Connect with us

Lugoj

Rebeca si povestea Street Dance Lugoj! Munca multa, dar si rasplata dintr-o pasiune totala pentru dans si scena

Publicat

în

rebeca street dance lugoj 2Dansul, unul dintre cele mai importante talente din lume, a adus Lugojului un renume internațional, prin dansatorii ansamblului folcloric al orașului, cei de la echipele de dans modern, prezenți la fiecare eveniment important din oraș și nu numai, Robo și echipa sa de dansatori robotici, ajunși pe culmile succesului după participarea la „Românii au Talent” și, mai nou, echipa Street Dance Lugoj, condusă de Rebeca, o tânără care ne-a oferit un interviu pe care am decis să îl publicăm așa cum este el, în format „raw”, pentru că, după părerea noastră, merită să îl citiți tot și să vă faceți o idee despre ce înseamnă munca, inspirația și succesul.

Care sunt cele mai vechi amintiri pe care le ai despre dans?

Dansez de mică, pot zice că dansez de când mă știu, însă nu am luat niciodată dansul în serios. Am fost la balet, am practicat 3 ani dansuri de societate, dar nu pot uita nici acum ziua în care am intrat prima dată într-o sală de streetdance. Tot ce îmi doream atunci era să ajung la nivelul celor de acolo sau chiar mai sus. Era ceva total diferit de ceea ce văzusem până atunci.

RETIM

Cine te-a indrumat prima dată spre dans?

Părinții mei, ca oricare alții, au considerat mereu că un stil de viață sănătos este atunci când practici un sport. Am încercat diferite sporturi, dar de la un timp devenise clar, atât pentru ei, cât și pentru mine, că dansul mă atragea cel mai mult.

Cine te-a influențat în cariera ta?

Dacă părinții au fost cei care m-au îndrumat pentru prima dată spre dans, fără doar și poate, Robo a fost cel care mi-a făcut cunoștiință cu „lumea streetdance-ului”. El a fost cel care m-a învățat fundația acestui stil de dans, urmând ca odată cu plecarea lui la Românii au Talent, să evoluez singură până ce lua sfârșit emisiunea. El a avut o influență destul de mare, pentru mine și pentru mulți alți dansatori din țară. Am învățat foarte multe de la el și încă mai am de învățat.

Cum a luat naștere școala „Street Dance Lugoj”?

Școala a fost înființată de Robo în 2011 pentru ca tinerii pasionați de dans din orasul nostru să poată evolua sub îndrumarea unui instructor. Mulți copii învață singuri de pe internet, riscând totodată să se învețe greșit și apoi cu greu să se dezobișnuiască de anumite mișcări executate incorect. E foarte greu, fiind propriul tău mentor, să fii obiectiv cu tine însuți. De aceea, încurajăm tinerii care se simt atrași de dans să participe la cursurile unei școli.

Câți cursanți aveți și cum se desfașoară cursurile?

În prezent avem 35 de cursanți împărțiți pe 3 grupe. Cursurile se desfășoară după anumite standarde create special pentru acest stil de dans, pentru ca fiecare cursant să învețe toate tehnicile și elemente de bază și ca la sfârșitul acestor cursuri, toți elevii să ajungă la același nivel de pregătire și performanță.

Ce spun cursanții despre ore și cum evoluează de la ziua 1 până la finalul de curs?

Feedback-ul cursanților este cerut la fiecare final de curs, iar răspunsul lor este mereu pozitiv pentru că de fiecare dată învață ceva nou și folositor, atât în dans, cât și în comportamentul lor din viața de zi cu zi. În dans se cere foarte multa disciplină.rebeca street dance lugoj 1

Ai colegi instructori? Cine sunt și ce predau?

Sigur, un alt instructor în afară de mine este Robo, iar Minca Silvia, elevă la Colegiul Național „Iulia Hasdeu”, este unul dintre voluntari, care s-a oferit să își împărtașească învățăturile cu tinerii talentați.

Ce planuri de viitor ai cu scoala de Street Dance, cum crezi că poți să o dezvolți?

Planul este ca planul meu să fie planul tuturor prezenti la ore. În România, meseria de dansator nu este luată prea în serios. Sunt foarte mulți tineri care încep să danseze pentru că văd la televizor sau pe internet alți dansatori buni, ajungând ca în câteva săptămâni să se considere profesioniști. Din această cauză, angajatorii lor îi plătesc foarte puțin, serviciile nerespectând așteptările. În timp, s-a ajuns ca din acest motiv toți dansatorii din țară, fie ei amatori sau profesioniști, să nu fie plătiți foarte bine sau chiar deloc.

