Connect with us

Actualitate

UPDATE: European 70, blocat de o creanga cazuta! Acoperis doborat pe parcare si copaci cazuti la Lugoj

Publicat

în

rupere de nori vijelie grindina lugoj pompieri pomi rupti copaci cazuti strada interventie 112 foto galerie 2014 lugojeanul (1)UPDATE 1: Un stâlp a căzut în apropierea unei căsuțe pe drumul European 70, la câțiva metri de o stație de benzină, pe raza localității Costeiu. Tot aici, preț de câteva minute, o creangă uriașă căzută pe carosabil a blocat circulația, care a fost însă degajată de polițiștii din localitate. rupere de nori vijelie grindina lugoj pompieri pomi rupti copaci cazuti strada interventie 112 foto galerie 2014 lugojeanul (5)
UPDATE 2: Copacul căzut pe strada Jabărului a fost degajat de pompierii de la subunitatea din Lugoj, care au intervenit la fața locului cu o autospecială cu 5 subofițeri și au reușit să degajeze imediat circulația.rupere de nori vijelie grindina lugoj pompieri pomi rupti copaci cazuti strada interventie 112 foto galerie 2014 lugojeanul (3)

Meniul zilei, Octavian


Una dintre cele mai scurte, dar în același timp puternice furtuni din această vară, care se dovedește a fi una capricioasă din punct de vedere meteorologic, a avut loc și continuă să se desfășoare în Lugoj în această după-masă, pagubele fiind deja importante în unele zone din oraș. Întreg orașul a fost luat pe sus de o vijelie puternică, copacii din oraș având de suferit cel mai mult în acest caz. De asemenea, în satele din jurul orașului grindina a avut și ea un cuvânt de spus, pe lângă ploaia torențială, distrugând culturile din grădinile oamenilor din anumite părți ale orașului și a celor din satele din împrejurimi.

Prima pagubă serioasă s-a înregistrat în cartierul Cotu Mic, acolo unde un acoperiș de bloc a căzut deasupra unei parcări de la zeci de metri înălțime la câțiva centimetri de mașinile locuitorilor și la distanță mică de câțiva trecători. Oamenii, de frică să nu le pice acoperișurile blocurilor pe mașini, au început să și le adăpostească. De asemenea, pompierii au fost deja chemați să degajeze mai mulți copaci rupți, dintre care unul căzut pe carosabil pe strada Jabărului din municipiu. Vom reveni cu detalii pe parcursul serii privind daunele totale ale furtunii de astăzi.acoperis de  bloc cazut lugoj futuna 10 iulie 2014 nori ploi grindina vijelie pompieri interventie urgenta  112 lugojeanullugojeanul-news-everywhere,-everytime-banner

RETIM

2 Comments

2 Comments

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Actualitate

Oltenii nu se lasă. Au depus plângere la CNCD și îl dau în judecată pe primarul Lugojului

Publicat

în

Cei aproximativ 15 producători din Oltenia, care vor să-și vândă produsele agricole în piața din Lugoj, insistă în demersul de a schimba decizia primarului Claudiu Buciu, prin care le-a interzis accesul în piață. Aceștia au depus deja o plângere la Consiliul Național de Combatere a Discriminării, unde sunt așteptați săptămâna viitoare să-și susțină cauza.

Meniul zilei, Octavian

„Am depus plângerea și am primit și răspuns. Dosarul este la doamna Cătălina Olteanu și în maxim o săptămână trebuie să ne cheme la audieri. O să-l dăm și în judecată pe primar, să încercăm să-l facem să-și schimbe decizia. La noi, roșiile sunt aproape bune de vândut, de adus la piață, și nu știm ce să facem. Ne-a promis că ne face o piață volantă, acolo unde se vând lubenițele. Nu ne-a făcut-o nici pe aia”, spune Costinel Gligă, reprezentantul producătorilor.

Primarul Claudiu Buciu ne-a comunicat că nu și-a schimbat decizia și că nu sunt locuri în piață și pentru producătorii din Oltenia.

