Connect with us

Administrație

[VIDEO] Tarcuta nu are masa, pat, dulap, baie, apa sau curent in mijlocul Lugojului! Apel disperat pentru ajutor

Publicat

în

apel disperat situatie mizerabila femeie lugoj casa de copii caz social ajutor financiar mobila locuinta canalizare apa curent mancare caransebesului 40 sprijin campanie (6)Povestea Tărcuței Anghel este inimaginabilă pentru orice persoană civilizată din Lugoj. Viața ei zbuciumată a început direct la casa de copii, acolo unde, din spusele ei, a fost bătută la propriu în cap, sedată și batjocorită, transformată dintr-un om fără nicio vină, într-un „neom”, o ființă fără suflet, deformată atât fizic, cât și mental și spiritual. Acum, la doar 34 de ani, arată de parcă ar avea 64, pentru că viața i-a oferit neîncetat momente grele, fără ca ea să poată să îi răspunde înapoi și să o poată ruga pe ea, soarta, să o ierte, chiar dacă nu a făcut nimic rău.

Meniul zilei, Octavian

Tărcuța trăiește acum într-o cameră, pentru că nu se poate numi casă încăperea în care își duce traiul greu, pe strada Caransebeșului, numărul 40, în care nu există curent electric, apă potabilă, canalizare, o masă, un dulap, un pat sau o teracotă. Există doar ea, cei patru pereți îmbâcsiți și tavanul, care stă să cadă din moment în moment. Femeia trăiește cu 234 de lei pe lună, bani din care nu își permite mai nimic, decât puțină mâncare și, rar, câte o haină de la Caritas, asta dacă prețurile sunt accesibile pentru ea, lucru ce nu se întâmplă de obicei decât o dată, de două ori pe an.

Chiar dacă primăria a ajutat-o și i-a dat camera în care stă acum, nimeni nu a întrebat-o pe Tărcuța dacă va avea vreodată resursele financiare necesare pentru a-și amenaja o casă din încăperea insalubră în care stă acum. Noroc, spune femeia, cu bucătăresele de la spitalul municipal, care, de milă, îi dau de mâncare în zilele negre, tot mai dese, în care pur și simplu nu are ce băga în gură. Apelul disperat al femeii, care ne-a cerut să îi facem cazul cunoscut publicului, oamenilor inimoși și pentru care 10 lei, o dulap vechi sau o mână de ajutor pentru amenajarea camerei în care locuiește nu înseamnă mare lucru, este unica șansă la o viață normală în continuare, la revenirea de la o viață blestemată, plină de necaz, amărăciune și dezamăgiri.

Cei care vor să o ajute pe Tărcuța, o pot face sunând la numărul de telefon 0731 091 276 sau vizitând-o în camera în care stă, pe strada Caransebeșului, numărul 40, mai ales după-masa.

RETIM – Colectarea separată a deșeurilor, obligație legală

lugojeanul-news-everywhere,-everytime-banner

1 Comment

1 Comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Administrație

Program nou la mai multe dintre birourile Primăriei Lugoj

Publicat

în

Primăria Municipiului Lugoj aduce la cunoștința cetățenilor că următoarele birouri vor avea relații cu publicul, în toate zilele lucrătoare astfel:

Meniul zilei, Octavian

Telefonic:

  • Urbanism / Patrimoniu – între orele 14.00 – 15.00

 la tel. 0256 352240, interior 206

  • Agricol / Cadastru – între orele 15.00 – 16.00

 la tel. 0256 352240, interior 261

RETIM – Colectarea separată a deșeurilor, obligație legală

  • Taxe și impozite – între orele 13.00 – 15.00

 la tel. 0256 354057

Online:

Se pot trimite solicitări sau întrebări prin e-mail la adresa contact@primarialugoj.ro.

 

Citiţi mai departe

Administrație

Primăria caută să angajeze un inspector pentru relații cu instituții de învățământ, culte, cultură, sănătate

Publicat

în

„Municipiul Lugoj organizează concurs de recrutare pentru ocuparea unei funcții publice de execuție vacante de Inspector, clasa I, grad profesional principal, din cadrul aparatului de specialitate al primarului, Compartiment relații cu instituții de învățământ, culte, cultură, sănătate.