Majoritatea oamenilor consideră că a fi dansator este ceva foarte ușor, poate chiar o joacă, văzând dansatorii ca fiind iresponsabili și fără un viitor al lor, însă un dansator stă și lucrează într-o sală de dans la fel ca oricare angajat, chiar și zece ore pe zi timp de 2 – 3 luni doar pentru un spectacol de 5 – 10 minute.

Planul final este ca toți cei care participă la cursurile noastre de dans să fie respectați oriunde își vor face apariția și să ajungă să își înceapă o carieră astfel. Dezvoltarea acestei școli se poate face doar prin răspândirea mesajului despre ceea ce noi ne dorim să realizăm prin intermediul ei.

Ce înseamnă pentru tine dansul?

Dacă la început l-am privit doar ca pe o activitate pentru timpul liber, pe parcurs a ajuns să devină un stil de viață. Peste multe probleme am reușit să trec exprimându-mă prin artă. Dansul pentru mine este modul de exprimare în care mă simt cea mai liberă. Pentru mine un dans reușit este atunci când publicul trăiește emoția deodată cu mine, iar văzând cursanții că evoluează atât de repede, nu pot decât să zic că ceea ce fac acum mă împlinește sufletește.

Unde te vezi peste 5 ani?

Îmi doresc să ajung campioană internațională, participând la concursul „Juste Deboute” din Franța, pentru a arăta lumii că și România poate avea dansatori profesioniști. Vreau să dezvolt această școală de dans cât mai mult și să motivez copiii să se descopere pe ei înșiși cu ajutorul dansului.

Rebeca nu este singura tânără din Lugoj care a pus pe roate o afacere dintr-un simplu hobby, care mai apoi s-a transformat în talent și chiar într-un loc de muncă. Ca ea sunt și alți tineri lugojeni talentați, plini de entuziasm și încrezători în șansele lor, care au început să-și trăiască viața și să o ia în serios de la vârste la care mulți dintre noi încă aveam ca preocupare generală adunarea de abțibilduri.

LUGOJEANUL.ro are ca scop, de cât mai multe ori în perioada următoare, să vă prezinte cât mai mulți astfel de tineri ambițioși și de care merită să audă cât mai multă lume, așa că dacă ești prietenul cuiva care are o asemenea preocupație sau chiar tu ai început o afacere dintr-un hobby și ești la începutul carierei ca actor, dansator, muzician, instructor sau orice altceva, nu ezita să ne anunți și pe noi la adresa de email a redacției.lugojeanul-news-everywhere,-everytime-banner

Click pentru comentarii

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Lugoj

Trenuri blocate timp de o săptămână. Și Lugojul se află pe ruta unde se fac lucrări

Publicat

în

Începând de astăzi, 22 septembrie, până pe 28 septembrie, călătorii care folosesc linia ferată între Simeria și Arad vor trebui să se adapteze la schimbări semnificative în programul de călătorie, din cauza lucrărilor extinse de infrastructură care au loc în această perioadă. Compania Națională de Căi Ferate „CFR SA” a anunțat că trenurile nu vor circula pe această rută, iar pentru trenurile Regio se va asigura transbordarea cu mijloace auto. Mai multe trenuri IR vor fi, de asemenea, afectate, circulând pe trasee modificate sau fiind anulate pe această rută vitală.

Ce lucrări se efectuează

În perioada 22 – 28 septembrie 2023, se desfășoară lucrări complexe la infrastructura feroviară din zona stației CF Ilteu, ce includ revizuirea suprastructurii feroviare, a liniilor de contact și a instalațiilor SCB. Scopul acestor lucrări este redeschiderea liniilor 1 și 2, și, pentru a permite aceste operațiuni, este necesară închiderea totală a traficului pe întreaga rază a stației și scoaterea de sub tensiune a liniei de contact pe tronsonul Zam – Ilteu.

De asemenea, pe parcursul acestei perioade, se vor efectua lucrări la pasarelele pietonale și la copertinele peronelor din stațiile Săvârșin, Vărădia, Bârzava Nouă, Milova, Radna și Păuliș. Aceste lucrări necesită întreruperea alimentării cu energie electrică a liniei de contact pe traseul Ilteu – Varadia – Radna – Cicir.

