Connect with us

Politică

Amenințată cu excluderea, city-managerul Anca Micșa Oprea și-a dat demisia din USR. Ce spune Erwin Floroni

Publicat

în

Anca Micșa Oprea, city-managerul municipiului Lugoj, a anunțat că pleacă din USR Lugoj. Anunțul a fost făcut joi, seara, în direct, într-o emisiune difuzată pe Facebook, de postul Tele Europa Nova din Timișoara. Oprea a spus că plecarea a fost provocată de reproșurile care i s-au făcut, față de poziția sa administrativă și de faptul că Erwin Floroni, actualul președinte USR a cerut excluderea sa.

A făcut o plângere la filiala județeană cu această solicitare de excludere. Prima frază a fost funcția pe care eu o dețin este incompatibilă cu cea de membru al al USR și cred da, este incompatibilă cu cea de membru USR, dar este incompatibilă pentru eu nu mai cred în direcția pe care o are USR-ul. Mi-am dori foarte mult rămână acolo și pot fac, prin USR sau prin PLUS, la momentul respectiv, proiecte pentru Lugoj. Nu am găsit echipa cu care pot construiesc. În schimb, am găsit în cadrul primăriei, cu echipa PNL, echipa care construiască în administrație, chiar dacă politicul este volatil și nu ne certitudinea zilei de mâine, dar o echipă care o construiești și în care te lupți arăți poți duci la bun sfârșit un proiect, cred merită mult mai multă susținere decât o echipă politică. Aș avea două opțiuni las spună ei exclud din partid sau să-mi anunț acum demisia”, a declarat Micșa.

RETIM

Tot joi, seara, a postat de pagina sa de Facebook un mesaj prin care a anunțat că merge alături de Dacian Cioloș, în REPER.

„Punct. Și de la capăt! Am luat notă de noul 🔴 din sigla USR, și mi-am găsit REPER-ul! Punct. City-managerul municipiului Lugoj i-a mai reproșat actualului președinte USR Lugoj, Erwin Floroni, că nu fost deschis la comunicare.

„Frustrată pentru că a pierdut alegerile

De partea cealaltă, Erwin Floroni, spune că Anca Micșa Oprea nu a fost interesată de USR și că a refuzat mereu să participe la activitatea partidului.

Am încercat comunic cu ea, încă de la început. Deci chiar de la început, da, ea, s-a văzut frustrată pentru că a pierdut alegerile( n.r. – alegerile pentru funcția de președinte USR Lugoj). Adică omul care nu știe piardă, ăla nu-i om. În primul rând, întotdeauna trebuie știi pierzi cu fruntea sus, când altu-i mai bun ca tine si ți-a luat fața, asta este. Hai vedem ce putem face împreună! În momentul în care au apărut proiecte la primărie, cu care noi nu au fost de acord, bineînțeles, niciodată n-am fost chemați la vreo discuție niciodată, având în vedere avem city-managerul din partidul nostru, niciodată n-am fost chemați la o discuție. Uite, vrem facem proiectul ăsta, hai vedem, sunteți de acord, nu sunteți de acord? Care-i părerea voastră? Că mie mi se pare normal fim chemați. Eu refer la consilieri locali pe care îi avem, nu refer la mine.

Am chemat-o la ședințe. Avem un grup de whatsapp. Nu a venit niciodată. Adică indiferent cum motivezi, nu există nu-ți găsești, măcar o dată în doi ani, să nu găsești o oră, o jumătate de oră. Avem membri care au copil-bebeluș. Au venit cu bebelușul acolo. Mai mult de atât. I-am făcut invitație pe mail, da, prin care am invitat-o în mod oficial, personal. A spus nu poate vină la ședințe, ea are copii de crescut. Toți avem copii de crescut. Dar meseria sau politica înseamnă niște niște chestii, niște reguli, ai niște obligații. Mai mult de atât, ori de câte ori am scris ceva sau am votat într-un anumit fel, care n-a convenit, a comentat împotriva propriei formațiuni. Statutul prevede foarte clar n-ai voie scrii public împotriva partidului din care faci parte. Ce pot spun eu? Pentru mine, Anca Micșa nu reprezintă nimic, pentru că nu o cunosc foarte bine, n-am cunoscut-o foarte bine. Nu reprezintă nimic, decât un membru USR, care în momentul de față nu mai vrem fie în USR. Nu mai vrea”, a declarat Erwin Floroni, președintele USR Lugoj.

Click pentru comentarii

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Politică

Europarlamentarul Cristian Terheș vine la Lugoj. Unde puteți să-l întâlniți

Publicat

în

Europarlamentarul Cristian Terheș va fi prezent în Lugoj, pe data de 11 martie 2023, de la ora 14:00, în fața Universității Europene „Josif Constantin Drăgan”, la invitația tânărului antreprenor și fondator al Asociației @Voluntar Pentru România, Alexandru Sîrbescu. Aceasta este o oportunitate pentru cei care doresc să-l întâlnească și să-i transmită preocupările lor.