Meniul zilei, Octavian

În conformitate cu prevederile art. 618 din O.U.G. nr. 57/2019 privind Codul administrativ, cu modificările și completările ulterioare, concursul este organizat în baza excepției prevăzute de art. II din Legea nr. 203/2020 pentru modificarea și completarea Legii nr. 55/2020 privind unele măsuri pentru prevenirea și combaterea efectelor pandemiei de COVID-19.

Durata normală a timpului de lucru pentru funcția publică de execuție vacantă este 8 ore pe zi, respectiv 40 ore pe săptămână.

Proba suplimentară de testare a cunoștințelor IT – cunoștințe de operare pe calculator, nivel mediu – 19 iulie 2021, ora 1100.

RETIM – Colectarea separată a deșeurilor, obligație legală

Proba scrisă se va desfășura în data de 21 iulie 2021 ora 1100, la sediul Primăriei Municipiului Lugoj, Piaţa Victoriei nr. 4.

Condiții de participare:

  • candidații trebuie să îndeplinească condițiile prevăzute la art. 465 din O.U.G. nr. 57/2019 privind Codul administrativ, cu modificările și completările ulterioare;

-condiții specifice de studii de specialitate: studii universitare de licență absolvite cu diplomă de licență sau echivalentă;

– minimum 5 ani vechime în specialitatea studiilor necesare exercitării funcției publice.

Bibliografia/tematica, atribuţiile prevăzute în fişa postului, precum şi alte date necesare desfăşurării concursului se afişează pe pagina de internet a autorităţii publice locale www.primarialugoj.ro, la secţiunea Anunțuri concursuri angajare.

Perioada de depunere a dosarelor de concurs este 15 iunie –  5 iulie 2021.

Coordonate de contact pentru primirea dosarelor de concurs: Primăria Municipiului Lugoj, Piața Victoriei nr.4, Birou relații cu publicul, tel. 0256/352240, fax. 0256/350393, e-mail: contact@primarialugoj.ro sau „mailto:personal@primarialugoj.ro” personal@primarialugoj.ro. ”

Observații suplimentare: persoană de contact – Lavinia-Daniela Ivăniș, Inspector debutant.

Data afișării: 15 iunie 2021.

 

Citiţi mai departe

Administrație

Muncitorii de la Sere și spații verzi, pârâți la primar că se relaxează în loc să muncească

Publicat

în

Un lugojean i-a pârât la primar pe muncitorii care au venit să îngrijească spațiile verzi din Parcul Poștei. Omul era nemulțumit că aceștia se odihneau la umbră, în loc să tundă iarba și să adune resturile pe care le-au lăsat împrăștiate pe alei.

Meniul zilei, Octavian

„Cei care în continuare sfidează munca, iar orașul zace în mizerie ! Rușine să vă fie, am sunat personal la sere și mi-au răspuns că domnii aceștia obosiți de relaxare, nu au drujbă! În Parcul Poștei nu poți traversa de crengile lăsate pe alee, dar domnii ăștia sfidează munca și cetățenii întregului oraș! În permanență stau în parc, la relax ! Așteptăm de la domnul primar o luare de poziție la sesizarea pe care am facut-o la camera 7”, a scris Maniu, pe Facebook, unde a lăsat și un set de fotografii care să dovedească cele spuse.

 

RETIM – Colectarea separată a deșeurilor, obligație legală

Citiţi mai departe

Administrație

Care sunt următoarele zone unde se cosește iarba. Cetățenii sunt rugați să-și mute mașinile

Publicat

în

Primăria Municipiului Lugoj aduce la cunoștința cetățenilor că în cursul acestei săptămâni, (7 – 11 iunie), se va cosi iarba de pe spațiile verzi, în cartierele:

Meniul zilei, Octavian

Timișoarei 110;
Militari;
Balta Lată;
Str Agriculturii;
Spl. G. Coșbuc;
Splaiul 1 Decembrie 1918.

Pe această cale reprezentanții primăriei roagă cetățenii să nu parcheze mașinile în imediata apropiere a spațiilor verzi pentru a facilita activitatea echipelor de lucru și a evita eventuale daune.

RETIM – Colectarea separată a deșeurilor, obligație legală

Citiţi mai departe
Publicitate
Publicitate

Cele mai citite