RETIM

Care sunt cursele afectate

Operatorul național de cale ferată a aprobat modificări semnificative în programul de circulație al trenurilor IR pentru această perioadă. Iată principalele schimbări:

  • Trenul 472 va circula doar pe ruta București Nord – Brașov.
  • Trenul 473 va circula doar pe ruta Brașov – București Nord.
  • Trenul 75 va circula doar pe ruta Lokoshaza – Curtici – Arad.
  • Trenul 74 va circula doar pe ruta Arad – Curtici – Lokoshaza.
  • Trenul 1821 va circula doar pe ruta București Nord – Simeria.
  • Trenul 1822 va circula doar pe ruta Simeria – București Nord.
  • Trenul 12767/A va circula în locul trenului 1763/A pe ruta Iași – Cluj Napoca – Simeria – ILIA – LUGOJ – RECAȘ – Timisoara Nord, cu plecare din stația Iași la ora 15.35 și sosire în stația Timișoara Nord la ora 08.27.
  • Trenul 12769/A va circula în locul trenului 1765/A pe ruta Timișoara Nord – RECAȘ – LUGOJ – ILIA – Simeria – Cluj Napoca – Iași, cu plecare din stația Timișoara Nord la ora 14.52 și sosire în stația Iași la ora 07.22.

Trenuri înlocuite de microbuze sau autobuze

În timpul perioadei menționate, pentru călătorii care utilizează trenurile Regio, CFR SA va asigura transbordarea cu mijloace auto în cazul următoarelor 15 trenuri:

  • R 2027, R 2045, R 2031, R 2705, R 2043 – transbordare auto pe distanța Simeria – Arad.
  • R 2042 – transbordare auto pe distanța Zam – Simeria.
  • R 2044, R 2046, R 2048, R 2372, R 2030 – transbordare auto pe distanța Arad – Simeria.
  • R 2374 – transbordare auto pe distanța Arad – Radna.
  • R 2381 – transbordare auto pe distanța Simeria – Săvârșin.
  • R 2041 – transbordare auto pe distanța Radna – Arad.
  • R 2386 – transbordare auto pe distanța Săvârșin – Simeria.

Pentru informații actualizate privind programul trenurilor și transbordările, călătorii sunt îndemnați să consulte site-ul oficial al CFR SA sau să se adreseze gării locale pentru asistență suplimentară.

Aceste lucrări sunt necesare pentru menținerea și modernizarea infrastructurii feroviare și vor contribui la îmbunătățirea experienței călătorilor pe această rută importantă de transport feroviar. CFR SA își cere scuze pentru eventualele neplăceri cauzate călătorilor și le mulțumește pentru înțelegere și colaborare.

Citiţi mai departe

Lugoj

Timiș. Program de lucru pentru 15 august 2023, ZONA 1 și ZONA 0 – „Adormirea Maicii Domnului”

Publicat

în

retimCompania RETIM informează clienţii şi colaboratorii săi din județul Timiș asupra programului de lucru valabil în data de 15 august 2023.

COLECTAREA DE DEŞEURI

Activitatea de colectare a deşeurilor din toate localităţile din județul Timiș în care operează compania RETIM se va desfăşura la fel ca într-o ZI OBIȘNUITĂ.

RETIM

Astfel, dacă marți, 15 august 2023 există colectări programate, acestea se vor face ca de obicei, compania RETIM asigurând permanența serviciului.

BIROURI DE RELAŢII CLIENŢI ŞI CASIERII – Timișoara și Lugoj

Birourile de relaţii clienţi şi casieriile din Timișoara și Lugoj vor fi:

  • ÎNCHISE în data de 15 august 2023 – Sărbătoare legală;
  • DESCHISE în data de 16 august 2023, de când se va relua programul obișnuit, de la ora 08:00 până la ora 16:00.

Recomandăm utilizarea cu precădere a instrumentelor de plată electronice disponibile pe site-ul www.retim.ro, a sistemelor de plată rapidă PayPoint, Un-Doi, Self-Pay sau a aplicației mobile Pago.

CENTRELE FIXE DE COLECTARE A DEŞEURILOR VOLUMINOASE, VEGETALE, DIN CONSTRUCŢII, DIN POLISTIREN ȘI CARTON PROVENITE DIN AMBALAJE DIN TIMIŞOARA

Cele patru puncte de colectare a deşeurilor voluminoase, vegetale, din construcţii, din polistiren și carton provenite din ambalaje, centre deschise de către compania RETIM împreună cu Primăria Timişoara, vor avea următorul program:

  • ÎNCHISE în data de 15 august 2023;
  • DESCHISE din data de 16 august 2023, de când se va relua programul obișnuit, de la ora 08:00 până la ora 16:00.

