Connect with us

Actualitate

UPDATE: European 70, blocat de o creanga cazuta! Acoperis doborat pe parcare si copaci cazuti la Lugoj

Publicat

în

rupere de nori vijelie grindina lugoj pompieri pomi rupti copaci cazuti strada interventie 112 foto galerie 2014 lugojeanul (1)UPDATE 1: Un stâlp a căzut în apropierea unei căsuțe pe drumul European 70, la câțiva metri de o stație de benzină, pe raza localității Costeiu. Tot aici, preț de câteva minute, o creangă uriașă căzută pe carosabil a blocat circulația, care a fost însă degajată de polițiștii din localitate. rupere de nori vijelie grindina lugoj pompieri pomi rupti copaci cazuti strada interventie 112 foto galerie 2014 lugojeanul (5)
UPDATE 2: Copacul căzut pe strada Jabărului a fost degajat de pompierii de la subunitatea din Lugoj, care au intervenit la fața locului cu o autospecială cu 5 subofițeri și au reușit să degajeze imediat circulația.rupere de nori vijelie grindina lugoj pompieri pomi rupti copaci cazuti strada interventie 112 foto galerie 2014 lugojeanul (3)


Una dintre cele mai scurte, dar în același timp puternice furtuni din această vară, care se dovedește a fi una capricioasă din punct de vedere meteorologic, a avut loc și continuă să se desfășoare în Lugoj în această după-masă, pagubele fiind deja importante în unele zone din oraș. Întreg orașul a fost luat pe sus de o vijelie puternică, copacii din oraș având de suferit cel mai mult în acest caz. De asemenea, în satele din jurul orașului grindina a avut și ea un cuvânt de spus, pe lângă ploaia torențială, distrugând culturile din grădinile oamenilor din anumite părți ale orașului și a celor din satele din împrejurimi.

Prima pagubă serioasă s-a înregistrat în cartierul Cotu Mic, acolo unde un acoperiș de bloc a căzut deasupra unei parcări de la zeci de metri înălțime la câțiva centimetri de mașinile locuitorilor și la distanță mică de câțiva trecători. Oamenii, de frică să nu le pice acoperișurile blocurilor pe mașini, au început să și le adăpostească. De asemenea, pompierii au fost deja chemați să degajeze mai mulți copaci rupți, dintre care unul căzut pe carosabil pe strada Jabărului din municipiu. Vom reveni cu detalii pe parcursul serii privind daunele totale ale furtunii de astăzi.acoperis de  bloc cazut lugoj futuna 10 iulie 2014 nori ploi grindina vijelie pompieri interventie urgenta  112 lugojeanullugojeanul-news-everywhere,-everytime-banner

2 Comments

2 Comments

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Actualitate

Lugojul va avea două centre de vaccinare anti-coronavirus. Când ar putea începe campania de vaccinare

Publicat

în

La nivelul județului Timiș vor funcționa 32 de centre de vaccinare anti-coronavirus, au anunțat vineri reprezentanții Prefecturii Timiș. Acestea vor fi repartizate astfel: municipiul Timișoara – 17 centre, municipiul Lugoj -2 centre, Sânnicolau Mare –un centru, Jimbolia –un centru, Giroc – un centru, Recaș – un centru, Buziaș – un centru, Dumbrăvița – un centru, Făget – un centru, Deta – un centru, Săcălaz – un centru, Ghiroda- un centru, Moșnița Nouă – un centru, Ciacova – un centru și Gătaia – un centru.

Centrele de vaccinare, care vor fi avizate de direcțiile de sănătate publică, vor avea un circuit funcțional din punct de vedere epidemiologic, cu o zonă inițială de triaj, apoi o zonă de recepție, o zonă de așteptare și punctele de vaccinare (cabinetele de vaccinare) și zona post vaccinală în care persoanele vaccinate vor fi supravegheate după vaccinare.

