Connect with us
Winter in My Town

Administrație

[VIDEO] Tarcuta nu are masa, pat, dulap, baie, apa sau curent in mijlocul Lugojului! Apel disperat pentru ajutor

Publicat

în

apel disperat situatie mizerabila femeie lugoj casa de copii caz social ajutor financiar mobila locuinta canalizare apa curent mancare caransebesului 40 sprijin campanie (6)Povestea Tărcuței Anghel este inimaginabilă pentru orice persoană civilizată din Lugoj. Viața ei zbuciumată a început direct la casa de copii, acolo unde, din spusele ei, a fost bătută la propriu în cap, sedată și batjocorită, transformată dintr-un om fără nicio vină, într-un „neom”, o ființă fără suflet, deformată atât fizic, cât și mental și spiritual. Acum, la doar 34 de ani, arată de parcă ar avea 64, pentru că viața i-a oferit neîncetat momente grele, fără ca ea să poată să îi răspunde înapoi și să o poată ruga pe ea, soarta, să o ierte, chiar dacă nu a făcut nimic rău.

Meniul zilei Vara 2021, Octavian

Tărcuța trăiește acum într-o cameră, pentru că nu se poate numi casă încăperea în care își duce traiul greu, pe strada Caransebeșului, numărul 40, în care nu există curent electric, apă potabilă, canalizare, o masă, un dulap, un pat sau o teracotă. Există doar ea, cei patru pereți îmbâcsiți și tavanul, care stă să cadă din moment în moment. Femeia trăiește cu 234 de lei pe lună, bani din care nu își permite mai nimic, decât puțină mâncare și, rar, câte o haină de la Caritas, asta dacă prețurile sunt accesibile pentru ea, lucru ce nu se întâmplă de obicei decât o dată, de două ori pe an.

Chiar dacă primăria a ajutat-o și i-a dat camera în care stă acum, nimeni nu a întrebat-o pe Tărcuța dacă va avea vreodată resursele financiare necesare pentru a-și amenaja o casă din încăperea insalubră în care stă acum. Noroc, spune femeia, cu bucătăresele de la spitalul municipal, care, de milă, îi dau de mâncare în zilele negre, tot mai dese, în care pur și simplu nu are ce băga în gură. Apelul disperat al femeii, care ne-a cerut să îi facem cazul cunoscut publicului, oamenilor inimoși și pentru care 10 lei, o dulap vechi sau o mână de ajutor pentru amenajarea camerei în care locuiește nu înseamnă mare lucru, este unica șansă la o viață normală în continuare, la revenirea de la o viață blestemată, plină de necaz, amărăciune și dezamăgiri.

Cei care vor să o ajute pe Tărcuța, o pot face sunând la numărul de telefon 0731 091 276 sau vizitând-o în camera în care stă, pe strada Caransebeșului, numărul 40, mai ales după-masa.

RETIM

lugojeanul-news-everywhere,-everytime-banner

1 Comment

1 Comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

loading...

Administrație

Sute de copii din Lugoj vor fi premiați pentru colindele pe care le vor înscrie într-un concurs online

Publicat

în

Meniul zilei Vara 2021, Octavian

750 de copii din Lugoj vor fi premiați pentru colindele pe care le vor înscrie într-un concurs online, cu ocazia sărbătorilor de iarnă. Anunțul a fost făcut de primărie, care va da drumul unei noi ediții a concursului de colinde Iată, vin colindătorii!“ organizat și anul trecut la Lugoj.

Primii 750 de copii înscriși să participe la acest proiect, primesc din partea Primăriei un cadou de Crăciun, reprezentat de o cutie frumos personalizată care conține cărți, jocuri și surprize dulci. Evenimentul se adresează copiilor și elevilor cu vârsta cuprinsă între 3 și 14 ani.