Adresele și programele de funcționare obișnuite ale celor patru puncte de colectare din Timişoara sunt:

  • Calea Torontalului, nr. 94 (L-V: 9:00-19:00, S: 8:00-16:00) – Acesta este închis temporar, pe perioada lucrărilor de infrastructură de pe „Calea Torontalului”
  • Calea Moşniţei, nr 2-4 (L-V: 9:00-19:00, S: 8:00-16:00)
  • Avram Imbroane, nr 70 (L-V: 9:00-19:00, S: 8:00-16:00)
  • Ovidiu Cotruș, nr. 201 (fosta adresă: Calea Chișodei, Str. Mile Cărpenișan, nr 3) (L-V: 9:00-17:00, S: 8:00-16:00)

RETIM rămâne în contact direct cu clienţii săi pe canalele de comunicare online – website www.retim.ro, e-mail contact@retim.ro si pagina oficială de Facebook.

De asemenea, operatorii serviciului de Call Center sunt disponibili la numărul +40 374 885 692, de luni până vineri, între orele 07:00 – 19:00.

Citiţi mai departe

Lugoj

Peste 200 de polițiștii urmăresc evenimentele din mini-vacanța de Sfânta Maria. Filtre în tot județul

Publicat

în

Polițiștii timișeni vor fi la datorie în acest weekend, pentru ca întreaga comunitate să se bucure în liniște și siguranță de mini-vacanța de Sfânta Maria. 

În perioada 11-15 august a.c,  peste 200 de polițiști vor acționa zilnic în județul Timiș, fiind asigurate măsuri pentru menținerea ordinii publice, combaterea infracțiunilor stradale, traficului și consumului de droguri în locurile aglomerate, zona lăcașurilor de cult, în zonele de agrement sau de desfășurare a unor manifestări publice.

În data de 15 august a.c., se va acorda o atenție deosebită zonelor lăcașurilor de cult, polițiștii vor acționa pentru prevenirea infracțiunilor cu violență și a furturilor din buzunare/poșete.

RETIM

Polițiștii rutieri vor acționa pe căile de acces ce converg spre zonele de agrement, în punctele cu risc ridicat de accidente și la orele cu trafic intens pentru dirijarea, fluidizarea, controlul circulației rutiere și pentru combaterea accidentelor și blocajelor rutiere.

Pe lângă prezența activă în trafic, polițiștii rutieri vor folosi aparate radar, etilotest și drugtest pentru prevenirea și combaterea conducerii autovehiculelor de către persoane aflate sub influența băuturilor alcoolice sau a drogurilor, a conducerii cu viteză excesivă și a depășirilor neregulamentare.

„Vă informăm că în această perioadă sunt înregistrate valori ridicate de trafic pe Dn68 A în zona localității Margina,la coborârea de pe A1 Nădlac-Deva, media zilnică măsurată pe acest tronson de drum fiind de aproximativ 25.000 de autovehicule. Cu atât mai mult, traficul în această zonă este în creștere pe timpulul weekendului, astfel pentru siguranța participanților la trafic, în condițiile intensificării deplasărilor către diversele destinații de petrecere a minivacanței, vă recomandăm următoarea rută ocolitoare Făget-Săvârșin-DN7-A1. Informațiile în timp real despre restricțiile de trafic determinate de evenimente rutiere pot fi accesate pe site-ului oficial – www.politiaromana.ro – secțiunea INFOTRAFIC. De asemenea, și polițiștii de la transporturi vor asigura patrularea în trenurile de călători pentru a menține un climat de siguranță”, au transmis reprezentanții IPJ Timiș.

Dacă sunteți martorii unor fapte antisociale apelați Serviciul de Urgență 112.

Citiţi mai departe

Lugoj

ANUNT PUBLIC PRIVIND DEPUNEREA SOLICITARII DE EMITERE A ACORDULUI DE MEDIU

Publicat

în

S.C. HONEYWELL LIFE SAFETY ROMANIA S.R.L. anunta publicul interest asupra depunerii solicitarii de emitere a acordului de mediu pentru proiectul « AMPLASARE REZERVOR 10000 litri », propus a fi amplasat in Lugoj, str. Salcamilor nr. 2 bis, CF 414943 Lugoj, nr. cad. 4/4943, jud. Timis.

Informatiile privind proiectul propus pot fi consultate la sediul Agentiei pentru Protectia Mediului Timis, b-dul. Liviu Rebreanu nr. 18 –  18A, Timisoara si la sediul titularului din Lugoj, str. Salcamilor nr. 2 bis, jud. Timis, in zilele de luni – joi intre orele 8:00 – 16:00, vineri intre orele 8:00 – 14:00.

Observatiile publicului se primesc zilnic la sediul APM Timis.

RETIM

Directiunea,

Citiţi mai departe

Cele mai citite