar nu mai puțin de 100 în cazul comunelor, de 500 în cazul localităților urbane de rangul II și III și de 1.000 în cazul județelor, municipiului București, sectoarelor municipiului București și localităților urbane de rangul I.Pentru funcția de primar, candidații independenți trebuie să prezinte o listă de susținători, care trebuie să cuprindă minimum 1% din numărul total al alegătorilor înscriși în Registrul electoral și în listele electorale complementare din circumscripția pentru care candidează, dar nu mai puțin de 100 în cazul comunelor, 500 în cazul orașelor, 1.000 în cazul municipiilor și sectoarelor municipiului București, precum și în cazul municipiului București. Candidații independenți pentru funcția de președinte al consiliului județean trebuie să prezinte o listă de susținători, care să cuprindă minimum 1% din numărul total al alegătorilor înscriși în Registrul electoral și în listele electorale complementare din circumscripția pentru care candidează, dar nu mai puțin de 2.000), câte un exemplar original și câte o copie.

Listele vor fi îndosariate iar dosarele și filele din acestea vor fi numerotate, fiecare nedepășind 250 de file fiecare. La începutul fiecărui dosar, se va anexa un opis în care vor fi declarate pe propria răspundere de către persoana care a întocmit dosarul respectiv, numărul de semnături, județul aferent, și numărul de file al dosarului.

Listele de susținători trebuie să fie însoțite de un opis centralizator, semnat și datat olograf de către candidatul independent.

III. CANDIDAȚII CETĂȚENI AI UNIUNII EUROPENE

Pe lângă documentele prevăzute mai sus, cetățenii Uniunii Europene trebuie să depună în 4 exemplare:

 1. a) copia unui document care atestă adresa din România, potrivit art.23 din Legea nr.115/2015, cu modificările și completările ulterioare, sau copia unui document emis de Inspectoratul General pentru Imigrări;
 2. b) un document care să le ateste indentitatea;
 3. c) 4 exemplare originale ale unei declarații pe proprie răspundere: (i) că nu sunt lipsiți de dreptul de a candida în statul membru de origine, în urma unei hotărâri judecătorești penale sau civile definitive și (ii) că nu dețin funcții în alt stat membru al Uniunii Europene, echivalent funcțiilor incompatibile în România cu statutul de ales local. 

Notă 

Candidații pot renunța la candidatură până la data rămânerii definitive a candidaturilor, cel mai târziu la 8 mai 2024, cererile de renunțare urmând a fii comunicate la biroul electoral de circumscripție la care a fost depus dosarul de candidatură.

 

Citiţi mai departe

Politică

Subprefectul de Timiș și-a dat demisia. „Unii îmi spun că aș fi putut să mai stau pe funcție. Eu zic, NU!”

Publicat

în

Sorin Ionescu, subprefectul județului Timiș, care a îndeplinit funcția timp de 27 de luni, și-a anunțat demisia din postul său pentru a se reîntoarce la activitatea de bază: profesoratul. Motivul principal invocat în cererea sa de revocare către Guvernul României a fost implicarea sa ca și candidat în alegerile locale.

RETIM

Subprefectul a transmis un mesaj de mulțumire colegilor din Instituția Prefectului Județul Timiș pentru colaborarea din perioada mandatului său și a evidențiat profesionalismul de care au dat dovadă în gestionarea activităților.

„Am înaintat Guvernului României cererea mea de revocare din funcția de subprefect al județului Timiș. Astfel, renunț la acest statut pentru a reveni la ceea ce sunt eu la bază, PROFESOR.
Au fost peste 800 de ZILE de muncă în Instituția Prefectului, în care m-am implicat în activități diverse, de la Programul Timișoara Capitală Culturală Europeană 2023, până la comisii de dialog social sau negocieri cu protestatarii, de la pimirea unor înalți oficiali până la lucrul pe brânci alături de primari din județul Timiș pentru deblocarea unor proiecte de dezvoltare.
Plec cu convingerea că pentru un oraș sănătos și o țară sănătoasă suntem obligați să reformăm sistemul administrativ, să prioritizăm educația, sănătatea, să asigurăm protecția mediului și infrastructura și să avem o mai mare grijă față de bătrânii noștri. Trebuie să învățăm să colaborăm tot mai bine pentru binele semenilor.
Lucrurile învățate în acești ani mă determină astăzi să accept o nouă provocare. Am acceptat cu responsabilitate să deschid lista de CONSILIERI LOCALI a PSD Timișoara, convins fiind că experiența acumulată mă va ajuta să îmi aduc aportul în dezvoltarea municipiului TIMIȘOARA. Îmi doresc ca orașul nostru să redevină un oraș curat, un oraș al luminii și al florilor, așa cum l-au văzut fondatorii săi. Unii îmi spun că aș fi putut să mai stau pe funcția de subprefect. Eu zic, NU! Nu poți fi în același timp și candidat și organizator al alegerilor. Nu poți fi implicat în dispute electorale ca factor de ehilibru între părți”, a transmis Sorin Ionescu.

În viitor, subprefectul demisionar își propune să se implice în dezvoltarea municipiului Timișoara, din pozi’ia de consilier local.

Autoliv angajează

 

Citiţi mai departe

Politică

Nu le convine când stau în trafic. Un fost ministru al Transporturilor îi bate obrazul actualului, pentru că a stat blocat la Margina

Publicat

în

De la volanul Mercedesului, Orban a uitat că a fost ministrul Transporturilor și este la fel de vinovat pentru lipsa drumurilor din România, ca și fostul său coleg de alianță, Sorin Grindeanu

Ludovic Orban, fost ministru al Transporturilor, a criticat dur Compania Națională de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR), după ce a stat blocat într-o coloană de vehicule ce s-a întins pe o distanță de aproape 2 kilometrila Margina, în județul Timiș.

RETIM

Coloană de aproape 2 kilometri. În județul Timiș, chiar de unde este ministrul transporturilor, Sorin Grindeanu, pe tronsonul Margina-Holdea. Nu din cauza vreunui accident, nu din cauza lucrărilor la autostradă, nu din cauza vreunei alunecări de teren. Pur și simplu din cauza nesimțirii CNAIR, care pentru asfaltarea unui petec de 5 m pe 2 m au restricționat circulația pe timpul unei. zile întregi, bătându-și joc de miile de oameni care se deplasează pe acest drum. Rușine, Grindeanu”, a concluzionat Ludovic Orban în mesajul său, subliniind furia și nemulțumirea față de gestionarea infrastructurii rutiere și lipsa de sensibilitate față de nevoile și inconveniențele cetățenilor.

Aceste critici survin în contextul presiunii tot mai mari asupra autorităților pentru îmbunătățirea rețelei de infrastructură din România, în special a autostrăzilor și a drumurilor naționale, care rămân o problemă majoră pentru mobilitatea și economia țării. Ludovic Orban a fost cel de-al 68-lea prim-ministru al României, în perioada 4 noiembrie 2019 – 7 decembrie 2020 (în guvernele Orban 1 și Orban 2). În perioada aprilie 2007 – decembrie 2008 a fost ministru al Transporturilor în Guvernul Tăriceanu. Dacă se străduia mai mult în funcțiile deținute, poate nu ar fi stat blocat și în 2024, la Margina și ar fi circulat pe o autostradă finalizată, fără niciun lot lipsă.

Autoliv angajează

 

Citiţi mai departe

Cele mai citite