Punctele mobile de vaccinare vor fi destinate căminelor pentru îngrijirea persoanelor vârstnice și a celor cu dizabilități. Vaccinarea se va face în trei etape astfel:

– în prima etapă vor fi vaccinate persoanele care lucrează în domeniul sănătății și în cel social;

– în a doua etapă va fi vaccinată populația la risc, adică adulții cu vârsta peste 65 de ani, persoanele aflate în evidență cu boli cronice indiferent de vârstă, personalul care își desfășoară activitatea în domenii cheie;

– în a treia etapă va fi vaccinată populația generală.

Vaccinarea se va face cu planificare prealabilă. A fost anunțat faptul că, foarte probabil, din luna ianuarie va începe campania de vaccinare.

Citiţi mai departe

Actualitate

Lugojul iese oficial din carantină în această noapte

Publicat

în

Carantinarea Lugojului se încheie începând cu vineri noaptea, mai exact de la miezul acestei nopți, astfel că orașul de pe Timiș mai are doar câteva ore până ce filtrele de poliție de la intrările din oraș își vor părăsi dispozitivele. Decizia a fost făcută publică vineri seara, în jurul orelor 16:30, de către Prefectura Timiș. Asta după ce la prânz se anunța o ușoară creștere a ratei de infectare, de la 3,11/1000 de locuitori joi la 3,45/1000 vineri.

“Prefectul Liliana Oneț a convocat, în această după-amiază, o ședință a Comitetului Județean pentru Situații de Urgență în cadrul căreia a fost abordată situația epidemiologică din municipiul Lugoj. Conform analizei prezentate de Direcția de Sănătate Publică Timiș a reieșit faptul că rata de infectare/1000 de locuitori a scăzut de la instituirea carantinei. Totodată, a fost primit avizul Institutului Național de Sănătate Publică, conform căruia nu se mai impune prelungirea carantinării pentru municipiul Lugoj, acesta ieșind din carantină în data de 5 decembrie ora 0.00”, a comunicat instituția.

Totodată, sălile de fitness din tot județul vor fi la rândul lor redeschise, începând cu data de 5 decembrie, adică de sâmbătă.

Citiţi mai departe

Actualitate

Ambasadorul Americii s-a întâlnit cu primarul Claudiu Buciu și cu un om de afaceri din Lugoj

Publicat

în

Ambasadorul Adrian Zukerman a fost astăzi, într-o vizită oficială la Lugoj. În jurul orei 13.00, a fost primit de către primarul Claudiu Buciu, în sala de protocol a Primăriei Lugoj.

”Statele Unite ale Americii sunt un investitor important pentru Lugoj, prin societatea Honeywell, unde se derulează în prezent o investiție foarte importantă, de peste 20 milioane de euro, pentru extinderea capacităților de producție. Ne bucură că este un partener vechi al Lugojului acestă societate, este de peste 20 de ani în orașul nostru și s-a extins în permanență. Dincolo de faptul că a creat numeroase locuri de muncă, este o firmă care i-a învățat pe lugojeni și să lucreze într-un mediu profesionist. Sperăm să continue investițiile dânșilor și, mai mult, sperăm să vină noi investitori americani în zonă, pentru că noi avem disponibilitate și de teren, pe care o putem oferi în condiții foarte avantajoase”, a spus primarul Lugojului.

După discuțiile cu edilul orașului, ambasadorul american a avut o întâlnire privată cu omul de afaceri Gabriel Olariu.

” Ne-am cunoscut la Palatul Cotroceni, cu ocazia decernării premiului, de către președintele României, Institutului Elie Wisel.  Domnul ambasador a fost încântat că de opt ani încoace am organizat, la Surduc, conferințele pe tema Holocaustului. Fiind în vizită oficială, în această parte a țării,  a dorit să ne întâlnim într-o scurtă vizită privată. Așa că am am avut această onoare să îl avem invitat pe domnul ambasador Adrian Zukerman și pe domnul primar Claudiu Buciu. Printre altele, am discutat despre posibilitatea de a deschide o filială a Camerei de Comerț Americane în Timiș și am oferit oportunitatea ca aceasta să fie deschisă aici la Lugoj”, a declarat Olariu.

Citiţi mai departe
Publicitate

Cele mai citite