Cristian Terheș este un cunoscut luptător pentru drepturile și libertățile fundamentale ale cetățenilor. În calitate de membru al Parlamentului European, el este responsabil pentru reprezentarea cetățenilor din România și promovarea intereselor lor în Uniunea Europeană. Este cunoscut pentru lupta sa pentru respectarea libertății presei și protejarea minorităților din România și din întreaga Europă. El a militat în mod constant pentru promovarea drepturilor omului și a valorilor democratice în politica europeană.

RETIM

 

Citiţi mai departe

Politică

Titu Bojin relansează partidul Mariei Grapini, în Timiș

Publicat

în

Titu Bojin este noul președinte al Partidului Umanist Social Liberal Timiș, al eurodeputatei Maria Grapini, și a reușit să atragă un număr impresionant de membri în ultimele două luni și jumătate, consolidând astfel organizația și transformând-o într-un jucător important pe scena politică locală.

Într-un interviu recent, Bojin a explicat că succesul său se datorează eforturilor susținute ale umaniștilor din județ, care au reușit să atragă oameni capabili și hotărâți să lupte pentru cauzele partidului. „Avem oameni deosebiți, foarte capabili și hotărâți să lupte pentru partid”, a spus Bojin.

RETIM

Ca urmare a acestor eforturi, numărul membrilor Partidului Umanist Social Liberal Timiș a crescut semnificativ, ajungând la 665 în luna martie 2023. Bojin și-a exprimat dorința de a candida la o funcție, dar nu a dezvăluit încă pentru ce poziție va opta. Decizia va fi luată împreună cu conducerea partidului la nivel național. În acest sens, Bojin a sugerat că ar fi bine să se comaseze cele patru tururi de alegeri programate pentru 2024, considerând că sunt prea multe într-un an și că ar putea fi dificil să se mobilizeze oamenii de fiecare dată.

Citiţi mai departe

Politică

Prefectul județului, sesizat să anuleze concursul pentru postul de director de la Casa de Cultură din Lugoj

Publicat

în

Partidul Social Democrat din Lugoj a transmis o sesizare prefectului Mihai Ritivoi pentru a interveni în organizarea concursului de la Casa de Cultură a Municipiului Lugoj. Recent, doi candidați s-au înscris pentru funcția de director, iar în urma concursului, Cosmin Ilie Petrovici, angajat al Primăriei Lugoj, a câștigat. Însă, PSD Lugoj susține că concursul a fost organizat fără a se respecta normativele legale și că câștigătorul nu îndeplinește condițiile de studii universitare pentru un astfel de post, fiind un fost angajat al Biroului de Autorizare Activități Comerciale din Primăria Timișoara, iar recent din Primăria Lugoj.

Legea impune ca managementul unei instituții de cultură să fie asigurat de un responsabil cu studii universitare în domeniul de activitate al acesteia, sus’in cei din PSD Lugoj. În cazul de față, câștigătorul concursului nu are legătură cu managementul unei instituții de cultură.

RETIM

PSD Lugoj semnalează de câte ori are loc o astfel de situație, cum este și concursul organizat pentru managementul Casei de Cultură din oraș. Acest concurs a fost organizat fără să respecte normativele, iar PSD Lugoj a sesizat Instituția Prefectului Județului Timiș. Legea cere ca managementul unei instituții de cultură să fie făcut de un responsabil care „întrunește condițiile de studii universitare de licență în domeniul de activitate al instituției”. Câștigătorul concursului de director al Casei de Cultură din Lugoj a fost angajat al Primăriei Timișoara, în cadrul Biroului de Autorizare Activități Comerciale, deci fără nicio legătură cu ce înseamnă managementul unei instituții de cultură.
Sperăm ca și de această dată instituțiile avizate să pună frână ilegalităților comise de Primăria Lugoj”, arată reprezentanții organizației locale PSD.

Citiţi mai departe

Politică

Acuzațiile unui primar, clasate de procurori. S-a plâns că a fost amenințat, hărțuit și lovit de un rival politic

Publicat

în

Ioan Lihoni, primarul din Bethausen

Procurorii de pe lângă Judecătoria Făget au luat decizia finală în cazul conflictului politic dintre primarul comunei Bethaushen, Ioan Lihoni, și Președintele Organizației AUR, Nicu Benzar.

Lihoni a făcut o plângere împotriva lui Benzar, acuzându-l de hărțuire și amenințare, precum și intrarea fără permisiune în curtea sa. Conflictul dintre cei doi a început cu un accident bizar în 2021, când Benzar a lovit mașina condusă de Lihoni, din spate. În urma acestui accident, Benzar și-a pierdut permisul de conducere, însă imaginile camerei de bord arată că Lihoni a frânat brusc, fără un motiv clar.

RETIM

Conflictul a escaladat, cu ambele părți depunând plângeri una împotriva alteia, cu Benzar acuzându-l pe Lihoni de tentativă de omor.

Procurorii au clasat dosarul deschis în urma plângerii lui Benzar și, la sfârșitul lunii ianuarie, au luat aceeași decizie și în cazul plângerii primarului Lihoni. Acest lucru înseamnă că conflictul juridic dintre cei doi rivali politici se încheie aici, iar procurorii nu au găsit suficiente dovezi pentru a continua procesul.

Citiţi mai departe

Cele mai citite