„Înscrierea copiilor în eveniment se face doar de către cadrele didactice sau de către părinți, prin completarea formularului de mai jos, până cel târziu la data de 10 decembrie 2021. În momentul completării formularului trebuie să și urcați colindul/colindele elevilor dumneavoastră pe internet”, scriu organizatorii.

RETIM

Găsiți aici toate detaliile concursului de colinde.

Citiţi mai departe

Administrație

Certificat verde sau nu la Târgul de Crăciun la Lugoj? Reacția primarului orașului

Publicat

în

Meniul zilei Vara 2021, Octavian

Târgurile de Crăciun se vor desfășura în acest sezon de sărbătoare doar pentru persoanele cu certificate verzi. Se întâmplă la Timișoara, la București, dar și la Sibiu sau alte orașe din România, acolo unde târgurile organizate cu ocazia sărbătorilor au ajuns de renume mondial.

La Lugoj, deși administrația locală mai are doar câteva zile până să organizeze complet târgul, situația privind certificatul verde este ambiguă. Pe de-o parte, administrația locală spune că nu va exista o delimitare a zonei de târg. Potrivit legii, în acest caz nu este nevoie de certificat verde pentru a achiziționa produse de la căsuțe.

Pe de altă parte, edilul șef spune că va respecta legislația de la acea dată, dând de înțeles că s-ar putea totuși ca obligativitatea certificatului verde să fie impusă.

RETIM

“Nu va fi o incintă închisă. Accesul nu va fi restricționat, însă se vor respecta regulile stabilite la nivel național. Se vor respecta regulile stabilite prin legislația în vigoare la momentul derulării evenimentului”, a explicat primarul Claudiu Buciu pentru Lugojeanul.ro

Citiţi mai departe

Administrație

Lista persoanelor care pot să primească în chirie locuințe ANL, la Lugoj

Publicat

în

FOTO Arhiva

Primăria Lugoj a stabilit persoanele care au prioritate la închirierea locuințelor ANL. 58 de solicitanți se află pe această listă, care va ajunge, în ședința din 25 noiembrie la votul consilierilor locali. În funcție de punctajul obținut, aceștia vor avea acces la locuințe. Este vorba de tineri, de până în 35 de ani, care trebuie să dovedească, în primul rând că muncesc pe raza municipiului Lugoj. Iată, mai jos, lista solicitanților, cu punctajul obținut, în urma dosarelor depuse la primărie până în 19 iulie 2021.

Meniul zilei Vara 2021, Octavian

Din totalul dosarelor depuse, patru persoane au retras cererile, iar alte trei au fost plecate în străinătate când reprezentanții Primăriei Lugoj au efectuat ancheta socială și nu au transmis o dovadă că au loc de muncă pe teritoriul municipiului

RETIM

Citiţi mai departe

Administrație

Lugojul a cumpărat luminițe festive pentru Crăciun de 130.000 de lei

Publicat

în

Meniul zilei Vara 2021, Octavian

Lugojul ar urma să arate ca în povești de sărbători. Asta după ce primăria din oraș a cumpărat ghirlande, decorațiuni și alte luminițe pentru Crăciun și restul sărbătorilor de iarnă în valoare totală, cu tot cu montare și demontare, de aproape 130.000 de lei.

La capitoulul luminițe, s-au cheltuit 93.575 de lei, pentru becuri LED de toate formele, ghirlande, instalații, cortine luminoase și altele. La capitolul montare și demontare, primăria a mai scos din buzunar alte 37.780 de lei. Montarea urmează să aibă loc în curând, iar demontarea va avea loc în lunile ianuarie sau februarie.

Important de menționat este faptul că primăria a “rupt” contractul cu Elba, firma care furniza an de an instalațiile de iluminat pentru sărbători în oraș pe timpul fostei administrații. Compania care a vândut produsele și serviciile către Lugoj este una din județul Hunedoara.

RETIM

foto: Facebook.com/Cosmina Livadaru

Citiţi mai departe
Publicitate
Publicitate

Cele mai citite