RETIM

Citiţi mai departe

Actualitate

Șoferiță prinsă cu 150km/h pe una dintre străzile principale din Lugoj

Publicat

în

Meniul zilei, Octavian

În perioada 14-16 mai, poliţiştii rutieri au desfăşurat activităţi în scopul prevenirii şi combaterii principalelor cauze generatoare de accidente, reducerii riscului rutier pe drumurile naţionale, drumurile judeţene şi în localităţi, precum şi în vederea combaterii conducerii autovehiculelor sub influenţa băuturilor alcoolice sau a substanţelor psihoactive şi impunerii respectării normelor legale referitoare la viteza de deplasare.

Astfel, poliţiştii au constatat 1 infracțiune, respectiv conducerea unui autovehicul sub influența alcoolului, și au aplicat 54 de sancţiuni contravenţionale pentru nerespectarea normelor rutiere, 36 dintre acestea fiind pentru nerespectarea limitelor legale de viteză, 2 pentru conducerea sub influența băuturilor alcoolice, iar 16 sunt avertismente.

Ca măsură tehnico-administrativă, au fost reţinute în vederea suspendării 9 permise de conducere pentru neacordarea priorităţii de trecere pietonilor şi vehiculelor, nerespectarea regulilor privind efectuarea manevrei de depăşire şi limitelor legale de viteză, conducere sub influența băuturilor alcoolice.

RETIM

La data de 15 mai a.c., polițiștii Biroului Rutier Lugoj au surprins cu aparatul radar un autoturism condus de o femeie, de 41 de ani, ce se deplasa cu viteza de 150 km/h, pe strada Timișorii din municipiul Lugoj, unde limita admisă este de 50 km/h. Persoanei în cauză i-a fost reținut permisul de conducere pentru 90 de zile și a fost sancționată contravențional conform O.U.G. 195/2002 R.

Citiţi mai departe

Actualitate

Spitalul din Lugoj scapă și nu prea de tensiunea pandemiei. Aglomerație la ATI, relaxare pe secții

Publicat

în

Meniul zilei, Octavian

Spitalul din Lugoj nu a scăpat încă de presiunea pandemiei de coronavirus, asta pentru că la secția de ATI 7 din cele 8 paturi disponibile pentru pacienții infectați sunt încă ocupate. Unul dintre cei 7 pacienți a trecut prin boală, având deja 14 zile de internare și două teste negative, însă starea de sănătate i-a determinat pe medici să îl mențină pe secție.

Din cele 44 de paturi ale spitalului destinate pentru cazurile ușoare și medii de coronavirus, doar 22 sunt în acest moment ocupate. Dintre acestea, 15 sunt la secția de pneumologie.

“Dacă se menține trendul descendent, noi vrem să transformăm la loc secția în pneumologie, pentru pacienți cu toate afecțiunile respiratorii”, a declarat pentru Lugojeanul.ro managerul Ionuț Cocoș.

RETIM

La ultima raportare, cea de duminică de la prânz, la Lugoj erau confirmate doar două cazuri noi de infectare cu SARS-CoV 2.

Citiţi mai departe

Actualitate

Primăria Lugoj cumpără dube și telefoane smart pentru Poliția Locală

Publicat

în

Poliția Locală din Timișoara are deja în dotare astfel de autoutilitare

Consilierii locali din Lugoj au aprobat propunerea Serviciului de Tehnic de Investiții, pentru achiziția a două autoutilitare dotate cu semnale acustice și luminoase de culoare albastră cu compartiment pentru transportul persoanelor violente. Acestea vor fi inscripționate și urmează să ajungă în dotarea Poliției Locale. Suma aprobată este de 100 de mii de lei.

Meniul zilei, Octavian

„Mașinile sunt pentru Poliția Locală și vor fi achiziționate în acest an, până la sfârșitul anului cel târziu”, a declarat viceprimarul Bogdan Blidariu.

Tot pentru Poliția Locală din Lugoj, au mai fost alocați 10 mii de lei pentru achiziția trei telefoane smart.

RETIM

Citiţi mai departe
Publicitate

Cele mai citite